Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry ☀️
a ja dziś mam baby shower dla mojego Synka 💙Nie mogę się doczekać! 🎈🎉🥂calanthe, kar_oliv, Ulaa, Iryska, Zulugula, Ounai, Inaa89, doomi03, Gagatka, Inga28, Sylwucha, dmg111, SzalonaOna, Annia, Lalia, Enigvaa, casteam, Ewa88 , kkasia, Edyciak, madziulix3, Wik89, Lulu83 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ja też dziewczyny przyśpieszyłam z wyprawką, bo czuję, że potem będę zdychać
Czekamy na łóżeczko i komodę pod koniec miesiąca lub na początku października powinna być, wózek już mam, zamawiałam z neta i powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona, zamówiłam czarny z miedzianymi elementami Cavoe Axo, koła są super, suną i są zwrotne, gondola duża, z takim grubym materacem, budki rozkładane, z wentylacjami, stelaż składa się ze spacerówką, niczego mi więcej nie trzeba. Dziś zamówię łóżeczko Chicco, choć wizualnie podobają mi się te kosze Mojżesza ale nie wiem na ile takie coś jest stabilne... w naszej sypialni jest ciasno, będziemy musieli usunąć szafki nocne i podsunąć łóżko pod okno, mąż tam będzie spał a ja od wejścia i wtedy będzie więcej miejsca na tą dostawkę. Ciuszki są, rożki, kocyki, ręczniki, pieluszki, jakieś inne akcesoria są, jeszcze wanienka do domówienia i ten cały zestaw dla mnie podkładów itp. Wczoraj nawet zamówiłam takie zasłonki w misiaczki i girlandę gwiazdki materiałowe na ozdobę łóżeczka
Zulugula, Inaa89, KarolinaMaria, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Kochana dziękuję.
Czytałam trochę o twoich ostatnich zawirowaniach, ale naprawdę mam nadzieję, że to właśnie Ty Kiteczko przejmiesz mój brzuch. ❤️
Ona już go przejęłaniech tylko druga beta potwierdzi, ale czuję że tak jest
bez powodu testy nie ciemnieja😍😍😍😍
Ania ucaluj Twojego burritos od cioteczek 💙Iryska, dmg111, Annia, Lalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnnia wrote:Kochana dziękuję.
Czytałam trochę o twoich ostatnich zawirowaniach, ale naprawdę mam nadzieję, że to właśnie Ty Kiteczko przejmiesz mój brzuch. ❤️
💙💙💙
Podchodzę na chłodno, niestety takie mam doświadczenie za sobą, ale cieszą mnie wszystkie trzymane za mnie kciuki i mam nadzieję, że przy moim całym pesymiźmie to Wasz optymizm zdziała cuda 💗doomi03, Meggi110818, Sylwucha, dmg111, Annia, Inaa89, Lalia, Zulugula, Julik lubią tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Ona już go przejęła
niech tylko druga beta potwierdzi, ale czuję że tak jest
bez powodu testy nie ciemnieja😍😍😍😍
Ania ucaluj Twojego burritos od cioteczek 💙
Edytko, miałam maskę na nosie jak był personel w sali, ale później jak przyszły te koszmarne skurcze to same położne mi ją ściągnęły, żeby lepiej oddychać. Później kazali mi włożyć przy przyjeździe na CC, ale po chwili Pani anestezjolog sama mi ją ściągnęła.
Dzięki dziewczyny za Wasze historie o laktacji, tu też mówią że się rozkręci, ale z opóźnieniem.
Mam takiego ogromnego sinca na dole brzucha.
Edit: najlepiej sprawdzają się kocyki, flanelki, poszewki, takie co można ciasno dziecko owinąć, takie zwykłe, bez udziwnień. W różku marznie bo on nie przylega ściśle. Ma go tak dla picu na te kocyki.
PS. Mimo że jest długi to wszystkie ubranka 56 cm czy 50/56 cm na nim wiszą i są ogromne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 09:04
Edyciak lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
kar_oliv wrote:Ja też dziewczyny przyśpieszyłam z wyprawką, bo czuję, że potem będę zdychać
Czekamy na łóżeczko i komodę pod koniec miesiąca lub na początku października powinna być, wózek już mam, zamawiałam z neta i powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona, zamówiłam czarny z miedzianymi elementami Cavoe Axo, koła są super, suną i są zwrotne, gondola duża, z takim grubym materacem, budki rozkładane, z wentylacjami, stelaż składa się ze spacerówką, niczego mi więcej nie trzeba. Dziś zamówię łóżeczko Chicco, choć wizualnie podobają mi się te kosze Mojżesza ale nie wiem na ile takie coś jest stabilne... w naszej sypialni jest ciasno, będziemy musieli usunąć szafki nocne i podsunąć łóżko pod okno, mąż tam będzie spał a ja od wejścia i wtedy będzie więcej miejsca na tą dostawkę. Ciuszki są, rożki, kocyki, ręczniki, pieluszki, jakieś inne akcesoria są, jeszcze wanienka do domówienia i ten cały zestaw dla mnie podkładów itp. Wczoraj nawet zamówiłam takie zasłonki w misiaczki i girlandę gwiazdki materiałowe na ozdobę łóżeczka
Ja od 20ego września też zaczynam, dzisiaj miałam koszmary już, że się nie wyrobię. Jeden dotyczył tego że pojechałam rodzić, a nawet walizki nie miałam spakowanej, baaa nawet walizki nie miałam w domu 😱😂kar_oliv lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
doomi03 wrote:Potwierdzam, basen bardzo dobrze sprzyja obrotowi dziecka - dziś na webinarze położna o tym mówiła
doomi03 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Kiteczko
wchodzę na Twój wykres a tam zielone ⏸️aaaaaa, gratulacje, mocno kibicuje żeby się udało!!! 😘doomi03, dmg111, Lalia, Kitka_87 lubią tę wiadomość
[/url]
Kitka_87 wrote:💙💙💙
Podchodzę na chłodno, niestety takie mam doświadczenie za sobą, ale cieszą mnie wszystkie trzymane za mnie kciuki i mam nadzieję, że przy moim całym pesymiźmie to Wasz optymizm zdziała cuda 💗
Bylas moja "cyklowa siostra" w czasie starań... A teraz historia nam sie powtarza... No to nie może być przypadek
Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
suzi1994 wrote:Ounai właśnie nie wiem co zrobić z tym wózkiem bo mój mąż i synek chcą ten różowy .. ja wole kolorystycznie ten czarny .. jak chodzi o to czy mios czy priam to priam podoba mi się bardziej z wyglądu zdecydowanie ale mios jest dla mnie dużo praktyczniejszy bo jest lekki .. w zasadzie wszędzie jeżdżę samochodem nawet idąc na spacer z dzieckiem najpierw pojadę na osiedle mojej mamy ( autem ) wiec wózek trzeba będzie złożyć zapakować i rozpakować .. priam jest ciezki do dźwigania .. miosa prowadzi się lżej do przodu ale skręca się lepiej priamem .. trudny wybórBOY 2015
GIRL 2020 -
Aaaa Sylwia mialam pisać póki pamiętam xD Śniłaś mi się dzisiaj i Twoje dwie księżniczki 😂. Tylko były już troszkę starsze, takie kilkulatki. Podrzucilas je mi i mojemu S do opieki na jakies 2 dni. Nie dość ze obydwie były śliczne, to do tego istne anioły nie dzieci, grzeczne, na wszystko reagowaly z optymizmem i nie marudzily... Ale co najlepsze były plastycznie uzdolnione, zwłaszcza jedna... Potrafila namalować farbkami i narysować kredkami takie obrazki, że w życiu bym nie pomyślała ze to rysunek kilkulatki, no cos pięknego. Wystarczylo dać im farbki postawić na stole parę rzeczy ktore maja namalować i byly z zapalem pochłonięte tym przez kilka godzin 😁, a ja nie mogłam sie nadziwić jakie masz fajne i kochane córy 😝
kic83, Lalia, dmg111, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Przepraszam, że nic nie piszę, ale łatwo nie jest. Laktacja leży, po każdym przystawieniu do piersi mam iść po butelkę i zapisywać ile zjadł. Mleka w piersiach mam wrażenie, że mam mniej niż przed porodem. Uspokajają, że tak jest po CC i że może się dopiero rozkręcić w domu, ale kolejna rzecz do której byłam optymistycznie nastawiona - kp, a wcale tak łatwo nie przychodzi.
Małego nazywam moim 'małym burrito' bo trzeba go zapatulać, żeby nie marzł i kojarzy mi się wtedy z burrito. Rożek kompletnie mi się nie przydaje, bo nie da się go ciasno owinąć wokół dziecka, dobrze że dali mi szpitalne kocyki.
Dzisiaj spałam jakieś 1.5 h... Jedna Pani położna jak w nocy dała mi dodatkowe leki przeciwbólowe to od razu przewinęła i nakarmiła mi Mikołaja w czasie jak leciała kroplowka. 💕z doświadczenia gdzie faktycznie zabrakło mi mleka po 2 tygodniach i gdzie drugie karmię wiem, że najważniejsze to w siebie wierzyć.
Edyciak, jak urodzisz to położna przykryje Ciebie i malucha. Raczej nie będziesz mieć sił żeby myśleć o opatulaniu czymś dziecka wtedy.Annia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020 -
Edyciak wrote:Lalia, już wiem, do czego ten szlafrok się może przydać... Gdy przecieknie na koszulę nocną, to żeby zakryć tę plamę na tyłku zanim się koszulę zmieni. 😊
Haha, dobre rozwiązanie 😁 -
calanthe wrote:Też mam taki plan. Chustę nawet kupiłam. Stwierdziłam, że przy dwójce dzieci może to życie uratować. Zawsze ręce wolne i na szybkie wyjście się przyda 🙂
Zgadzam się!
Ja mam i chustę i nosidło Tula.calanthe lubi tę wiadomość
[/url]
Meggi110818 wrote:O jak fajnie. A to jakoś prywatnie musiałaś umówić? Też chciałabym trochę w chusty pójść
Płacimy 160zl za naukę dwóch osób.
Koteczko, kciuki zacisniete!Meggi110818 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020