WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    My mielismy mieć wlasnie Baliosa, bylam mega napalona na niego, ale ze maz znalazl w super cenie Mutsy nio na gwarancji, który również jest zgrabnym wózkiem to kupilismy jego. I nie zaluje. Takze no kazda z nas musi sama wybrac co dla niej jest najlepsze, aby potem nie żałować zakupu 😉 bo nie ukrywajmy nie jest to maly pieniądz 😉
    Dokładnie tak, ja kupiłam Moon solitaire i zastanawiłam się jeszcze nad moon rease s. Bardzo ładny podobał mi się naprawdę, ale jak zaczęłam jeździć tym solitaire to bez porównania, tamtem dużo mniejsza amortyzacja, wydawał się przy tym taki sztywny. No i sam Pan że sklepu powiedział mi tak "ja bym nie kupił tego wózka co wybrała pani ze względu na cenę, bo jest on droższy o kilka dobrych stówek, a jest na chwilę, ale porównując te dwa materiały, to pani są zdecydowanie lepsze, no i amortyzacja na wysokim poziomie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 10:29

Inaa89 lubi tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Ania mam nadzieję, że się rozkręci jak najszybciej 💪❤️

Biedronko ile Ty musisz przejść...

Widzę, że tu na forum ciągle temat cybex balios. Dla mnie ten wózek (oczywiście to jest moje zdanie) pisałam już do Anetki, on dla mnie odpada zupełnie. Przeraża mnie to, że on się tak chwieje na boki, dla mnie nie jest on w ogóle stabilny. Ja bym się bała wozić dziecko, ale może to tylko ja tak mam 🙂

Ja na szczęście kupiłam wózek taki jaki chciałam, w 100 procentach mnie zadowolił i takiego właśnie szukałam :) amortyzacja super, duży kosz, który można wyjąć i duża gondola, a taką gondole chciałam 🙂

Jaki ostatecznie wózek wybralas?
    Po to jest właśnie tyle wózków, żeby kazdy znalazl coś pod siebie :) każdy jest inaczej zbudowany, każdy ma inną siłę i każdy potrzebuje czegoś innego:) Ja np pojezdzilam chyba z 6cioma i baliosem najlepiej mi się jeździło, mężowi tez, nie czułam żadnego chwiania, także kazdy ma inne odczucia. Chyba że tym starym baliosem jezdzilas albo byl podmieniony stelaż. W jednym sklepie tak mielismy. Bylismy zdecydowani po pierwszej wizycie gdzie indziej, potem drugi sklep , ten sam wozek a mi cos nie za dobrze się jeździ. Mina mi totalnie zrzedła. A okazalo się, że stelaż byl podmieniony na ten stary🙄😀 taki jestem majster, że wylapalam różnice😂

Wik89, Natisz, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dobra już wiem więcej. Szyjka jest gotowa do porodu, Pani doktor mówi, żeby dać szanse,żeby się rozkręciło samo, bez kroplówki. Jeśli nie, to w poniedziałek muszą dać. Jeszcze będę mieć USG. Zrobili mi ten masaż szyjki co Ounai mówiła.
    Ja tak myślałam. Jak leżałam to się wkurzałam strasznie, ale potem przeanalizowałam sytuację i widzialam że nikt z lekarzy nie chciał mi zrobić na złość, tylko faktycznie czekali, żeby szyjka była gotowa a macica się uwrażliwiła na oksytocyne. Czyli Ty będziesz mieć małego najpóźniej w poniedziałek. Wiem, że pewnie Ciebie ciężko ale już ostatnia prosta. Przynajmniej wiesz jak długo musisz się męczyć.

Kic, wieczorem znowu bolał ją brzuszek ale już się poznajemy, wiem że trzeba ją wieczorami odbić i wiem że wtedy będzie wisiała na cycusiu. Nie przeszkadza mi to, w końcu to nadal malutki noworodek, jej układ pokarmowy nadal się uczy. Poza tym pobudki pięknie jak w zegarku co 2-2,5h więc się wyspałam. Z synkiem się umówiłam, że Martusię bardzo ciężko jest rano ogarnąć, więc do przedszkola będzie go odprowadzał tata, a my z Martą będziemy go odbierać. Przyszedł rano się potulić ze mną i z małą i grzecznie poszedł z tatą :)

Annia, kic83, Inaa89, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, i jak ten masaż ci się podobał? 😉

Biedronko, no aż ręce opadają... A nie mogą cię dziś wypuścić i sobie w poniedziałek pójdziesz do swojego lekarza na kontrolę? A skoro to ordynator, to nawet możesz się z nim umówić, że przyjdziesz na SOR.
    Na USG z dnia na dzień nie będzie nie wiadomo jakiej zmiany. A tu w macicy wszystko wygląda książkowo.
    A to w jajniku to może być nawet zwykła torbiel...

Natisz lubi tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, wiekszosc osob, ktore znam, nie narzeka na wielkosc gondoli, no ale jakos tak bezpieczniej sie bede czula kupujac nieco szersza :) Balios mi sie w sumie podoba, ale dla nas za niski, no i szukalam czegos innego niz cybex ;)
    Natisz, a jaki wozek kupilas?
    Zdrówka, mam nadzieje, ze antybiotyk szybko Ci pomoze!

Natisz lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam żadnych dolegliwości po tej glukozie, nawet Maja nie zrobiła mi wirówki w brzuszku. W końcu można zjeść 😀😀😀😀

Edyciak, Zulugula, Inaa89, Ewa88 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, Ania - wy macie indukcję porodu z powodu cukrzycy, tak?
    Bo w fizjologicznej ciąży można poczekać nawet do 42 tyg?

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Biedronko, no aż ręce opadają... A nie mogą cię dziś wypuścić i sobie w poniedziałek pójdziesz do swojego lekarza na kontrolę? A skoro to ordynator, to nawet możesz się z nim umówić, że przyjdziesz na SOR.
    Na USG z dnia na dzień nie będzie nie wiadomo jakiej zmiany. A tu w macicy wszystko wygląda książkowo.

Pytałam go o to ale on powiedział że się boi żeby to nie pękło bo wtedy jest problem. A tu przynajmniej jestem pod opieką non stop.
    Najgorsze jest to że synka w domu zostawiłam

Edyciak lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Baliosy były już duzo wcześniej, tylko mialy inna kolorystyke. Ale jeśli chodzi o wielkosc gondoli to wcale się nie różniły wielkością z tymi nowymi. Wiem bo widzialam obie na żywo 😉 ja uważam że dziecko spokojnie sie zmiesci. Nawet jeśli rodzi się wieksze, to wiezcie mi to sa i tak maluszki takie ze koniec. Ja przechodziłam to wiele razy, mialam kilka rodzai wozkow, i nigdy nie mialam problemu aby mi się chlopcy nie miescili w gondoli. Rodziłam w październiku i ponad 7 miesiecy woziłam w gondoli i mimo zimy i śpiworka małemu nie bylo ciasno a mialam gondole wielkości tej co jest w Baliosie 😉 u mnie w Mutsy tez wcale nie jest ta gondola wieksza.

Baliosy były ale ten lux jest z tego roku, myslalam, że nie różnią sie wielkoscia a dzis gdzies widzialam, ze te stare mialy 3cm wiecej szerokości w gondoli ale może cos źle przyuwazylam.
    Ale cieszy mnie Twoja opinia o mieszczeniu się dzieciaczka 😀 te mutsy tez sa fajne i bardzo polecane, także fajnie, ze Wam sie udalo ogarnąć jakas okazję

Inaa89, AgataAgatka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Jaki ostatecznie wózek wybralas?
    Po to jest właśnie tyle wózków, żeby kazdy znalazl coś pod siebie :) każdy jest inaczej zbudowany, każdy ma inną siłę i każdy potrzebuje czegoś innego:) Ja np pojezdzilam chyba z 6cioma i baliosem najlepiej mi się jeździło, mężowi tez, nie czułam żadnego chwiania, także kazdy ma inne odczucia. Chyba że tym starym baliosem jezdzilas albo byl podmieniony stelaż. W jednym sklepie tak mielismy. Bylismy zdecydowani po pierwszej wizycie gdzie indziej, potem drugi sklep , ten sam wozek a mi cos nie za dobrze się jeździ. Mina mi totalnie zrzedła. A okazalo się, że stelaż byl podmieniony na ten stary🙄😀 taki jestem majster, że wylapalam różnice😂
    Nieee, ja jeździłam akurat baliosem s lux i to w kilku sklepach i to takie chwianie na boki mnie przeraziło 🙂 takie było moje odczucie. Mój mąż i moja mama mieli takie samo 🙊 ale mówię to ja, ja chciałam wózek stabilny na każdy teren :) wybrałam moon solitaire. Chciałam też aby mój wózek był inny Niz wszystkie i taki udało mu się kupić, bo mam taką inna kolorystykę 🙂🙂

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:

Też pomyślałam o tym, że może to być torbiel..

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 13:28

Natisz, doomi03, Lalia lubią tę wiadomość

• Natisz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ja bym nie patrzyła tylko na obecny wymiar dziecka, bo pewnie planujecie wózek na więcej niż jednego bobaska. Mojej koleżanki pierwsza córeczka urodziła się w 39 tygodniu z wagą 2800g, a drugi synek w 40 tygodniu z wagą 4200g 😁 Cieszyła się, że wzięła wozek z większą gondolą, bo starczyło jej na dwójkę dzieciaczków 😉
    Dokładnie, ja patrzylam na to samo 🙂🙂

dmg111 lubi tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Ounai, Ania - wy macie indukcję porodu z powodu cukrzycy, tak?
    Bo w fizjologicznej ciąży można poczekać nawet do 42 tyg?

Zazwyczaj czekają do 41.5t, równo 10 dni po terminie jeśli poród samoczynnie się nie zaczyna to wywołują.

Edyciak lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    No tak, wiekszosc osob, ktore znam, nie narzeka na wielkosc gondoli, no ale jakos tak bezpieczniej sie bede czula kupujac nieco szersza :) Balios mi sie w sumie podoba, ale dla nas za niski, no i szukalam czegos innego niz cybex ;)
    Moon solitaire. Ja szukalam wózka Inny niż wszystkie i kupiłam taka kolorystykę specjalnie, jeszcze takiego nie widzialam.. A dla mnie cybex jest zdecydowanie za dużo 😃

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:

Ja z cybexem mialam to samo, wszedzie wokół tylko ta marka, nuda , dlatego chcialam muuvo, ale po prostu ten mi lepiej spasowal, bo ja z kolei krasnal jestem takze wszystko się zgadza 😀 najwyżej zakleje znaczek cybexa jakims misiem 😂

Wik89 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa
    nie ma czegoś takiego jak obowiązkowe KTG, zazwyczaj ok 38tc możesz poprostu iść do szpitala i się na nie zgłosić. Nikt Ci wtedy nie odmówi zrobienia KTG, nie musisz mieć skierowania.

Ounai
    ale mądry chłopczyk!
    My też tak będziemy robić, że rano mąż Młodą będzie zawoził, a ja ją z synkiem będę odbierała.
    Dobrze, że się powoli siebie uczycie, po miesiącu już wszystko będzie śmigało jak należy :)
    Mąż fajnie że Cię wspiera i pomaga, nie ma spin?

Ewa88 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja z cybexem mialam to samo, wszedzie wokół tylko ta marka, nuda , dlatego chcialam muuvo, ale po prostu ten mi lepiej spasowal, bo ja z kolei krasnal jestem takze wszystko się zgadza 😀 najwyżej zakleje znaczek cybexa jakims misiem 😂
    Ja mam 169,a mój mąż ma 192 więc dla niego te wszystkie niskie wózki odpadają 🙊

Zulugula lubi tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może ja jestem ufoludkiem, ale dla mnie ten masaż szyjki to był co najwyżej nieprzyjemny. Nie powiedzialanym,żeby bolało. Teraz brzuch mi się po nim stawia i trochę krwawię.

Edytka ja i Ounai ze względu na cukrzycę,mój prowadzący najpierw nie był przekonany ale później w sumie zmienił zdanie i mówił, że 7 by mnie kierował do szpitala i tak (to było zanim wyszło to podejrzenie hipotrofii). Irysko a twoja lekarka też Cię tak skieruje?

Ounai masz rację, że nikt nie robi mi na złość, ciągle o Tobie myślę, że wszystko u nas dość podobnie przebiega. Jak piszesz o Martusi to już bym też tak chciala, żeby mój Mikołaj też już był obok.

Po USG , szacowana waga 3200 g, przepływy dobre.

Kic, ale po terminie trzeba chodzić na KTG? Jakie atrakcje dzisiaj fundujesz synkowi, żeby zmotywować go do obrotu? 😊.

Karoliv daj znać jak będziesz miała wyniki krzywej.

Inga28, kic83, kar_oliv, Edyciak, Iryska, dmg111, Martt95 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziewczyny może ja jestem ufoludkiem, ale dla mnie ten masaż szyjki to był co najwyżej nieprzyjemny. Nie powiedzialanym,żeby bolało. Teraz brzuch mi się po nim stawia i trochę krwawię.

Edytka ja i Ounai ze względu na cukrzycę,mój prowadzący najpierw nie był przekonany ale później w sumie zmienił zdanie i mówił, że 7 by mnie kierował do szpitala i tak (to było zanim wyszło to podejrzenie hipotrofii). Irysko a twoja lekarka też Cię tak skieruje?

Ounai masz rację, że nikt nie robi mi na złość, ciągle o Tobie myślę, że wszystko u nas dość podobnie przebiega. Jak piszesz o Martusi to już bym też tak chciala, żeby mój Mikołaj też już był obok.

Po USG , szacowana waga 3200 g, przepływy dobre.

Kic, ale po terminie trzeba chodzić na KTG? Jakie atrakcje dzisiaj fundujesz synkowi, żeby zmotywować go do obrotu? 😊.

Karoliv daj znać jak będziesz miała wyniki krzywej.
    O mamo, to ja czuję, że przy porodzie się wykrwie.. Będę mieć może ttansfujze krwi, dziewczyny z moją chorobą bardzo krwawią.. Wolę o tym jeszcze nie myśleć 🙈

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
‹‹ 1413 1414 1415 1416 1417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ