X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg, cudnie wyglądacie 😍😍😍

Zulu, ja dzisiaj czytałam, że pieluchy są do odebrania po 34 tc dlatego pewnie nie masz maila jeszcze 😉

Edyciak, ja też nie będę sterylizować AŻ tak 😅 wpisałam na listę bo szpital tak napisał 😅

dmg111, doomi03 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, grauluje zakupu wózka i wyboru imienia :) co do obrotu, to nie, nie krecilam za duzo 😅 mysle, ze po prostu dziecko samo z siebie zechcialo sie obrocic, no chyba ze basen pomogl, bo chodze w miare regularnie. A przeczytalam, ze moze pomoc. Zeby tylko nie obrocil sie ponownie 😃
    Moj byl ulozony glowkowo jakos miesiac temu, potem miednicowo trzy tygodnie temu i teraz znowu glowkowo
    Kicku, a skad wiesz, moze Twoj synek tez juz sie obrocil? No i poki co jeszcze ma czas, na pewno sie obroci 😘

Lalia, mysle ze dobrze robisz, ze sobie te wszystkie przygotowania rozkladasz na kilka miesiecy, ja jak poszlam z koncem lipca na l4 to przez pierwszy miesiac w ogole o tym nie myslalam, bo mialam wrazenie ze mam tyyyyle czasu, a teraz jak sie za to zabralam, to czuje, ze energii mam juz duuuzo mniej niz w sierpniu i wszystko robie faktycznie wolniej. A jeszcze polowa prania przede mna i cale prasowanie, nie mowiac o sprzataniu. Mam jeszcze jedna rzecz z drugiej pracy do zrobienia (to z dwa tygodnie siedzienia przed komp), ksiazki do przeczytania... no a w tym wszystkim odpoczynek i dbanie o siebie, dlugie spacery, itp. Takze nudzic sie na pewno nie bede 😅

Inaa89, bardzo ladne imie:)

Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku, nastepna wizyte mam 2.10 :)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 19:33

• kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wcale Ci się nie dziwie, w niedziele wykrzykiwałam, ze mogłam na spokojnie ogarniać wszystko zaraz po 20 tygodniu... teraz mam nerwówkę, bo trzeba było jechać specjalnie do ikei do Poznania po niektóre części do PAXA, komoda z przewijakiem i regał będą do odbioru jutro a wkrętarki-wiertarka dzisiaj umarła także składanie mebli się przedluza... prac i prasować jeszcze nie zaczęłam a już wiem, ze to będzie wyczyn bo jak w zeszłym tygodniu prasowałam koszule męża i suknie na ślub i wesele to myślałam, ze wyzione ducha 😐😐 Także z mojego małego doświadczenia radzę szybciej załatwiać te wszystkie rzeczy, oszczędzić sobie nerwów a najwyżej później moc odpoczywać, czytać i pachnieć 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 22:19

Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, a odnośnie położnej poz z luxmedu, powiem Ci ze nie zapytalam o te wizyty jeszcze w trakcie ciąży czy są, chociaż babeczka z recepcji dala mi karteczke do ich oddzialu w razie jakbym miała pytania.
    Wiec albo możesz sprawdzić ktore punkty u Ciebie w Warszawie są tymi ktore świadczą uslugi nfz i tam zadzwonic dopytać, albo na infolini dla ciężarnych tej ogólnej myślę ze też Ci duzo powiedzą jak to jest dokładnie (ja sporo przy okazji podpytalam babeczke w recepcji na innym punkcie jak akurat bylam na wizycie, zanin zadeklarowalam położna więc widzę ze one z tych recepcji i infolini są wszystkie dosyć dobrze zorientowane i udziela Ci informacji).

kic83 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ja dostałam dopiero dzisiaj takiego maila, i ja, i mąż, bo mu też dodałam dzidzie 😄

Jakie pieluchy są za 1 grosz?? Jak to działa i gdzie mogę to odszukać w aplikacji?

Sylwucha lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Zulu, grauluje zakupu wózka i wyboru imienia :) co do obrotu, to nie, nie krecilam za duzo 😅 mysle, ze po prostu dziecko samo z siebie zechcialo sie obrocic, no chyba ze basen pomogl, bo chodze w miare regularnie. A przeczytalam, ze moze pomoc. Zeby tylko nie obrocil sie ponownie 😃
    Moj byl ulozony glowkowo jakos miesiac temu, potem miednicowo trzy tygodnie temu i teraz znowu glowkowo
    Kicku, a skad wiesz, moze Twoj synek tez juz sie obrocil? No i poki co jeszcze ma czas, na pewno sie obroci 😘

Lalia, mysle ze dobrze robisz, ze sobie te wszystkie przygotowania rozkladasz na kilka miesiecy, ja jak poszlam z koncem lipca na l4 to przez pierwszy miesiac w ogole o tym nie myslalam, bo mialam wrazenie ze mam tyyyyle czasu, a teraz jak sie za to zabralam, to czuje, ze energii mam juz duuuzo mniej niz w sierpniu i wszystko robie faktycznie wolniej. A jeszcze polowa prania przede mna i cale prasowanie, nie mowiac o sprzataniu. Mam jeszcze jedna rzecz z drugiej pracy do zrobienia (to z dwa tygodnie siedzienia przed komp), ksiazki do przeczytania... no a w tym wszystkim odpoczynek i dbanie o siebie, dlugie spacery, itp. Takze nudzic sie na pewno nie bede 😅

Inaa89, bardzo ladne imie:)

Potwierdzam, basen bardzo dobrze sprzyja obrotowi dziecka - dziś na webinarze położna o tym mówiła :)

Wik89 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Kic, a odnośnie położnej poz z luxmedu, powiem Ci ze nie zapytalam o te wizyty jeszcze w trakcie ciąży czy są, chociaż babeczka z recepcji dala mi karteczke do ich oddzialu w razie jakbym miała pytania.
    Wiec albo możesz sprawdzić ktore punkty u Ciebie w Warszawie są tymi ktore świadczą uslugi nfz i tam zadzwonic dopytać, albo na infolini dla ciężarnych tej ogólnej myślę ze też Ci duzo powiedzą jak to jest dokładnie (ja sporo przy okazji podpytalam babeczke w recepcji na innym punkcie jak akurat bylam na wizycie, zanin zadeklarowalam położna więc widzę ze one z tych recepcji i infolini są wszystkie dosyć dobrze zorientowane i udziela Ci informacji).

Dziękuję ja mam wlaśnie pod domem ten Luxmed gdzie prowadzę ciążę i gdzie świadczą usługi NFZ. W piątek idę krew oddać to zapytam ich :)

doomi03 lubi tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniusia270 wrote:
    Lalia wcale Ci się nie dziwie, w niedziele wykrzykiwałam, ze mogłam na spokojnie ogarniać wszystko zaraz po 20 tygodniu... teraz mam nerwówkę, bo trzeba było jechać specjalnie do ikei do Poznania po niektóre części do PAXA, komoda z przewijakiem i regał będą do odbioru jutro a wkrętarki-wiertarka dzisiaj umarła także składanie mebli się przedluza... prac i prasować jeszcze nie zaczęłam a już wiem, ze to będzie wyczyn bo jak w zeszłym tygodniu prasowałam koszule męża i suknie na ślub i wesele to myślałam, ze wyzione ducha 😐😐 Także z mojego małego doświadczenia radzę szybciej załatwiać te wszystkie rzeczy, oszczędzić sobie nerwów a najwyżej później moc odpoczywać, czytać i pachnieć 😅

Zgadzam się... Zwlaszcza ze w któryms momencie trzebw chwile odsapnąć i zrobić sobie z tydzień, dwa spokoju od prasowania, prania, zamawiania paczek xD... Bo ja w pewnym momencie mialam wrazenie ze nie robie nic innego jak biegam w te i z powrotem do paczkomatu... Także teraz znow mialam chwile oddechu od tego zeby sie nie zafiksowac xD... Wszystkiego na raz się nie da zrobić, zwłaszcza ze tak jak już któraś pisala "to jest jak niekończącą sie historia"... Zamawiasz, zamawiasz, pierzesz, prasujesz i masz wrażenie ze juz przecież tyle zrobilas i kupiłaś, a to jednak znowu jeszcze cos i jeszcze cos xD a sil coraz mniej 😛... Dlatego ja też we wrzesniu ogarniam już do końca wyprawkę i kwestie porządkowe. Pakuje torbe i skupie sie caly pazdziernik na kwestiach już tylko edukacyjnych 😛

Lalia, kiniusia270, Inaa89 lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

doomi03, Lalia, kic83, Inaa89 lubią tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Jakie pieluchy są za 1 grosz?? Jak to działa i gdzie mogę to odszukać w aplikacji?

To chyba na maila przychodzi. Ponoc pampersy 1

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai właśnie nie wiem co zrobić z tym wózkiem bo mój mąż i synek chcą ten różowy .. ja wole kolorystycznie ten czarny .. jak chodzi o to czy mios czy priam to priam podoba mi się bardziej z wyglądu zdecydowanie ale mios jest dla mnie dużo praktyczniejszy bo jest lekki .. w zasadzie wszędzie jeżdżę samochodem nawet idąc na spacer z dzieckiem najpierw pojadę na osiedle mojej mamy ( autem ) wiec wózek trzeba będzie złożyć zapakować i rozpakować .. priam jest ciezki do dźwigania .. miosa prowadzi się lżej do przodu ale skręca się lepiej priamem .. trudny wybór

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiniusia, wiem o czym mówisz 👍
    My na komode z przewijakiem z Ikei polowaliśmy 2 miesiące 😳 najbliższy sklep mamy w Krakowie i tam w ogóle nie była dostępna, przez to nie było szans zamówić jej ani do domu, ani do punktu odbioru, a kolejny najbliższy sklep Ikea jest w Lublinie, jakieś 200 km od nas 😅
    Wózek zamówiliśmy tydzień temu, ale czas oczekiwania na niego to jakieś 4-6 tygodni więc możliwe że będzie dopiero w połowie października 🤷‍♀️
    Nawet materac do łóżeczka zamówiłam chyba w weekend a też przyjdzie dopiero za tydzień.
    I przyznam szczerze, może tylko ja tak mam że po pierwsze lubię poczytać opinie, a po drugie nie lubię przepłacać, ale mega długo czasu schodzi żeby skompletować tą wyprawkę, tzn te drobne rzeczy 😳 ja siedziałam dwa dni z listą w ręce i wpisywałam na allegro produkty, które potrzebuję itd
    Jeśli chodzi o pokój synka, to zrobiliśmy go teraz, bo po prostu mamy wolny pokój który od początku jest przeznaczony na dziecięcy i doszliśmy do wniosku że łatwiej nam będzie go zrobić zanim mały się urodzi, niż jak już będzie na świecie. A szczerze powiedziawszy bez tego pokoju nie miałabym kompletnie gdzie trzymać rzeczy dla dziecka 🤷‍♀️
    Ja nie mówię, że każdy ma tak lecieć do przodu z wyprawką, ale wiem, że ja raczej potrzebuję czasu żeby się zdecydować na coś, no i już teraz widzę, że szybciej się męczę, a później łatwiej nie będzie 😉

doomi03, kiniusia270, Inaa89 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia, doomi03, Inaa89, Wik89 lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg dacie radę 💪 zwłaszcza, że o ile dobrze pamiętam, to Twój mąż uznał fotelik i wózek za sprawy meskie i to ogarnie?😁 Więc wsparcie masz 😘
    Mój nie wiedział co to gondola czy isofix 🤣🤷‍♀️

dmg111, Wik89 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie twierdzę, że Lalia robi źle, a wręcz podziwiam organizację :)
    Też mam już sporo rzeczy ogarniętych, i planuje lecieć z kolejnymi.
    Mi jedynie chodzi o to, że te ostatnie tygodnie napewno będą dłużyć się najbardziej, bo to już będzie takie siedzenie na szpilkach i ja w swoim przypadku obawiam się tego, że teraz to wszystko ogarnę + skończy się remont na który poświęcam też bardzo dużo czasu, i co ja wtedy poczne z tym czasem :P
    Oczywiście nie twierdzę, że każdy takie obawy musi mieć, ponieważ ja po prostu lubie mieć jakieś zajęcie i dlatego obawiam się tego czasu bezczynności.
    Stąd też moje pytanie do Lalii i właściwie do każdej z Was.
    No ale skoro twierdzicie, że lepiej to pozałatwiać szybciej to do końca tygodnia zamawiamy wózek i biorę się za kolejne rzeczy.

doomi03, Iryska, Lalia, KarolinaMaria, dmg111, Wik89, kiniusia270, Ounai lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, ja w sumie zaczęłam robić wyprawkę po 30 tygodniu, wcześniej jakoś nie chciało mi się za to zabierać, wolałam czytac książki😜 a teraz chociaż mam zajęcie jakieś i szybciej płynie ten czas. Dmg pociesze Cię , że też jeszcze nie mamy wózka, strasznie ciężko zdecydować się na coś🤷

dmg111, Anet.kaa lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia
    jak się miewasz z Mikim?😚

nqtkdf9hy13p613h.png
‹‹ 1494 1495 1496 1497 1498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ