WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja po wizycie, wszystko ok, mały dobił już do 2 kg, dalej pcha się głową do wyjścia, ale szyjka ok🤗
    Ania, super że w końcu coś ruszyło i coś się dzieje 🥳

Wik89, Lalia, Inga28, kic83, Annia, calanthe, Inaa89, Edyciak, KarolinaMaria, Zulugula, kar_oliv, dmg111, doomi03, SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

jeszcze Was nadrabiam, a tymczasem- Annia, trzymam mocno kciuki za Ciebie i Mikolaja 🤗

Angela, gratulacje!

Sylwucha, wczoraj pytałaś o polozna srodowiskowa w zwiazku z pytaniem kolezanki, ktora rodzila na Karowej. A wiec dowiedzialam sie dzisiaj od mojej poloznej rodzinnej, ze szpitale w Warszawie, jesli w ogole przesylaja info o wybranej przez kobiete poloznej, to robia to czesto z opóźnieniem, i tak naprawde rodzic dziecka powinien przyjsc do przychodni rodzinnej z dokumentami, zapisac tam dziecko i wowczas w ciagu 48 godzin polozna powinna pojawic sie na 1 wizycie domowej. Takze pytanie, czy kolazanka lub jej partner juz zarejestrowali dziecko, jesli tak to niech dzwonia do przychodni lub bezposrednio do poloznej

Tak mysle, ze warto miec zapisany w telefonie numer kom do swojej poloznej, moze sie zawsze przydac podczas porodu lub po :)

No wlasnie, dzisiaj bylam na pierwszej wizycie u poloznej rodzinnej w ramach edukacji przedporodowej. Calkiem ok, mowila o tym, jak dbac o rozwoj dziecka w okresie prenatalnym, mamy prace domowa 😅 i mam miec kilka takich spotkań. Jestem na zwolnieniu, wiec mam na to czas. Przy okazji sprawdza tetno dziecka i mierzy ciśnienie

kic83, Angelaaaa, Annia, Sylwucha, dmg111 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorozec, no to chyba dobre wiesci! Nie znam sie na tym, wiec nie chce mieszac, w kazdym razie trzymam kciuki i mam nadzieje, ze wszystko skonczy sie szczesliwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 23:28

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja wybralam z Luxmedu z Piotra Skargi (tam jest punkt na nfz) panią Beatę Jabłońską, ponoć spoko babeczka.

ooo zapomniałam że można z Luxmedu wybrać

doomi03 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idziemy poinformować rodziców o ciąży mieliśmy poczekać na usg z serduszkiem ale nie możemy wytrzymać 🤭 siostra twierdzi że rodzice się ucieszą ale będą się martwić że wynajmujemy mieszkanie... I teraz się zastanawiam co to za różnica... Wiadomo na swoim zawsze lepiej ale ja nie widzę nic złego w tym że wynajmujemy 🙄 już nie wiem co myśleć i się stresuje jak zareagują 🥺

Lalia, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Iryska Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka, jutrzejsze USG pewnie rozstrzygnie wszystko. Trzymam kciuki za ten pęcherzyk w macicy, żeby był widoczny i piękny !

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, porównanie materacy jest w książce 'Pierwsze chwile z noworodkiem". Potem pstryknę zdjęcie i tu wstawię, choć nie jest to tak bogata recenzja, którą Laila zazwyczaj przedstawia. 😉

Kic, ja też ze swoim małym bawię się z latarką. 😄 Od razu się ożywia, nawet jak śpi. 😉 Mam gdzieś zapisaną stronę internetową, gdzie są opisane ćwiczenia i sposoby na obrót dziecka. Choć nie wiem, czy nie była tu już cytowana. Jak znajdę, to też wstawię.

Ewa88, o widzisz, czyli mój lekarz chciał mi wykryć cukrzycę chyba. 😬 Ja normalnie mam nocną przerwę w jedzeniu około 13h, to przed krzywą zrobię 14h, bo zanim dojadę, to tak wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 17:18

Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Czy kładą Cię na patologię, czy poród na oxy, jak to ma być?
    Go girl!!!
    Będą decydować przy przyjeciu. Na razie moja położna powiedziała mi, żeby poczekać do 19 i jechać po zmianie już po 19, więc trochę bujam się na piłce, później pójdę pod prysznic i pojadę żeby być tam trochę po 19 jak Panie się zmienią.

Lalia, kic83, Inaa89, Edyciak, Enigvaa, kłot, Sylwucha, Martt95, dmg111, kar_oliv, SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 14:14

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, sama Ci pisałam że ta wentylacja w gondoli to petarda 👌
    Ale jak tak wypisałaś te cechy porównawcze, to nie wiem czy ten Balios nie wypada lepiej.
    Po pierwsze, ma żelowe koła, które są uważane za bezobsługowe, a skoro Wy planujecie tereny, to o piankowe trochę bym się chyba bała.
    Ta wentylacja w gondoli jest super, ale chyba bardziej sprawdza się w przypadku wiosennych/letnich dzieciaczków. Mówi się, że gondola sprawdza się na max 5-6 miesięcy, a tyle Twoja córcia będzie miała na przełomie maja/czerwca, więc pytanie czy będziesz potrzebowała wentylacji w gondoli, czy wystarczy Ci wentylacja w budce gondoli?
    Wybór pomiędzy bardziej poszerzaną budką gondoli a bardziej poszerzaną budką spacerówki jest już trudniejszy 🤔 chociaż ja bym chyba stawiała na bardziej zabudowaną budkę spacerówki, bo po pierwsze będziesz nią jeździć dłużej, a po drugie jako że gondoli będziesz używać głównie w zimie i na wiosnę to i tak będziesz ubierać dziecko w czapkę, kombinezon itd i będziesz mieć osłonę gondoli a na śnieżycę córcią i tak nie wyjdziesz 😅 a spacerówką będziesz jeździć latem, jesienią i kolejną zimą i wtedy poszerzana budka spacerówki będzie i ochrona przed słońcem i wiatrem i zimnem 👌
    W anexie na pewno bezsprzecznie przemawia to że jest szersza gondola i spacerówka, co chyba zawsze jest plusem 👍

doomi03 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Odebralam wyniki. Jakas infekcje mam 😳 mocz slaby, wyszly mi szczawiany, liczne bakterie i nablonki, erytrocyty na granicy. I morfologia - mam podwyzszone leukocyty,neutrofile i obnizone limfocyty... zobaczymy co w srode doktorek powie..
    Szczawiany czasami wychodzą, gdy jest zbyt duża podaż witaminy C. Zależy, ile jest tych bakterii.. ale jeśli nie ma leukocytów w moczu, to nie jest źle.
    Co do morfologii krwi to leukocyty w ciąży są podwyższone. U mnie od początku ciąży jest tendencja wzrostowa, ostatnio już były ponad normę. A na te drobiazgi neutrofile itp to się raczej nie zwraca większej uwagi. Także przypuszczam, że morfologię masz ok.

• Annia Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz widzę , że juz trochę nie myślę bo odpowiadając Kic trzy razy napisałam, że będę jechać po 19. 😂

Irysko to już ładna wagę ma synek! Który centyl?

Biedronko czyli jutro będzie już śliczny pęcherzyk w macicy widoczny!

Iryska, doomi03 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Hejka. Ja po wizycie, wszystko ok, mały dobił już do 2 kg, dalej pcha się głową do wyjścia, ale szyjka ok🤗
    Ania, super że w końcu coś ruszyło i coś się dzieje 🥳

Irysko
    zdrowy chłopak! Waga 2 kg to akurat chyba, pewnie jakoś w połowie w centylach jesteście.
    Jak się czujesz?

Iryska lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Teraz widzę , że juz trochę nie myślę bo odpowiadając Kic trzy razy napisałam, że będę jechać po 19. 😂

Niby 20. Na prenatalnych miał 40. Ale z tymi pomiarami wagi to chyba tak jest różnie 🤷

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Zestawik z metka, zapakowany w folie. I znowu upolowalam spodnie ciazowe, sukienke i dwie pary spodenek dla bobasa. Za wszystko 60zl wiec super 😁 kocham lumpy
    Ja wczoraj wynalazłam płaszcz jesienny rozkloszowany za UWAGA 3 zł. 😁

calanthe, Enigvaa, Lalia, KarolinaMaria, dmg111, kar_oliv, doomi03, Ounai lubią tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Irysko
    zdrowy chłopak! Waga 2 kg to akurat chyba, pewnie jakoś w połowie w centylach jesteście.
    Jak się czujesz?
    No właśnie na tabelce która ja mam wychodzi że to koło 40 centyla, a jej aparat wyliczył na 20 centyl. Dobrze się czuję, dzięki, w sumie to czuję się normalnie, w nocy śpię, poza tym że mam duuży brzuch to jest ok😁

Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Dzisiejsza moja beta to 1990. Podwoiłam się od wtorku . Co wy na to ?
    Jest idealnie. 😄😄

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 - my mamy u synka materac hevea, pianka-lateks :) super sie sprawdza, Młody śpi na nim mniej wiecej od 6 miesiaca życia, bo wczesniej mielismy dostawke do naszego lozka.

A bez babybjorna nie wyobrazam sobie zycia 😂 to ile razy uratował mnie i moglam zrobic w spokoju obiad z widownia za plecami bylo nieocenione :) do tego zabieraliśmy go doslownie wszedzie bo zajmuje malutko miejsca - jak jezdzilismy do rodzicow na weekendy, albo do znajomych.

kłot, Lalia, Anet.kaa, Ewa88 , dmg111, kkasia lubią tę wiadomość

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

A odczuwasz jakieś bole?

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Szczawiany czasami wychodzą, gdy jest zbyt duża podaż witaminy C. Zależy, ile jest tych bakterii.. ale jeśli nie ma leukocytów w moczu, to nie jest źle.
    Co do morfologii krwi to leukocyty w ciąży są podwyższone. U mnie od początku ciąży jest tendencja wzrostowa, ostatnio już były ponad normę. A na te drobiazgi neutrofile itp to się raczej nie zwraca większej uwagi. Także przypuszczam, że morfologię masz ok.

Leukocyty tez mam podwyzszone w moczu 3-5 norma do 5. W normie ale wyzsze niz
    Zazwyczaj. Bakterie,szczawiany d.liczne i nablonki b.liczne. Na razie sie nie martwie,dopoki lekarz nie powie ze jest zle to sie nie bede martwic. :) za tydzien wizyta wiec sie okaze.

🔸28 lat
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ