Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka wrote:Mam zarodka 😍
Ja już po wizycie. "WZOROWO" 😍
Pecherzyk 9mm, ciałko zoltkowe 2mm i echo zarodka chyba 1mm6 tydzień. Termin na 23.04.2021
03.09 mam wizytę i już powinno być serduszko:) A na początku października prenatalne.
Wiem że jeszcze serduszko i w ogóle, ale nie dochodzi to do mnie jeszcze, jakoś trudno mi skakać z radości, nie wiem czy przez te obawy czy martwię się pracą trochę, jak to ogarnąć i kiedy powiedzieć..
Ale będę mamą 😍
Supermowilam ze bedzie dobrze
niech Ci reszta ciąży mija spokojnie, a dzidziuś zdrowo rośnie
Tajka lubi tę wiadomość
-
Annia, rozwarcie będą sprawdzać za pół godziny. Amplituda skurczów pomiędzy 80 a 110 póki co. Ale rozwarcie dopiero powie czy coś to daje. Mamuniu trzymajcie kciuki żeby tak. Strasznie się boję, że to nic nie da 😱😭
Maniaaa., Edyciak, Stokrotka027, kar_oliv, doomi03, Enigvaa, dmg111, Gagatka, Julik, SzalonaOna, Wik89 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Ounai wrote:Annia, rozwarcie będą sprawdzać za pół godziny. Amplituda skurczów pomiędzy 80 a 110 póki co. Ale rozwarcie dopiero powie czy coś to daje. Mamuniu trzymajcie kciuki żeby tak. Strasznie się boję, że to nic nie da 😱😭Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Annia, rozwarcie będą sprawdzać za pół godziny. Amplituda skurczów pomiędzy 80 a 110 póki co. Ale rozwarcie dopiero powie czy coś to daje. Mamuniu trzymajcie kciuki żeby tak. Strasznie się boję, że to nic nie da 😱😭
Ale rozumiem, że dali Ci oxy?
Będziesz się decydowała na zzo?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Tajka wrote:Mam zarodka 😍
Ja już po wizycie. "WZOROWO" 😍
Pecherzyk 9mm, ciałko zoltkowe 2mm i echo zarodka chyba 1mm6 tydzień. Termin na 23.04.2021
03.09 mam wizytę i już powinno być serduszko:) A na początku października prenatalne.
Wiem że jeszcze serduszko i w ogóle, ale nie dochodzi to do mnie jeszcze, jakoś trudno mi skakać z radości, nie wiem czy przez te obawy czy martwię się pracą trochę, jak to ogarnąć i kiedy powiedzieć..
Ale będę mamą 😍
Mega! Gratulacje!
Bardzo się cieszę, rozgość się u nas na 9 miesięcy ciążyTajka lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Tajka moje gratulacje ❤️ rośnijcie zdrowo ❤️
Ounai jejku jak się cieszę kochana, że to już ❤️ trzymam mocno kciuki za szybki i bezbolesny poród 😘
Teraz pomału nam się wysypy maluszków zaczną 🥰😁❤️
Dziewczyny tak was tylko podczytuje ostatnio, ale mam kiepski okres, te upały mnie wykańczają, często jestem osłabiona i mam zawroty głowy, dodatkowo migrena i zgaga 🤮 ale wydaje mi się że to też wina moich kiepskich wyników bo mam hemoglobine 9.4, lekarz przepisał żelazo w ampułkach do picia i kwas foliowy dodatkowo. Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej.
Tajka lubi tę wiadomość
A🩷 27.11.2020
M🩵02.07.2025 -
nick nieaktualnykar_oliv wrote:Tajka super wieści!! Moje gratulacje😍
Dziewczyny, czy którejś z Was w ciazy mrowi/drętwieje dolny odcinek kręgosłupa? Tak nad samą pupą? Od wczoraj ani siedzieć ani stać bo czuję te mrówki i leżę... -
Edyciak wrote:Mi często, bo źle siedzę. 😂 Dlatego lepiej mi było jak ćwiczyłam. 😉
A teraz ćwiczysz od kiedy wyszłaś że szpitala?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Popłakałam się. Psychika mi siadła. Pani doktor mnie zbadała i powiedziała że rozwarcie nie postępuje. Oksy jest Jeszcze na pół godziny. Jeśli nie ruszy wracam na salę i może za 2 dni znowu spróbują. Nie wierzę że skoro w 4h nie ruszyło to teraz ruszy. Mam dośćSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
Zulu
te rajdowe króliki są mega! Na bank kupię, tylko że szarą wersję, bo córa ma własny pokój, a synek będzie miał u nas w sypialni kącik.
To jest 100% bawełna, jak się to pierze?
Ps znalazlam cały sklep Babymetka, który wszystko broni w tym wzorze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2020, 13:14
Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Karolina, to już wiem na kogo zrzucę winę za te zakupy 🤣😘
Inaa, proszę bardzo 😁
Tu dywanik, taki 90x120 chyba, mam zamiar położyć przy łóżeczku 🙈 półka drewniana z wieszakami i ramka na zdjęcia (pójdzie to zdjęcie brzuszkiem 💙)
Tu dresy, od razu do kompletu wzięłam skarpetki 🤣 to rozmiar 74/80, bo na 68 mam już sporo rzeczy, a te dresy myślę że akurat będą na jesień 😅 (ten zielony to jest taki intensywny). Były jeszcze granatowe na zamek bez kaptura
Body też 74/80, wzięłam chyba wszystkie wzory 😁
I bluza bomberka, już większa 86/92 bo to było już z chłopięcej serii, ale mi się strasznie spodobała. I króliczek sensoryczny, pierwsza zabawka naszego Aleksa 🤩
Annia, kic83, kar_oliv, Inaa89, dmg111, Julik, Sylwucha, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Popłakałam się. Psychika mi siadła. Pani doktor mnie zbadała i powiedziała że rozwarcie nie postępuje. Oksy jest Jeszcze na pół godziny. Jeśli nie ruszy wracam na salę i może za 2 dni znowu spróbują. Nie wierzę że skoro w 4h nie ruszyło to teraz ruszy. Mam dość
Lalia, Ounai, Stokrotka027 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Popłakałam się. Psychika mi siadła. Pani doktor mnie zbadała i powiedziała że rozwarcie nie postępuje. Oksy jest Jeszcze na pół godziny. Jeśli nie ruszy wracam na salę i może za 2 dni znowu spróbują. Nie wierzę że skoro w 4h nie ruszyło to teraz ruszy. Mam dość
Ounai, kurcze, ale historia 😔 aż nie do uwierzenia! I teraz 2 dni znowu czekania?? -
Ounai <przytul> emocje są w pełni zrozumiałe. Na pewno nie możesz się już doczekać i chciałabyś mieć Martę w ramionach. Nie masz wpływu na to czy rozwarcie postępuje czy nie. Nie martw się :*Ona i On 36lat
+
02.2016 Syn ❤️
12.2019 Aniołek (12 tc)
11.2020 Synek 💙 -
Lalia wrote:Ounai, kurcze, ale historia 😔 aż nie do uwierzenia! I teraz 2 dni znowu czekania??
Niestety przy oxy tak jest, że podają co dwa dni i maksymalnie 3 razy. Wiem, bo leżałam na sali z dziewczyną która miała właśnie podobnie i u niej ruszyło po 3 razie. Ale nie ma reguły... moja siostra urodziła po pierwszym oxy 🤷🏻♀️
Ounai dużo siły dla Ciebie! ❤️❤️❤️ -
No ale oxy przecież nie działa tak hop siup, to etap, to trwa godzinami rozwieranie macicy, ja jestem dobrej myśli. Dziwię się ,że chcą Ci zabrać kroplówkę z oxy.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualnyKic, nie ćwiczę. To znaczy kilka razy dziennie trochę się rozciągam, chociaż tyle.
Ounai, o nie.. to nie lepiej by było wypuścić cię do domu na te dwa dni i potem byś się zgłosiła do szpitala? Przecież z małą chyba wszystko jest dobrze, nic złego się nie dzieje... -
Ja po prostu mam dość. Codziennie mniejsze biorą, mam skurcze i wracam do sali. Już mam dość tych pytań od wczystkich czy rodzę, jak mi idzie, czyste urodziłam. Mam dość tego że w nocy nie śpię bo cudze dzieci mniejsze budzą, a rano się okazuje że jeszcze jeden dzień spędzę w szpitalu. Ja siadam psychicznieSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc