X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Mnie dziś klientki wystawiły i też poszłam w kimę. Ostatnio mam jakiś spadek energii. Pewnie 0rze pogode 🤔

Ehh te wystawiajace klientki 🤷‍♀️

Ja wczoraj odwolalam jedna bo bok glowy mi nie dawał spokoju, to takie zjeby dostalam ze glowa mala. Ale jak one odwołuja to jest dobrze

• Ounai Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Widzisz nawet nie wiedziałam. Drugą ciążą i nikt słowem się na ten temat nie odezwał, a za każdym razem pytałam czy mogę sobie dodać... Człowiek całe życie się uczy 🙂
    Ja się dowiedziałam dopiero mając cukrzycę. Przy cukrzycy jeśli masz za wysoki cukier to możesz go zbić właśnie pijąc wodę z sokiem z cytryny

calanthe lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Mnie dziś klientki wystawiły i też poszłam w kimę. Ostatnio mam jakiś spadek energii. Pewnie 0rze pogode 🤔
    Ja miała deficyt snu. W nocy te pobudki, rano syn przychodził, gadał i już nie było spania. I wreszcie jak poszedł do przedszkola mogłam sobie pozwolić :D

SzalonaOna lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Calanthe, a czy sok z cytryny nie zaburza wyników krzywej? 🤔
    Wiem, że niektóre dziewczyny tak robią, ale nie wiem, czy słusznie...

Dmg, daj znać, co miałaś robione u fizjo. 😉 Też się tak zbieram i zbieram...

Kar_oliv, też mam zleconą już krzywą, ale poczekam do skończonego 24 tyg. Miałam pomysł, by kupić sobie kilka smaków glukozy i w domu popróbować chociaż po łyku, która mi bardziej pasuje. 😁 Ale myślę, że najważniejsze to się dobrze nastawić. Że po prostu wypijesz duszkiem, zapijesz wodą i będzie git. 😉

Ja co do krzywej mam dwa pytania:
    - ile godzin przed krzywą należy nie jeść? Bo mój gin mówił, że krzywą prawidłowo robi się po 16h niejedzenia. Wydaje mi się to strasznie długo.
    - czy ten ulep z glukozą można co kilka łyków popijać wodą?
    Musi być 8-10h przerwy od jedzenia. Nie popijasz wodą tego ulepka, ewentualnie jeden malutki łyczek. Pomiędzy pobraniami nie chodzisz, najlepiej siąść w jednym miejscu, nie jesz i nie pijesz.

Edyciak lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia
    dawaj znać jak będziesz mogła co i jak!

Inaa89 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Annia
    dawaj znać jak będziesz mogła co i jak!
    Tez czekam na wieści, i ciągle odświeżam forum 😁

kic83 lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziewczyny, spaliśmy z mężem cały dzień. Po histerii syna ubrałam szybko małą i poszliśmy go wszyscy odprowadzić. Pani lekko obrażona, że spóźniony ale olałam to, nie będę dziecku odmawiać tej przyjemności skoro marzy, żeby go siostra odprowadziła. Potem poszliśmy po świeże pieczywo i zjedliśmy śniadanie. Nakarmiłam małą i poszłam z nią spać, mąż też. I tak wstawałam, karmiłam ją i szłam spać. Mówię Wam, jak ja tego potrzebowałam!
    Dobrze, ze udalo Ci sie tak wypocząć 😉 napewno odrazu lepiej się czujesz teraz 😊 jak tam Martusia? Dzis ladnie je i spi tylko?

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że już ją karetka na sygnale wiezie na porodówkę. 😁
    Tylko zapewniała, że da nam znać. 😂

Inaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, no to miałaś zajebisty dzień dzisiaj. 😄
    A jak Tymuś? Już go siusiak nie boli?

• Lalia Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oinai6, super że Martusia pozwoliła Ci na drzemki w ciągu dnia! Ładuj akumulatory kiedy tylko możesz 😘

Doomi, ja też już mam zadeklarowaną położną środowiskową 😁 młodziutka dziewczyna w moim wieku, mam się z nią skontaktować po 30 tc i wtedy umówimy się na 3 spotkania edukacyjne, a po porodzie przyjedzie do mnie i do synka 👍

Zrobiłam już nowy reaserch i znalazłam nową położną do indywidualnej opieki przy porodzie, ponoć też super babeczka, taka z jajem 💪 a mi takiej trzeba 😅

Dziewczyny, zaczęłam czytać o tych dostawkach do łóżka i takie najbardziej znane to Kinderkraft oraz chicco next2me. Kic kiedyś mi podesłała artykuł i już wiem, że lepiej zainwestować w chicco ze względu na dużo lepszy materacyk, dzięki Kicuś! 😘
    Teraz tylko mam zagwostke, co do tego który next2me wybrać :
    -next2me zwykły (kolor Pearl) chyba najbardziej podstawowy, zwijany bok, możliwość pochylenia materacyka, brak funkcji kołyski, kółeczka tylko z jednej strony więc ograniczona mobilność, koszt ok. 525 zl 👌
    -next2me air - ma siateczkowe ściany, ale moim zdaniem mega brzydki więc dyskwalifikacja 🤣
    -next2me dream bok opuszczany, możliwość pochylenia materacyka, funkcja kołyski uruchamiana na dole nóżki, kółeczka z obu stron ale ustawione na wprost, koszt ok. 650 zł
    -next2me magic bok opuszczany, możliwość pochylenia materacyka, funkcja kołyski uruchamiana na górze łóżeczka, kółeczka z obu stron obracane o 360 stopni więc bardzo mobilne, koszt ok. 900 zł

Rozmawialiśmy z mężem i chyba zdecydujemy się na to najbardziej podstawowe, ponieważ faktycznie potrzebujemy tylko funkcji dostawki, raczej nie planujemy jeździć nim po mieszkaniu ani kolysać bobasa, bo "na dzień" mamy w zanadrzu kokon, zwykłe łóżeczko oraz wózek 🤔

Ale może którejś z Was przyda się moje króciutkie porównanie 🤣

kic83, Inaa89, doomi03, Anet.kaa lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Dobrze, ze udalo Ci sie tak wypocząć 😉 napewno odrazu lepiej się czujesz teraz 😊 jak tam Martusia? Dzis ladnie je i spi tylko?
    Wszystkim nocy miała jedna drzemkę 4h a potem co 2h się budziła więc super. Tym bardziej, że ja nie wstaję do przewijania tylko budzę męża, on zmienia pieluchę a ja daję cycusia. Za pół godziny się zbieramy i idziemy po synka. Ale szał, Marta będzie mieć 2 spacery.
    A po tych drzemkach jak nowonarodzona. Naprawdę tego potrzebowałam. Jednak organizm w początkach połogu potrzebuje tej regeneracji.

Dzwoniła moja mama i mówię że byliśmy młodego odprowadzić, a ona ze jak to na takie zimno? Więc pytam jakie zimno skoro jest 11 stopni. A ona że zimno przecież. Więc mówię, że syn się w zimie rodził i też chodziliśmy na spacery więc dla mnie 11 stopni to nie jest zimno 😂

Lalia, Inaa89, doomi03 lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Oinai6, super że Martusia pozwoliła Ci na drzemki w ciągu dnia! Ładuj akumulatory kiedy tylko możesz 😘

Doomi, ja też już mam zadeklarowaną położną środowiskową 😁 młodziutka dziewczyna w moim wieku, mam się z nią skontaktować po 30 tc i wtedy umówimy się na 3 spotkania edukacyjne, a po porodzie przyjedzie do mnie i do synka 👍

Zrobiłam już nowy reaserch i znalazłam nową położną do indywidualnej opieki przy porodzie, ponoć też super babeczka, taka z jajem 💪 a mi takiej trzeba 😅

Dziewczyny, zaczęłam czytać o tych dostawkach do łóżka i takie najbardziej znane to Kinderkraft oraz chicco next2me. Kic kiedyś mi podesłała artykuł i już wiem, że lepiej zainwestować w chicco ze względu na dużo lepszy materacyk, dzięki Kicuś! 😘
    -next2me zwykły (kolor Pearl) chyba najbardziej podstawowy, zwijany bok, możliwość pochylenia materacyka, brak funkcji kołyski, kółeczka tylko z jednej strony więc ograniczona mobilność, koszt ok. 525 zl 👌
    -next2me air - ma siateczkowe ściany, ale moim zdaniem mega brzydki więc dyskwalifikacja 🤣
    -next2me dream bok opuszczany, możliwość pochylenia materacyka, funkcja kołyski uruchamiana na dole nóżki, kółeczka z obu stron ale ustawione na wprost, koszt ok. 650 zł
    -next2me magic bok opuszczany, możliwość pochylenia materacyka, funkcja kołyski uruchamiana na górze łóżeczka, kółeczka z obu stron obracane o 360 stopni więc bardzo mobilne, koszt ok. 900 zł

Rozmawialiśmy z mężem i chyba zdecydujemy się na to najbardziej podstawowe, ponieważ faktycznie potrzebujemy tylko funkcji dostawki, raczej nie planujemy jeździć nim po mieszkaniu ani kolysać bobasa, bo "na dzień" mamy w zanadrzu kokon, zwykłe łóżeczko oraz wózek 🤔

Laila
    uwielbiam Twoje recenzje!
    Ty na macierzyńskim zbiłabyś fortunę pracując dla jakiejś firmy z rzeczami dla dzieci, nie myślałaś o tym? 😘
    My bierzemy opcję nr 2 a to dlatego że zapowiedzieli mężowi że do grudnia będzie praca zdalna, więc będzie wciąż miał biuro w domu, więc ja będę jeździła tym łóżeczkiem do dużego pokoju, czy pokoju córki.

Lalia lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

My mamy opcje ostatnia - magci ale to tylko dlatego ze udalo nam się kupic nowy za 500zl. Juz kiedys o tym pisalam. Ale tak to mielismy kupic ten sam co Kic 😉

Lalia lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Laila
    uwielbiam Twoje recenzje!
    Ty na macierzyńskim zbiłabyś fortunę pracując dla jakiejś firmy z rzeczami dla dzieci, nie myślałaś o tym? 😘
    My bierzemy opcję nr 2 a to dlatego że zapowiedzieli mężowi że do grudnia będzie praca zdalna, więc będzie wciąż miał biuro w domu, więc ja będę jeździła tym łóżeczkiem do dużego pokoju, czy pokoju córki.

Kicuś, zawstydzasz mnie 🤭😅

Powiem Ci, że gdyby nie to że będziemy mieć wózek w domu to pewnie też bym rozważyła opcję dream bo to tylko/aż ok. 120 zl ale można jeździć i można kołysać 👍 ale przez to że my będziemy mieć wózek w domu to myślę, że wersja podstawowa mi wystarczy 😉

Jedyne co mnie bardziej gryzie, to leżaczek/hustawka.
    Ja się mega napaliłam na tego babybjorna, który jest taki super zdrowy dla dziecka, moja przyjaciółka go ma i jest mega zadowolona. Tylko po pierwsze jest napisane, że od 0 do 2 lat, a tak naprawdę do 9 kg, a nigdy w życiu nie widziałam 9 kg dwulatka 😑 a po drugie cena... Nowy to 500-600 zł..

Moi teściowie twierdzą, że nie warto tyle płacić za leżaczek, że z tego dziecko wyrasta, że odkłada się je tam na chwilę, podejrzewam że moja mama myśli dokładnie tak samo, więc doradzają mi leżaczek z fisher price, który ma dużo więcej bajerów i jest 0 do 18 kg więc na pewno na dłużej, a kosztuje ok. 300 zł..

No i Kic Ty pisałaś że miałaś hustawke? I że Ci się super sprawdzała i teraz nie wiem czy upierać się na ten babybjorn, czy ten fisher price czy w ogóle co innego 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2020, 15:20

kic83 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia nie wiem czy widziałaś wcześniej ale pytałam czy nie masz przypadkiem analizy materacy do łóżeczka? :D mamy obok 2 sklepy i jedziemy też podpytać :) w internecie są tak sprzeczne opinie, nie wiadomo co wziąc. najpierw , że pianka , bo kokos za twardy, potem że kokos bo pianka za miękka ... :D najlepiej chyba dwustronny

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Wiem, że juz się przewijal ten temat ale nie porobilam screenow.
    Jaki najlepszy materac do łóżeczka?
    Wiem, ze bez gryki, ale czy pianka lateks czy pianka kokos jest jakas olbrzymia istotna różnica?
    Upatrzylam w klupsiu łóżeczko ale chcę go zamowic przez smyka i tak pomyślałam, ze od razu materac wezmę , a juz przyznam szczerze, że nie chce mi się znow wertowac stu stron internetu (zla matka).

Lalia nie robiłaś czasem już analizy materacy?😘

Ja zrezygnowałam z kokosa po podobno nie jest w pełni antyalergiczny...

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, dmg jak to bylo z tą kompilacja? Na czworaka, muzyczka w gacie i kręcić bioderkami? 😅 Fajnie by bylo jakby się do następnej wizyty mój mały też zechciał obrócić 🙄

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Ja zrezygnowałam z kokosa po podobno nie jest w pełni antyalergiczny...

też o tym czytałam ale też wyczytałam, że to zależy jak czy czym klejone są włókna kokosa, i że nie zdarza się gafa rekomendowanym firmom. takich niuansów jest sporo, dlatego tak ciężko wybrać!
    pianka za miękka, kokos za twardy, lateks uczula. najlepiej kuźwa na słomie spać :D

Ewa88 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kicuś, zawstydzasz mnie 🤭😅

Powiem Ci, że gdyby nie to że będziemy mieć wózek w domu to pewnie też bym rozważyła opcję dream bo to tylko/aż ok. 120 zl ale można jeździć i można kołysać 👍 ale przez to że my będziemy mieć wózek w domu to myślę, że wersja podstawowa mi wystarczy 😉

Jedyne co mnie bardziej gryzie, to leżaczek/hustawka.
    Ja się mega napaliłam na tego babybjorna, który jest taki super zdrowy dla dziecka, moja przyjaciółka go ma i jest mega zadowolona. Tylko po pierwsze jest napisane, że od 0 do 2 lat, a tak naprawdę do 9 kg, a nigdy w życiu nie widziałam 9 kg dwulatka 😑 a po drugie cena... Nowy to 500-600 zł..

Moi teściowie twierdzą, że nie warto tyle płacić za leżaczek, że z tego dziecko wyrasta, że odkłada się je tam na chwilę, podejrzewam że moja mama myśli dokładnie tak samo, więc doradzają mi leżaczek z fisher price, który ma dużo więcej bajerów i jest 0 do 18 kg więc na pewno na dłużej, a kosztuje ok. 300 zł..

No i Kic Ty pisałaś że miałaś hustawke? I że Ci się super sprawdzała i teraz nie wiem czy upierać się na ten babybjorn, czy ten fisher price czy w ogóle co innego 🤔

Laila
    my przy córce mieliśmy tylko łóżeczko stacjonarne.
    W dużym pokoju mieliśmy
    efda190243de9539df0e29e86f91.jpg
    W ciągu dnia odkładałam ją tu, ale jakoś szału nie było, niezbyt lubiła ten leżaczek.

Kupiliśmy natomiast huśtawkę po dwóch mcach
    lezaczek-bujaczek-hustawka-i-kids-swing-melodi-2-1351074.jpg
    i to był strzał w 10! zbawienie dla moich rąk (oczywiście u kogoś może się nie sprawdzić)
    kilka trybów bujania, melodyjki, wibracje
    W końcu mogłam ją odłożyć
    Teraz nie ma tej firmy już, ale są podobne jak Lionelo Ruben huśtawka, Brights stars zoo huśtawka, Kinderkraft flo huśtawka

My teraz będziemy mieli w naszej sypialni dostawkę Chicco next to me dream
    W dużym pokoju też z niej będziemy korzystać plus na bank z huśtawki, i do tego w wyprawce warszawiaka dają jeszcze kosz mojżesza, więc świat i ludzie tego wszystkiego :)

Lalia lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 2 września 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj czuję się fatalnie, nie wiem czy to przez pogodę czy przez spadającą hemoglobine, ale z łóżka nie wstałam nawet dzisiaj. Tylko łazienka i jedzenie....

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ