Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRozumiem i biorę sobie takie rady do serca. 😉 Aczkolwiek mieszkam w innej rzeczywistości i nie planuję z nim chodzić na spacery po ulicach. 😄 bo po prostu u nas nie ma ulic ani chodników. 😜 Jest tylko jedna droga przez całą wieś. 😉 Więc ten problem raczej nie będzie mnie dotyczył. 😉kic83 wrote:Edyciak,
zobaczysz że jak będziesz miała już synka, to będziesz go karmiła nawet stojąc na ulicy, bo tak trzeba będzie, bo inaczej będzie się darł w niebogłosy i nic go nie uspokoi niż mamusina pierś
a fotela żadnego na ulicy nie znajdziesz, ba często nie ma nawet obok ławki
wspomnisz moje słowa
-
Ounai wrote:Przejebane!
Podziwiam Cię, że jesteś w stanie utrzymać telefon w ręku!
Ja Wam pewnie napiszę jak się zacznie i jak Młody będzie już na świecie 😂
Ostatnio mój próg bólu cały szpital słyszał 🙈
dmg111, Stokrotka027, Sylwucha, Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:ale mówisz o pokoiku dziecka, czy o Waszej sypialni?
Pokoik dziecka, ogólnie do 6 miesiąca będzie u Nas w dostawce i tylko dostawka się zmieści. W dzień dostawka będzie szła do małego pokoju, bo w dzień sypialnia będzie się zamieniała w gabinet pracy męża, on od 9 do 17 pracuje, czasami nawet bez przerwy na obiad. Więc wtedy będę albo w salonie z kuchnią, albo w małym pokoiku.
W sypialni będę miała łóżko w nocy do karmienia, ale w ciągu dnia chociażby żeby usiąść i ochłonąć 😁. Salonu nie chciałabym zagrać więcej, bo już i tak jest zapchany.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 12:46
O ❤️
Z ❤️ -
Do była krótka piłka. Powiedziala mi jakaś kobieta, że jest za mało personelu i nie ma takiej opcji. Może teraz się zmieniło. Ale wszyscy mnie nastawiają na cc więc sama nie wiem czy potrzebuję... Bardziej bym potrzebowała kogoś do pomocy w obsłudze noworodka.Annia wrote:Ounai do boju! 💪
Sylwia to jak będziesz w 34+0 to jednak nie życzę Ci, żebyśmy razem trafiły na Reymonta. A jak to było z tymi położnymi do porodu jak dzwoniłaś?
Irysko, łączę się w bólu, ja też mam całe mieszkanie w kartonach plus mąż też jest bałaganiarz. -
Edyciak wrote:Moja przyjaciółka karmi najczęściej w fotelu, bo jest tak najwygodniej. Ja sobie też nie wyobrażam karmić, np siedząc na krześle czy w łóżku oparta o ścianę. Raz na dzień może się zdarzyć, ale na dłuższą metę pewnie będzie niewygodnie.
Pamiętajcie, że trzeba też dbać o własny kręgosłup. 😉
Ja właśnie poszukuję fotela i chodzi mi konkretnie o ten model, czy wygodny w siedzeniu jest. Mąż nawet chce taki fotel, mówi że będzie siedzial w nim i czytał bajki... Zobaczymy 😋O ❤️
Z ❤️ -
Taaaak, ja będę kupować z Bololo dla bliźniaczek. Wydaje się fajny 😊
-
Meggi110818 wrote:Pokoik dziecka, ogólnie do 6 miesiąca będzie u Nas w dostawce i tylko dostawka się zmieści. W dzień dostawka będzie szła do małego pokoju, bo w dzień sypialnia będzie się zamawiała w gabinet pracy męża, on od 9 do 17 pracuje, czasami nawet bez przerwy na obiad. Więc wtedy będę albo w salonie z kuchnią, albo w małym pokoiku.
To w takim razie rozumiem potrzebę posiadania czegoś w pokoiku dziecięcym.
To może fotel z podnóżkiem? Moja koleżanka miała i wygodnie jej było wyciągnąć nogi
Ps Twój mąż będzie cały czas pracował z domu?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Powiem Ci szczerze, że wydaje mi się, że nie ma opcji na SN bliźniaków tutaj w szpitalu, zwłaszcza u pierworódki. Prawda jest też taka, że te położne mogły nie chcieć się podjąć porodu SN bliźniaków. Ta moja mnie wypytywała baaaardzo dokładnie o choroby współistniejące itp. Do CC i tak nie potrzebujesz położnej prywatnej.Sylwucha wrote:Do była krótka piłka. Powiedziala mi jakaś kobieta, że jest za mało personelu i nie ma takiej opcji. Może teraz się zmieniło. Ale wszyscy mnie nastawiają na cc więc sama nie wiem czy potrzebuję... Bardziej bym potrzebowała kogoś do pomocy w obsłudze noworodka.
Inga to rogal z Bolololo? Nabity dobrze jest?
Sylwucha lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyA w ogóle jak to jest z położną prywatną? Wybierasz konkretną osobę? I czy ta pani pracuje w tym szpitalu? No bo jeśli akurat wypadnie jej zmiana i akurat będzie przy rozpoczętym porodzie, to co wtedy? Ma zostawić tamtą kobietę i iść do ciebie? Trochę sobie tego nie wyobrażam. Albo jak się akurat złoży, że dwie pacjentki, które ją zamówiły zaczną rodzić w tym samym czasie... Nie mam wyobrażenia, jak to w ogóle może wyglądac.
-
Onuai jesteś bardzo wytrwala mając skurcze i pisząc na forum 😁😘 Ja to się tak zwijalam z bólu jak skurcze miałam już , że nie dałam rady telefonu odblokować a co dopiero pisać 🤣 A Ty proszę i nawet błędów nie ma 🙄🤪😍😍
Zulugula, Sylwucha lubią tę wiadomość

23.12.2018 ❤❤ K.

05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
U nas można tylko położna z tego szpitala co tu na codzień pracuje. Jeśli wypadnie jej zmiana to ona zapewnia wtedy swoją koleżankę na zastępstwo, która tego dnia nie ma dyżuru. Chyba starają sobie nie brać pacjentek w podobnych terminach.Edyciak wrote:A w ogóle jak to jest z położną prywatną? Wybierasz konkretną osobę? I czy ta pani pracuje w tym szpitalu? No bo jeśli akurat wypadnie jej zmiana i akurat będzie przy rozpoczętym porodzie, to co wtedy? Ma zostawić tamtą kobietę i iść do ciebie? Trochę sobie tego nie wyobrażam. Albo jak się akurat złoży, że dwie pacjentki, które ją zamówiły zaczną rodzić w tym samym czasie... Nie mam wyobrażenia, jak to w ogóle może wyglądac.
KarolinaMaria, Edyciak lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
U mnie też można tylko z mojego szpitala. Tak układają grafik, że nie mają dużo rodzących na podobny termin. W przypadku, gdy ona ma akurat dyżur, zapewniają jej zastępstwo na dyżurze, a ona opiekuje się swoją pacjentką. Tak zrozumiałam
myślę, że mają to przećwiczone.
Edit: wybiera się konkretną osobę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 13:05
🦄 2021 r. -
nick nieaktualny
-
Wow! To faktycznie meeega szybko 😁Inga28 wrote:Zamówiłam wczoraj i dzisiaj już jest, więc wysyłka ekspresowa 😜
-
Tak, bololo to dobra firma. Sama mam od nich rogal.Inga28 wrote:Annia tak z Bololo 😊 jest porządnie nabity, wydaje się być solidny
Inga28, dmg111 lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:To w takim razie rozumiem potrzebę posiadania czegoś w pokoiku dziecięcym.
To może fotel z podnóżkiem? Moja koleżanka miała i wygodnie jej było wyciągnąć nogi
Ps Twój mąż będzie cały czas pracował z domu?
Możliwe że po nowym roku, wróci do biura na jeden dzień w tygodniu, aby wypić kawę z kolegami i to nie zawsze. Wcześniej się bronił od pracy zdalnej, a teraz mówi że mu wygodniej, a pracuje w IT więc nie ma u niego z tym problemu. Więc musi mieć swoje miejsce do pracy, gdzie może się zamknąć, bo dużo na słuchawkach i kamarce ma spotkań i gada pół dnia.
Takie są też z podnóżkami, ale nie wiem czy się zmieści podnóżek 🤭. Ja siedziałam tylko na uszatku, bo ich pełno u mnie w mieście, a ten fotel wydaje się mniej masywny do mikro pokoiku.
kic83 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️