Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Są 3 fazy porodu:
I faza: rozwieranie i skracanie szyjki (aż będzie rozwarcie 10cm)
II faza: parcie
III faza: rodzenie łożyska
Lekarz może jedynie tyle, że weźmie jakiś proznociag, kleszcze, położna natnie. Inaczej nie da się skrócić II fazy
Albo nie przedłużać i cc zrobić.
Nie chce wróżyć teraz, nie mam takiej wiedzy medycznej. Na spokojnie spytam się ginekologa, pewnie dla niego to nic nowego.O ❤️
Z ❤️ -
Mamy wybrane bedzie Tymek 😉🥰 nie ma już odwrotu bo wczoraj zamowilam na Ali dwie zawieszki z imieniem 😅Lalia wrote:Inna, a właśnie Ciebie miałam pytać czy macie pomysł na imię dla Waszego chłopca?

Przyznam szczerze, że Was podziwiam, bo my mieliśmy kilka pomysłów na dziewczynkę, a dla chłopca ciężko było wybrać
a Wy wybieracie już po raz szósty!
a może Wasi chłopcy mają jakieś swoje pomysły na imię dla dzidziusia? 
Ogolnie mieliśmy dla chlopca dwa imiona Maksymilian i Tymon ale mezowi bardziej podoba się Tymek wiec tak pozostanie 😍przy żadnym z chlopcow nie mieliśmy problemu z imieniem, zawsze odrazu wiedzieliśmy jak będą się nazywali 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 14:26
kic83, Lalia, calanthe, Zulugula, Marti29, SzalonaOna, Wik89, Ounai, kar_oliv, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

-
Lalia wrote:Meggi, rozwaliłaś mnie, hahaha
wybacz, ale takiej odpowiedzi się nie spodziewałam 
mój mąż marzy o psie, więc tym bardziej zgodzi się na "nianię" sprawdzoną na piesku

Dla nas to było mega poważne 😂
Balismy że pies może dużo szczekać czy płakać jak Nas nie ma, więc jak wzięliśmy psa to i kamerkę. W trakcie pracy przez pierwsze 2 miesiące była obserwowania, czy nie panikuje, jak reaguje na odgłosy, czy nie męczy się i nie wpada w ujadanie, czy nie niszczy. Trzy trzeba pracować nad nią czy nie 😁
Iryska, Lalia lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
DMG
zaczęłam robić ćwiczenie na obrót syna, kręcenie bioderkami, pupa wysoko to mąż mi się podniecił 😂🙈
Lalia, Inaa89, calanthe, Zulugula, Sylwucha, Marti29, Anet.kaa, SzalonaOna, Wik89, Ounai, kar_oliv, dmg111, Ewa88 , doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ojaciekręce!!!!!Lalia wrote:Zulu, synuś śliczny
zdecydowaliście się na Tomcia czy jeszcze rozważacie imiona? 
Łóżeczko super, też planowałam zwykłe, ale postanowiłam dać mężowi trochę swobody i mamy z żyrafką
a przewijak świetny, od razu widać, że męski
Anetka, dobrze pamiętam, że jesteś fanką Bambi?
właśnie przeglądam najnowszą kolekcję C&A i patrz, co jest:

Ale piękne!!! Muszę się wybrać do sklepu i coś koniecznie kupić! Dzięki za info 😘
Lalia lubi tę wiadomość
-
Haha! Mój znajomy też kupił kamerke dla psów, a finalnie skonczyło się na tym, że dzięki kamerce nakrył zdradzającą go żone 🤣 i to z jego przyjacielem 🤣 durne babsko chyba zapomniało, że ma kamerke w domu.Meggi110818 wrote:Dla nas to było mega poważne 😂
Balismy że pies może dużo szczekać czy płakać jak Nas nie ma, więc jak wzięliśmy psa to i kamerkę. W trakcie pracy przez pierwsze 2 miesiące była obserwowania, czy nie panikuje, jak reaguje na odgłosy, czy nie męczy się i nie wpada w ujadanie, czy nie niszczy. Trzy trzeba pracować nad nią czy nie 😁
Lalia, Nowastaraczka, Zulugula, Sylwucha, Marti29, Meggi110818, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Kar oliv piękny masz brzuszek! I faktycznie już dość spory, lub normalny jak na ten tydzień bo Julik też ma chyba podobny z tego co kojarzę a to ja mam po prostu mały - choć codzień to większy

Dawajcie dziewczyny aktualizację swoich brzuszków!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 15:08
kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Lalia zaczęłaś ten temat imienia...
A więc oglaszam, że będzie Tomasz 😀
Zawieszka do smoka z imieniem zamówiona, więc chyba mamy to.. mąż się śmieje ze mnie, że nie zrezygnuje juz z imienia, bo mi bedzie szkoda 15zl za zawieszke hahahaha ( z cyklu kiedy krakow wejdzie za mocno😂)
Mój syn to tez Tomek .. piękne imię
a i synek udany ! Haha
mówimy Tomi Tom Tomek Tomasz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 16:00
Nowastaraczka, Zulugula, calanthe, Inaa89, Enigvaa, Ounai, KarolinaMaria, Lalia, kar_oliv, kic83, Marti29, dmg111 lubią tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Ogladalam ostatnio webinar o wyprawce u zaufajpoloznej i mowila ze niby trzeba byc przygotowanym po porodzie z jakimis ciuchami i stanikami (te maja byc kupione na koncowce) do karmienia bo potem niby nie ma sie energii nawet na zakupy online - doswiadczone kobitki serio tak jest?
I jakie sie wam sprawdzily biustonosze do spania do szpitala? 😁 -
Lalia wrote:Suzi, mam nadzieję, że Casteam mnie poprawi, ale z tego co zrozumiałam, to u nas jako 1 dzień ciąży liczy się 1 dzień ostatniej miesiączki, więc te pierwsze dwa tygodnie do owulacji to u nas są takie naciągane, bo o faktycznej ciąży mówi się dopiero po zagnieżdżeniu. A w Holandii bardzo możliwe, że ciążę liczą właśnie od owulacji/zapłodnienia/zagnieżdżenia czyli dwa tygodnie później niż u nas.
Więc jak u nas będzie 40 tc, to w Holandii dopiero 38 tc, stąd w Polsce termin na 13.09, a w Holandii 25.09.. CHYBA
To tak czy tak wychodzi na to , ze ciąża trwa tam 2 tyg dłużej .. szokDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
O matko, czemuż mi to pokazałaś? Toż to sama słodycz 😍😍😍Lalia wrote:Zulu, synuś śliczny
zdecydowaliście się na Tomcia czy jeszcze rozważacie imiona? 
Łóżeczko super, też planowałam zwykłe, ale postanowiłam dać mężowi trochę swobody i mamy z żyrafką
a przewijak świetny, od razu widać, że męski
Anetka, dobrze pamiętam, że jesteś fanką Bambi?
właśnie przeglądam najnowszą kolekcję C&A i patrz, co jest:

Lalia lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Usunięcie lewego jajowodu -
Nie wiem czy da się zrobić cc jak już jesteś w trakcie wypierania dziecka, czy da się je cofnąć. Jeśli nie wejdzie w kanał rodny to tak, ale jeśli już główka jest w trakcie wypierania to raczej nieMeggi110818 wrote:Albo nie przedłużać i cc zrobić.
Nie chce wróżyć teraz, nie mam takiej wiedzy medycznej. Na spokojnie spytam się ginekologa, pewnie dla niego to nic nowego.
Edyciak lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
Ja robię zakupy online ale dopiero po 1,5tyg od porodu zaczęłam. Dziś 5 paczek przyszło. Wcześniej nie miałam sił. Więc na początek lepiej mieć cokolwiek. Walizki też nie rozpakowałam. Ogólnie mój dzień wygląda tak: rano odsypiam z małą, a potem cały dzień leżę a ona ssie cycka bo boli ją brzuszek. Obiady zamawiamy. Kąpię się jak mała na chwilę przyśnie i jest mąż w pobliżu. Odcinek serialu 45 min oglądamy podzielony na 3 wieczory. Kanapki czasami mąż mi do łóżka przynosiNowastaraczka wrote:Ogladalam ostatnio webinar o wyprawce u zaufajpoloznej i mowila ze niby trzeba byc przygotowanym po porodzie z jakimis ciuchami i stanikami (te maja byc kupione na koncowce) do karmienia bo potem niby nie ma sie energii nawet na zakupy online - doswiadczone kobitki serio tak jest?
I jakie sie wam sprawdzily biustonosze do spania do szpitala? 😁
Lalia, Inaa89, Nowastaraczka, dmg111, kkasia lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025
CP 2025 💔 7tc
nick nieaktualnysuzi1994 wrote:O co chodzi z tym ze w Polsce jest inny termin porodu? To u Was donoszona ciąża i termin to 42 tydz dopiero ?
Suzi ja nie kumam tego dlaczego ona ma dwa terminy. Miala bardzo nieregularne miesiaczki i w sumie sama nie wie ile powinien trwac jej cykl.
Tu w Holandii ma termin na 23-25.09 a byla w Polsce i tam jej wyliczyli ze na 13-15.09.
Holendrzy trzymaja sie swojej wersji dlatego będzie miala wywołanie bo wg nich jak będą czekac do TP to dziecko będzie za duze.
U mnie sie wszystko zgadza. Wg kalkulatorow termin mam na 3-4listopada i tak tez mam u poloznej.
Lalia lubi tę wiadomość
-
Zulugula, kar_oliv, kic83, calanthe, Edyciak, Sylwucha, Marti29, SzalonaOna, dmg111, Ounai, doomi03, kiniusia270 lubią tę wiadomość
-
Calanthe
jaki brzuszek ładny, a jakie piersi ponętne 😚
Ja mam tylko 159 cm
calanthe lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność