X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzywa sama w sobie do przeżycia, w trakcie też się czułam dobrze, ale jak wróciłam do domu to helikopter. Zaczęło mi się kręcić w głowie, ręce telepały się, duszno... Przeszło juz trochę.

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Powiem wam że jedzenie mogłoby dla mnie nie istnieć. Zmuszam się żeby jest w miarę normalne posiłki ale nic mi nie smakuje.

Dzisiaj gotuje pomidorową i spagetti carbonara bo normalnie uwielbiam ale teraz mnie odrzuca.
    No i śpię co najmniej 12 godzin na dobę i kleszcze jestem senna przez dzień

Oj ale zjadłabym. Ja przez pierwsze prawie 4 miesiące też nie mogłam jeść, tylko krakersy solone bez problemu mi wchodziły, a reszta jedzenia na siłę, bo trzeba. Na owoce i warzywa nie mogłam nawet patrzeć. Ale teraz, to bym mogła tylko siedzieć i jeść... wszystko

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Dziewczyny a czy mogłybyście mi doradzić w kwestii aparatu do mierzenia ciśnienia/tętna? W poniedziałek lekarz na tej pierwszej wizycie mówił, żebym sobie taki kupiła i sprawdzała raz w tygodniu. Powiedział, że te które oni mają na stanie nie dają się łatwo odkażać po każdym pacjencie i wolą nie mierzyć.

Ja mam firmy omron m2 Basic. Od mamy dostałam z rok temu w prezencie xD. Mama sama ma trachykardie i częstoskurcze, więc mi na wszelki wypadek też kupiła. Jej jakąś znajoma farmacetka go poleciła, ale ja kompletnie nie znam się na nich.

Karenira lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    5 lat temu się nad tym nie zastanawiałam, ale czy do nosidełka/fotelika do auta są jakieś dedykowane śpiworki/kocyki/otulacze?

Są, ja właśnie będę w jakis taki prosty tylko do fotelika się zaopatrywać, zeby mieć głównie do jazdy samochodem, bo te kombinezony co ja mam dla młodego na zimę to są super zeby ubrać do wózka i przykryć kocykiem, ale podobno już w nich dziecka nie powinno się przewozić autem.
    Moze cos używanego upatrzę niedrogo, skoro to tylko na przejażdżki będzie, a tym autem z dzieckiem jakoś super czesto raczej jeździć nie będziemy.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Krzywa sama w sobie do przeżycia, w trakcie też się czułam dobrze, ale jak wróciłam do domu to helikopter. Zaczęło mi się kręcić w głowie, ręce telepały się, duszno... Przeszło juz trochę.

Kurczę, na prawdę nie wiem o co chodzi z tą krzywą i od czego to zależy, czemu niektórym dziewczynom jest niedobrze a niektóre jak Ty mają zjazd już w domku. Ja byłam właśnie tak pobudzona w domku, że nie mogłam spać tylko miałam mega głoda 😀😀😀😀

Dziś mam warsztaty z hipnoporodu i relaksacji 😊 Wczoraj odebralam wynik przeciwciał, nadal ich nie wykryto. Idę jutro na nfz pogadać z doktorkiem w sprawie tego zastrzyku. Bsh oby miał dobry humor 😬

Dziś też przyszło łóżeczko i komoda, ale skręcać będziemy chyba dopiero za tydzień lub później bo ciąg dalszy listew nas czeka. Czekam też na zaslonki z szwalni snów to jeszcze karnisz do montażu. Chałupa obładowana kartonami 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Lalia, kic83 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta przybrała 400g w 15 dni. Pani położna mówi że mam śmietanę w cyckach :P A na buzi ma trądzik niemowlęcy, niestety coraz więcej. Mam ja myć samą wodą i pić rumianek bo przechodzi do mleka.

Wik89, Annia, Lalia, dmg111, doomi03, kic83, SzalonaOna, Ewa88 , kar_oliv, Inaa89 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doomi, no wlasnie moze to raczki. Ale wczoraj przed snem czulam kilkuminutowa czkawke doslownie na wysokosci pepka, wiec sama juz nie wiem 😁 basenu nie odpuszczam do kolejnej wizyty 😀

Lalia krokiety mmmm narobilas mi smaka! I Biedronka na pomidorową tez 🤩 ostatnio jadlam nieco mniej, ale znowu mam spory apetyt od paru dni😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 11:36

Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie, czy też tak macie, że wasze dzieci jednego dnia mają leniwy dzień a drugiego jakby były na cukrze, tak dużo się ruszają i są pobudzone?

Enigvaa, Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam do ginekologa bo coś mi się zrobiło lekkie zaczerwienienie nad blizna po cięciu. Rano wyglądało trochę gorzej niż oczywiście jak się zebrałam, ale wolę dmuchać na zimne i wyjść na panikarę niż sobie coś zaniedbać.

Mąż pierwszy raz sam został z dzieckiem. Dobrze, że Mikołaj toleruje butle!

Wik89, Lalia, KarolinaMaria, dmg111, kic83, Sylwucha, SzalonaOna, Ewa88 , kar_oliv, Inaa89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na usg :)

Trzymajcie kciuki żeby waga wzrosla :)

kar_oliv, Inga28, Wik89, Ounai, Annia, KarolinaMaria, dmg111, kic83, Sylwucha, SzalonaOna, Stokrotka027, Ewa88 , Inaa89 lubią tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    A wlasnie, czy też tak macie, że wasze dzieci jednego dnia mają leniwy dzień a drugiego jakby były na cukrze, tak dużo się ruszają i są pobudzone?

Tak! Ostatnio z tydzien tylko leniwie sie przeciagala i kopala a wczoraj to mialam taka impreze ze wydawalo mi sie jakby tam ich bylo wiecej niz jedna 😂

kar_oliv lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 17 września 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Czekam na usg :)

Trzymajcie kciuki żeby waga wzrosla :)
    Trzymam!

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Powiem wam że jedzenie mogłoby dla mnie nie istnieć. Zmuszam się żeby jest w miarę normalne posiłki ale nic mi nie smakuje.

Dzisiaj gotuje pomidorową i spagetti carbonara bo normalnie uwielbiam ale teraz mnie odrzuca.
    No i śpię co najmniej 12 godzin na dobę i kleszcze jestem senna przez dzień

Spokojnie, jeszcze w drugim trymestrze apetyt wróci i odrobisz to sobie ;)... Ja w pierwszym też nie moglam patrzeć na jedzenie, tym bardziej ze wszystko co do jednego, nawet wodę zwracalam, wiec az mi się odechciewalo jeszcze bardziej. Potem ja zaczynalam cos trochę w siebie wciskać to mysli o jedzeniu tez doprowadzały mnie do szewskiej pasji bo musialam sobie wymyślać cos co 2 godziny i już brakowalo mi pomysłów i po każdym posilku sie zastanawialam czy się przyjmie czy zwróce. Ale jak już zaczely mdłości odpuszczać, to sie zaczęłam rzucać wręcz na jedzenie 😂😂😂😂 odbilam sobie te 3 miesiące głodówki 🤣

Wik89 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ja właśnie czekam do ginekologa bo coś mi się zrobiło lekkie zaczerwienienie nad blizna po cięciu. Rano wyglądało trochę gorzej niż oczywiście jak się zebrałam, ale wolę dmuchać na zimne i wyjść na panikarę niż sobie coś zaniedbać.

Mąż pierwszy raz sam został z dzieckiem. Dobrze, że Mikołaj toleruje butle!
    Oby to nic takiego. Ciekawe czy moja polubi się z butelką. Na razie trochę się boję jeszcze jej dawać żeby nie zaburzyć sobie laktacji.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga 2271gram 🤭 mała klucha się zapowiada

Moj synek na tym etapie w pierwszej ciąży wazyl zaledwie 1500g

Lalia, KarolinaMaria, Ounai, calanthe, Nikaa92, kar_oliv, dmg111, Julik, SzalonaOna, doomi03, Stokrotka027, Wik89, Ewa88 , Zulugula, Inaa89 lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Oby to nic takiego. Ciekawe czy moja polubi się z butelką. Na razie trochę się boję jeszcze jej dawać żeby nie zaburzyć sobie laktacji.
    Położna mnie uspokajała jak jej opisałam jak to wygląda... Ale wolę pokazać lekarzowi. Na razie czekam.

Ounai lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Gratuluję! Świetne wieści! Czyli Acard robi niezła robotę u Ciebie i u Kic. 😁

casteam lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Super! Bardzo dobre wieści :)

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam, bobas pięknie rośnie w brzuszku!🤩

Ounai, ale Martusia ślicznie przybiera, tylko się cieszyć 🌷

Anniu, pewnie, że lepiej skontrolować 😘 Tatuś odważny, że został z synkiem 💪 ale to jest super rozwiązanie jak się karmi piersią i można w razie czego dać też butelkę 👌

Meggi, mnie też telepało po krzywej jak sobie kiedyś robiłam, to pewnie zależy jak organizm zareaguje na taką dawkę cukru 😉

Doomi, u mnie też pierwszy trymestr to "dietka" i rzyganko po wodzie 😅 za to teraz bardzo lubię jeść 🤣

Dziewczyny, zjadłam dzisiaj takie mega lekkie śniadanie, bo omlet z 1 jajka z mąki pełnoziarnistej z dżemem i borówkami, ale tak mnie coś ciśnie pod żebrami, że aż mi ciężko oddychać 😳 no i jadłam 2 h temu, stanik mam taki wygodny więc mnie nie ściska, ale młody się kręci i kopie jak wariat dzisiaj i możliwe, że to on mi się władował pod żebra i mnie tak gniecie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 12:14

Ounai lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 17 września 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Cześć kobietki 😘

Współczuję Wam ciężkich nocy 😔 mam nadzieję, że w ciągu dnia będziecie mógłby odpocząć, albo zrobić sobie mini drzemkę 😉

Ja poszłam spać coś ok 23, a wstałam o 9:20 😳 oczywiście były 4 pobudki na siusiu 🤷‍♀️ ale ja chyba tak reaguję na pogodę, wczoraj u nas był upał i mimo że nic prawie nie robiłam to byłam padnięta, a dzisiaj już jest chłodniej i lepiej mi się spało i jakoś funkcjonuje 👍

Jakie macie palny na dzisiaj? Co dobrego na obiad? 😍

Ja mam ugotowaną kapustę z grzybami od mamy, więc dorobię tylko naleśniki i będą krokiety 😁
    Jak mąż wroci z pracy to zaczniemy ogarniać powoli mieszkanie, bo w sobotę mamy gości z 7 msc córeczką na obiedzie, więc jutro zostawiłabym sobie dzień na pieczenie jakiegoś deseru😅

Tez mam wrażenie ze moj organizm mocno reaguje na pogodę, tylko ja z kolei mam w drugą stronę, jak jest słonecznie to sie lepiej czuje, niż jak jest pochmurno i deszczowo.

My dziś obchodzimy 4 rocznice związku, więc ja od rana probuje dokończyć torcik który wczoraj zaczęłam... Obecnie walcze z czekolada do polewy ganache xD. Mam nadzieję że mi wszystko wyjdzie :)... Nie zdążyłam mu nic kupic jak planowalam więc zostalo mi upichcenie czegoś od serca 😛.
    A na obiad chyba wyciągnę tego mojego starego na miasto... co będziemy stać w garach jak swoje święto mamy to można sobie dzis trochę pofolgować 😂😜

Lalia, kar_oliv, dmg111, kic83, Annia, Sylwucha, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
‹‹ 1593 1594 1595 1596 1597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ