Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:Możesz zawsze spryskać czymś alkoholowym antybakteryjnym walizkę. Ja zapewne tak zrobię i tyle.
Mam materiałową walizkę z Ochnika, byłabym się plam. Ogarnę torbękażda z nas spakuje się tak jak jej najwygodniej.
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ja też walizka, z tych większych, bo wolę żeby byl luz niż za ciasno, żeby było wygodnie szukac
potem to wypryskam dezynfekujacym płynem. Moja jest niematerialowa , więc łatwiej, takto chyba tez balabym się plam, tym bardziej że ochnik😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 12:54
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulu, ale słodki dziubasek ❤
Piękny Synio!
Ja mam teraz takie zderzenie z rzeczywistością jak Qunai i Ania urodziły. Że my sobie tutaj pitu pitu, śmieszki heheszki a dzieci nam się w grupie rodzą, i każdą z nas to czekanie ma przebacz.
Ale ja również nie mogę się doczekać mojej Poleczki. Czuje tak ogromną miłość do niej, że aż czasami chce mi się płakać.
Natomiast ja odczuwan teraz większy strach o ciąże niż wcześniej. Bardzi boje się przedwczesnego porodu, skracania szyjki, tego że takie dziecko może już się urodzić, może byc chore (jedna grudniówka już urodziła, inna z nowotworem mózgu czeka na rozwiązanie).
Oczywiście wierze, że będzie dobrze wszystko, ale boje się bardziej teraz o ciąże niż wtedy niż miałam krwiaki.Zulugula lubi tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:
Inaa89 lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Kar_oliv ale pomysł, leżysz tam kilka dni razem z dzieckiem. Jeśli masz się czymś zarazić to i tak się zarazisz. Masz kontakt z tymi bateriami które przywieziesz na walizce. I dziecko też.
Inaa89, już piszę.
Kkasia, u mnie w szpitalu położne wychwalały męża za ten pomysł 😂
Zulu, ale śliczny chłopczyk. I ten nosek taki słodki 😍
Ounai to chyba nie do mnie miało być bo nie jestem w temacie 😀 -
Zulu fajnie, że po wizycie wszystko okej 😊 Chłopczyk cudaśny 😍
Ja mam trochę żelaza w suplemencie prenatal duo i jak jem śliwki i pije wodę to jest ok, a jak nie i jeszcze coś słodkiego zjem to się mecze z godzinę... dziś aż mi krew poszła i siedziałam z lusterkiem skąd leci 😪 cholerne hemoroidy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 13:14
Zulugula lubi tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Ounai to chyba nie do mnie miało być bo nie jestem w temacie 😀
Sorki
Ja nie prałam walizki ani niczym jej nie pryskałam i w sumie to dopiero dziś rozpakowuję bo nie byłam w stanie wcześniej się schylac. Wyjęłam wcześniej tylko brudne rzeczy. Ale każdy robi jak uważakar_oliv lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 19:19
Lalia, KarolinaMaria, kiniusia270, Inaa89, kar_oliv, Meggi110818, Sylwucha, Nowastaraczka, Anet.kaa, SzalonaOna, Ounai, Edyciak, doomi03, doomi03 lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Zulu, synuś śliczny
zdecydowaliście się na Tomcia czy jeszcze rozważacie imiona?
Łóżeczko super, też planowałam zwykłe, ale postanowiłam dać mężowi trochę swobody i mamy z żyrafką
a przewijak świetny, od razu widać, że męski
Anetka, dobrze pamiętam, że jesteś fanką Bambi?właśnie przeglądam najnowszą kolekcję C&A i patrz, co jest:
Zulugula, Inaa89, Enigvaa, Inga28, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 19:19
Inaa89, Lalia, casteam, kar_oliv, Iryska, Meggi110818, Enigvaa, calanthe, Marti29, Nowastaraczka, Inga28, SzalonaOna, KarolinaMaria, dmg111, kkasia, doomi03, Julik lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Ounai, Ty jesteś inżynierem i specem technologicznym
Co sądzisz o tej kamerce??
https://allegro.pl/oferta/xiaomi-mi-home-security-camera-360-kamera-1080p-7801419801?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Komputery&ev_adgr=Inne&gclid=CjwKCAjw19z6BRAYEiwAmo64LRKZNe6n7Fi_YepcbWnJmnROFVmVG5mQlXAKdzm0Bybx-EFPt9N4IRoCp8wQAvD_BwE -
Zulugula wrote:Lalia zaczęłaś ten temat imienia...
A więc oglaszam, że będzie Tomasz 😀
Zawieszka do smoka z imieniem zamówiona, więc chyba mamy to.. mąż się śmieje ze mnie, że nie zrezygnuje juz z imienia, bo mi bedzie szkoda 15zl za zawieszke hahahaha ( z cyklu kiedy krakow wejdzie za mocno😂)
Zulu, Tomasz pięknie! Tomasz, Tomek, Tomuś, Tomcio
U nas przez dłuuuuugi czas był na pierwszym miejscu
Ale mąż ma w pracy kilku kolegów Tomków, a ja kilku uczniów Tomków, więc stanęło na Aleksandrze, bo takiego ani jednego nie mamyno może poza sąsiadem u moich rodziców haha
Zulugula lubi tę wiadomość
-
casteam wrote:Tak czytam i ja teraz mam wizyty co 2 tygodnie a pod koniec co tydzien.
Moja koleżanka jutro ma wywolanie porodu bo wg poloznych dziecko ma 4kg i lepiej żeby urodziła teraz.
Termin ma niby na 25.09 ale wg polskich lekarzy na 13.09.
Ja sie witam w 33tc! Ale ten czas leci. Niedawno robilam test przeciez 🤭
Wczoraj dotarła do mnie zawieszka do smoczka z aliexpressi chyba domowie te ulewajki wlasnie bo widze ze tanie a ja kupilam jakies w Actionie ale za malo.
O co chodzi z tym ze w Polsce jest inny termin porodu? To u Was donoszona ciąża i termin to 42 tydz dopiero ?DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Inna, a właśnie Ciebie miałam pytać czy macie pomysł na imię dla Waszego chłopca?
Przyznam szczerze, że Was podziwiam, bo my mieliśmy kilka pomysłów na dziewczynkę, a dla chłopca ciężko było wybraća Wy wybieracie już po raz szósty!
a może Wasi chłopcy mają jakieś swoje pomysły na imię dla dzidziusia?
-
Lalia wrote:Ounai, Ty jesteś inżynierem i specem technologicznym
Co sądzisz o tej kamerce??
https://allegro.pl/oferta/xiaomi-mi-home-security-camera-360-kamera-1080p-7801419801?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_Komputery&ev_adgr=Inne&gclid=CjwKCAjw19z6BRAYEiwAmo64LRKZNe6n7Fi_YepcbWnJmnROFVmVG5mQlXAKdzm0Bybx-EFPt9N4IRoCp8wQAvD_BwE
My mamy taką, kupiliśmy do obserwowania psa pod nasza nieobecność. Sprawdziła sięLalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
suzi1994 wrote:O co chodzi z tym ze w Polsce jest inny termin porodu? To u Was donoszona ciąża i termin to 42 tydz dopiero ?
Suzi, mam nadzieję, że Casteam mnie poprawi, ale z tego co zrozumiałam, to u nas jako 1 dzień ciąży liczy się 1 dzień ostatniej miesiączki, więc te pierwsze dwa tygodnie do owulacji to u nas są takie naciągane, bo o faktycznej ciąży mówi się dopiero po zagnieżdżeniu. A w Holandii bardzo możliwe, że ciążę liczą właśnie od owulacji/zapłodnienia/zagnieżdżenia czyli dwa tygodnie później niż u nas.
Więc jak u nas będzie 40 tc, to w Holandii dopiero 38 tc, stąd w Polsce termin na 13.09, a w Holandii 25.09.. CHYBA -
Meggi110818 wrote:My mamy taką, kupiliśmy do obserwowania psa pod nasza nieobecność. Sprawdziła się
Meggi, rozwaliłaś mnie, hahahawybacz, ale takiej odpowiedzi się nie spodziewałam
mój mąż marzy o psie, więc tym bardziej zgodzi się na "nianię" sprawdzoną na piesku