X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Córa krzyczy ok 4h wieczorem, ale dla mnie to i tak grzeczne dziecko. Nie oczekiwałam, że noworodki niepełnosprawnych będzie miał żadnych problemów z brzuszkiem i nastawiłam się też na to, że być może na początku nie będzie się odłączać od cycusia. Ale myślę, że takie odczucia grzeczne/niegrzeczne dziecko są mocno subiektywne i zależą od naszego nastawienia i oczekiwań ;).
    U mnie mała też wyrabia sobie już charakter :) Pierwsze dni po porodzie tylko spala i jadła (ideał), a teraz ma już sporo do powiedzenia. Nie lubi być odkładana, preferuje godzinne wiszenie na cycu, nie zamierza zbyt długo spać (uważa, że tak po godzinie trzeba już przećwiczyć struny głosowe) i najlepiej się czuje noszona na rękach. Wszelkie próby dojścia z nią do kompromisu są bezskuteczne. I tak to ona zawsze osiąga swoje :)
    Qunai, a u ciebie są kolki? Mała płaczę tak ciągiem 4h?

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne ciuszki z next ❤️

Poczekam na to co powie mi jutro mój lekarz i po wizycie w czwartek (bo wizytę mam jutro późno) zadzownie i umowie się do tej lekarki. Zobacze co moj lekarz powie, kiedy będzie najlepszy czas na to badanie echo serca :)

doomi03 lubi tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Pochwale się paczką z next ❤️

bae8aaf4d96a.jpg

9c386ddce5f0.jpg

00fc5cb29713.jpg

2bd3d816b8ee.jpg
    Boskie te ciuszki 😍
    Jak juz poznam płeć w 100% napewno coś zamowie 😁

Inga28 lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Anetka
    mi też się ostatnio przybiera nieraz 1kg na tydzien, a potem przychodzi 💩 i trochę spada😀 teraz mam +4,8kg na wadze, mój mąż uważa, że bardzo schudlam na ciele ale , że brzuch to mi w 2dni doslownie się podwoil

Lalia
    niestety😭 brązowa rączka w 2.0 jest tylko w czarnym i granacie, jak się dowiedzialam to też dostalam doła 😄

Tak, to prawda Lalia, w poprzedniej wersji (bez 2.0) jest brązowa.

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak z tym l4 dla ojca ale wiem, że w szpitalu nie chcą wypisywac ale prowadzacy zawsze raczej wypisze :)

Ja z kolei ponawiam pytanie o twardy przewijak, skąd macie? Albo czy któraś ma z sensillo i może powiedziec jak z jakością?

Ja nakupilam body 56 z hm a zapomnialam, że tam 56 jest jak na 62 i zaś mam mało ubranek na 56 🙈
    Pinokio 56 bardzo malutkie wychodzą ale nie wiem czy to właśnie jest prawidłowe 56 czy już czasem nie podchodzi pod 50

💙
    💗
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Już tłumaczę.
    Do stolika z Ikei miękki przewijak (inaczej zwana mata do przewijania)
    mata-na-przewijak-Si-K-III.jpg

Na łóżko lub komodę twardy (on ma takie nóżki pod spodem)
    pol-pl-Sensillo-Przewijak-twardy-70x50-cm-Lovely-Friends-Flaming-szary-390-2.jpg

Dzięki wielkie za pomoc. Czyli ja też muszę kupić taki miekki, byłam przekonana że istnieją tylko takie jak na drugim zdjęciu, te usztywnianie 😂

kic83 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Nie wiem jak z tym l4 dla ojca ale wiem, że w szpitalu nie chcą wypisywac ale prowadzacy zawsze raczej wypisze :)

Ja z kolei ponawiam pytanie o twardy przewijak, skąd macie? Albo czy któraś ma z sensillo i może powiedziec jak z jakością?

Ja nakupilam body 56 z hm a zapomnialam, że tam 56 jest jak na 62 i zaś mam mało ubranek na 56 🙈
    Pinokio 56 bardzo malutkie wychodzą ale nie wiem czy to właśnie jest prawidłowe 56 czy już czasem nie podchodzi pod 50

Miałam sensillo twardy na łóżeczko stacjonarne córki, sprawdził się rewelacyjnie, aż do odpieluchowania, czyli przez dwa lata się z nim nic nie stało.

Zulugula lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Miałam sensillo twardy na łóżeczko stacjonarne córki, sprawdził się rewelacyjnie, aż do odpieluchowania, czyli przez dwa lata się z nim nic nie stało.

Ja próbuje właśnie mojego odpieluchować i srednio mi to idzie . Miesiąc namawiałam go zeby usiadł na nocniku bo nie chcę nic na siłę. Ostatnio się udało przynaimniej na sucho mąż go zabrał do łazienki i patrz jak tatuś to robi i sciągnął spodenki i pieluszke i naśladował tatusia nocnik pusty ale to już jakiś krok

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

Badania prenatalne - zdrowy dzidziuś. Czyżby 🩷?

preg.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Dla mnie też next na razie na pierwszym miejscu 😊 mam większość ubranek z next, trochę z hm jeszcze i może 2/3 z Zary :)

U mnie tak samo Next to numer 1!!! Trochę drogo ale na wyjściowe ubranka można zaszaleć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2020, 12:47

Inga28 lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    U mnie tak samo Next to numer 1!!! Trochę drogo na wyjściowe ubranka można zaszaleć :)

Właśnie to zależy, bo jak są wielopaki np. pajacyków czy spodni to nie wychodzi aż tak drogo, niekiedy taniej niż w hm nawet 😊

age.png

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz moja bratowa chodziła do tej p. Włoch, ona była kilka razy i zawsze na NFZ bo to jednak kolejny koszt.

Natisz lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Annia Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Ania, dziękuję że pytasz, u mnie ok, jutro mam wizytę u gin, jestem ciekawa ile urósł ten mój bąbel🙂
    Byłam u diabetologa, mam pomierzyć jeszcze z trzy dni cukry i jak dalej będą duże to insulinę na noc. Chyba się tak skończy moja przygoda z cukrzycą, bo dzisiaj zaś cukier 100 na czczo 😤
    Trzymam kciuki żebyś nie dotrwała do swojej kolejnej wizyty i żeby w końcu synek się zdecydował na wyjście na świat 🤗
    Ojej... Ale chyba lepiej wziąć tą insulinę i mieć spokój i móc jeść normalnie niż wiecznie się denerowować i kombinować? Chociaż teraz mi łatwo mówić, bo ja w końcu nie dostałam insuliny i teraz mam już zezwolenie na cukry wyższe na czczo od diablo.
    A czy gdybyś miała insulinę to zmienia coś postępowanie w kwestii porodu i indukcji?

Zulu, Lalia - szary Muuvo Quick 2.0 ma czarne te pałąki, ja właśnie chciałam te brązowe i to też zadecydowało o wyborze koloru granat. :)

Ja mam przewijak Sesnsillo, jak za 40 zł wydaje się jak najbardziej w porządku. No, ale jak mówię, nie był jeszcze testowany przez głównego użytkownika, który coś się nie spieszy, żeby sprawdzić jak jego przewijak. ;)

Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Dobra jestem po kontrolnym usg. I sprawa jest taka: płynu poza macicy jest dużo mniej niż wczoraj. Coś jest na prawym jajniku może torbiel a może ciąża się tam rozwija i jest baaaaaardzo maleńki pęcherzyka w macicy.
    Jutro powtórka bety i powtórka usg i jeżeli beta rośnie ładnie a to coś na jajniku się nie powiększa się to idę do domu
    Wiedziałam że będzie okej! Nananannana 😍

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 13:19

Natisz lubi tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 13:19

• kic83 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja próbuje właśnie mojego odpieluchować i srednio mi to idzie . Miesiąc namawiałam go zeby usiadł na nocniku bo nie chcę nic na siłę. Ostatnio się udało przynaimniej na sucho mąż go zabrał do łazienki i patrz jak tatuś to robi i sciągnął spodenki i pieluszke i naśladował tatusia nocnik pusty ale to już jakiś krok

Moja równo na dwa lata moja mama odpieluchowała, zabrałam ja na kilka dni na działkę, był upał, ona tylko w kieckach biegała, jeden nocnik na trawie, drugi w domu, wysadzali ją co 45 min pierwszego dnia, drugiego sama zaczęła siadać, trzeciego już odpieluchowana. Odebrałam dziecko bez pieluchy :)
    Przy synu tez dam babci skoro jej tak dobrze idzie :)
    Naśladowanie to bardzo dobry kierunek, w żłobku tak młodsze dzieci uczą się od starszych właśnie skadania na nocnik.

dmg111 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ojej... Ale chyba lepiej wziąć tą insulinę i mieć spokój i móc jeść normalnie niż wiecznie się denerowować i kombinować? Chociaż teraz mi łatwo mówić, bo ja w końcu nie dostałam insuliny i teraz mam już zezwolenie na cukry wyższe na czczo od diablo.
    A czy gdybyś miała insulinę to zmienia coś postępowanie w kwestii porodu i indukcji?

Zulu, Lalia - szary Muuvo Quick 2.0 ma czarne te pałąki, ja właśnie chciałam te brązowe i to też zadecydowało o wyborze koloru granat. :)

Ja mam przewijak Sesnsillo, jak za 40 zł wydaje się jak najbardziej w porządku. No, ale jak mówię, nie był jeszcze testowany przez głównego użytkownika, który coś się nie spieszy, żeby sprawdzić jak jego przewijak. ;)
    Też myślę, że lepiej wziąć insulinę, ona działa całą dobę, to też może będę mogła mniej restrykcyjnie trzymać diety. Najbardziej się boje tego, że na wstrzykiwaczu źle ustawię tą liczbę jednostek i wpadnę w hipoglikemie🙈
    Właśnie nie wiem jak to jest z wywoływaniem, ale ja bym wolała jednak zakończyć ciążę w 39 tyg., bo stresuje mnie ta cukrzyca...
    Ania, współczuję Ci tego czekania na rozwój akcji, na pewno frustrujące to jest🙄

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 13:21

Wik89 lubi tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 13:21

• Ounai Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Miałam na usg pięciu studentów biedaki chodzą po całym oddziale i pytają wszystkie czy mogą być przy ich usg i żadna nie chce się zgodzić to się zlitowałam nad nimi także szczesciu facetów jednocześnie jeszcze nie miałam ale za to doktor bardziej szczegółowo wszystko omawial
    Ja nie wiem co z tymi babami. Mnie cały pobyt rezydenci badali, uczyli się, nawet balonik się dziewczyna na mnie uczyła zakładać i nie miałam nic przeciwko. A tym usg to przecież im krzywdy nie zrobią :/

U mnie młody zaczyna mieć stan podgorączkowy, bomba! 😭

Wik89, Lulu83 lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ