X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ja chcę taki plecak. Koleżanki mają i widzę jak się sprawdza. Wyobraź sobie, że wyciągasz dziecko z fotelika i idziesz do domu rodziców, plecak na plecy i masz wolne ręce, nie zsuwa Ci się żadna torba.

Lalia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ale rezydent to nie student, rezydent to lekarz już z prawem wykonywania zawodu, więc w sumie to jego obecności odmówić nie można. Ci to już NAPRAWDĘ muszą się uczyć na nas trochę, bo za rok będą sami na dyżurze, więc wolałabym, żeby się dobrze wyszkolili pod okiem "starszego". :D Ja tam lubię młodych lekarzy, bo nie popadają w rutynę jeszcze. :)

Ounai myślisz, że ten stan podgorączkowy to od tego siusiaka? Czy jakieś przeziębienie złapał?
    Ja już nie wiem, chyba błąd pomiaru. Mąż wrócił, zmierzył mu i nie ma. Wziął go do kąpieli, umył siusiaka ginexidem i liczę na to że pomoże. Ale wydaje mi się że to od basenu. Wiesz, oni zostali sami w domu to przecież jak poszli wieczorem na basen to już nie trzeba dziecka kąpać. A że chodzili codziennie to efekty teraz są jakie są. Dobrze chociaż że mąż w domu.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja mam prawie cala wyprawke po innych dzieciach 😁 poza wozkiem i wanienka
    Ja sie staram ograniczac konsumpcje wiec mi to bardzo odpowiada, jak ma sie mozliwosc pozyczenia czegos to czemu nie :)

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam koszule nocne do karmienia na Dolce Sonno. Niedrogie a ladne.

Lalia ja przy swoim Anexie mam plecak dosc pojemny. Dokupiłam inna torbe do wozka, troche mniejsza a ten plecak bede pakowala jak będziemy wlasnie gdzies jechac, żeby wszystko pomiescic. My jak szlismy gdzies w gosci to bralam mleko mm odmierzone, kilka sztuk pampersow, ubranka na zmiane, mate do przewijania dziecka, pieluszkę tetrowa. I laktator jesli wiedzialam ze bede musiała sciagnac pokarm.

Lalia lubi tę wiadomość

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Ona ma bardzo dobre opinie, więc na pewno do niej pójdę. Czy prywatnie czy na NFZ.

Natisz nie wiem dokładnie jaką ma specjalizację ale wiem że tych lekarzy jest tylku kilku w Polsce o takich kwalifikacjach.

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja teraz myślę żeby stelaż i spacerówkę (wyższe siedzenie ma) od muuvo slick, a gondolą z quick 2.0😂 wiem już że tak się da, ale zobaczę to na żywo najpierw 😁

Faktycznie podobno tak się da ale wtedy gwarancja nie obowiązuje 😐

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, to też niezłe rozwiązanie 😁

Dziewczyny, a ja znowu problemy życiowe 🤣
    No bo tak się zastanawiam, jak wychodzę z domu na spacer z takim niemowlakiem, np. po osiedlu pół godziny- godzinę, to mam coś brać ze sobą?? W sensie pampersa czy ewentualnie coś na zmianę? 😅 Czy wtedy w razie wpadki zasuwa do domu? 😁

No i tak patrzę na ten mój Muuvo quick 2.0 i wydaje mi się, że on ma dość małą torbę tą przy wózku, że tam oprócz tych gadżetów co są w komplecie nie bardzo zmieści się coś więcej, a np jak pojedziemy do lekarza czy nawet na parę godzin do moich rodziców to już obowiązkowo muszę wziąć ubranko na zmianę (znając mnie 2 komplety), kilka pampersów, jakąś pieluszkę żeby podłożyć, chusteczki nawilżane, ewentualnie smoczek, a gdybym chciała np zostawić na chwilkę u rodziców to butelkę i odciągnięte mleko, no i kurcze to trzeba gdzieś schować.
    I tak przeglądnęłam sobie i mnóstwo dziewczyn poleca ten plecak/torbę :
    https://allegro.pl/oferta/torba-organizer-do-wozka-plecak-dla-mamy-pieluchy-9380377668?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
    Dziewczyny piszą, że super im się sprawdza czy takim maluszku, jak i przy większym dziecku nawet jak gdzieś wychodzą na plac zabaw itd. No i można go zarzucić na plecy, ale też przypiąć do wózka.
    Co myślicie mamuśki moje nieocenione? 😘

Ja bym poczekała z tym plecakiem i zobaczyła jak będzie w rzeczywistości. Te "pierdółki" można wyjąć na ten czas, bo np moskitera raczej w zimie się nie przyda. Pod wózkiem też jest miejsce na rzeczy.

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, casteam dzięki za odpowiedź! 😘

Dziewczyny, wiem że niektóre z Was rozważają indywidualną położną, to coś Wam napisze.
    W szpitalu w którym planuję rodzić jedna z położnych jest wyjątkowo polecana, moja kuzynka z nią rodziła i była mega zadowolona.
    Przez przypadek na jednej z grup wyczytalam, że do tej pani trzeba dużo wcześniej dzwonić, bo jest bardzo dużo chętnych. Więc zadzwoniłam dzisiaj a pani mówi, że w grudniu jest na urlopie 😭
    Ale zapytałam oczywiście kogo poleca (tam jest chyba 8 położnych) i poleciła mi 2 nazwiska, więc teraz mam trochę czasu żeby zrobić reaserch😉
    Jak planujecie, to też może troszkę wcześniej się popytajcie 👍

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję kupić jeszcze tę koszulę nocną:

https://allegro.pl/oferta/coala-basia-koszula-do-karmienia-granat-rozmiar-m-9261876313?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Chyba już wystarczy, bo to będzie czwarta do szpitala. 😬😬

I jeszcze jakąś typowo do porodu, żeby była w ciemnym kolorze i rozpinana po całości, np coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/koszula-do-porodu-i-karmienia-1029-8565872878?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

dmg111, Inaa89 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Walczę dzisiaj z tematem laktatorów, wszyscy polecają medele swing elektryczny, co sądzicie? Warte wydania 450 zł? Można kupić za 300 z gwarancją 1.5 roczną używany lub za 250 w dobrym stanie używkę. Ale już nie wiem czy nie wzięłabym nowego, by nie dokupywać osobno tych rurek, filtrów itp. W sumie planuje więcej dzieci. Koleżanki chwalą, że zbawienie, tylko żeby dobrze dopasować lejek (do wielkości sutka), ostatnio przy mnie koleżanka odsysala i faktycznie cichutki, a argument Kic na zasadzie, że warto mieć czasem spokój mnie mocno przekonuje. Wtedy mąż może wziąć butelkę i iść na spacer, czy po prostu jak Kic mówiła, wstać w nocy, jak my mamy kryzys.
    Wcześniej nie rozważałam w ogóle laktatora, a teraz jak porównuję to, do koleżanek zombie, które co 1.5h wiszą z cyckiem na wierzchu czy dzień czy noc, to czuję się przekonana 😉
    Dla mnie wyrzucony pieniądz, bo lansinoh robi identyczne tylko są mniej rozreklamowani i cena przez pół. Ja dałam 300zl za laktator na 2 piersi. Doradca laktacyjny kazała mi odciągać 3x dziennie więc teraz zamiast tracić na to godzinę, spędzę tylko pół bo mogę się podpiąć do obydwu piersi na raz.

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

https://allegro.pl/oferta/coala-basia-koszula-do-karmienia-granat-rozmiar-m-9261876313?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Ta samą mam koszyku. Zamów pierwsza w wstaw zdjęcie i opinię, wtedy ja zamówię 😋😁

I jeszcze jakąś typowo do porodu, żeby była w ciemnym kolorze i rozpinana po całości, np coś takiego:

https://allegro.pl/oferta/koszula-do-porodu-i-karmienia-1029-8565872878?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Faktycznie podobno tak się da ale wtedy gwarancja nie obowiązuje 😐

Właśnie o takie reczy muszę dopytać w sklepie

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Karolina, ja mam prawie cala wyprawke po innych dzieciach 😁 poza wozkiem i wanienka
    Ja sie staram ograniczac konsumpcje wiec mi to bardzo odpowiada, jak ma sie mozliwosc pozyczenia czegos to czemu nie :)

Też bym tak chciała, ale u mnie w rodzinie dawno małych dzieci nie było, a koleżanki nic nie wspominają

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to mi się podobają tego typu, ale chyba są niezbyt szpitalne. 😁

https://szykownamama.pl/product-pol-18184-1672-Koszula-Nocna-Lupoline.html

Najwyżej kupię sobie, żeby mieć w domu, w czym spać. 😄

Maggie, ok, to zamawiam. 😉

dmg111 lubi tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Ta pierwsza chyba też się całkiem rozpina.
    Z tej firmy Coala mam tą co dzisiaj z paczkomatu wyciągnęłam i jakość dobra, miły materiał

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Generalnie to mi się podobają tego typu, ale chyba są niezbyt szpitalne. 😁

https://szykownamama.pl/product-pol-18184-1672-Koszula-Nocna-Lupoline.html

Najwyżej kupię sobie, żeby mieć w domu, w czym spać. 😄

Maggie, ok, to zamawiam. 😉

Oj takich to ja nawet normalnie nie noszę, ogólnie to wolę top i spodenki, albo za duża koszulkę męża 😁

Edyciak lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak już jesteśmy przy temacie koszulek nocnych, to taką sobie kupiłam na powitanie męża. 😁

53f7b6e9dcb1.jpg

Współczuję tylko jemu i sobie też, bo będzie mógł na mnie tylko popatrzeć. 😂😂

Meggi110818, Ounai, Inaa89, dmg111, Annia, kic83, Anet.kaa, Lalia, doomi03, KarolinaMaria, Ewa88 , SzalonaOna, Martt95 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ta pierwsza chyba też się całkiem rozpina.
    Z tej firmy Coala mam tą co dzisiaj z paczkomatu wyciągnęłam i jakość dobra, miły materiał
    Tak, rozpina się po całości, tylko chyba do porodu jest za ładna .. tak myślę.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    A probowalaś masaży, albo rozgrzewać brzuszek albo kłaść ja na brzuszek?
    Na razie to ja dopiero się zorientowałam, że to od brzuszka. Poza tym mnie tak boli to krocze, że nie jestem w stanie wygodnie usiąść żeby ją dobrze wymasowac. Ale mąż ją kanguruje i zwykle w końcu wypycha ta kupę.

Lalia, ja zawsze biorę pieluchę, chusteczki, ubranko na przebranie itd. Lepiej nosić jak się prosić ;)

Plecak super sprawa, też będę kupować ale trochę później,bo muszę wybrać jakiś fajny na Ali :P

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    W dzień śpi 1,5h-2h, w nocy też, ale wieczorem płacze właśnie tak od 19:00 do 22:00/23:00. I dopiero jak uleje, puści bąka i zrobi kupę jej przechodzi. A do tego momentu najchętniej jak leży z cycuchem mamy w buzi. Ale dajemy radę. Szkoda mi tylko że nie mam wtedy czasu dla synka, ale poza tym cieszę się, że w nocy chociaż mogę spać.
    No ja też mam wyrzuty sumienia, że trochę "zaniedbuję" syna. Staram się go często przytulać, mówić coś miłego itp., ale jednak robię to najczęściej mając małą pod pachą. Eh...Z drugiej jednak strony on miał mnie na wyłączność prawie dwa lata. Natomiast córka musi się mną dzielić już od urodzenia. Tak to sobie tłumaczę...
    A dajesz coś na te kolki? Ja się nie bardzo znam, bo syn nie miał, a u córki jeszcze nie zaobserwowałam. Natomiast wiem, że są jakieś czopki, krople i herbatki.

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ