Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anniu, skoro Mikołajek jest za szczupły na 56, to znaczy że tata musi jechać do smyka po ubranka 50 w szopy 😎😁 nie martw się, będzie wszystko dobrze, tylko trzeba czasu 😘
Kic, udanej imprezki 👌daj później znać jak było i co dostałaś 😁
dmg111, kic83, Annia lubią tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Ona już go przejęła
niech tylko druga beta potwierdzi, ale czuję że tak jest
bez powodu testy nie ciemnieja😍😍😍😍
Ania ucaluj Twojego burritos od cioteczek 💙
Coo? Kiteczce wyszly dwie kreski??? Ojjaa ale się cieszę!!! Trzymam kciuki!!✊✊✊✊doomi03, Kitka_87, Annia lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
nick nieaktualnyAnia, bedzie dobrze ! Moja droga z laktacja i kp byla wyboista ale bylo warto
Tez mialam nagle cc, tez w szpitalu dokarmialam mm a dodatkowo za bardzo nie moglam oczekiwać pomocy od poloznych. Jedna starsza polozna byla zainteresowana pomoca przy kp inne totalnie olewały sprawe... zadnego wsparcia. Rodzilam w szpitalu uniwersyteckim wiec studentki poloznictwa byly bardziej zainteresowane pomoca przy kp niz u starszych poloznych. U nich od razu bylo tylko jedno zdanie DOKARMIAC TRZEBA. Ale mimo wszystko przed kazda butelka przystawialam synusia do jednej i drugiej piersi, a dopiero pozniej dawalam butelke. Dokarmialam, bo nie chcialam zeby spadl z wagi, chcialam wyjsc do domu i na spokojnie ogarnac samej. W domu bylo troche latwiej, bo bylo mi lzej z mezem, odstawiliśmy mm i karmilismy zie tylko piersia, moglam zadziałać laktatorem zeby pobudzic laktacje, karmilismy sie na spokojnie. Ale bylo mnostwo placzu, hormony dzialaja swoje. Skorzystalam tez po powrocie z pomocy Certyfikowanej Doradczyni Laktacyjnej i bardzo ale to bardzo polecam takie rozwiazanie. Moja laktacja tak naprawde rozkręciła sie dopiero w drugim tygodniu po cc. Pierwszy miesiac to naprawde ciezka przeprawa, ale jest tego warta ! ❤️ Mi mimo ciężkiego poczatku udalo sie karmic synka 11 miesiaca, czyli do czasu kiedy nie zaszlam w druga ciaze, wtedy przestaliśmy sie karmic. Trzymam kciuki i wiem jak w tym trudnym czasie bedzie Ci potrzebne wsparcie ❤️
Lalia, Annia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny z Wrocławia widziałyście, że w Klinikach mają rodzic kobiety z pozytywnym wynikiem na COVID? A to chyba oznacza, że inne porody nie będą przyjmowane
Niby szpital się odwołał od decyzji, ale chyba nie wiele to da... jeszcze dopytam mojego lekarza w piątek na wizycie ale ja Kliniki brałam najbardziej pod uwagę
doomi03 lubi tę wiadomość
-
Dzis zaczynam kolejny tydzień 💙 moj synek jest wielkości grejfruta 🥰 czas leci jak szalony..
Iryska, Lalia, Ounai, Zulugula, calanthe, kic83, SzalonaOna, Gagatka, Nikaa92, Annia, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ewa88 wrote:Dziewczyny a jaką temperaturę chcecie utrzymać zimą w mieszkaniu?? Serio 19-20 stopni?? Ja jestem zmarzluch i zimą mamy w mieszkaniu 25 stopni
KarolinaMaria, Ewa88 lubią tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
dmg111 wrote:Ja pędzę na spotkanie z deweloperem, trzymajcie kciuki, żebym nie musiała go udusić i potwierdził mi termin 30.09! ❤️
Udusiłaś go?dmg111 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Inga28 wrote:Dziewczyny z Wrocławia widziałyście, że w Klinikach mają rodzic kobiety z pozytywnym wynikiem na COVID? A to chyba oznacza, że inne porody nie będą przyjmowane
Niby szpital się odwołał od decyzji, ale chyba nie wiele to da... jeszcze dopytam mojego lekarza w piątek na wizycie ale ja Kliniki brałam najbardziej pod uwagę
Poproszę teściową aby się dowiedziała czy coś wiadomo. Ona pracuje na Covidowym dziecięcym.
Nie wiem czy widziałaś na grupie Halo gdzie rodzić we Wrocławiu, ale ostatnio praktykują tam oddzielenia dziecka od mamy na czas uzyskania wyniku na COVID....
Mam info od położnej z Klinik która prowadzi szkole rodzenia Bocianek że one uważają że Brochów też jest dobrym szpitalem, ale odradziła Borowską.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 10:15
-
Anet.kaa wrote:Jest to możliwe, już wcześniej mieli plan aby zrobić tam ginekologię covidową.
Poproszę teściową aby się dowiedziała czy coś wiadomo. Ona pracuje na Covidowym dziecięcym.
Nie wiem czy widziałaś na grupie Halo gdzie rodzić we Wrocławiu, ale ostatnio praktykują tam oddzielenia dziecka od mamy na czas uzyskania wyniku na COVID....
Mam info od położnej z Klinik która prowadzi szkole rodzenia Bocianek że one uważają że Brochów też jest dobrym szpitalem, ale odradziła Borowską.
Serio? Kurde to nie słyszałamJa wiem, że jeżeli miałabym mieć tam CC to wcześniej trzeba na Borowskiej zrobić test i już do przyjęcia idzie się z wynikiem. Ale nigdy nie wiadomo czy akcja nie zacznie się wcześniej i wtedy nie wyobrażam sobie sytuacji, że oddzielają dziecko... To mega słabe
Z tymi szpitalami to wiadomo, że zawsze w każdym są pozytywne jak i negatywne opinie i ja już sama głupieje :p A muszę chyba mieć jakiś plan B...
-
Jeszcze raz co do tych temperatur....Już wiem że w nocy najlepiej 20-21 stopni
ale jeśli np w dzień jest więcej np 22-23, przy kąpaniu musi być nawet cieplej ok 25, to czy dziecku nie zaszkodzą takie zmiany temperatur??? Np jeśli kąpiemy przy 25 stopniach a potem zanosimy do sypialni gdzie jest 20????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 10:24
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Zulugula wrote:A propo covid, to w moim szpitalu ogłosili w zeszłym tygodniu, że każdej rodzącej będą robić test. Także od listopada bunkrujemy się w mieszkaniu z zapasami jedzenia, bo nie daj Boże wyjdzie test pozytywny to chyba zabiorą dziecko i nie wiadomo kiedy oddadzą, różne jaja ludzie mają z wynikiem testu ☹
Swoją drogą nowe sale porodowe otwarte po remoncie, teraz czekają na decyzję w sprawie porodów rodzinnych
Ja jak leżałam w czerwcu to już w tym szpitalu co chce rodzić przy przyjęciu robili każdej test i do czasu wyniku leżało się w izolatce... Ale było tak, że mimo że kobieta urodziła a nie było wyniku to nie zabierali dziecka... a teraz zabierają do czasu wyniku... co uważam za chore...
Ja już mówiłam mężowi, że minimum dwa tygodnie przed porodem izolacja, zero odwiedzin, galerii itp. Bo serio nie wyobrażam sobie, że na 2/3 tygodnie zabierają mi dziecko... Chociaż tym testom to też do końca nie ufam, bo tyle przypadków co raz wychodzi pozytywny, kolejny negatywny, potem znowu pozytywny... -
Inga28 wrote:Dziewczyny z Wrocławia widziałyście, że w Klinikach mają rodzic kobiety z pozytywnym wynikiem na COVID? A to chyba oznacza, że inne porody nie będą przyjmowane
Ale jaja... Dawaj znać jak będzie wiadomo czy to zostanie ostatecznie klepnięte...
Chyba intuicja mi podpowiadała zeby się jednak zastanowić poważniej nad Borowska. Jakbym się nie nastawila na inny szpital to też bym byla troszkę w szoku.
Tylko najlepsze ze jesli tam beda przyjmowane tylko babeczki z dodatnim wynikiem (a ile takich wypada, raczej nie obstawiam ze jakies duże ilości), to teraz pozostałe szpitale tez sie przyblokuja, bo wszystkie babeczki bez covidowe z Klinik beda zmuszone zrobić oblezenie na pozostałe szpitale i zas będzie armagedon, bo będą przepelnione...
Masakra, ta Korona mnie wykończy 😒 -
Zulugula wrote:A propo covid, to w moim szpitalu ogłosili w zeszłym tygodniu, że każdej rodzącej będą robić test. Także od listopada bunkrujemy się w mieszkaniu z zapasami jedzenia, bo nie daj Boże wyjdzie test pozytywny to chyba zabiorą dziecko i nie wiadomo kiedy oddadzą, różne jaja ludzie mają z wynikiem testu ☹
Swoją drogą nowe sale porodowe otwarte po remoncie, teraz czekają na decyzję w sprawie porodów rodzinnychdoomi03, Zulugula lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyAnnia - czy dzisiaj z Mikim wychodzicie? A o laktacje jeśli chcesz walczyć, to polecam Laktator. I co 3h pobudzanie Laktatorem. Po cc tak mi się udało zawalczyć. Inaczej nic by z tego nie było.
Kic - ale masz fajnie! Czekamy na info tuż po, i pochwal się prezentami 💙
Ja zaraz szykuje się do klientki, dzisiaj mam 2, ale rozlozone na cały dzieńwięc nie tak strasznie. Sił jeszcze mam sporo, ale muszę przyspieszyć.z wyprawka konkretnie
-
Anet.kaa wrote:Jest to możliwe, już wcześniej mieli plan aby zrobić tam ginekologię covidową.
Mam info od położnej z Klinik która prowadzi szkole rodzenia Bocianek że one uważają że Brochów też jest dobrym szpitalem, ale odradziła Borowską.
Ja to już glupieje gdzie rodzic 😭 -
Inga mam info z pierwszej ręki. Na tę chwilę faktycznie się do tego przymierzają, sprawdzają itp, ale sprawa wyjaśni się w najbliższych dniach. Nie wiedzą jeszcze nawet czy byłby to tylko szpital dla ciężarnych z COVID czy dzielony. Podobno nikomu to nie jest tam na rękę ale nie mają wiele do powiedzenia.
Jak będą coś wiedzieć na 100% to dadzą znać mojej teściowej.
Ja to sie zmartwiłam aby nam Andrzeja nie zablokowali do prowadzenia prywatnej praktyki jak mialby kontakt na dyżurach z pacjentkami z COVID.
Pocieszające jest to, że będzie ich pewnie baaardzo mało.