X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwucha wrote:
    Annia, a w sali też musisz być w masce?
    Tylko jak wchodzi personel,czyli kilka chwil, ale to też różnie, jedni się domagają a inni jak wpadają na chwilę to nie każą zakladac. No i jak idziesz do badania czy na USG to tak. Ale w sali generalnie bez maski. Jak się dzisiaj czujesz?

Ja jak się z mężem poznaliśmy byłam lekko przy kości , później schudłam duuuużo, później znowu przytylam, przed ślubem znowu dużo schudlam i tak na okraglo, niestety tak wygląda życie osoby że skłonnością do tycia i nigdy nigdy w życiu mi nie wypomniał tego.
    Motylku przecież twój mąż nawet jeśli ma sylwetkę młodego Boga to w domu nie zawsze jest wystrojony, przecież na pewno siedzi czasem w dresie i rozciągniętej koszulce, miewa katar, puszcza bąki, jest normalnym człowiekiem!

Lalia, SzalonaOna, Marti29, kar_oliv, Sylwucha, doomi03, dmg111, Julik lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Stokrotko mój mąż mówi, że na zapowietrzony kaloryfer 🤣🤣😃😃 i jest teraz znowu na diecie, zamówił sobie catering, bo on chodzi do pracy na 3 w nocy... Tak, na 3! A ja nie wstanę o tej godzinie i nie zrobię mu jajecznicy, a on jest leniem o tej porze i dlatego się utylo 🤣 teraz znowu jest zajawka, siłownia i interwały i dziś biegał i 2 z psem 😃🙊 i brzuch już spada 🤣🤣🤭

Stokrotka027 lubi tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu
    czekam u Ciebie na rozwój sytuacji, Miki wyjdzie jak nasza Martusia, jak będzie chciał. Czekam na niego 😘
    Udało mi się usnąć do 10!
    Wstaje, córka się bawi, męża nie ma (pojechał z rana do Ikei) :)
    Zaraz się ogarnę i pójdę z Młodą na plac zabaw.

Miłego dnia ☀️

Lalia, Annia, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o tych ręcznikach? Moja babcia jak zobaczyła mówi, że to może podrażnić skórę dziecka... A widzę, że są popularne

90bea6390104.jpg

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, jesteście wspaniałe 😍
    Uwielbiam Was 😘
    Taka siła płynie z Waszych postów 💪

Natisz, SzalonaOna, KarolinaMaria, Annia, kar_oliv, Gagatka, Sylwucha, Stokrotka027, Wik89, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kobietki, jesteście wspaniałe 😍
    Uwielbiam Was 😘
    Taka siła płynie z Waszych postów 💪
    Fakt, jest to niezastąpione ❤️

Chociaż... Nie chodzi o to, że ja siedzę i płacze. Bo nie. Wiem jak wyglądam, wiem jak chciałabym wyglądać. Ale niestety - ciaza w tej chwili mocno mnie ogranucza, do tego obowiązki przy tyłu dzieciach, ta moja praca dodatkowa... To nie jest tak, że chodzę Bóg wie jak zapuszczona. Ale tak to jest jak facet ma wyobrażenie o kobiecie Bóg wie jakie. A życie to nie ciągle randki. Ja już nawet nie mówię o seksie, ale o takim zwykłym pożądaniu... W słowach, w przytuleniu. Niestety z tego co wiem od jego rodziny, to każda kobieta z nim miała taki problem w sensie "łóżkowy". Ale znał mnie, wiedział, czego potrzebuje. I moim zdaniem jeśli by mu zależało, to po prostu coś by z tym zrobił - lekarz, tabletki, cokolwiek. Ale trzeba chciec. A że do tego nazbierało się takich "pobocznych" niedomówień, to pomyślałam co pomyślałam. I tyle...

Absolutnie nie czuję się winna. Każde zbliżenie było z mojej inicjatywy głównie. Ja czuję się kobieca. Do tej pory oglądają się za mną mężczyźni... Brzucha nie widać jeśli go nie wyeksponuje, nie przytyłam 30 kg, maluję się codziennie, rzęsy mam zrobione, paznokcie też. Nie wiem, po prostu nie wiem 🤦‍♀️

Lalia, kar_oliv lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakaś Pani rodzi i tak strasznie krzyczy, że słychać z drugiego skrzydła szpitala przez okna. Pierwszy raz coś słychać od kiedy tu jestem. Zaczynam się bać. 😟

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, ale wiesz, że to działa w dwie strony. Ty też wiedziałaś, że on seksu za dużo nie potrzebuje. Myślę, że u Was głównym problemem jest to, że Wasz związek jest nadal w fazie zakochania a już pojawiła się ciąża i sporo obowiązków, stresów, które powinny się pojawić w kolejnej fazie związku. Albo Wasze uczucie szybko dojrzeje, albo co chwilę będziecie takie kryzysy przechodzić.

A u mnie jaja. Jeszcze matki wnuczki nie widziały a już na dzisiaj się kuzynka z mężem zapowiedziała 🤦‍♀️

doomi03, SzalonaOna lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Jakaś Pani rodzi i tak strasznie krzyczy, że słychać z drugiego skrzydła szpitala przez okna. Pierwszy raz coś słychać od kiedy tu jestem. Zaczynam się bać. 😟
    🥺🥺
    Ale pewnie to nie jest pierwszy poród odkąd tam jesteś, a dopiero pierwszy raz to słyszysz. Może ma ciężki poród... Ale współczuję Ci że musisz tego słuchać zaraz przed swoim porodem. A chcesz brać znieczulenie jak będzie możliwość?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Dziewczyny co myślicie o tych ręcznikach? Moja babcia jak zobaczyła mówi, że to może podrażnić skórę dziecka... A widzę, że są popularne

90bea6390104.jpg

Dlaczego? Wafel to 100% bawelna. Po wypraniu bedzie super chlonal :) sama takie mam.

🔸28 lat

Wysłany: 5 września 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tortu dupa blada mi wyjdzie. Caly jeden krem mi wyolynal, nie zgestnial. Przez to mi sie skrzywil 😭😭

🔸28 lat

Wysłany: 5 września 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    🥺🥺
    Ale pewnie to nie jest pierwszy poród odkąd tam jesteś, a dopiero pierwszy raz to słyszysz. Może ma ciężki poród... Ale współczuję Ci że musisz tego słuchać zaraz przed swoim porodem. A chcesz brać znieczulenie jak będzie możliwość?
    Tak, pewnie właśnie ma taki poród, bo nigdy nic wcześniej nie słyszałam.
    Będę chciała dostać znieczulenie jeśli będzie taka możliwość, z tego co się dowiadywałam to zazwyczaj jest. Chyba że będę tak jak moja ciotka że rwanie zęba bolało ja bardziej niż poród, no to wtedy może odpuszczę sobie igłę w kręgosłup, ale jakoś na to nie liczę. 😂

Enigvaa nie da się jakoś jeszcze uratować to ciasto? Wybrać ten krem i zrobić nowy?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Hahaha Stokrotko mój mąż mówi, że na zapowietrzony kaloryfer 🤣🤣😃😃 i jest teraz znowu na diecie, zamówił sobie catering, bo on chodzi do pracy na 3 w nocy... Tak, na 3! A ja nie wstanę o tej godzinie i nie zrobię mu jajecznicy, a on jest leniem o tej porze i dlatego się utylo 🤣 teraz znowu jest zajawka, siłownia i interwały i dziś biegał i 2 z psem 😃🙊 i brzuch już spada 🤣🤣🤭

No moj maz akurat nie lubi dietetycznego jedzenia zbytnio. A unas katering nie jest powszechny,a jak już jest jakaś firma to 1000 euro jakos za miesiąc to ja czynszu mniej płace 😅 ale w pl to dobra sprawa moja siostra jest na kateringu i jest bardzo zadowolona. No 3 wnocy ja 3 lata na 1 chodzilam jak w piekarni pracowałam 😒 no moj juz sie zerwał i 5 raz na siłownię poszedł 💪💪💪ciekawe jak długo 😂

Natisz lubi tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny, ja mam dziwny kolor moczu m ciągle pije jest on tak delikatnie różowy, ale nie jakoś mocno.. Nie wiem czy to nerka się oczyszcza. Dziś nic już nie boli. Będę obserwować, jak będzie tak dalej pojadę na ginekologie

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, bardzo mi przykro że Twój mąż coś kombinuje i mówi Ci tak przykre słowa.
    Rozumiem, że boisz się aby po takich tekstach nie wpaść w jakieś zaburzenia odżywiania bo myślę że większość z nas miała by takie obawy.
    Uważam, że nikt nie ma prawa.mówić tak przykrych rzeczy kobiecie w ciąże, która nosi pod sercem drugie życie! Nikt! Myślę, że musisz mu to mocno zakomunikować, bo to już nie pierwszy raz. W połogu zapewne każda z nas będzie dużo mniej sexi i co? On ma zamiar znowu Ci tak nagafać, kiedy i tak będzie ciężko przez mieszankę hormonów?
    Myślę, że i siostra i szwagier powinni z nim jedzcze raz poważnie pogadać.
    A w kwestii podejrzeń, to co Ci mogę powiedzieć to to że stety/niestety kobieca intuicja bardzo często nie zawodzi. Jeśli coś podejrzewasz to węsz, bo bardzo często takie podejrzenia się sprawdzają. Przynajmniej u mnie w poprzednim związku tak było.
    Jeśli on faktycznie z kimś flirtuje to jest totalnym dupkiem bo nie wiem jak można w takiej sytuacji brać ślub.
    Ja będąc na Twoim miejscu już nie czekałabym na wyciszenie sprawy i spokojne wyjaśnienie problemu, tylko postawiła warunek terapii - bo jak widać rozmowy nie pomagają.
    Trzymam batdzo mocno kciuki za całą Waszą rodzinkę.

Annia, Lalia, Inaa89, SzalonaOna lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny, że dodałam to zdj tutaj...
    Ale albo ja jestem dziwna, albo nie wiemzdj w dwóch różnych światłach :////

615ab0d959ff.jpg

9662be184c3c.jpg

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Kurde dziewczyny, ja mam dziwny kolor moczu m ciągle pije jest on tak delikatnie różowy, ale nie jakoś mocno.. Nie wiem czy to nerka się oczyszcza. Dziś nic już nie boli. Będę obserwować, jak będzie tak dalej pojadę na ginekologie
    Może te kamienie coś podrażniły te drogi moczowe i teraz schodzi to. Ale normalnie sikasz , dużo?

Wczoraj przy wstrzykiwaniu insuliny i wyciągnięciu igły wyleciała mi insulina.. Nie wiem co robić w takim wypadku, czy dawać kolejną dawkę, czy nie 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2020, 12:35

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Może te kamienie coś podrażniły te drogi moczowe i teraz schodzi to. Ale normalnie sikasz , dużo?

Wczoraj przy wstrzykiwaniu insuliny i wyciągnięciu igły wyleciała mi insulina.. Nie wiem co robić w takim wypadku, czy dawać kolejną dawkę, czy nie 🤔
    Duzi sikam, bardzo dużo właśnie

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Duzi sikam, bardzo dużo właśnie
    Na tym pierwszym zdjęciu jakiś różowawy kolor ma ten mocz, tylko czy to nie jest kolor tych mebli w tle?🙈

Edyciak, doomi03 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 5 września 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to chyba wina światła w toalecie....

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ