X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dumna z mojego dużego brzucha, naprawdę. Dobrze się z nim czułam, podobał mi się i latało mi co ludzie mówią. Jeden powie ze duży, drugi że mały, każdy ma coś do powiedzenia.

A w ogóle nie wiem czy pamiętacie moja sąsiadkę która mi powiedziała raz że mamy bałagan. Jak leżałam w szpitalu to już dzwoniła żeby się dowiedzieć czy urodziłam, a wczoraj już mówiła że przyjdzie oglądać małą. Na szczęście dodała ze nie teraz a ja odpowiedziałam że jeszcze nie jesteśmy gotowi na odwiedziny ;) Współczuję jej córce która jest teraz w ciąży haha

doomi03, Enigvaa, suzi1994 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Wkładki zawsze kupowałam najtańsze z belli czasami była na nie promocja druga paczka gratis. Jak dla mnie nie było różnicy między nimi a tymi droższymi np z aventu.

Od sniadania tak mnie mdli że masakra nie wiem czy to jedzenie było takie beznadziejne czy fasolka daje o sobie znać ale może jakbym zwymiotowała to było ok ale mam takie uczucie za pełnego żołądka

Kochana na tym etapie jak beta tak rośnie to mogą Ci się już powoli mdłości odzywać. Mi tak się zaczęło takimi lekkimi mdłościami, jakimś niesmakiem w ustach i przez tydzień się nasilały, az ostatecznie rzygalam jak kot od 6 tygodnia do 15/16 xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 13:59

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Co do jubilera, to ja się mogę wypowiedzieć, jestem córka zlotnika 😂
    1. Apart, Yes czy kruk czy lokalny jubiler wszyscy korzystają dokładnie z tych samych hurtowni, czyli jak przyjdziecie ze zdjęciem obrączek z aparta i powiercie jubilerowi "takie chce", to on Wam je kupi, obrobi i sprzeda nie za 4000, a za 1800zl, różnica wynika z tego, że apart ma na zmianę 5 pracowników, ochroniarza, stoiska w galeriach handlowych, w których czynsz to ok. 10k na miesiąc, reklamy itp.
    2. Jubiler nie sprzeda Wam złota w próbie 333, bo to oznacza, że w tym metalu jest złota tylko 33%, czyli nawet nie połowa, co oznacza, że jest kruche. Takiego złota też nie naprawi, bo nie korzysta z tego, czyli po prostu nie mają materiału. A jak się podejmie naprawy, to wie, że przyjdziecie z reklamacją, a to nie ich wina, tylko słabego materiału.
    3. Złoto jest metalem miękkim, będzie się rysować, to są jego właściwości, dlatego głównie korzysta się z próby 585, bo już jest większość złota, a mniej domieszek. Próby wyższe wiążą się z tym, że jest na tyle miekki, że silnie wgniatajac paznokiec, będzie widać rysę.
    4. Apart, Yes czy inne sieciowki nie naprawiają biżuterii, wymieniają na nową. Naprawa jest nieopłacalna.
    5. U jubilera możecie rozliczyć się złotem, tzn. jak dostajecie starocie po babci, to możecie pójść po obrączki i materiał macie za darmo, patrzy się na gramy.
    6. W aparcie jest cena za sztukę, nie za gram, u jubilera każdy przedmiot jest ważony, a waga mnożona przez kurs złota, stąd też różnice w cenie.

Różnice między ceną z hurtowni a ceną ze sklepu są ogromne, np. mam wisiorek z lilou, kupiony za 29 zł, u nich jest za 199 zł 😉 Ale tak jak mówię, oni mają reklamę, pracowników, lokale, wszystko skądś się bierze 😉

Dziękuję :)

Ogólnie to nie stac mnie na kupowanie drogich prezentów czy dawanie nie wiadomo ile kasy. Przez koronawirusa naprawdę cienko u mnie z kasą, tymbardziej ze jeszcze mnie zwolnili i mam tylko chorobowe wyliczone z tych tygodni co akurat malo pracowałam 🤷‍♀️ dlatego pomyślałam ze kupię lancuszek i zawieszke np z Apartu i dam tyle kasy ile moge. A jak chca to niech mi dupe obrobia. Moja chrzesnica to corka mojego brata. Ona zawsze cos ode mnie dostaje jak jestem w PL i teraz myślę ze powinni zrozumiec, ze ciąża, ze koronawirus i ze cienko jest. Jedziemy do Polski tylko dlatego ze jest impreza komunijna, choc komunia byla w lipcu. Dla mnie podróż 1100km to tez nie lada wyczyn.

Edyciak lubi tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Właśnie u mnie jest tak, że mi niektóre znajome mówią, o matko jaki masz wielki brzuch 🙊 a ktoś jak nie patrzy tylko na brzuch to mówi, że wyglądam albo bardzo ładnie, bo rośnie tylko brzuch, albo marnie 🙊 ręce chude i buzia 🙊 ale oczywiście najbardziej boli mnie to, masz taki duży brzuch, za duży jak na 23 tydzień

Zawsze bedzie albo za duzy albo za maly albo za okragly albo za plaski. Innym nie dogodzisz 🤷🏻‍♂️ Wiem co czujesz. Znowu. Chyba mamy podobne rodziny i charaktery 🙈

Natisz lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 4 września 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te ciuszki z pepco . Ja jakoś mam do tego sklepu urazę , nie wiem może miałam pecha ale młody miał body z pepco ktoś przyniósł i po jednym praniu wyrzuciłam bo na jednym dziura a dwa zrobiły się takie wyciągnięte jak szmata. Ale może one jakieś pechowe były

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Fajne te ciuszki z pepco . Ja jakoś mam do tego sklepu urazę , nie wiem może miałam pecha ale młody miał body z pepco ktoś przyniósł i po jednym praniu wyrzuciłam bo na jednym dziura a dwa zrobiły się takie wyciągnięte jak szmata. Ale może one jakieś pechowe były
    Taaak, wiem kochana, dlatego trzeba patrzeć aby bylo 100 procent bawełna.. Na te inne nawet nie patrzę 🙊

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A ja byłam dumna z mojego dużego brzucha, naprawdę. Dobrze się z nim czułam, podobał mi się i latało mi co ludzie mówią. Jeden powie ze duży, drugi że mały, każdy ma coś do powiedzenia.

A w ogóle nie wiem czy pamiętacie moja sąsiadkę która mi powiedziała raz że mamy bałagan. Jak leżałam w szpitalu to już dzwoniła żeby się dowiedzieć czy urodziłam, a wczoraj już mówiła że przyjdzie oglądać małą. Na szczęście dodała ze nie teraz a ja odpowiedziałam że jeszcze nie jesteśmy gotowi na odwiedziny ;) Współczuję jej córce która jest teraz w ciąży haha
    Masz rację, tylko jak ktoś walczył przez 15 lat z zaburzeniami odżywiania to czasami ciężko się słucha takie rzeczy

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Zawsze bedzie albo za duzy albo za maly albo za okragly albo za plaski. Innym nie dogodzisz 🤷🏻‍♂️ Wiem co czujesz. Znowu. Chyba mamy podobne rodziny i charaktery 🙈
    Chyba tak 🙊🙊🙊🙊

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Kic z tego co kojarzę ty masz butelki tommee tippee. Dodalam sobie takie do koszyka i zastanawiam się jak one sie sprawuja? Zawsze mialam aventa. Ale te są tańsze i tak mi wpadły w oko

34202a265dca.jpg

Ja wzięłam jednego Aventa antykolkowa i jedna Tommee Tippee tez antykolkowa (u koleżanki sie sprawdzily te z tommee przy dwójce dzieci, więc sie zasugerowalam) ... Niestety z tymi butelkami i smoczkami to nigdy nie wiadomo czy danemu dziecku akurat podpasują to jest najgorsze 😂 więc myślę ze warto spróbować jedna droższa druga tańsza i zobaczyć co dziecku przypasuje zamiast ładować kase w same drogie firmy... A Tippee tez jest jednak jedna z polecanych :)

kar_oliv lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kic83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Kic z tego co kojarzę ty masz butelki tommee tippee. Dodalam sobie takie do koszyka i zastanawiam się jak one sie sprawuja? Zawsze mialam aventa. Ale te są tańsze i tak mi wpadły w oko

34202a265dca.jpg

Ja bardzo lubiłam tommee tippee,długo używałam tych butelek.
    Też widziałam ten zesraw.
    Poczekaj do poniedziałkowego USG!

Inaa89 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Zulugula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Pytanie, w jednym ze sklepów wózkowych we Wrocławiu będzie promka na Anexy 10%. Czy warto zamówić czy taką promocje jestem w stanie uzyskać praktycznie w każdym sklepie z wózkami i raczej się tym nie podniecać?

Inga- w Altrak24 od 4-12.09 gdyby Cię interesowało.

Anetko raczej wszędzie taki rabat powinnas dostac, ALE tym którym się jeszcze nie pali z wózkiem powiem, że prawdopodobnie w ostatni weekend września w smyku ale tylko tych megastore powinna byc promka -20% na wózki i foteliki (taka promocja była też w zeszly weekend) , tylko warto wybadac wczesniej jakie mają stany magazynowe, my tak prawie kupilismy w niedziele, ale okazało się, że nasz jest tylko z wystawy w obu megastore w krk i pupcia z tego wyszla. Mogliśmy wziąć fotelik ale musimy go jeszcze raz sprawdzić. My dzis będziemy tez w smyku i podbadam właśnie ich stany magazynowe w tym miesiącu 🤫

Natisz, dmg111 lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Teraz we Wrocławiu są targi Mamaville i liczę że uda mi się kupić tą pieluszkę :)

Udało Ci się dorwać bilet na te targi? Bo ponoc szybko sie rozchodzą... A też się zastanawiałam czy na nie iść.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a smoczki? Jakie polecacie??? Ja chciałam taki kurde co ma dziurkę w środku i nie wiem jak on się nazywa 🙊

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Pytanie, w jednym ze sklepów wózkowych we Wrocławiu będzie promka na Anexy 10%. Czy warto zamówić czy taką promocje jestem w stanie uzyskać praktycznie w każdym sklepie z wózkami i raczej się tym nie podniecać?

Inga- w Altrak24 od 4-12.09 gdyby Cię interesowało.

Dzięki za info 😊 właśnie po weekendzie chcemy jechać szukać 😊

age.png

age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    A lovi są ok? Ostatnio właśnie kupiłam z Lovi Medicin antykolkową. Natomiast powiem Wam, że totalnie nie opłaca się kupować w sklepach. W gratisie ze smoczkiem dałam za nią 31,50 zl, a na allegro ze smoczkiem i jakimś termo pokrowcem jest za 22 zł...

Prawda, ja na Babyhit kupilam aventa za mniej niz 30 zl, a wszędzie w stacjonarnych sklepach są za ponad 40zl... A przecież ten sam produkt. 😑

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ooooo mega! Myslalam ze jakas większą ta Twoja ale tez taka "w kazdy kącik upchne" :)

Doomi, bo ja będę miała w sypialni takie dwie i jeszcze jedna duża taką 😂
    https://www.ikea.com/pl/pl/p/malm-komoda-6-szuflad-bialy-60403602/

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4f2437970e19.jpg

Myślałam o tym, uspokajający z Avant
    Zna któraś z Was te smoczki?

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, pięknie wyglądacie i cudne rzeczy macie dla Waszych maluchów 😍😍😍

My złożyliśmy łóżeczko, bo mąż ma dzisiaj urlop 😁
    13f699cc881e.jpg
    Nawet nam to gładko poszło i do rozwodu nie dojdzie 🤣
    Zamawiałam na allegro z tej aukcji :
    5661d022ab46.jpg
    A teraz recenzja 😁
    Plusy :
    +zamówiłam w środę przyszło w czwartek
    +łóżeczko z szufladą i barierką wyszło moim zdaniem tanio
    +bardzo ładny nadruk
    +jest stabilne, nie telepie się
    +szuflada ma wzmocnione dno i jest na prowadnicach
    +3 stopnie regulacji wysokości
    +3 wyjmowane szczebelki
    Minusy :
    +w dwóch miejscach delikatne zadrapania (zamalowalam korektorem i nie widać 😅)
    +instrukcja obsługi dość ogólna i trzeba się czasem ciutke namyśleć
    +w jednym niewidocznym miejscu troszkę krzywo nawiercone
    +nie ma w komplecie zaślepek więc widać śruby i otwory (ja miałam w domu takie naklejane z marketu)
    Ogólnie my jesteśmy zadowoleni, bo jest bardzo ładne, jest stabilne, ma wszystko na czym nam zależało, więc jeśli chodzi o wygląd i funkcinalnosc to 9/10. Ale jak ktoś oczekuje perfekcyjnej jakości i dokładności w wykonaniu, to ja bym dala takie 7/10.

Co do tych zaślepek jesli chodzi o łóżeczka to słyszałam ze właśnie specjalnie się nie daje, żeby Ci dziecko nie wyjelo i nie połknęło takiego elementu. Może niech się nasze mamusie weteranki wypowiedzą w tym temacie bo tez mnie to zastanawia 🤔

Ale łóżeczko ładnie sie prezentuje :) moje też jakościowo nie jest jakies powalające na kolana ale za tą cenę to uważam ze dobrze wyglądają, a resztę przetestują już nasze dzieci ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2020, 14:16

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    To u mnie wygląda tak, że mam 4,5 kg na plusie, ale brzuszek w szerokich ubraniach nie jest jeszcze widoczny. Jak ktoś nie wie to na pierwszy rzut oka się nie zorientuje. W sklepach jeszcze mnie nie przepuszczają. I uwaga... niektórzy uważają, że to źle... mama, teściowa, ciągle podgadywanki, ze może za mało jem, że czemu po mnie jeszcze nie widać, że jak mogę mieścić się w stare ubrania, ze pewnie coś jest nie tak. Chyba nie muszę mówić, jak mnie to wkur%×£! 🙄

Tak to jest że się ludziom nigdy nie dogodzi 🤷 dlatego tym bardziej trzeba zlewac te komentarze.

Natisz lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Podobno moja beta jest ponad 4000 a morfologia ksiażkowa

Pięknie ❤️ kropuś silny i zdrowy :)

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
‹‹ 1439 1440 1441 1442 1443 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ