Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:
Córa krzyczy ok 4h wieczorem, ale dla mnie to i tak grzeczne dziecko. Nie oczekiwałam, że noworodki niepełnosprawnych będzie miał żadnych problemów z brzuszkiem i nastawiłam się też na to, że być może na początku nie będzie się odłączać od cycusia. Ale myślę, że takie odczucia grzeczne/niegrzeczne dziecko są mocno subiektywne i zależą od naszego nastawienia i oczekiwań.
Pierwsze dni po porodzie tylko spala i jadła (ideał), a teraz ma już sporo do powiedzenia. Nie lubi być odkładana, preferuje godzinne wiszenie na cycu, nie zamierza zbyt długo spać (uważa, że tak po godzinie trzeba już przećwiczyć struny głosowe) i najlepiej się czuje noszona na rękach. Wszelkie próby dojścia z nią do kompromisu są bezskuteczne. I tak to ona zawsze osiąga swoje
Qunai, a u ciebie są kolki? Mała płaczę tak ciągiem 4h? -
Piękne ciuszki z next ❤️
Poczekam na to co powie mi jutro mój lekarz i po wizycie w czwartek (bo wizytę mam jutro późno) zadzownie i umowie się do tej lekarki. Zobacze co moj lekarz powie, kiedy będzie najlepszy czas na to badanie echo sercadoomi03 lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Boskie te ciuszki 😍
Jak juz poznam płeć w 100% napewno coś zamowie 😁Inga28 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Zulugula wrote:Anetka
mi też się ostatnio przybiera nieraz 1kg na tydzien, a potem przychodzi 💩 i trochę spada😀 teraz mam +4,8kg na wadze, mój mąż uważa, że bardzo schudlam na ciele ale , że brzuch to mi w 2dni doslownie się podwoil
Lalia
niestety😭 brązowa rączka w 2.0 jest tylko w czarnym i granacie, jak się dowiedzialam to też dostalam doła 😄
Tak, to prawda Lalia, w poprzedniej wersji (bez 2.0) jest brązowa.Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Nie wiem jak z tym l4 dla ojca ale wiem, że w szpitalu nie chcą wypisywac ale prowadzacy zawsze raczej wypisze
Ja z kolei ponawiam pytanie o twardy przewijak, skąd macie? Albo czy któraś ma z sensillo i może powiedziec jak z jakością?
Ja nakupilam body 56 z hm a zapomnialam, że tam 56 jest jak na 62 i zaś mam mało ubranek na 56 🙈
Pinokio 56 bardzo malutkie wychodzą ale nie wiem czy to właśnie jest prawidłowe 56 czy już czasem nie podchodzi pod 50💙
💗 -
kic83 wrote:
Dzięki wielkie za pomoc. Czyli ja też muszę kupić taki miekki, byłam przekonana że istnieją tylko takie jak na drugim zdjęciu, te usztywnianie 😂kic83 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Nie wiem jak z tym l4 dla ojca ale wiem, że w szpitalu nie chcą wypisywac ale prowadzacy zawsze raczej wypisze
Ja z kolei ponawiam pytanie o twardy przewijak, skąd macie? Albo czy któraś ma z sensillo i może powiedziec jak z jakością?
Ja nakupilam body 56 z hm a zapomnialam, że tam 56 jest jak na 62 i zaś mam mało ubranek na 56 🙈
Pinokio 56 bardzo malutkie wychodzą ale nie wiem czy to właśnie jest prawidłowe 56 czy już czasem nie podchodzi pod 50
Miałam sensillo twardy na łóżeczko stacjonarne córki, sprawdził się rewelacyjnie, aż do odpieluchowania, czyli przez dwa lata się z nim nic nie stało.Zulugula lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Miałam sensillo twardy na łóżeczko stacjonarne córki, sprawdził się rewelacyjnie, aż do odpieluchowania, czyli przez dwa lata się z nim nic nie stało.
Ja próbuje właśnie mojego odpieluchować i srednio mi to idzie . Miesiąc namawiałam go zeby usiadł na nocniku bo nie chcę nic na siłę. Ostatnio się udało przynaimniej na sucho mąż go zabrał do łazienki i patrz jak tatuś to robi i sciągnął spodenki i pieluszke i naśladował tatusia nocnik pusty ale to już jakiś krok -
Inga28 wrote:Dla mnie też next na razie na pierwszym miejscu 😊 mam większość ubranek z next, trochę z hm jeszcze i może 2/3 z Zary
U mnie tak samo Next to numer 1!!! Trochę drogo ale na wyjściowe ubranka można zaszalećWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 12:47
Inga28 lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Iryska wrote:Ania, dziękuję że pytasz, u mnie ok, jutro mam wizytę u gin, jestem ciekawa ile urósł ten mój bąbel🙂
Byłam u diabetologa, mam pomierzyć jeszcze z trzy dni cukry i jak dalej będą duże to insulinę na noc. Chyba się tak skończy moja przygoda z cukrzycą, bo dzisiaj zaś cukier 100 na czczo 😤
Trzymam kciuki żebyś nie dotrwała do swojej kolejnej wizyty i żeby w końcu synek się zdecydował na wyjście na świat 🤗
A czy gdybyś miała insulinę to zmienia coś postępowanie w kwestii porodu i indukcji?
Zulu, Lalia - szary Muuvo Quick 2.0 ma czarne te pałąki, ja właśnie chciałam te brązowe i to też zadecydowało o wyborze koloru granat.
Ja mam przewijak Sesnsillo, jak za 40 zł wydaje się jak najbardziej w porządku. No, ale jak mówię, nie był jeszcze testowany przez głównego użytkownika, który coś się nie spieszy, żeby sprawdzić jak jego przewijak.Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyJednorożec89 wrote:Dobra jestem po kontrolnym usg. I sprawa jest taka: płynu poza macicy jest dużo mniej niż wczoraj. Coś jest na prawym jajniku może torbiel a może ciąża się tam rozwija i jest baaaaaardzo maleńki pęcherzyka w macicy.
Jutro powtórka bety i powtórka usg i jeżeli beta rośnie ładnie a to coś na jajniku się nie powiększa się to idę do domu -
Jednorożec89 wrote:Ja próbuje właśnie mojego odpieluchować i srednio mi to idzie . Miesiąc namawiałam go zeby usiadł na nocniku bo nie chcę nic na siłę. Ostatnio się udało przynaimniej na sucho mąż go zabrał do łazienki i patrz jak tatuś to robi i sciągnął spodenki i pieluszke i naśladował tatusia nocnik pusty ale to już jakiś krok
Moja równo na dwa lata moja mama odpieluchowała, zabrałam ja na kilka dni na działkę, był upał, ona tylko w kieckach biegała, jeden nocnik na trawie, drugi w domu, wysadzali ją co 45 min pierwszego dnia, drugiego sama zaczęła siadać, trzeciego już odpieluchowana. Odebrałam dziecko bez pieluchy
Przy synu tez dam babci skoro jej tak dobrze idzie
Naśladowanie to bardzo dobry kierunek, w żłobku tak młodsze dzieci uczą się od starszych właśnie skadania na nocnik.dmg111 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Annia wrote:Ojej... Ale chyba lepiej wziąć tą insulinę i mieć spokój i móc jeść normalnie niż wiecznie się denerowować i kombinować? Chociaż teraz mi łatwo mówić, bo ja w końcu nie dostałam insuliny i teraz mam już zezwolenie na cukry wyższe na czczo od diablo.
A czy gdybyś miała insulinę to zmienia coś postępowanie w kwestii porodu i indukcji?
Zulu, Lalia - szary Muuvo Quick 2.0 ma czarne te pałąki, ja właśnie chciałam te brązowe i to też zadecydowało o wyborze koloru granat.
Ja mam przewijak Sesnsillo, jak za 40 zł wydaje się jak najbardziej w porządku. No, ale jak mówię, nie był jeszcze testowany przez głównego użytkownika, który coś się nie spieszy, żeby sprawdzić jak jego przewijak.
Właśnie nie wiem jak to jest z wywoływaniem, ale ja bym wolała jednak zakończyć ciążę w 39 tyg., bo stresuje mnie ta cukrzyca...
Ania, współczuję Ci tego czekania na rozwój akcji, na pewno frustrujące to jest🙄12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Jednorożec89 wrote:Miałam na usg pięciu studentów biedaki chodzą po całym oddziale i pytają wszystkie czy mogą być przy ich usg i żadna nie chce się zgodzić to się zlitowałam nad nimi także szczesciu facetów jednocześnie jeszcze nie miałam ale za to doktor bardziej szczegółowo wszystko omawial
U mnie młody zaczyna mieć stan podgorączkowy, bomba! 😭Wik89, Lulu83 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc