Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarenira wrote:Cześć dziewczyny
Chciałabym dołączyć do Waszego wątku i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. Podczytuję Was od trzech miesięcy, czyli od początku starań i widzę, że jesteście kopalnią wiedzy. Ja jestem dopiero na początku drogi, choć właśnie zaliczyłam pierwszy kamień milowy, czyli samo zajście.
W zeszły czwartek (12dpo) na teście wyszła mi blada kreseczka i od tamtej pory codziennie ciemnieje.
Aktualnie jestem 16dpo, 4 dni po terminie miesiączki.
Mam 36 lat i to moja pierwsza ciąża. Mój mąż, a jesteśmy razem od 12 lat (z czego 6 po ślubie), od zawsze mnie uprzedzał, że nigdy nie będzie chciał mieć dzieci. Okazuje się jednak, że "nigdy nie mów nigdy" jest całkiem prawdziwe. W maju zaskoczył mnie pytaniem kiedy zrobimy sobie dziecko. Ha, nie trzeba mi było więcej. Popędziłam do gina, zrobiłam badania glukozy, tsh i toxo. Obkupiłam się w testy owu, kwas foliowy i przystąpiliśmy do działania.
Udało się w 3cs starań. W pierwszym trochę minęliśmy się z owulką, w drugim lekarz stwierdził brak pęchrzyków i bezowulacyjny, a w trzecim strzeliliśmy dokładnie w owulację
Wciąż jestem w szoku
On też
Tyle o mnie
A, cykl zaczęłam 3 sierpnia, OF mówi że termin przypadnie na 8 maja 2021.
I Witamy na pokładzie
Dopisałam Cię na 1 stronę! Jak będziesz znać datę wizyty to daj znać, też dopisze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykłot wrote:Jak wy tyle od 9 naskrobalyscie? 3 strony? 😱
Ja dziś mam fatalny dzień w pracy, chodzę taka podbuzowana, wszystko i wszyscy mnie wkurzają, mialam opóźnienie o pół godz w zabiegach i już miałam ochotę rzucić tel jak kolejny raz dzwonił, jeszcze z rana sama w pracy. Brak czasu na kawę, siku.. Eh przepraszam że tak narzekam ale nie mam komu się tak wyżalić. Bo mąż tylko się wkurza na mnie ze narzekam 🤦♀️
Teraz przesunęłam o parę min klientki żeby napić się kawy bo nie wytrzymam :p
Co do staników to mi się ostatnio wyświetla taka reklama:.
https://feedbra.pl/products/feedbra miała któraś!? Bo cena wydaje się być super i wyglądają na wygodneWik89 lubi tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Gin podejżewa cp. Szpital na cito właśnie się pakuje
-
Jednorożec89 wrote:Gin podejżewa cp. Szpital na cito właśnie się pakuje
Czy coś widział poza macica niepokojącego? W szpitalu na pewno oznaczą betę, jeśli będzie niska to może jeszcze za wcześnie na pęcherzyk...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Kic moj tez na ostatnim usg byl miednicowo, ale lekarz zupelnie sie tym nie przejal i twierdzi, ze jeszcze sie obroci. Moj maz wyczytal gdzies, ze najczesciej dzieci sie przekrecaja w 34 tygodniu ciazy, takze oby nasi chlopcy tak zrobili 😁
Karenira, gratulacje
Kłot, fajnie ze sie baby shower udal! Ja ciagle debatuje, kiedy zrobic, bo nie ma takiego terminu, ktory by wszystkim przyjaciolkom pasowal 😅 musze cos zdecydowac w koncu
A ja sie witam w rozpoczetym 32 tygodniu ciazy 😎
Dziewczyny, jestem juz 11 dzien u tesciow 😅 jak sie ciesze, ze jutro wracam do domu 😁
Iryska, SzalonaOna, kic83 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Pierwsze słyszę, by lekarz kazał brać Acard do końca. Przewód Botalla to jedno. A ryzyko krwotoku przy porodzie to drugie.
Gdy swojego lekarza zapytałam, co by było, gdybym brała Acard do końca zamiast heparyny, to odpowiedział, że pewnie wszyscy baliby się mnie dotknąć, a on zanim by do mnie podszedł, to by się pomodlił.
U mnie do końca 34 tyg Acard. Potem heparyna.
Ja co prawda nie biore acardu, ale masz racje. Ostatnio babcia nie odstawila i byla na wyrwaniu zeba i jej 6h krew leciala 😳🔸28 lat
Moja koleżanka też tak miała, staruchu się na jadła tylko. Dwa dni później już był pęcherzyk. A w dniu pierwszej wizyty bety nie miała świeżej i poszła tylko z testem paskowym, też trochę dziwnie zrobiła, żeby bez bety iść do lekarza i jej nie sprawdzić. Tak czy siak, poszła za wcześnie, gdyby lekarz widział wynik bety też pewnie by się zorientował.Martt95 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Inaa89 wrote:To wyobraz sobie teraz mojego synka który urodzil sie mając 2300g i 45cm. A wychodzac ze szpitala wazyl 2030g 😉 to była dopiero kruszynka. Ale fakt trochę dobijały mnie komentarze dziewczyn które były ze mną na sali. Bo ich dzieci ważyły po prawie 4kg. Takze polowa mojego synka. I nie zwazaly na to ze urodzil sie 2 miesiace przed czasem tylko głupie gadki typu ja niewiem co bym zrobila mając tak male dziecko, albo Ty to chyba nawet nie będziesz miała go w co ubierać itp. To było moje pierwsze dziecko wiec załamywały mnie takie gadki.
No fakt, niektóre panie z sal mogły by jednak trzymać język za zębami i zostawić sobie takie komentarze dla siebie 🙈 Ja właśnie później znalazłam mamę ginekolog, czytałam o wcześniakach jakie rodzą się malutkie i może to głupie ale trochę mi to pomogło nad uzelaniem się nad sobą. Ale tak jak mówisz... To była dużo wina osób dookoła bo gdyby nie to głupie gadanie to pewnie szybko bym doszła do wniosku że taka jest jej natura a tak to cały czas myślałam że to moja wina i że cię jest nie w porządku itd 🤦🏻♀️ -
Karenina gratulacje ✊
Edyciak właśnie jakieś dziwne podejście tego mojego lekarza. Wszędzie pisze żeby acard odstawić max do 34 tc.
Z drugiej strony nieraz też czytałam o tym że dziecku przestało bić serduszko w 8 czy nawet 9 miesiącu ciąży więc boję się też tego że jeśli acard pomaga mi utrzymywać ciążę teraz to co będzie potem....heparyny nie biorę.12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo