Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykic83 wrote:Edyciak,
zobaczysz że jak będziesz miała już synka, to będziesz go karmiła nawet stojąc na ulicy, bo tak trzeba będzie, bo inaczej będzie się darł w niebogłosy i nic go nie uspokoi niż mamusina pierś
a fotela żadnego na ulicy nie znajdziesz, ba często nie ma nawet obok ławki
wspomnisz moje słowa -
Ounai wrote:Przejebane!
Podziwiam Cię, że jesteś w stanie utrzymać telefon w ręku!
Ja Wam pewnie napiszę jak się zacznie i jak Młody będzie już na świecie 😂
Ostatnio mój próg bólu cały szpital słyszał 🙈dmg111, Stokrotka027, Sylwucha, Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:ale mówisz o pokoiku dziecka, czy o Waszej sypialni?
Pokoik dziecka, ogólnie do 6 miesiąca będzie u Nas w dostawce i tylko dostawka się zmieści. W dzień dostawka będzie szła do małego pokoju, bo w dzień sypialnia będzie się zamieniała w gabinet pracy męża, on od 9 do 17 pracuje, czasami nawet bez przerwy na obiad. Więc wtedy będę albo w salonie z kuchnią, albo w małym pokoiku.
W sypialni będę miała łóżko w nocy do karmienia, ale w ciągu dnia chociażby żeby usiąść i ochłonąć 😁. Salonu nie chciałabym zagrać więcej, bo już i tak jest zapchany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 12:46
O ❤️
Z ❤️ -
Annia wrote:Ounai do boju! 💪
Sylwia to jak będziesz w 34+0 to jednak nie życzę Ci, żebyśmy razem trafiły na Reymonta. A jak to było z tymi położnymi do porodu jak dzwoniłaś?
Irysko, łączę się w bólu, ja też mam całe mieszkanie w kartonach plus mąż też jest bałaganiarz. -
Edyciak wrote:Moja przyjaciółka karmi najczęściej w fotelu, bo jest tak najwygodniej. Ja sobie też nie wyobrażam karmić, np siedząc na krześle czy w łóżku oparta o ścianę. Raz na dzień może się zdarzyć, ale na dłuższą metę pewnie będzie niewygodnie.
Pamiętajcie, że trzeba też dbać o własny kręgosłup. 😉
Ja właśnie poszukuję fotela i chodzi mi konkretnie o ten model, czy wygodny w siedzeniu jest. Mąż nawet chce taki fotel, mówi że będzie siedzial w nim i czytał bajki... Zobaczymy 😋O ❤️
Z ❤️ -
Taaaak, ja będę kupować z Bololo dla bliźniaczek. Wydaje się fajny 😊
-
Meggi110818 wrote:Pokoik dziecka, ogólnie do 6 miesiąca będzie u Nas w dostawce i tylko dostawka się zmieści. W dzień dostawka będzie szła do małego pokoju, bo w dzień sypialnia będzie się zamawiała w gabinet pracy męża, on od 9 do 17 pracuje, czasami nawet bez przerwy na obiad. Więc wtedy będę albo w salonie z kuchnią, albo w małym pokoiku.
To w takim razie rozumiem potrzebę posiadania czegoś w pokoiku dziecięcym.
To może fotel z podnóżkiem? Moja koleżanka miała i wygodnie jej było wyciągnąć nogi
Ps Twój mąż będzie cały czas pracował z domu?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Sylwucha wrote:Do była krótka piłka. Powiedziala mi jakaś kobieta, że jest za mało personelu i nie ma takiej opcji. Może teraz się zmieniło. Ale wszyscy mnie nastawiają na cc więc sama nie wiem czy potrzebuję... Bardziej bym potrzebowała kogoś do pomocy w obsłudze noworodka.
Inga to rogal z Bolololo? Nabity dobrze jest?Sylwucha lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyA w ogóle jak to jest z położną prywatną? Wybierasz konkretną osobę? I czy ta pani pracuje w tym szpitalu? No bo jeśli akurat wypadnie jej zmiana i akurat będzie przy rozpoczętym porodzie, to co wtedy? Ma zostawić tamtą kobietę i iść do ciebie? Trochę sobie tego nie wyobrażam. Albo jak się akurat złoży, że dwie pacjentki, które ją zamówiły zaczną rodzić w tym samym czasie... Nie mam wyobrażenia, jak to w ogóle może wyglądac.
-
Onuai jesteś bardzo wytrwala mając skurcze i pisząc na forum 😁😘 Ja to się tak zwijalam z bólu jak skurcze miałam już , że nie dałam rady telefonu odblokować a co dopiero pisać 🤣 A Ty proszę i nawet błędów nie ma 🙄🤪😍😍
Zulugula, Sylwucha lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Edyciak wrote:A w ogóle jak to jest z położną prywatną? Wybierasz konkretną osobę? I czy ta pani pracuje w tym szpitalu? No bo jeśli akurat wypadnie jej zmiana i akurat będzie przy rozpoczętym porodzie, to co wtedy? Ma zostawić tamtą kobietę i iść do ciebie? Trochę sobie tego nie wyobrażam. Albo jak się akurat złoży, że dwie pacjentki, które ją zamówiły zaczną rodzić w tym samym czasie... Nie mam wyobrażenia, jak to w ogóle może wyglądac.
KarolinaMaria, Edyciak lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
U mnie też można tylko z mojego szpitala. Tak układają grafik, że nie mają dużo rodzących na podobny termin. W przypadku, gdy ona ma akurat dyżur, zapewniają jej zastępstwo na dyżurze, a ona opiekuje się swoją pacjentką. Tak zrozumiałam
myślę, że mają to przećwiczone.
Edit: wybiera się konkretną osobę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 13:05
🦄 2021 r. -
nick nieaktualny
-
Inga28 wrote:Zamówiłam wczoraj i dzisiaj już jest, więc wysyłka ekspresowa 😜
-
Inga28 wrote:Annia tak z Bololo 😊 jest porządnie nabity, wydaje się być solidny
Inga28, dmg111 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:To w takim razie rozumiem potrzebę posiadania czegoś w pokoiku dziecięcym.
To może fotel z podnóżkiem? Moja koleżanka miała i wygodnie jej było wyciągnąć nogi
Ps Twój mąż będzie cały czas pracował z domu?
Możliwe że po nowym roku, wróci do biura na jeden dzień w tygodniu, aby wypić kawę z kolegami i to nie zawsze. Wcześniej się bronił od pracy zdalnej, a teraz mówi że mu wygodniej, a pracuje w IT więc nie ma u niego z tym problemu. Więc musi mieć swoje miejsce do pracy, gdzie może się zamknąć, bo dużo na słuchawkach i kamarce ma spotkań i gada pół dnia.
Takie są też z podnóżkami, ale nie wiem czy się zmieści podnóżek 🤭. Ja siedziałam tylko na uszatku, bo ich pełno u mnie w mieście, a ten fotel wydaje się mniej masywny do mikro pokoiku.kic83 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️