Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:No mam właśnie. Największe są jak dużo robię. Ale wczoraj cały dzień leżałam a dzisiaj ból dość mocny, tak się rozciąga macica, że czuję jakby mi mięśnie miało rozerwać. Cóż, takie uroki ciąży. Lepiej nie będzie
W ogóle znowu zmierzyłam cukier z jednego naklucia doma glukometrami i na jednym wyszło 90 a na drugim 76. No i nie wiem co teraz
Ale duża rozpiętość... Ja niestety wpisuje wtedy ten wynik co bardziej pasuje do poprzednich... 76 na czczo nigdy nie miałam... Tzn. miałam jak mój mąż przyniósł darmowy glukometr z apteki Ixell, który zaniża o jakieś 20 jednostek. 🙄Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
casteam wrote:Mialam umówiona wizyte 25.03 ale mialam tylko wizyte telefoniczna. Usg odwolali. Kolejna wizyte, tym razem z usg mam w ten piątek wszystko przez tego koronawirusa
Ja wlasnie tez pierwsza wizyte mam umowiona telefoniczna za dwa tygodnie a prawdziwa dopiero za cztery :o trzymam kciuki w takim razie a z jakich rejonow jestes ? jesli oczywiscie moge wiedziec, ja mieszkam na Zeelandi
Holandia 🇳🇱
13cs 🤰🏼
niedoczynność tarczycy
Euthyrox 88, wit. C1000, wit D3 1000 I.U., wit B12 500 ug, kwas foliowy 500 ug, -
Ounai wrote:Ale mi to po posiłku wyszło 😱 a zjadłam malutka kromke pumperniklu z masłem i jajecznicę z 2 jaj na maśle klarowanym.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualnyruda wrote:Ja wlasnie tez pierwsza wizyte mam umowiona telefoniczna za dwa tygodnie a prawdziwa dopiero za cztery :o trzymam kciuki w takim razie a z jakich rejonow jestes ? jesli oczywiscie moge wiedziec, ja mieszkam na Zeelandi
Tu gdzie jest ognisko koronawirusa czyli Noord Brabant. Blisko Eindhoven.
Ja też czekam na wizytę jak na szpilkach -
casteam wrote:Tu gdzie jest ognisko koronawirusa czyli Noord Brabant. Blisko Eindhoven.
Ja też czekam na wizytę jak na szpilkach
to uważaj na siebie! trzymam kciuki, dawaj znać w piątek a masz nowa położną czy już sprawdzona ?
Holandia 🇳🇱
13cs 🤰🏼
niedoczynność tarczycy
Euthyrox 88, wit. C1000, wit D3 1000 I.U., wit B12 500 ug, kwas foliowy 500 ug, -
nick nieaktualnyDziewczyny, ktore spodziewaja sie kolejnego bobasa. Czy miałyście uporczywe bole glowy?
W pierwszej ciąży miałam bole glowy od 9tc do samego konca. Ale takie ze rzygalam dalej niz widzialam. Nic nie pomagalo.
Teraz mam to samo, z tym ze mniej wymiotuje. Ciezko mi z tym funkcjonowac. Chce mi glowe rozsadzic a do pracy chodzic trzeba czy opiekowac sie synkiem.
Moze jakies Wasze koleżanki mialy ten problem? Szukam rozwiazania. Bol 24h na dobe i na pewno paracetamol nie pomaga. -
nick nieaktualnyruda wrote:to uważaj na siebie! trzymam kciuki, dawaj znać w piątek a masz nowa położną czy już sprawdzona ?
Ide do tych samych położonych co w pierwszej ciąży one maja cala historie mojej ciąży i porodu wiec nie chcialam wybierac innych. Poza tym gabinet jest blisko domu
Dziękuję uwazam na siebie Ty tez nie daj sie zarazie -
casteam wrote:Dziewczyny, ktore spodziewaja sie kolejnego bobasa. Czy miałyście uporczywe bole glowy?
W pierwszej ciąży miałam bole glowy od 9tc do samego konca. Ale takie ze rzygalam dalej niz widzialam. Nic nie pomagalo.
Teraz mam to samo, z tym ze mniej wymiotuje. Ciezko mi z tym funkcjonowac. Chce mi glowe rozsadzic a do pracy chodzic trzeba czy opiekowac sie synkiem.
Moze jakies Wasze koleżanki mialy ten problem? Szukam rozwiazania. Bol 24h na dobe i na pewno paracetamol nie pomaga.
ja co prawda nie spodziewam sie kolejnego bobasa jednak ostatnio natknelam sie na artykul wlasnie na ten temat i duzo kobiet w komentarzach pisalo ze pomoglo im uzupelnianie zelaza
Holandia 🇳🇱
13cs 🤰🏼
niedoczynność tarczycy
Annia wrote:Też mam nadzieję, że wirus do naszego porodu minie... Ty będziesz też rodzić w Opolu, prawda? Na razie wszystko pozamykane, nie ma szkoły rodzenia, niczego a ja o dzieciach nie mam pojęcia właściwie. Szkoda, że plamienia nie zanikły, ale dobrze że są, że tak powiem "pod kontrolą".
Też chcę rodzić w Opolu. Oby się to wszystko uspokoiło, bo niepotrzebny nam stres. O dzieciach też nic nie wiem. Dla pocieszenia powiem, że ta szkoła rodzenia chyba tak do końca dobra nie jest. Koleżanka była 2 razy i odpuściła. Mówiła, że tylko jedna drugą straszyła. -
Iryska wrote:To super,.że jest ok🙂 a krwawisz dalej?
Hmm mam takie , jasno różowe plamki w sluzie .
Mam nadzieję że za tydzień zobacze już serducho.
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
SzalonaOna wrote:A co masz wpisane w kartę ciąży? Czym sugeruje się lekarz?
Nie wiem nie mam karty ciąży byłam na jednej wizycie u przypadkowego lekarza 3 tyg temu, potem tylko na samym usg. Wizytę u wybranych lekarzy dopiero będę miała, w medicover 4.05 a u mojego doktora dopiero muszę się umówić.SzalonaOna lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...