Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam nadzieję że odczucia mnie nie mylą i to co czuje teraz niziutko w podbrzuszu to jednak czkawka, a to co mi się wbija w zebra to nóżka, co by sugerowalo, że młody się może w końcu obrócił 🤔🤞.. Przekonam się pojutrze 😬 trzymajcie kciuki.
Anet.kaa, SzalonaOna, Sylwucha, Lalia, dmg111, kic83, Wik89, kiniusia270, Inaa89, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGagatka wrote:Mozna, moj dr nawet mowil, ze tak lepiej.
Ja to jednak sie boje i bede miala 2 tyg przed terminem, tak jak z corka -
Anet.kaa wrote:Lalia a ja mam pytanie, bo ogarniasz już tak na tip top wyprawkę, pokoik synka, co uważam oczywiście za super sprawę, ale nie boisz się, że poźniej zostanie Ci 10-12 tygodni ciąży i nie będziesz miała co robić i czas będzie się dłużył?
Pytam bo ja się u siebie tego obawiam, dlatego staram się to rozkładać jak najbardziej w czasie. Nawet dziś mama chciała zacząć prać ubranka ale jej nie pozwoliłam, bo chce mieć zajęcie jak wróce do siebie
Masz jakiś plan na tą ostatnią część ciąży? Podpowiedz coś bo jestem przekonana, że sobie coś zorganizowałaś
Wiesz co, ja po prostu się boję, że później nie dam rady😉Już teraz jest mi ciężko prasować i np. prasuję na siedząco, a te dziecięce ubranka mimo że malutkie to się wolniej prasuje potem jeszcze składanie itd i to naprawdę trochę schodzi 😅
Kolejna sprawa, że od października zaczniemy szkołę rodzenia i moje spotkania z położną środowiskową, więc też dni będą uciekać. Nie licząc podstawowych obowiązków w domu jak gotowanie, pranie prasowanie które już teraz robię wolniej 🤦♀️ jak się będę w miarę dobrze czuła i nie będzie przeciwskazań to będę sobie chciala posprzątać mieszkanie tak solidniej, a że odpada sprzątanie od rana do wieczora w dwa dni, jak przed ciążą, to pewnie teraz rozłożę to na tydzień lub dwa 😁 a grudzień chciałabym już zostawić tylko na czas dla siebie, może jakieś książki o pielęgnacji dziecka, może coś o wychowywaniu 😉
Ja bardzo staram się nie przeginać z aktywnością w ciągu dnia, więc dużo rzeczy robię z przerwami albo wolniej 😉dmg111, SzalonaOna, doomi03, Inaa89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 19:33
Zulugula, Stokrotka027, Iryska, SzalonaOna, Inga28, doomi03, Edyciak, kic83, Wik89, madziulix3, Lalia, kiniusia270, Enigvaa, Ounai, Inaa89, kar_oliv, Nikaa92, Sylwucha, calanthe, Julik lubią tę wiadomość
-
kkasia wrote:Doomi to Ty mówiłaś, że zapisałaś się na ten webinar o porodzie naturalnym na dziś?
też oglądałam
śmieszna ta połóżna xD świetnie pokazywała te fazy, kiedy jechać do szpitala haha uśmiałam się, ale serio ma to sens
Taak ogladalamśmieszna ale w sumie fajnie gadala, paru rzeczy się dowiedziałam. Potem na tej części o krwi pępowinowej sie juz wyłączyłam 😛...
Zaciekawil mnie wątek o spoconej koszulce tatusia zeby spakować do szpitala i oswajać dziecko z jego zapachem 🤔 zastanawiam się czy ktos tak robi i czy to ma sens faktycznie xDNowastaraczka lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Mam nadzieję że odczucia mnie nie mylą i to co czuje teraz niziutko w podbrzuszu to jednak czkawka, a to co mi się wbija w zebra to nóżka, co by sugerowalo, że młody się może w końcu obrócił 🤔🤞.. Przekonam się pojutrze 😬 trzymajcie kciuki.
Domi trzymam kciuki ogromne, ja tez tak wczoraj myslalam ale u mnie niestety zonk 😕 No chyba, że się ponownie obrócił w ciągu doby, no bo kurde tyłkiem by czkał??? 🙈🤦♀️😅💙 11.2020
💗 11.2023 -
Co do temperatury to ,w domu owszem może być ciepło ale mi lekarze mowili ,ze w miejscu gdzie śpi maluch najlepiej 19-21 max w lato u mnie bylo z 27 i co miala bym zrobić nie da się tego obniżyć bez klimy. Ale jeżeli chodzi o temperature to taka do 21 max w nocy sprawia ,że maluch lepiej spi i oddycha, dzięki czemu zmniejszamy ryzyko NŚŁ( tgz. SIDS)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 21:43
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwa88 wrote:Dziewczyny a jaką temperaturę chcecie utrzymać zimą w mieszkaniu?? Serio 19-20 stopni?? Ja jestem zmarzluch i zimą mamy w mieszkaniu 25 stopni
-
Zulugula wrote:Te pampery za 1gr w rosmanie to są od 30tyg ale liczone 29+ czy 30+ ? Maila nie mam ale z oliwka też nie dostalam, a normalnie mialam zniżkę
Zulugula lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Lalia a ja mam pytanie, bo ogarniasz już tak na tip top wyprawkę, pokoik synka, co uważam oczywiście za super sprawę, ale nie boisz się, że poźniej zostanie Ci 10-12 tygodni ciąży i nie będziesz miała co robić i czas będzie się dłużył?
Pytam bo ja się u siebie tego obawiam, dlatego staram się to rozkładać jak najbardziej w czasie. Nawet dziś mama chciała zacząć prać ubranka ale jej nie pozwoliłam, bo chce mieć zajęcie jak wróce do siebie
Masz jakiś plan na tą ostatnią część ciąży? Podpowiedz coś bo jestem przekonana, że sobie coś zorganizowałaś -
nick nieaktualnyLalia wrote:"Woreczki do sterylizacji w kuchence mikrofalowej to prosty, szybki i bezpieczny sposób sterylizacji butelek, smoczków, laktatorów oraz innych produktów dla niemowląt i dzieci. Jest to produkt zastępujący tradycyjny sterylizator. Sterylizacja trwa jedynie 1,5 min. Każdą torebkę można użyć aż 20 razy. "
Dlatego pewnie szpital wymaga, żeby było higieniczniej i szybciej 🤔 -
Zulugula wrote:Te pampery za 1gr w rosmanie to są od 30tyg ale liczone 29+ czy 30+ ? Maila nie mam ale z oliwka też nie dostalam, a normalnie mialam zniżkę
Mi jeszcze nic nie przyszlo na maila odnośnie tych pieluszek. 🤷 -
nick nieaktualny
-
Laila
rozumiem o czym piszesz bo ja jestem na końcówce i mimo, że nadal dużo ogarniam, i wciąż jestem aktywna to mam (jak na siebie) bardzo mało sił. Szybko się męczę, ciężko mi jest wysiedzieć w jednej pozycji.
Oprócz kupna łóżeczka, termometru i spakowania torby dla mnie i mojej córki już nic sobie nie zostawiłam, bo myślę że nie dałabym rady.
Teraz baaaaardzo dużo sprzątam w domu, za dużo, robię wszędzie gdzie się da porządek, ale później dużo leżę bo już nie miałabym sił na popołudnie i wieczór z córką.Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
doomi03 wrote:Mam nadzieję że odczucia mnie nie mylą i to co czuje teraz niziutko w podbrzuszu to jednak czkawka, a to co mi się wbija w zebra to nóżka, co by sugerowalo, że młody się może w końcu obrócił 🤔🤞.. Przekonam się pojutrze 😬 trzymajcie kciuki.
Bardzo trzymam kciuki!!!doomi03 lubi tę wiadomość
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
DMG
ale pięknie wyglądasz! Śliczny brzuszek, szczupła cała Ty! 😚
Jula to pewnie po Tobie bedzie długa!dmg111 lubi tę wiadomość
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność