Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai - Boze jak ten czas zapieprza dopiero co cieszylas się ze donoszona ciaza za iles tam dni będzie , a teraz patrze Twoje corka zaraz bd miała miesiąc!!! Kiedy to zleciało 😵😵😵
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Olla95 wrote:Robili tylko o 3. Teraz usłyszałam że nie zrobia póki krwawie. Mam leżeć i odpoczywać i czekać na rozwoj sytuacji.
szyjka się skrocila jest ledwo ponad 20 z tego co mówił doktor o 3, nic więcej nie mowil niestety. Jeszcze tydzień temu byłam na wizycie i wszystko było dobrze, nie wiem co się nagle stało
Edyciak, Inaa89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Inaa89 wrote:Ja dzis czuje się jakas zmeczona strasznie. Ciężko sypiam. Ciągle budze się w nocy, spac nie moge niewiem dlaczego. No ale cóż trzeba jakoś przetrwać..
Co do dokładania się czegokolwiek przez rodziców.. u nas ani mi rodzice ani teście nigdy się nie dołożyli do niczego, kompletnie. I nie jest mi z tym zle. Wole nie dostać nic jak ma mi to być pozniej wygadywane.
Malo tego powiem Wam, ze moi teściowie są na tyle bezczelni ze potrafia nam wygadac, ze to mój mąż jako ich syn powinien im pomagac finansowo. Widza, ze my sobie świetnie radzimy finansowo itp. Wief twierdzą ze skoro mamy pieniądze to powinniśmy im dawac. Kiedyś była sytuacja ze tesciowa chciala pożyczyć 5tys. Mówimy ok, mamy więc możemy pożyczyć. Miala oddać po pol roku. Robiliśmy remont, kuchnie w zabudowie itp. Sama kuchnia ze sprzętem wyniosła nas ponad 20tys nie licząc reszty. To było ponad rok od tego jak od nas pożyczyła. Maz mowi ze przydałyby nam się te pieniazki bo remont i wg i mogłaby oddać. To powiedziala tylko tyle. Nie oddam Wam tego, to mi się należy jako matce za to ze Cie wychowałam. A tez musialam w tym czasie na Cb wydawać itp. Rozumiecie to?
Jedziemy na wakacje tez do nas pretensje, bo przecież tyle pieniędzy wydajemy, moglibyśmy ja wspomóc itp. No kurcze.. oboje pracujemy, zarabiamy.. staramy się odkładać w miare możliwości. I my mamy nie jechac na wakacje bo mamy jej to oddać? A tesciu ma wyrąbane na wszystko siedzi w domu, dwie lewe ręce i nie chodzi do pracy.
Dlatego wg tam nawet nie jeżdżę i nie chce jeździć. Bo mam dosc słuchania ze my mamy a dzielić się nie chcemy.
Jezu co za sępy... Masakra. I jeszcze bezczelnie mówić, ze nie odda pożyczonych pieniędzy bo jej sie to należy... Brak słów. To tak jakby robić dzieci z założenia że potem będą nas utrzymywać, no chore... Ale tak to jest jak sie komuś nie chce robić i tylko szuka sponsora.
Moi teściowie od siebie tez nic nie dadzą, ale rączki po pieniądze chętnie wyciągają... Oczywiście mnie nie proszą, ale za to mojego S tak i oczywiście jest to "pożyczysz?", oczywiście z niemym dopiskiem "na wieczne nieoddanie". Wkurza mnie to bo mój S ma za dobre serducho i wszystkim by pomagal, a ja uważam, ze tacy ludzie mimo ze to rodzina to po prostu na takie pomaganie nie zasługują. Teściowa nie pracuje, zwalajac na to ze ja noga boli, ale do szpitala na zabieg to sie juz od kilku lat zbiera i dojść nie może, bo po co jak lepiej mieć wymowke i siedzieć caly dzień przed tv zamiast iść do pracy. Teściu pracuje na czarno w jakichś fuchach... Ale co z tego ze cos zarobi, jak oni i tak wszystko przepija, a ciotce z którą mieszkają to od miesięcy.... Tfu co ja gadam... od lat na rachunku nie dają. S. mysli w kategorii syn i mamie nie odmowi pomocy, a ja myślę w kategorii że nie jesteśmy od utrzymywania nierobow i alkoholikow, zwłaszcza teraz jak sami bd miec swoją rodzinę, a przecież pieniędze, które mamy nie spadły nam z nieba, tylko ciężko na nie pracujemy
Uhhh to i ja sobie dzis ulalam. 😒 -
Annia wrote:Dziewczyny kupiłam laktator. Musiałam zainwestować w Medele bo tylko ona ma takie małe lejki. Chyba mam niewymiarowe sutki. 🧐 Chciałam jakiś tani, ale ten lejki to by mi całą pierś zassały do środka. No i są plusy posiadania sklepu dla dzieci jakieś kilkaset metrów od domu, bo nakarmiłam Mikiego, podjechałam, wybrałam, wróciłam i sobie spał u taty na rączkach nadal.😁
Madele swing czy swing flex ? Bo właśnie myśle który.. i ogólnie jaki cel ? Żeby odciągać przed wyjściem czy chcesz jeszcze rozkręcać laktację albo coś ?DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Zulugula wrote:Masz bardzo dobre podejście i trzymaj się tego, ja też do tej pory takie mialam ale jestem teraz tak nabuzowana o to.. bo jakby nie mieli to spoko, ja wszystko rozumiem ale oni wydają fure kasy na głupotę a dla wnuka oj nie mają i stąd działa to na mnie jak płachta na byka
Moi wola wydać na alkohol niż uzbierać coś dla wnuka (mimo ze oczywiście juz slyszalam "na wozek chcieliśmy Wam dać , na łóżeczko chcielismy")... Ale przecież dzień bez piwa to dzień stracony, a ze dla wnuka nic nie zostanie zeby odłożyć to już trudno... Serio ja nie oczekuje od nich niczego, zwłaszcza ze wiem ze ich priorytety sa jakie są (aczkolwiek potepiam to strasznie i na alkoholikow jestem strasznie cięta), ale po co memlac ozorem, że coś sie zrobi 🙄 chyba tylko zeby ladnie brzmialo w chwili kiedy to mówią "bo taaaaaakie wieeeeelkie chęci mieli"... Żenada. -
]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 08:37
Edyciak, Zulugula, Annia, KarolinaMaria, Inaa89, Lalia, doomi03, Enigvaa, Nikaa92, kic83, Sylwucha, kar_oliv, Ounai, dmg111, SzalonaOna, Julik, Ewa88 lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Stokrotka027 wrote:Przy 1 dziecku tak jest , przy drugim będziesz juz bardziej świadoma co i jak, jeżeli Cie stać na to, a rozmiarowka jest zawyzszona i planujesz często go używać to nie żałuj i sobie kup cena jest dobra. . Ogolem to rozmiarowka to różnica zazwyczaj paru cm , ja no zawsze biore wieksze bo dłużej ponosi ale to ja 🤣. Oczywiście nie o 5 rozmiarow ale po 1 dziecku widzialam ile pięknych i nie tanich ciuchów noszonych raz czy dwa lezy teraz w kartonie w piewnicy i się kurzy,bo tak szybko rosła córka.
Jakbym miała nowy kupić to pewnie od razu rozmiar z 80 😁, pffff co ja mówię nigdy bym nowego nie kupiła za 200zl, nawet za 100, sknera jestem 😬🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 14:46
O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
Annia wrote:Ponad 20mm to jeszcze nie tragedia chyba? Zwłaszcza, że szyjka może się wydluzyć przy leżeniu i luteinie, tak było u Edyty i Iny, prawda dziewczyny?02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Edyciak wrote:Ounai, Kic - orientujecie się, czy na urlopie macierzyńskim można pracować? Chodzi mi o to, że urlop macierzyński będę miała z tytułu pracy na etat, a czy mogę swoją działalność gospodarczą odwiesić?
Chyba nie bardzo .. bo to jest tak ze macierzyński pobierasz z tytułu tej działaności ? Wtedy nie .. bo zabiorą Ci macierzyński ..
Ja miałam inaczej będąc na macierzyńskim już w 10 miesiącu zaczęłam prace u innego pracodawcy ( niż u tego gdzie szlam na macierzyński ) i wtedy normalnie dostawałam i macierzyński 2 miesiące i wypłatę z tej pracy .. ale tak jest z tego co wtedy czytałam tylko wtedy jak zacznie się prace u innego pracodawcy .. z działalnością to już wg nie wiem jak jest ale myśle ze podobnieDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
Inaa89 wrote:Bylam wczoraj z synkiem u okulisty z tym jego oczkiem, bo jak pisałam w środę w przychodni odmówili przyjęcia, nawet nie bylo teleporady.
Tak wiec ma gradówkę ale juz mega stan zapalny który zaatakował cala powieke. Lekarka była w szoku bo maly powinien być już dawno na antybiotyku. Takze dostal 2 antybiotyki w kroplach i maści. Musze mu wszystko wpuszczać pod powieke. Ale okulistka mowila ze kiepsko to wygląda i nie wykluczone ze bedzie musial miec nacinane to oczko i czyszczone.
Jestem tak wsciekla, mam ochotę pojsc do tej przychodni co nam odmówiła przyjęcia bo to nie zagrożenie zycia i zrobić taka awanturę ze koniec. I chyba złożę wg skargę do nfz i rzecznika praw pacjenta. Teraz moje dziecko może bardziej cierpiec.
Składaj skargę koniecznie... Ponoc teraz w cholere sytuacji z ta gradowka i podejrzewam ze w dużej mierze przez zaniedbanie przychodni.
U mnie ciocia też stan zapalny miala i lekarz powiedział ze zdążyła przyjść na ostatni moment zanim gradowka by jej sie zrobila, takze tu naprawdę przy takich stanach zapalnych oczy liczą dni a nawet godziny... Wiec przychodnia powinna jakas odpowiedzialność ponosić skoro to z ich winy nie zdążyliscie podac malemu na czas antybiotyku.Inaa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysuzi1994 wrote:Chyba nie bardzo .. bo to jest tak ze macierzyński pobierasz z tytułu tej działaności ? Wtedy nie .. bo zabiorą Ci macierzyński ..
Ja miałam inaczej będąc na macierzyńskim już w 10 miesiącu zaczęłam prace u innego pracodawcy ( niż u tego gdzie szlam na macierzyński ) i wtedy normalnie dostawałam i macierzyński 2 miesiące i wypłatę z tej pracy .. ale tak jest z tego co wtedy czytałam tylko wtedy jak zacznie się prace u innego pracodawcy .. z działalnością to już wg nie wiem jak jest ale myśle ze podobnie
Ale jak tak mówisz, że u innego pracodawcy można pracować, to na działalności pewnie też można, bo wtedy też jest inny pracodawca - ja sama sobie.
Bo chciałabym wiosną powoli wracać do gabinetu. -
doomi03 wrote:Jezu co za sępy... Masakra. I jeszcze bezczelnie mówić, ze nie odda pożyczonych pieniędzy bo jej sie to należy... Brak słów. To tak jakby robić dzieci z założenia że potem będą nas utrzymywać, no chore... Ale tak to jest jak sie komuś nie chce robić i tylko szuka sponsora.
Moi teściowie od siebie tez nic nie dadzą, ale rączki po pieniądze chętnie wyciągają... Oczywiście mnie nie proszą, ale za to mojego S tak i oczywiście jest to "pożyczysz?", oczywiście z niemym dopiskiem "na wieczne nieoddanie". Wkurza mnie to bo mój S ma za dobre serducho i wszystkim by pomagal, a ja uważam, ze tacy ludzie mimo ze to rodzina to po prostu na takie pomaganie nie zasługują. Teściowa nie pracuje, zwalajac na to ze ja noga boli, ale do szpitala na zabieg to sie juz od kilku lat zbiera i dojść nie może, bo po co jak lepiej mieć wymowke i siedzieć caly dzień przed tv zamiast iść do pracy. Teściu pracuje na czarno w jakichś fuchach... Ale co z tego ze cos zarobi, jak oni i tak wszystko przepija, a ciotce z którą mieszkają to od miesięcy.... Tfu co ja gadam... od lat na rachunku nie dają. S. mysli w kategorii syn i mamie nie odmowi pomocy, a ja myślę w kategorii że nie jesteśmy od utrzymywania nierobow i alkoholikow, zwłaszcza teraz jak sami bd miec swoją rodzinę, a przecież pieniędze, które mamy nie spadły nam z nieba, tylko ciężko na nie pracujemy
Uhhh to i ja sobie dzis ulalam. 😒02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Edyciak wrote:Kiniusia, ale cudnie wyglądasz. 😄 A ten śliczny koszyczek na półce to twoje dzieło?
Dziękuje ❤️ Tak przedwczoraj skończyłamEdyciak lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Edyciak wrote:Ounai, Kic - orientujecie się, czy na urlopie macierzyńskim można pracować? Chodzi mi o to, że urlop macierzyński będę miała z tytułu pracy na etat, a czy mogę swoją działalność gospodarczą odwiesić?
U innego pracodawcy można, nawet chyba u tego samego, tyle że music być jakiś inny rodzaj umowy, chyba zlecenie, ale pewna nie jestem. A Macierzyński będziesz miała liczony z tej działalności? Bo wtedy to raczej nie możnaO ❤️
Z ❤️ -
suzi1994 wrote:Madele swing czy swing flex ? Bo właśnie myśle który.. i ogólnie jaki cel ? Żeby odciągać przed wyjściem czy chcesz jeszcze rozkręcać laktację albo coś ?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
nick nieaktualny