WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Przypomnialam sobie co jeszcze mnie wkurzało w gondoli - daszek ;) chodzi mi o to, ze nie jest tak rozkladany, zeby jak jest wieksze slonce przysłonić dzidzie. Priam cybexa ma dluzszy daszek, to bylo fajne:) ale ja sobie poradzilam i kupilam na alie chyba za 16 zl taka przedłużkę do daszka 🙈 a pozniej juz parasolkę
    Mój właśnie się rozkłada bardzo fajnie, daszek jest duży i to mi się mega podoba ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 11:39

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia,DMg
    jeszcze nie wiem czym Go dziś uraczę ;)
    Póki co mam duzo energii, byłam na spacerze, z rozpędu zaliczyłam trening 💪 byłam na bazarku, będę robić pizzę, mamy ładna pogodę więc po przedszkolu pójdę z Młodą na plac zabaw.
    Pewnie Synkowi puszczę zaraz muzykę , pochodzę jak to ja z głośnikiem w majtkach 😂

Natisz, Inaa89, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Annia Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Ania a ile płaciłaś za takie ktg z oceną lekarza?
    50 zł lub 70 zł zależy gdzie. W jednej klinice biorą 50 zł od wszystkich, w drugiej 50 zł od pacjentek co u nich prowadzą ciążę , a dla innych pań 70 zł.

Irysko mój też nic o KTG nie mówił mi. Po szpitalu mi tak zalecili, żeby sobie kontrolować. I też już chciałam dla własnego spokoju. U naszego prowadzącego z Sylwia tez nie ma KTG.

Edyciak, ale super! Już niedługo będziecie razem z mężem. 🤗

Edyciak, Ewa88 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Annia,DMg
    jeszcze nie wiem czym Go dziś uraczę ;)
    Póki co mam duzo energii, byłam na spacerze, z rozpędu zaliczyłam trening 💪 byłam na bazarku, będę robić pizzę, mamy ładna pogodę więc po przedszkolu pójdę z Młodą na plac zabaw.
    Pewnie Synkowi puszczę zaraz muzykę , pochodzę jak to ja z głośnikiem w majtkach 😂
    Narobiłaś mi smaka na pizze, więc dzis chyba troszke odciążę męża (bo troche mi go szkoda ze tak codzien wszystko musi robic wracając z pracy) i zrobie na obiad. Mam jeszcze zupe warzywna od wczoraj wiec bedzie jako drugie danie a dzieci napewno sie ucieszą bardzo 😁

kic83 lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Ja jestem niska. Mi nawet pan w sklepie to pokazał i powiedział mi, że ten materiał nie jest jakiś super, a dużo kobiet się upiera bo cybex to cybex. Mojej koleżance ten wózek się złożył jak szła z dzieckiem przez pasy, prawie zawału dostała. Coraz więcej słyszę minusów tych cybex. Oglądam też taka dziewczynę na instagramie i ona opowiadała o tym jak po 2 Msc, (urodziła w marcu) cybex priam - wózek za 6 kola jej wyblekl.. Jeszcze potraktowali ja trochę do kitu, bo kazali jej ten wózek odesłać i byłaby bez wózka 3 tyg co najmniej... To w czym miałaby wozić dziecko? Dziwne, bo wydaje mi, się że jak wózek tyle kosztuje to powinni ludzi inaczej traktować w tym całym cybexie.. Tym bardziej, że wózek był używany 2 Msc, a nie oszukujmy się w marcu nie ma nie wiadomo jakiego słońca 🙊

Ja mam 160cm i 50kg przed ciąża. Fajnie, że kazdy ma jakies doświadczenia i spostrzeżenia, bo można sobie to zweryfikowac pod siebie, dlatego ja np jeszcze raz zweryfikuje to chwianie, bardzo się cieszę, że wyszlo to tu w tej rozmowie. My wybralismy poki co ten wozek, bo dla nas on zwyczajnie najlepiej wypadł z tych co ogladalismy, ktoras go tu poleciła i sprawdzilismy, mnie nie jara w ogole to , że to jest cybex, może innych to jara, tez ok, tym bardziej, że akurat nie jest to jakas droga ani fancy wersja😄 ja chcialam muuvo i bylam nawet trochę zła, że lepiej nam podszedl ten balios, bo mi się po prostu mniej podobal ale ważniejsze dla nas było jego lepsze uzytkowanie w naszym odczuciu, nie czyims. Poza tym umówmy się, nie ma wózka idealnego. Każdy ma opinie i negatywne i pozytywne , jak ze wszystkim, zarówno cos moze odpaść w cybexie i coś w bebetto, ale prawda , że gorzej jak coś wypada w wózku za 7tys niz w takim za 2 coś. Jedni sobie chwalą świetną jakosc materialu , a drugim przydarzy się coś takiego. Tylko słabo jak ktoś wjezdza na cybexa tylko dlatego, że jest cybexem i ze jest popularny, a ktoś jest "przeciwnikiem" popularnosci. Ja też trochę bylam takim "przeciwnikiem" ale nie oszukam tego, że wypadł u nas po prostu lepiej, no "trudno", nie będę niewybierac cybexa tylko dlatego , ze jest cybexem 🤷‍♀️ tylko to chwianie muszę dobrze sprawdzić, bo jak się okaże, że mi się chwieje to trzeba będzie weryfikować wybór

Lelek, KarolinaMaria, Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Dokładnie tak, ja kupiłam Moon solitaire i zastanawiłam się jeszcze nad moon rease s. Bardzo ładny podobał mi się naprawdę, ale jak zaczęłam jeździć tym solitaire to bez porównania, tamtem dużo mniejsza amortyzacja, wydawał się przy tym taki sztywny. No i sam Pan że sklepu powiedział mi tak "ja bym nie kupił tego wózka co wybrała pani ze względu na cenę, bo jest on droższy o kilka dobrych stówek, a jest na chwilę, ale porównując te dwa materiały, to pani są zdecydowanie lepsze, no i amortyzacja na wysokim poziomie"

Też chciałam Moon, ale u mnie w mieście nigdzie do nie ma żeby zobaczyć 😥

O ❤️
    Z ❤️
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Też chciałam Moon, ale u mnie w mieście nigdzie do nie ma żeby zobaczyć 😥
    Wpadaj do mnie 🙊

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Wpadaj do mnie 🙊

Daleko 😥
    Pokaż fotki

O ❤️
    Z ❤️
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja mam 160cm i 50kg przed ciąża. Fajnie, że kazdy ma jakies doświadczenia i spostrzeżenia, bo można sobie to zweryfikowac pod siebie, dlatego ja np jeszcze raz zweryfikuje to chwianie, bardzo się cieszę, że wyszlo to tu w tej rozmowie. My wybralismy poki co ten wozek, bo dla nas on zwyczajnie najlepiej wypadł z tych co ogladalismy, ktoras go tu poleciła i sprawdzilismy, mnie nie jara w ogole to , że to jest cybex, może innych to jara, tez ok, tym bardziej, że akurat nie jest to jakas droga ani fancy wersja😄 ja chcialam muuvo i bylam nawet trochę zła, że lepiej nam podszedl ten balios, bo mi się po prostu mniej podobal ale ważniejsze dla nas było jego lepsze uzytkowanie w naszym odczuciu, nie czyims. Poza tym umówmy się, nie ma wózka idealnego. Każdy ma opinie i negatywne i pozytywne , jak ze wszystkim, zarówno cos moze odpaść w cybexie i coś w bebetto, ale prawda , że gorzej jak coś wypada w wózku za 7tys niz w takim za 2 coś. Jedni sobie chwalą świetną jakosc materialu , a drugim przydarzy się coś takiego. Tylko słabo jak ktoś wjezdza na cybexa tylko dlatego, że jest cybexem i ze jest popularny, a ktoś jest "przeciwnikiem" popularnosci. Ja też trochę bylam takim "przeciwnikiem" ale nie oszukam tego, że wypadł u nas po prostu lepiej, no "trudno", nie będę niewybierac cybexa tylko dlatego , ze jest cybexem 🤷‍♀️ tylko to chwianie muszę dobrze sprawdzić, bo jak się okaże, że mi się chwieje to trzeba będzie weryfikować wybór
    Nie mów mi o wadze, bo ja w grudniu ważyłam 49 kg, ale musiałam do ciąży trochę przytyć i ograniczyć mocne treningi 😃 mam nadzieję, że wrócę po ciąży do tej wagi ❤️
    To ma być wózek idealny dla Ciebie, mój taki dla mnie jest 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2020, 12:00

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, kazda musi sprawdzic na samej sobie :) bo kazda bedzie chwalic sobie cos innego ! Dlatego wybieraj tylko i wyłącznie pod siebie, a nie pod innych :) mi tez mowili, ze mutsy to mala gondola, ze to slabo itd - a mi to nie przeszkadzało ani troche :)

Natisz, Inaa89, Annia, Zulugula lubią tę wiadomość

• Natisz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Zulu, kazda musi sprawdzic na samej sobie :) bo kazda bedzie chwalic sobie cos innego ! Dlatego wybieraj tylko i wyłącznie pod siebie, a nie pod innych :) mi tez mowili, ze mutsy to mala gondola, ze to slabo itd - a mi to nie przeszkadzało ani troche :)
    Dokładnie uważam tak samo!!

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Narobiłaś mi smaka na pizze, więc dzis chyba troszke odciążę męża (bo troche mi go szkoda ze tak codzien wszystko musi robic wracając z pracy) i zrobie na obiad. Mam jeszcze zupe warzywna od wczoraj wiec bedzie jako drugie danie a dzieci napewno sie ucieszą bardzo 😁

Ja mam też jeszcze zupę, pomidorową, ale pizza to pizza :)

dmg111, Inaa89, kar_oliv, doomi03, Lalia lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie chcę Baliosa, tylko dlatego, że jest Cybexem. Póki co to jest jedyny wózek, którym jeździłam po sklepie i też mi przypadł do gustu. No i jego waga! Wcześniej chciałam kinderkrafta, ale znalazłam parę minusów i odpuściłam. Myślę, że każda rzecz może się popsuć. Ja rok temu kupiłam drewniany stół za 4000 zł i aktualnie mam już trzeci egzemplarz, tyle było reklamacji 😂 niestety on mi się bardzo podoba i nie chciałam zwrotu kasy. A jak się odsyła coś do reklamacji, to raczej wiadomo, że nie dają nic zastępczego. Aktualnie jestem bez odkurzacza, któremu też po roku odwidziało się wciąganie kurzu😁 odesłałam i czekam. Mówię Wam, jakaś czarna seria zakupów u mnie.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Mi znow sie wydaje ze ta gondola w Mutsy jak na nią patrze nie jest aż taka mala 😁 rodze w lutym ( moze w styczniu) i myślę ze do lata spokojnie mi wystarczy 😉
    Ja tez dosc dlugo jeździłam Baliosem i nie odczuwałam zadnych chwian, maz rowniez.

Lelek lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa ten Twój mutsy nio jest śliczny. Też chcę go zobaczyć na żywo ;)

Inaa89 lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Daleko 😥
    Pokaż fotki
    Kiedyś już tu pokazałam 🙂

c8f32ff45c74.jpg

10260a586073.jpg

daadb380db40.jpg

e46abde64ef2.jpg

643374069a21.jpg

Myślałam jeszcze o tym, ale on nie ma takiej dobrej amortyzacji, jest dużo sztywniejszy niestety, spacerówka też jest mniej solidna no i mniejszy kosz
    da1665e192b9.jpg

Lelek, Inaa89, Meggi110818, Ounai lubią tę wiadomość

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Mi znow sie wydaje ze ta gondola w Mutsy jak na nią patrze nie jest aż taka mala 😁 rodze w lutym ( moze w styczniu) i myślę ze do lata spokojnie mi wystarczy 😉
    Ja tez dosc dlugo jeździłam Baliosem i nie odczuwałam zadnych chwian, maz rowniez.

Bo ona nie jest wcale malutka :D moj 5 miesieczniak miescil sie w niej pod grubym kocem :) Jak mial 6 miesiecy to juz w spacerowce jezdzilismy na płasko i w śpiworku cottonmoose - tez z mojej perspektywy polecam 😍🙈 widzialam, ze ktoras z Was sie nad nim zastanawiala :) a Jednorożec chyba tez go miala

Inaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy znacie jakieś strony/artykuły, gdzie są opisane ruchy płodu tak trochę dokładniej? W sensie zastanawia mnie, czy ruchy, które odczuwamy, to są uderzenia kończyną w ścianę macicy czy raczej odbijanie się fali wód płodowych. 😉
    Bo mój mały od wczoraj jest nadaktywny... Mam wrażenie, że jego ruchy czuję jednocześnie w kilku różnych miejscach.

• Annia Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki jestem teraz w sali, że jest jakby łazienka wspólna na dwie sale, a nie na korytarzu i jedna baba z drugiej sali CIĄGLE zostawia obsikana deske. Przepraszam, że o tym piszę, ale jak można być taką fleją? Ja pierniczę ciekawe czy tak w domu robi. Przepraszam, ulało mi sie troche. 😡

Co do wózków to ja myślę, że nie ma uniwersalnego. Każdemu co innego pasuje, co innego przeszkadza, a co innego jest najważniejsze. 😁

Natisz, Anet.kaa, doomi03, Ounai, Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Kobietki jestem teraz w sali, że jest jakby łazienka wspólna na dwie sale, a nie na korytarzu i jedna baba z drugiej sali CIĄGLE zostawia obsikana deske. Przepraszam, że o tym piszę, ale jak można być taką fleją? Ja pierniczę ciekawe czy tak w domu robi. Przepraszam, ulało mi sie troche. 😡

Co do wózków to ja myślę, że nie ma uniwersalnego. Każdemu co innego pasuje, co innego przeszkadza, a co innego jest najważniejsze. 😁

Zawsze się nad tym zastanawiam jak tak można jak wchodzę do obszczanej lub obsranej toalety, fleja i jeszcze raz fleja, tyle można o takiej kobiecie powiedzieć

nqtkdf9hy13p613h.png
‹‹ 1415 1416 1417 1418 1419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ