Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelaaaa wrote:Ile razy najlepiej zrobić bete? Byłam dzisiaj i planuje jeszcze w środę i nie wiem czy dwa razy wystarczy?
Dwa razy w zupełności wystarczy, chyba że jesteś typem panikary (nie zrozum mnie źle) to możesz strzelić jeszcze trzecią w piątekCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyAnnia wrote:Przykro mi, że musiałaś przez coś takiego przejść.
Pytam się bo pewnie też już gdzieś Ci się przewinęło, że u mnie też raczej szykuje się małe dziecko, więc wszystkie historie o małych maluszkach mnie interesują.
mam nadzieję, że tym razem będzie dane Ci urodzić SN. 😘
Casteam a u Ciebie była indukcja porodu czy tak się samo zaczęło w 37 tyg?
Kernira witaj!
Gagatko cieszę się, że dobre wieści w wizyty. 😘😘
Indukcja z powodu niskiej wagi dziecka ale mialam to monitorowane od 33tc. -
Jednorożec, mam nadzieję, że to jakaś pomyłka. Za wcześnie na pęcherzyk tak ja mówią dziewczyny!
Trzymam kciuki.!"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Annia
jestem po wizycie, lekarka wcale nie była taka optymistyczna jak u Ciebie Wik
Powiedziała, że za 2 tyg się widzimy + obowiązkowe wtedy USG (będzie równo 35t0d) i jeśli synek się nie obróci to da mi skierowanie do szpitala na obracanie go 😱
Wtedy dają też hospitalizację na dzień/dwa gdyby to obracanie spowodowało skurcze macicy i przedwczesny poród.
Jak nie obciążenie hipotrofią to jeszcze to położenie miednicowe.
Zaczynam kończyć wyprawkę bo się zaczynam martwić.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Biedroneczko
co to za lekarz? Na pewno jakiś dobry?
Dziewczyny mówią że za wcześnie, a ja zgodzę się plus powiem przez IP jedz do drugiego ginekologa, masz taką możliwość?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Karenira wrote:Cześć dziewczyny
Chciałabym dołączyć do Waszego wątku i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. Podczytuję Was od trzech miesięcy, czyli od początku starań i widzę, że jesteście kopalnią wiedzy. Ja jestem dopiero na początku drogi, choć właśnie zaliczyłam pierwszy kamień milowy, czyli samo zajście.
W zeszły czwartek (12dpo) na teście wyszła mi blada kreseczka i od tamtej pory codziennie ciemnieje.
Aktualnie jestem 16dpo, 4 dni po terminie miesiączki.
Mam 36 lat i to moja pierwsza ciąża. Mój mąż, a jesteśmy razem od 12 lat (z czego 6 po ślubie), od zawsze mnie uprzedzał, że nigdy nie będzie chciał mieć dzieci. Okazuje się jednak, że "nigdy nie mów nigdy" jest całkiem prawdziwe. W maju zaskoczył mnie pytaniem kiedy zrobimy sobie dziecko. Ha, nie trzeba mi było więcej. Popędziłam do gina, zrobiłam badania glukozy, tsh i toxo. Obkupiłam się w testy owu, kwas foliowy i przystąpiliśmy do działania.
Udało się w 3cs starań. W pierwszym trochę minęliśmy się z owulką, w drugim lekarz stwierdził brak pęchrzyków i bezowulacyjny, a w trzecim strzeliliśmy dokładnie w owulację
Wciąż jestem w szoku
On też
Tyle o mnie
A, cykl zaczęłam 3 sierpnia, OF mówi że termin przypadnie na 8 maja 2021.
Dołączaj moja równolatko gratulacje!!!
Powodzenia i spokojnej ciąży!
Karenira lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Annia
Powiedziała, że za 2 tyg się widzimy + obowiązkowe wtedy USG (będzie równo 35t0d) i jeśli synek się nie obróci to da mi skierowanie do szpitala na obracanie go 😱
Wtedy dają też hospitalizację na dzień/dwa gdyby to obracanie spowodowało skurcze macicy i przedwczesny poród.
Zaczynam kończyć wyprawkę bo się zaczynam martwić. -
kic83 wrote:Annia
Zaczynam kończyć wyprawkę bo się zaczynam martwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 13:36
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Meggi110818 wrote:
One są Ikei? Mam te pierwszą Hemnes i jestem zadowolona. Porządne drewno, bardzo pojemna.🦄 2021 r. -
dmg111 wrote:Kic, widzę, że możemy sobie piątke przybić! Ja też byłam pewna, że cały czas główka na dole i nagle zderzenie z rzeczywistością, była w poprzek, a dzisiaj ma już głowę u góry
Mam nadzieję, że jeszcze fiknie! Nie chce cc
DMG
No to pięknie te nasze dzieci tańcują w brzuchu!
Ja też! Nie chce CC.
Sylwia
podobno można jakoś ręcznie obrócić, ale nie pytaj mnie jak 🤷
Odpalam kompa i zaraz o tym poczytam.dmg111 lubi tę wiadomość
[/url]
Dziewczyny, a ja się zastanawiam czy mówić co temu lekarzowi dziś, że Inny mi powiedzial o tym, że mam nisko schodzące łożysko? Czy lepiej niech on sam oceni, a wiem że jest dobrym lekarzem🤔🤔"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualny
-
Natisz wrote:Dziewczyny, a ja się zastanawiam czy mówić co temu lekarzowi dziś, że Inny mi powiedzial o tym, że mam nisko schodzące łożysko? Czy lepiej niech on sam oceni, a wiem że jest dobrym lekarzem🤔🤔
Ja bym nie mówiła i niech sam oceni. Chyba że nic nie powie to wtedy dopytajNatisz lubi tę wiadomość
-
Torbiele w odwrocie, dzidzia rośnie a one maleją. Wszystko powinno być dobrze.
Natisz, kic83, KarolinaMaria, Enigvaa, Meggi110818, Inga28, calanthe, SzalonaOna, Sylwucha, Ounai, Ewa88 , dmg111, Nikaa92, Edyciak, Zulugula, doomi03, Annia lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Karenina gratulacje ✊
Edyciak właśnie jakieś dziwne podejście tego mojego lekarza. Wszędzie pisze żeby acard odstawić max do 34 tc.
Z drugiej strony nieraz też czytałam o tym że dziecku przestało bić serduszko w 8 czy nawet 9 miesiącu ciąży więc boję się też tego że jeśli acard pomaga mi utrzymywać ciążę teraz to co będzie potem....heparyny nie biorę.
Ewa
Różnie rekomendują, mi doktor powiedziała żebym brała do 35t6d.
Tu artykuł mamy ginekolog która pisze że są widełki że do 34-37tc.Ewa88 lubi tę wiadomość
[/url]
Inga28 wrote:Ja bym nie mówiła i niech sam oceni. Chyba że nic nie powie to wtedy dopytaj"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Inga28 wrote:Ja bym nie mówiła i niech sam oceni. Chyba że nic nie powie to wtedy dopytaj
Dokładnie ,też bym nie mówiła.Natisz lubi tę wiadomość
[/url]
Dziewczyny zaczela bolec mnie bardzo nerka po prawej stronie, ledwo moge ustac w pozycji pionowej prosto tak boli. To może być cos poważnego?02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰