X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2020, 11:22

SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai powodzenia z Martą, na pewno dacie sobie swietnie rade 😘
    Lalia, no fakt, ja sie licze z tym, ze dlugo tej gabki nie pouzywam, ale kosztowala pare zlotych i mysle, ze podczas pierwszych kapieli moze sie przydac takim zoltodziobom jak my. A mamy zwykla duza wanienke Tega. Ale moze poradzimy sobie z mezem bez niej, fakt!
    Casteam, no ja wlasnie nie wiem jak to jest z ta kapiela, teraz jest zalecenie, ze jesli nie ma potrzeby, to pierwsza kąpiel noworodka jest dopiero w domu. Annia, Tobie w szpitalu pokazywali, jak trzymac malucha do kapieli?

Dziewczyny, kciuki za dzisiejsze wizyty! ✊

Zulu, dzieki za info ws kocykow, ja juz jestem skolowana 😂 bo mam poki co 2 rozki, jeden kocyk bardzo lekki taki azurowy/bambusowy, wiec nie do owijania, raczej do przykrycia juz owinietego malucha, poza tym mam po dzieciach przyjaciolki dwa kocyki (bawelniany zwykly i polarowy), ale tez raczej do przykrycia w wozku na wiosne/lato, a nie do owijania czy do przykrycia na zime😀 polecacie te bawelniane do owijania w tortille 😉 i chetnie taki kupię, tylko czy brac taki ladny kocyk z colorstories czy le pampuch do szpitala na to pierwsze owiniecie po porodzie? Chyba nie ma sensu, bo moze sie zniszczyc? Myslalam, zeby wziac do torby do porodu cieply rozek bawelniany, pieluche tetrowa, pieluche flanelowa i pierwsze ubranko. A na pobyt w szpitalu jeszcze kilka flanelowych no i owijac dziecko w nie i w ten rozek, potem to wszystko mozna wyprac w wysokiej temperaturze.
    Annia, Ty mialas ten kocyk z colorstories juz w szpitalu ze soba, czy tyko rozek?
    Help 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 09:05

Lalia lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    A czy uzywałyście, planujecie używać Tulika/ Otulacza? Ja mam od przyjaciółki, i ona sobie bardzo chwaliła przy dzieciach.

Ja sie wstrzymuje poki co z czymś takim jak tulik (czytałam o nich). Zobacze jak mi dziecko będzie sypiać i jesli byloby bardzo źle i inne metody na spokojny sen by zawodzily to wtedy dokupie 😛.
    Bo ogólnie ponoc tulilki są super, ale potem ciężko czasem dzieci od nich odzwyczaić kiedy podrastają i wtedy tu może byc problem xD 😅

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🌻
    Witam się w nowym, 26 tygodniu 🌷
    Mój synek jest wielkości ananasa i przyznam, że niezły z niego ananasek jak kopie mamę w nocy 🍍😈 na wadze +7,2 kg 🙈 ale nie chcę o tym myśleć, grunt żeby Aluś był zdrowy 💙

Sylwucha, jeszcze dosłownie kilka tygodni i dziewczynki będą z Tobą 😘 mogę się tylko domyślać, jak Ci ciężko, ale wierzę, że Ci to później wynagrodzą 😍

Kicuś, trzymam kciuki za Twojego uparciuszka, niech będzie dzisiaj pięknie wypięty pupką do góry! ✊

Julik, myślałam, że chodzi Ci o użytkowość tych pudełek a nie rozkład w szufladzie 🤣 moje do stuva średnio pasują, w sensie nie wypełniają całej szuflady, a jeszcze szuflada nie wysuwa się całkiem więc jeśli bym zapełniła pudełkami całą, to by nie było widać tych rzeczy z tyłu 🤦‍♀️

Gratuluję nowych zaczętych tygodni bo pamiętam, że jest nas kilka 💚

Życzę samych dobrych wieści z wizyt 👌👌👌

Inaa89, kic83, dmg111, doomi03, Sylwucha, kar_oliv, Wik89, Ounai lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Ja jeszcze mam na liście szczotke do czyszczenia butelek, termofor z pestek wisni, na zaś espumisan w kropelkach, vitaminę D3 w kropelkach, rurki windi, herbatkę hipp na laktację, kompresy multi-mam, wkladke z gąbki do wanienki, zawieszke do smoczka

Kurcze, dzis zaczelam 34 tydzien 😳 ale ten czas leci, czas dokupic ostatnie rzeczy, zamykac liste wyprawkowa i pakowac torbe 😀

Dziewczyny jak się jeszcze nie rejestrowalyscie na bebiklub, to teraz przy rejestracji wysylaja właśnie paczkę z darmowym termoforkiem z pestek wisni ;)

dmg111 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam miec usg o 8.30 ale Pani ktora robi sie rozchorowala i przelozyli na czwartek na 11.45.

Ale jutro mam normalnie wizyte u poloznej.

Ja sie zastanawiam caly czas czy wszystko mam. W tym tygodniu jade do Polski ❤️ i chciałabym wszystko miec juz zakupione 🤪

kic83, Lalia lubią tę wiadomość

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    A ja dalej mam problem z czuciem ruchów .. niby fakt ze nie mam łożyska przodującego tylko jest umiejscowione na przedniej ścianie( choć nie wiem czym to się różni) może sprawić ze ruchy czuje gorzej tak mówił gin .. ale mówił tez ze na tym etapie jednak powinnam te ruchy czuć .. ( nie zapytałam czy regularnie jakoś ) ale ja dziś i wczoraj np nie czułam.. eh

Łożysko na przedniej ścianie, to po prostu umiejscowione na przedniej ścianie macicy i tyle bez żadnej dodatkowej filozofii (jedynie może bardziej amortyzować odczuwanie ruchow malucha) .
    ŁożyskovPrzodujące to takie ktore schodzi na tyle nisko ze zaslania ujscie szyjki macicy, czyli nie daje na koncowym etapie możliwości zejść dziecku do kanału, przez co jest wskazaniem do CC bo zupełnie blokuje możliwość porodu SN.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Dziewczyny jak się jeszcze nie rejestrowalyscie na bebiklub, to teraz przy rejestracji wysylaja właśnie paczkę z darmowym termoforkiem z pestek wisni ;)

I co tam jeszcze dają?😃
    A na to niebieskie pudełko się rejestrowalyscie czy każda w szpitalu dostaje?
    Kurcze z jednej strony jestem łasa na gratisy a z drugiej nie lubię podawac danych adresowych 🙈

💙
    💗
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    U mnie dopiero połowa ciąży a w sumie od wczoraj zaczęłam już czuć taka ciężkość ..

U mnie jest problem z chrzestna dzidzi.. mieliśmy problem zajść w ciąże .. wtedy dużo rozmawialiśmy z siostra rodzona mojego męża , ona ciagle mówiła ze chce być chrzestna i jak w klinice niepłodności dowiedzieliśmy się , ze jesteśmy w ciąży to zadzwoniliśmy do niej i powiedzieliśmy „będziesz chrzestna” i byłaby nią .. ale od tamtej pory ani razu nie mieliśmy miłej rozmowy, ciagle mnie irytuje , i była pewna sytuacja przez która ja kompletnie nie chce brać tej osoby na chrzestna .. ( w dodatku ta dziewczyna nie chodzi nawet do kościoła ) No i teraz nie wiem jak się z tego wymiksować .. chce wziąć zupełnie inna osobę z drugiej części rodziny .. w dodatku ta siostra męża to nawet jeszcze nie zrobiła bierzmowania ( bo jej się nie chciało ) i teściowa do mnie wczoraj wyleciała ( bo to córka teściowej ) ze wie jak to ominąć żeby bez bierzmowania była chrzestna .. pfff .. odpowiedziałam tylko ze jak bierzmowania nie zrobi to i chrzestna nie będzie .. nie wiem jak się wymiksować z tego ehh a jednak po przemyśleniach ja nie chce żeby ta osoba , była chrzestna mojego dziecka

Edit jeszcze gdyby tylko ta dziewczyna się obraziła .. a ja będę mieć na głowie wtedy jeszcze obrażona teściowa ..

Powiedz, że ksiądz się nie zgodził bez bierzmowania i tyle. Skoro nie ma bierzmowania dziewczyna, to niestety musi się liczyć z tym ze chrzestna nie będzie mogła być skoro kościół ma jakieś swoje wytyczne.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja sie wstrzymuje poki co z czymś takim jak tulik (czytałam o nich). Zobacze jak mi dziecko będzie sypiać i jesli byloby bardzo źle i inne metody na spokojny sen by zawodzily to wtedy dokupie 😛.
    Bo ogólnie ponoc tulilki są super, ale potem ciężko czasem dzieci od nich odzwyczaić kiedy podrastają i wtedy tu może byc problem xD 😅
    Ja pewnie też bym sama nie kupiła, ale dała mi go przyjaciółka :) no zobaczymy czy Pola zostanie dżdżownicą czy nie, czy jej sje to spodoba czy też nie - te dzieci prześmiesznie w nich wyglądają :D

doomi03, Lalia lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julik ja mam szafę szyta na miare , nie komode z ikei i tez mi takie miejsce zostaje jak na 1 maly pojemnik 😃 po prostu traktuje jakby tam był i wkladam drobnice:)
    Zostaje mi też taka szpara ale jest idealna np na różne pojedyncze wąskie rzeczy jak pudelko z woreczkami na pieluchy.

Wik, ja nie biore kocyka z pampucha do szpitala, za dużo kosztowal😅 planuje właśnie rożek i flanelowy otulacz, w zależności co Juniorowi bardziej spasuje i/lub jakis tani kocyk kupić typu flanela/polarek

Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    I co tam jeszcze dają?😃
    A na to niebieskie pudełko się rejestrowalyscie czy każda w szpitalu dostaje?
    Kurcze z jednej strony jestem łasa na gratisy a z drugiej nie lubię podawac danych adresowych 🙈
    Tylko termofor - otrzymałam bardzo szybki.
    On jest pdoobno do porodu też bardzo dobry.

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Julik ja mam szafę szyta na miare , nie komode z ikei i tez mi takie miejsce zostaje jak na 1 maly pojemnik 😃 po prostu traktuje jakby tam był i wkladam drobnice:)
    Zostaje mi też taka szpara ale jest idealna np na różne pojedyncze wąskie rzeczy jak pudelko z woreczkami na pieluchy.

Wik, ja nie biore kocyka z pampucha do szpitala, za dużo kosztowal😅 planuje właśnie rożek i flanelowy otulacz, w zależności co Juniorowi bardziej spasuje i/lub jakis tani kocyk kupić typu flanela/polarek
    Ja podobnie, koleżanka mi obiecała rożek po jej synku, jak nie da to kupie jakiś zwykly i ten rożek chcę wziąc, mam polarowy kocyk po dzieciach przyjaciółki + flanelowe pieluchy i powinno być ok do szpitala. Tych ładnych rzeczy z.colorstories czy rożka na pewno nie wezmę.

Wik89 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Powiedz, że ksiądz się nie zgodził bez bierzmowania i tyle. Skoro nie ma bierzmowania dziewczyna, to niestety musi się liczyć z tym ze chrzestna nie będzie mogła być skoro kościół ma jakieś swoje wytyczne.

Mam nadzieje , ze nie zdąży zrobić .. tylko ze teściowa z ta dziewczyna są na tyle paskudnie wścibskie ze one same latają i pytają jak to ominąć żeby było bez ( zamiast się ruszyć i zrobić bierzmowanie ale nieważne ) tak czy tak nie chce tej dziewczyny na chrzestna , mam ogromna nadzieje ze nie zdąży bierzmowania zrobić i dzięki temu będę mieć wymówkę ..

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Ounai, dacie radę! 😘

Kciuki za wizytujące ❤️

Anetka, po zrobieniu rozeznania u znajomych, wyszlo, że najlepiej sprawdza się klasyczna wanienka ze stelażem, najlepiej większa od razu, każdy odradzal mi te wkladki do położenia dziecka. Dużo kąpało tak, że trzymało na rączkach maleństwo i polewało wodą, wtedy nie krzyczały 😉
    Dzięki za info :) zatem muszę się jeszcze zastanowić. Na październik planuje te zakupy więc mam trochę czasu :)

dmg111 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ja dzis jestem jak wrak człowieka, wg nie moglam spac a jak już zasnęłam to się co chwila budzilam.. masakra jakas 🤦‍♀️ moze sie zdrzemnę troche jak chlopcy będą w szkole.

Kciuki ogromne za wizytujące dzis mamusie ☺
    Kic obyś przekazała nam tu same dobre wiesci 😘

Motylku a Ty nie masz robionego usg co wizyte?
    Miałam jak chodziłam do luxmedu. A teraz chodzę do poradni w szpitalu i np na ostatniej wizycie nie miałam.

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Mam nadzieje , ze nie zdąży zrobić .. tylko ze teściowa z ta dziewczyna są na tyle paskudnie wścibskie ze one same latają i pytają jak to ominąć żeby było bez ( zamiast się ruszyć i zrobić bierzmowanie ale nieważne ) tak czy tak nie chce tej dziewczyny na chrzestna , mam ogromna nadzieje ze nie zdąży bierzmowania zrobić i dzięki temu będę mieć wymówkę ..
    Wątpie aby udało jej się to ominąć - bo jak?
    Chyba, że kupi na dokumenciki.pl (jeśli to jeszcze działa).
    Moja znajoma kupiła tam dziecku zaświadczenie o chrzcie aby mógł iść do komuni 🤣🤣

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje oficjalny powrót do życia zero gorączki, normalne samopoczucie lekkie mdłości z rana i tyle. Biorę się za sprzatanie jakieś bo w sobotę jak ja byłam chora to oczywiscie mój stary nawet nie odkurzył bo po co to komu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 09:34

KarolinaMaria, dmg111, Stokrotka027, kic83, Inaa89, kar_oliv, doomi03, Wik89, Ounai, Ewa88 lubią tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia

a jednak to dziś!
    9y miesiącu witaj!
    IMG-20200914-093332.png

SzalonaOna, Annia, Iryska, KarolinaMaria, dmg111, Lalia, Enigvaa, Sylwucha, Inaa89, kar_oliv, doomi03, Ounai, Ewa88 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cukrzycowe - ile na czczo max cukier powinien wyjść żeby cukrzycy nie mieć?

‹‹ 1552 1553 1554 1555 1556 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ