Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednorożec89 wrote:Powiem wam że jedzenie mogłoby dla mnie nie istnieć. Zmuszam się żeby jest w miarę normalne posiłki ale nic mi nie smakuje.
Dzisiaj gotuje pomidorową i spagetti carbonara bo normalnie uwielbiam ale teraz mnie odrzuca.
No i śpię co najmniej 12 godzin na dobę i kleszcze jestem senna przez dzień
Oj ale zjadłabym. Ja przez pierwsze prawie 4 miesiące też nie mogłam jeść, tylko krakersy solone bez problemu mi wchodziły, a reszta jedzenia na siłę, bo trzeba. Na owoce i warzywa nie mogłam nawet patrzeć. Ale teraz, to bym mogła tylko siedzieć i jeść... wszystkoO ❤️
Z ❤️ -
Karenira wrote:Dziewczyny a czy mogłybyście mi doradzić w kwestii aparatu do mierzenia ciśnienia/tętna? W poniedziałek lekarz na tej pierwszej wizycie mówił, żebym sobie taki kupiła i sprawdzała raz w tygodniu. Powiedział, że te które oni mają na stanie nie dają się łatwo odkażać po każdym pacjencie i wolą nie mierzyć.
Ja mam firmy omron m2 Basic. Od mamy dostałam z rok temu w prezencie xD. Mama sama ma trachykardie i częstoskurcze, więc mi na wszelki wypadek też kupiła. Jej jakąś znajoma farmacetka go poleciła, ale ja kompletnie nie znam się na nich.Karenira lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
kic83 wrote:5 lat temu się nad tym nie zastanawiałam, ale czy do nosidełka/fotelika do auta są jakieś dedykowane śpiworki/kocyki/otulacze?
Są, ja właśnie będę w jakis taki prosty tylko do fotelika się zaopatrywać, zeby mieć głównie do jazdy samochodem, bo te kombinezony co ja mam dla młodego na zimę to są super zeby ubrać do wózka i przykryć kocykiem, ale podobno już w nich dziecka nie powinno się przewozić autem.
Moze cos używanego upatrzę niedrogo, skoro to tylko na przejażdżki będzie, a tym autem z dzieckiem jakoś super czesto raczej jeździć nie będziemy.
-
Meggi110818 wrote:Krzywa sama w sobie do przeżycia, w trakcie też się czułam dobrze, ale jak wróciłam do domu to helikopter. Zaczęło mi się kręcić w głowie, ręce telepały się, duszno... Przeszło juz trochę.
Kurczę, na prawdę nie wiem o co chodzi z tą krzywą i od czego to zależy, czemu niektórym dziewczynom jest niedobrze a niektóre jak Ty mają zjazd już w domku. Ja byłam właśnie tak pobudzona w domku, że nie mogłam spać tylko miałam mega głoda 😀😀😀😀
Dziś mam warsztaty z hipnoporodu i relaksacji 😊 Wczoraj odebralam wynik przeciwciał, nadal ich nie wykryto. Idę jutro na nfz pogadać z doktorkiem w sprawie tego zastrzyku. Bsh oby miał dobry humor 😬
Dziś też przyszło łóżeczko i komoda, ale skręcać będziemy chyba dopiero za tydzień lub później bo ciąg dalszy listew nas czeka. Czekam też na zaslonki z szwalni snów to jeszcze karnisz do montażu. Chałupa obładowana kartonami 🤦♀️🤦♀️🤦♀️Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
-
Marta przybrała 400g w 15 dni. Pani położna mówi że mam śmietanę w cyckach
A na buzi ma trądzik niemowlęcy, niestety coraz więcej. Mam ja myć samą wodą i pić rumianek bo przechodzi do mleka.
Wik89, Annia, Lalia, dmg111, doomi03, kic83, SzalonaOna, Ewa88 , kar_oliv, Inaa89 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Doomi, no wlasnie moze to raczki. Ale wczoraj przed snem czulam kilkuminutowa czkawke doslownie na wysokosci pepka, wiec sama juz nie wiem 😁 basenu nie odpuszczam do kolejnej wizyty 😀
Lalia krokiety mmmm narobilas mi smaka! I Biedronka na pomidorową tez 🤩 ostatnio jadlam nieco mniej, ale znowu mam spory apetyt od paru dni😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 11:36
Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ja właśnie czekam do ginekologa bo coś mi się zrobiło lekkie zaczerwienienie nad blizna po cięciu. Rano wyglądało trochę gorzej niż oczywiście jak się zebrałam, ale wolę dmuchać na zimne i wyjść na panikarę niż sobie coś zaniedbać.
Mąż pierwszy raz sam został z dzieckiem. Dobrze, że Mikołaj toleruje butle!Wik89, Lalia, KarolinaMaria, dmg111, kic83, Sylwucha, SzalonaOna, Ewa88 , kar_oliv, Inaa89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny
-
kar_oliv wrote:A wlasnie, czy też tak macie, że wasze dzieci jednego dnia mają leniwy dzień a drugiego jakby były na cukrze, tak dużo się ruszają i są pobudzone?
Tak! Ostatnio z tydzien tylko leniwie sie przeciagala i kopala a wczoraj to mialam taka impreze ze wydawalo mi sie jakby tam ich bylo wiecej niz jedna 😂kar_oliv lubi tę wiadomość
🔸28 lat
No i śpię co najmniej 12 godzin na dobę i kleszcze jestem senna przez dzień
Spokojnie, jeszcze w drugim trymestrze apetyt wróci i odrobisz to sobie... Ja w pierwszym też nie moglam patrzeć na jedzenie, tym bardziej ze wszystko co do jednego, nawet wodę zwracalam, wiec az mi się odechciewalo jeszcze bardziej. Potem ja zaczynalam cos trochę w siebie wciskać to mysli o jedzeniu tez doprowadzały mnie do szewskiej pasji bo musialam sobie wymyślać cos co 2 godziny i już brakowalo mi pomysłów i po każdym posilku sie zastanawialam czy się przyjmie czy zwróce. Ale jak już zaczely mdłości odpuszczać, to sie zaczęłam rzucać wręcz na jedzenie 😂😂😂😂 odbilam sobie te 3 miesiące głodówki 🤣
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Ja właśnie czekam do ginekologa bo coś mi się zrobiło lekkie zaczerwienienie nad blizna po cięciu. Rano wyglądało trochę gorzej niż oczywiście jak się zebrałam, ale wolę dmuchać na zimne i wyjść na panikarę niż sobie coś zaniedbać.
Mąż pierwszy raz sam został z dzieckiem. Dobrze, że Mikołaj toleruje butle!BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualnyWaga 2271gram 🤭 mała klucha się zapowiada
Moj synek na tym etapie w pierwszej ciąży wazyl zaledwie 1500gLalia, KarolinaMaria, Ounai, calanthe, Nikaa92, kar_oliv, dmg111, Julik, SzalonaOna, doomi03, Stokrotka027, Wik89, Ewa88 , Zulugula, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Oby to nic takiego. Ciekawe czy moja polubi się z butelką. Na razie trochę się boję jeszcze jej dawać żeby nie zaburzyć sobie laktacji.
Ounai lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
casteam wrote:Waga 2271gram 🤭 mała klucha się zapowiada
Moj synek na tym etapie w pierwszej ciąży wazyl zaledwie 1500gcasteam lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Casteam, bobas pięknie rośnie w brzuszku!🤩
Ounai, ale Martusia ślicznie przybiera, tylko się cieszyć 🌷
Anniu, pewnie, że lepiej skontrolować 😘 Tatuś odważny, że został z synkiem 💪 ale to jest super rozwiązanie jak się karmi piersią i można w razie czego dać też butelkę 👌
Meggi, mnie też telepało po krzywej jak sobie kiedyś robiłam, to pewnie zależy jak organizm zareaguje na taką dawkę cukru 😉
Doomi, u mnie też pierwszy trymestr to "dietka" i rzyganko po wodzie 😅 za to teraz bardzo lubię jeść 🤣
Dziewczyny, zjadłam dzisiaj takie mega lekkie śniadanie, bo omlet z 1 jajka z mąki pełnoziarnistej z dżemem i borówkami, ale tak mnie coś ciśnie pod żebrami, że aż mi ciężko oddychać 😳 no i jadłam 2 h temu, stanik mam taki wygodny więc mnie nie ściska, ale młody się kręci i kopie jak wariat dzisiaj i możliwe, że to on mi się władował pod żebra i mnie tak gniecie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 12:14
Ounai lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Cześć kobietki 😘
Współczuję Wam ciężkich nocy 😔 mam nadzieję, że w ciągu dnia będziecie mógłby odpocząć, albo zrobić sobie mini drzemkę 😉
Ja poszłam spać coś ok 23, a wstałam o 9:20 😳 oczywiście były 4 pobudki na siusiu 🤷♀️ ale ja chyba tak reaguję na pogodę, wczoraj u nas był upał i mimo że nic prawie nie robiłam to byłam padnięta, a dzisiaj już jest chłodniej i lepiej mi się spało i jakoś funkcjonuje 👍
Jakie macie palny na dzisiaj? Co dobrego na obiad? 😍
Ja mam ugotowaną kapustę z grzybami od mamy, więc dorobię tylko naleśniki i będą krokiety 😁
Jak mąż wroci z pracy to zaczniemy ogarniać powoli mieszkanie, bo w sobotę mamy gości z 7 msc córeczką na obiedzie, więc jutro zostawiłabym sobie dzień na pieczenie jakiegoś deseru😅
Tez mam wrażenie ze moj organizm mocno reaguje na pogodę, tylko ja z kolei mam w drugą stronę, jak jest słonecznie to sie lepiej czuje, niż jak jest pochmurno i deszczowo.
My dziś obchodzimy 4 rocznice związku, więc ja od rana probuje dokończyć torcik który wczoraj zaczęłam... Obecnie walcze z czekolada do polewy ganache xD. Mam nadzieję że mi wszystko wyjdzie... Nie zdążyłam mu nic kupic jak planowalam więc zostalo mi upichcenie czegoś od serca 😛.
A na obiad chyba wyciągnę tego mojego starego na miasto... co będziemy stać w garach jak swoje święto mamy to można sobie dzis trochę pofolgować 😂😜Lalia, kar_oliv, dmg111, kic83, Annia, Sylwucha, Nowastaraczka lubią tę wiadomość