Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Na KTG mam regularne skurcze, nie są one jakieś potężne, ale są regularne. Rozwarcie na 3 cm, doktor dał mi skierowanie do szpitala, właśnie się na spokojnie pakuje.
Inaa89, kiniusia270, kar_oliv, Sylwucha, Lalia, Ewa88 , Inga28, kłot, kic83, Wik89, doomi03, KarolinaMaria, Jednorożec89, Iryska, Martt95, Enigvaa, Ounai, calanthe, Edyciak, Zulugula, dmg111, Marti29, SzalonaOna, Lulu83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ewa88 wrote:Mnie też czeka w przyszłym tygodniu krzywa cukrowa 😯 mój gin mówił żeby nie jeść min 8 max 12 godzin. I teraz pytanie do mam z cukrzycą 😊 ile godzin na czczo jest najbardziej wiarygodne? Podobno jak za długo się czeka to cukier wzrasta we krwi z głodu a jak za krótko to może nie spaść wystarczająco...
Zulu ja miałam łóżeczko dla synka i było niedomalowane w kilku miejscach. Ale kupowałam w hurtowni za 200zl więc olałam.
Byliśmy po młodego, Panie wyzachwycaly się dzidziusiem, syn oczywiście w koszulce "super starszy brat" poszedł. No i jak sie rzucił na małą, ciągle ją tulił. Tak się stęsknił, że nawet na basen nie chce jechać.
My jeszcze raz z dostawki nie korzystaliśmy. Marta śpi ze mną. Łatwiej mi tak karmić. Daję cycka, czasem przyśnie mi się przy tym i nie muszę się bać że obudzę jak odkładamDobrze jednak, że mamy pożyczoną a nie kupowaną
Jaki czytam Wasze analizy to cieszę się że mam to już za sobą i nie muszę się zastanawiać co lepsze
Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
doomi03 wrote:Dlatego warto sobie poczytac najpierw opinie o konkretnych położnych, podpytać znajomych kogo polecaja itp i zadeklarowac taka która będzie Ci odpowiadać. Nie musi to być pierwsza lepsza, zeby nie trafila sie wlasnie taka jak Tobie. Można też położna zmienić 2 razy w roku (trzeci raz chyba płatny).
-
Anet.kaa wrote:Piękne rzeczy!
Zestawik z metka, zapakowany w folie. I znowu upolowalam spodnie ciazowe, sukienke i dwie pary spodenek dla bobasa. Za wszystko 60zl wiec super 😁 kocham lumpyAnet.kaa, Lalia, calanthe lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Powiem Ci, że gdyby nie to że będziemy mieć wózek w domu to pewnie też bym rozważyła opcję dream bo to tylko/aż ok. 120 zl ale można jeździć i można kołysać 👍 ale przez to że my będziemy mieć wózek w domu to myślę, że wersja podstawowa mi wystarczy 😉
Jedyne co mnie bardziej gryzie, to leżaczek/hustawka.
Ja się mega napaliłam na tego babybjorna, który jest taki super zdrowy dla dziecka, moja przyjaciółka go ma i jest mega zadowolona. Tylko po pierwsze jest napisane, że od 0 do 2 lat, a tak naprawdę do 9 kg, a nigdy w życiu nie widziałam 9 kg dwulatka 😑 a po drugie cena... Nowy to 500-600 zł..
Moi teściowie twierdzą, że nie warto tyle płacić za leżaczek, że z tego dziecko wyrasta, że odkłada się je tam na chwilę, podejrzewam że moja mama myśli dokładnie tak samo, więc doradzają mi leżaczek z fisher price, który ma dużo więcej bajerów i jest 0 do 18 kg więc na pewno na dłużej, a kosztuje ok. 300 zł..
No i Kic Ty pisałaś że miałaś hustawke? I że Ci się super sprawdzała i teraz nie wiem czy upierać się na ten babybjorn, czy ten fisher price czy w ogóle co innego 🤔Lalia lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:A jakiejs znanej firmy? Hilding może czy cos?
Hevea, nigdy o niej nie słyszałam ale chciałam zamówić materac w sklepie gdzie mebelki do pokoju dziecięcego a u nich tylko była ta marka12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Annia wrote:Hej. Na KTG mam regularne skurcze, nie są one jakieś potężne, ale są regularne. Rozwarcie na 3 cm, doktor dał mi skierowanie do szpitala, właśnie się na spokojnie pakuje.02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Annia wrote:Hej. Na KTG mam regularne skurcze, nie są one jakieś potężne, ale są regularne. Rozwarcie na 3 cm, doktor dał mi skierowanie do szpitala, właśnie się na spokojnie pakuje.
Annia lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Byłam dziś i był i w Altrak24 (słabo z wózkami) i w Bobowózki na Szkockiej (wg mnie najlepszy we Wrocławiu sklep z wózkami i najlepsza obsługa)
Ale nie było raczej w kolorze czarnym, natomiast w innych kolorach też wygląda pięknie.
Oooo dzięki za informacje 😊 a Ty się zdecydowałaś na jakiś? -
Ounai ja właśnie jestem na pograniczu cukrzycy ciążowej
wcześniej glukozę na czczo miałam raz 89 a raz 92 i chciałabym aby ta krzywa wyszła jak najbardziej miarodajnie, żeby w razie czego działać...
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
Lalia a doczytałaś gdzieś jak z tymi bujakami jeśli chodzi o kręgosłup i postawę dziecka? Ja kiedyś słyszałam że te bujane automatycznie nie są za bardzo wskazane ale może ktoś się wypowie bardziej obeznany?? Ten babybjorn chyba najmniej szkodzi dziecku...
Lalia lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
A ja cały czas się waham między Anexem l type a Cybexem Balios S Lux.
Oba są fajne, one są ładne, choć z wyglądu bardziej pasuje mi Anex (nie wiem jaki kolor bo wszystkie są piękne).
Wydaje mi się, że więcej ważnych plusów ma Balios:
-łatwiejszy dostęp do koszyka na co zwrócił uwagę mąż, mówi że w Anexie na pewno będę się wkurzać podczas grzebania w koszyku
-dłuższa o kilka cm budka w spacerówce
-dłuższa rączka
-koła żelowe a w Anexie piankowe które niby mogą się odkształcić
Anex
-wentylacja w gondoli która jest świetna
-przedłużana budka w gondoli
-szersza gondola i spacerówka
Ehh, no nie wiem sama. Mąż mowi abym.sam decydowała ponieważ ja będe więcej nim jezdzić i to mi.ma się podobać i być wygodnie. On akceptuje obydwa.
-
Zulugula wrote:Czy któraś z Was miala jakies mebelki z klupsia i może się wypowiedzieć o jakosci?
Chcę zamówić od nich łóżeczko, bo wydaje mi się, że to dość znana i pewniejsza firma niż jakies noname z allegro czy randomowa strona internetowa
My mieliśmy Klupsia łóżeczko dla córki, byliśmy bardzo zadowoleni, nic się nic z nim nie stało, oddałam koleżance, służyło 2 dzieciom, polecam!Zulugula lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Hej dziewczynki, witam się w 36 tc 🙈 od wczoraj mam "wolne" od pracy, ale nawet nie bylo czasu tutaj zajrzeć. Dziś od rana fryzjer, fizjoterapeutka i potem pojechałam na budowę (godzina drogi od domu). Spędzę tu 3 godz bo montują kominek i będę w domu dopiero przed 21 🤦♀️ taki oto odpoczynek 😅
Zapomniałam że miałam autem tak nie jeździć ale może nic się nie stanie jak mam 60km w jedną stronę do przejechania 🤔 jutro tata po mnie przyjeżdża i zabiera mnie do nich (180km od Krk) do niedzieli więc mam nadzieję że odpocznę wtedy. Mój M pojechał na 3 dni z kolegą na wycieczkę... Trochę z jednej strony jestem zla a z drugiej niech korzysta póki dziecka nie ma 😅 później już tak nie pojedzie szybko. Modlę się tylko żeby nie zaczęła się u mnie jakas akcja porodowa jak jego nie będzie w pobliżu.
Widziałam że pisałyście o materacach, ja kupilam hevea właśnie piankowo lateksowy z pokrowcem bambusowym. Za 140x70 dałam 289 zł bo jeszcze jakaś promo była więc cena dobra 💪
Ania trzymam kciuki 🙏 pamiętaj o oddychaniu podczas porodu! Dziś fizjo dała mi z 6 ćwiczeń które mam wykonywać codziennie żeby łatwo i szybko poszło z porodem 😁Lalia, Wik89, Annia, calanthe, Inaa89, Ounai, kar_oliv, doomi03, SzalonaOna lubią tę wiadomość
29l.
Wyniki męża- ok
HSG- jajowody drożne
Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
Po ponad 2 latach starań
16.01 BetaHCG - 195,10
20.01 Beta 896,40
24.01 Beta 2646
Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r. -
Ja właśnie włączyłam warsztaty, które polecałyście "Bezpieczny maluch".
Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
[/url]
Annia wrote:Hej. Na KTG mam regularne skurcze, nie są one jakieś potężne, ale są regularne. Rozwarcie na 3 cm, doktor dał mi skierowanie do szpitala, właśnie się na spokojnie pakuje.
Czy kładą Cię na patologię, czy poród na oxy, jak to ma być?
Go girl!!!Annia lubi tę wiadomość
[/url]
Anet.kaa wrote:Domi, Ty kogo wybrałaś? Z jakiej przychodni?
Ja wybralam z Luxmedu z Piotra Skargi (tam jest punkt na nfz) panią Beatę Jabłońską, ponoć spoko babeczka. -
Dzisiejsza moja beta to 1990. Podwoiłam się od wtorku . Co wy na to ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 17:08
Lalia, Iryska, Karenira, Annia, Anet.kaa, calanthe, Inaa89, Edyciak, Sylwucha, Zulugula, kar_oliv, dmg111, Marti29, doomi03, SzalonaOna, Ounai, Lulu83 lubią tę wiadomość