Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Są 3 fazy porodu:
I faza: rozwieranie i skracanie szyjki (aż będzie rozwarcie 10cm)
II faza: parcie
III faza: rodzenie łożyska
Lekarz może jedynie tyle, że weźmie jakiś proznociag, kleszcze, położna natnie. Inaczej nie da się skrócić II fazy
Albo nie przedłużać i cc zrobić.
Nie chce wróżyć teraz, nie mam takiej wiedzy medycznej. Na spokojnie spytam się ginekologa, pewnie dla niego to nic nowego.O ❤️
Z ❤️ -
Lalia wrote:Inna, a właśnie Ciebie miałam pytać czy macie pomysł na imię dla Waszego chłopca?
Przyznam szczerze, że Was podziwiam, bo my mieliśmy kilka pomysłów na dziewczynkę, a dla chłopca ciężko było wybraća Wy wybieracie już po raz szósty!
a może Wasi chłopcy mają jakieś swoje pomysły na imię dla dzidziusia?
Ogolnie mieliśmy dla chlopca dwa imiona Maksymilian i Tymon ale mezowi bardziej podoba się Tymek wiec tak pozostanie 😍przy żadnym z chlopcow nie mieliśmy problemu z imieniem, zawsze odrazu wiedzieliśmy jak będą się nazywali 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 14:26
kic83, Lalia, calanthe, Zulugula, Marti29, SzalonaOna, Wik89, Ounai, kar_oliv, dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Lalia wrote:Meggi, rozwaliłaś mnie, hahaha
wybacz, ale takiej odpowiedzi się nie spodziewałam
mój mąż marzy o psie, więc tym bardziej zgodzi się na "nianię" sprawdzoną na piesku
Dla nas to było mega poważne 😂
Balismy że pies może dużo szczekać czy płakać jak Nas nie ma, więc jak wzięliśmy psa to i kamerkę. W trakcie pracy przez pierwsze 2 miesiące była obserwowania, czy nie panikuje, jak reaguje na odgłosy, czy nie męczy się i nie wpada w ujadanie, czy nie niszczy. Trzy trzeba pracować nad nią czy nie 😁Iryska, Lalia lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
DMG
zaczęłam robić ćwiczenie na obrót syna, kręcenie bioderkami, pupa wysoko to mąż mi się podniecił 😂🙈Lalia, Inaa89, calanthe, Zulugula, Sylwucha, Marti29, Anet.kaa, SzalonaOna, Wik89, Ounai, kar_oliv, dmg111, Ewa88 , doomi03 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Zulu, synuś śliczny
zdecydowaliście się na Tomcia czy jeszcze rozważacie imiona?
Łóżeczko super, też planowałam zwykłe, ale postanowiłam dać mężowi trochę swobody i mamy z żyrafką
a przewijak świetny, od razu widać, że męski
Anetka, dobrze pamiętam, że jesteś fanką Bambi?właśnie przeglądam najnowszą kolekcję C&A i patrz, co jest:
Ale piękne!!! Muszę się wybrać do sklepu i coś koniecznie kupić! Dzięki za info 😘Lalia lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Dla nas to było mega poważne 😂
Balismy że pies może dużo szczekać czy płakać jak Nas nie ma, więc jak wzięliśmy psa to i kamerkę. W trakcie pracy przez pierwsze 2 miesiące była obserwowania, czy nie panikuje, jak reaguje na odgłosy, czy nie męczy się i nie wpada w ujadanie, czy nie niszczy. Trzy trzeba pracować nad nią czy nie 😁Lalia, Nowastaraczka, Zulugula, Sylwucha, Marti29, Meggi110818, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Kar oliv piękny masz brzuszek! I faktycznie już dość spory, lub normalny jak na ten tydzień bo Julik też ma chyba podobny z tego co kojarzę a to ja mam po prostu mały - choć codzień to większy
Dawajcie dziewczyny aktualizację swoich brzuszków!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 15:08
kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Lalia zaczęłaś ten temat imienia...
A więc oglaszam, że będzie Tomasz 😀
Zawieszka do smoka z imieniem zamówiona, więc chyba mamy to.. mąż się śmieje ze mnie, że nie zrezygnuje juz z imienia, bo mi bedzie szkoda 15zl za zawieszke hahahaha ( z cyklu kiedy krakow wejdzie za mocno😂)
Mój syn to tez Tomek .. piękne imięa i synek udany ! Haha
mówimy Tomi Tom Tomek Tomasz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 16:00
Nowastaraczka, Zulugula, calanthe, Inaa89, Enigvaa, Ounai, KarolinaMaria, Lalia, kar_oliv, kic83, Marti29, dmg111 lubią tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Ogladalam ostatnio webinar o wyprawce u zaufajpoloznej i mowila ze niby trzeba byc przygotowanym po porodzie z jakimis ciuchami i stanikami (te maja byc kupione na koncowce) do karmienia bo potem niby nie ma sie energii nawet na zakupy online - doswiadczone kobitki serio tak jest?
I jakie sie wam sprawdzily biustonosze do spania do szpitala? 😁 -
Lalia wrote:Suzi, mam nadzieję, że Casteam mnie poprawi, ale z tego co zrozumiałam, to u nas jako 1 dzień ciąży liczy się 1 dzień ostatniej miesiączki, więc te pierwsze dwa tygodnie do owulacji to u nas są takie naciągane, bo o faktycznej ciąży mówi się dopiero po zagnieżdżeniu. A w Holandii bardzo możliwe, że ciążę liczą właśnie od owulacji/zapłodnienia/zagnieżdżenia czyli dwa tygodnie później niż u nas.
Więc jak u nas będzie 40 tc, to w Holandii dopiero 38 tc, stąd w Polsce termin na 13.09, a w Holandii 25.09.. CHYBA
To tak czy tak wychodzi na to , ze ciąża trwa tam 2 tyg dłużej .. szokDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Lalia wrote:Zulu, synuś śliczny
zdecydowaliście się na Tomcia czy jeszcze rozważacie imiona?
Łóżeczko super, też planowałam zwykłe, ale postanowiłam dać mężowi trochę swobody i mamy z żyrafką
a przewijak świetny, od razu widać, że męski
Anetka, dobrze pamiętam, że jesteś fanką Bambi?właśnie przeglądam najnowszą kolekcję C&A i patrz, co jest:
Lalia lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Albo nie przedłużać i cc zrobić.
Nie chce wróżyć teraz, nie mam takiej wiedzy medycznej. Na spokojnie spytam się ginekologa, pewnie dla niego to nic nowego.Edyciak lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Ogladalam ostatnio webinar o wyprawce u zaufajpoloznej i mowila ze niby trzeba byc przygotowanym po porodzie z jakimis ciuchami i stanikami (te maja byc kupione na koncowce) do karmienia bo potem niby nie ma sie energii nawet na zakupy online - doswiadczone kobitki serio tak jest?
I jakie sie wam sprawdzily biustonosze do spania do szpitala? 😁Lalia, Inaa89, Nowastaraczka, dmg111, kkasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysuzi1994 wrote:O co chodzi z tym ze w Polsce jest inny termin porodu? To u Was donoszona ciąża i termin to 42 tydz dopiero ?
Suzi ja nie kumam tego dlaczego ona ma dwa terminy. Miala bardzo nieregularne miesiaczki i w sumie sama nie wie ile powinien trwac jej cykl.
Tu w Holandii ma termin na 23-25.09 a byla w Polsce i tam jej wyliczyli ze na 13-15.09.
Holendrzy trzymaja sie swojej wersji dlatego będzie miala wywołanie bo wg nich jak będą czekac do TP to dziecko będzie za duze.
U mnie sie wszystko zgadza. Wg kalkulatorow termin mam na 3-4listopada i tak tez mam u poloznej.Lalia lubi tę wiadomość
-
Zulugula, kar_oliv, kic83, calanthe, Edyciak, Sylwucha, Marti29, SzalonaOna, dmg111, Ounai, doomi03, kiniusia270 lubią tę wiadomość
-
Calanthe
jaki brzuszek ładny, a jakie piersi ponętne 😚
Ja mam tylko 159 cmcalanthe lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność