Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Jakie pieluchy są za 1 grosz?? Jak to działa i gdzie mogę to odszukać w aplikacji?
-
Przepraszam, że nic nie piszę, ale łatwo nie jest. Laktacja leży, po każdym przystawieniu do piersi mam iść po butelkę i zapisywać ile zjadł. Mleka w piersiach mam wrażenie, że mam mniej niż przed porodem. Uspokajają, że tak jest po CC i że może się dopiero rozkręcić w domu, ale kolejna rzecz do której byłam optymistycznie nastawiona - kp, a wcale tak łatwo nie przychodzi.
Małego nazywam moim 'małym burrito' bo trzeba go zapatulać, żeby nie marzł i kojarzy mi się wtedy z burrito. Rożek kompletnie mi się nie przydaje, bo nie da się go ciasno owinąć wokół dziecka, dobrze że dali mi szpitalne kocyki.
Dzisiaj spałam jakieś 1.5 h... Jedna Pani położna jak w nocy dała mi dodatkowe leki przeciwbólowe to od razu przewinęła i nakarmiła mi Mikołaja w czasie jak leciała kroplowka. 💕Inaa89, Lalia, dmg111, Sylwucha, kar_oliv, Edyciak, Wik89, Iryska, KarolinaMaria, calanthe, kic83, doomi03, Ounai, Marti29, Lulu83 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
Kitka_87 wrote:Anniu, wpadłam pogratulować synka 💙 Niech rośnie zdrowy i szczęśliwy 💙
Czytałam trochę o twoich ostatnich zawirowaniach, ale naprawdę mam nadzieję, że to właśnie Ty Kiteczko przejmiesz mój brzuch. ❤️dmg111, Sylwucha, doomi03, Kitka_87 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anniu, wierzę, że wszystko się ułoży, dajcie sobie czas z synkiem 😘💙
Anetka, ja wiem, że nie miałaś nic złego na myśli i absolutnie nie odebrałam jakoś negatywnie Twojego pytania! 😁 Ja jestem trochę struś pędziwiatr jeśli chodzi o organizację 🙈 lubię być przygotowana wcześniej, bo później panikuję 😅
Zbieram się na badanie krwi, dzisiaj TSH i FT4 👍 jadę do takiego laboratorium gdzie mam umówioną godzinę, więc tym razem może nikt nie będzie się mnie czepiał 🤣dmg111, Annia lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Przepraszam, że nic nie piszę, ale łatwo nie jest. Laktacja leży, po każdym przystawieniu do piersi mam iść po butelkę i zapisywać ile zjadł. Mleka w piersiach mam wrażenie, że mam mniej niż przed porodem. Uspokajają, że tak jest po CC i że może się dopiero rozkręcić w domu, ale kolejna rzecz do której byłam optymistycznie nastawiona - kp, a wcale tak łatwo nie przychodzi.
Małego nazywam moim 'małym burrito' bo trzeba go zapatulać, żeby nie marzł i kojarzy mi się wtedy z burrito. Rożek kompletnie mi się nie przydaje, bo nie da się go ciasno owinąć wokół dziecka, dobrze że dali mi szpitalne kocyki.
Dzisiaj spałam jakieś 1.5 h... Jedna Pani położna jak w nocy dała mi dodatkowe leki przeciwbólowe to od razu przewinęła i nakarmiła mi Mikołaja w czasie jak leciała kroplowka. 💕Annia lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Annia wrote:Przepraszam, że nic nie piszę, ale łatwo nie jest. Laktacja leży, po każdym przystawieniu do piersi mam iść po butelkę i zapisywać ile zjadł. Mleka w piersiach mam wrażenie, że mam mniej niż przed porodem. Uspokajają, że tak jest po CC i że może się dopiero rozkręcić w domu, ale kolejna rzecz do której byłam optymistycznie nastawiona - kp, a wcale tak łatwo nie przychodzi.
Dzisiaj spałam jakieś 1.5 h... Jedna Pani położna jak w nocy dała mi dodatkowe leki przeciwbólowe to od razu przewinęła i nakarmiła mi Mikołaja w czasie jak leciała kroplowka. 💕Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Czerwiec 2025 pozytywny test. Cudzie trwaj❤️❤️❤️
11.07 - pierwsza wizyta🤞 -
Dziewczyny, mam takie przemyślenia... My tu analizujemy jaki rożek, wiązany czy na rzep, jaki kolor, mięta czy szary, jaki materiał, wafel czy velvet (to moje autentyczne rozkminy z ostatniego tournee po allegro), ale życie weryfikuje wszystko i nagle się okazuje, że najlepszy jest szpitalny kocyk 😂🤦♀️ wracam na ziemię i biorę pierwszy lepszy, po prostu ciepły.
Iryska, Edyciak, Lalia, Annia, Julik, Lulu83 lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Annia, zobaczysz, że jak wrócisz do domu wszystko będzie dobrze 😘
Annia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinaMaria wrote:Dziewczyny, mam takie przemyślenia... My tu analizujemy jaki rożek, wiązany czy na rzep, jaki kolor, mięta czy szary, jaki materiał, wafel czy velvet (to moje autentyczne rozkminy z ostatniego tournee po allegro), ale życie weryfikuje wszystko i nagle się okazuje, że najlepszy jest szpitalny kocyk 😂🤦♀️ wracam na ziemię i biorę pierwszy lepszy, po prostu ciepły.
Myślałyście o czymś takim? -
nick nieaktualnyApropo wyprawki to w pierwszej ciąży mialam wszystko ogarniete juz w listopadzie a termin mialam na kwiecien. W lutym robilismy kacik dla synka w naszej sypialni. Synek urodzil sie pod koniec marca.
Teraz to sie zbierałam jak sojka za morze. Mialam ogarniete ubranka ale reszta lezala.
Aktualnie mam juz wszystko co mialam na liście.
Tyle ze do odebrania w Polsce a do tej jedziemy za tydzień.
Szczerze to jest mi bardzo ciezko. Ide z psem na spacer a potem odpoczywam na kanapie z 30 min. Do tego mam klientki, prawie codziennie mam 2, czasem 3. To tez męczy bo musze sie ruszac wokol nich. Plecy siadaja. W domu burdel, sprzatam pobieznie ale trzeba sie wziac za gruntowne sprzatanie bo troche straszy 🤭
Poki co lazienka blyszczy i moj gabinet.
Niestety mamy duzy dom z mala ilością miejsca do przechowywania. I wszystko stoi na wierzchu. Tak projektuja te holenderskie domy, ze nie ma w nich szaf albo sa takie male w ścianach.
Dobrze ze sie zabieracie za wyprawki czy urzadzanie wczesniej. Ja juz mam nawet problem zeby skarpetki zalozyc. A co dopiero na kolanach myc podłogę.Wik89 lubi tę wiadomość
-
Ja tez juz kompletuje wyprawke. Mam juz wozek, lozeczko Chicco, kokon, rozki, cala mase ciuszkow. Tak naprawdę cala reszte zakupow mam w koszyku, tylko muszę zakupic i będzie finito. Czekam na komode az wkoncu nam zrobia. I wtedy biore sie tez za pranie i prasowanie. Wole byc przygotowana ze wszystkim do 30tyg ciazy. Juz tak finito ze spakowana torba do szpitala. Synka rodzilam w 32tyg i bylam w czarnej dupie za przeproszeniem. Teraz tez gdzies pojawiają się jakieś komplikacje wiec nigdy nic nie wiadomo kiedy urodze. A mam tez w domu dzieci wiec napewno nie bede sie pozniej nudziła ☺
Lalia, dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
nick nieaktualnyAniu, mam takie pytanie. Bo Twój szpital mocno zwracał uwagę na noszenie maseczki na korytarzu, a jak to było na trakcie porodowym? Też musiałaś być w maseczce?
Bo u mnie niestety maseczka jest obowiązkowa także w trakcie porodu. I myślę, by zaopatrzyć się w mini przyłbicę taką tylko na nos i usta.
Koszulę porodową dają szpitalną. -
Wczoraj bylam zlozyc deklaracje do poloznej, za 3 tyg zaczynam szkole rodzenia 😊 w sumie nie musialabym chodzic. Ale będzie to dla mnie trochę odskocznia aby wyjsc z domu, poznać nowe osoby 😁 dostalam takie listy odnosnie co mieć do szpitala i dla dziecka 😉
url=https://naforum.zapodaj.net/250a880de63a.jpg.html][/url]
Nie zgodzę się tylko z tym podpunktem odnosnie ubranek w rozmiarze 56, ponieważ u mnie dlugo byl ten rozmiar uzywany lacznie z rozmiarem 50 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 08:38
dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Aniu, mam takie pytanie. Bo Twój szpital mocno zwracał uwagę na noszenie maseczki na korytarzu, a jak to było na trakcie porodowym? Też musiałaś być w maseczce?
Bo u mnie niestety maseczka jest obowiązkowa także w trakcie porodu. I myślę, by zaopatrzyć się w mini przyłbicę taką tylko na nos i usta.
Koszulę porodową dają szpitalną.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️