Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kar_oliv wrote:Lalia też mam takie fazy ale boję się zamawiać 😀 czy coś tam nie będzie nieswieze czy coś
Coś czuję, że jak mąż się nie da namówić 🙈 to i tak sobie zamówię jakąś najmniejszą bo zwariuje chyba 🙈kar_oliv lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Hmmm..., ta sraczka już jest kilka dni. Czyli pan czopek chce sobie wyjść. Nie stresujesz mnie 😊 Wiem, że to nieuniknione 😉 Torbę mam dopakowaną. Jestem przygotowana, że może się zacząć w każdej chwili, tym bardziej, że zbliżam się do statystycznie najczęstszego czasu porodu bliźniąt. Chcialabym jeszcze żeby lekarz obejrzał podwozie i pomierzył te łobuziary. W ogóle czuje je zupełnie inaczej. Praktycznie tylko w dole i dużo łatwiej mi sie oddycha, jakby zjechały mi z płuc.
Czekam na Twój rozwój sytuacji 😘
Do poniedziałku będę odliczać dni
Ja mam na 37t0d wizytę i już się nie mogę doczekać co i jak słychać u tego mojego syna.Sylwucha lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualnyKic, będę na urlopie macierzyńskim z zakładu pracy, działalność gospodarczą mam zawieszoną od 30 marca. Na działalności płaciłam tylko składkę zdrowotną, z pozostałych byłam zwolniona.
Moje pytanie brzmi, czy mogę jednocześnie pobierać zasiłek macierzyński i pracować na działalności? Czyli czy mogę być jednocześnie na urlopie macierzyńskim w zakładzie pracy, a normalnie pracować na działalności?
-
Annia wrote:Odciagnelam jakieś 20 ml z obu piersi metoda 7 5 3... To nie jest chyba mozliwe, że mam tak mało pokarmu, bo Mikołaj by nie przybierał przecież... (MM nie daje po każdym karmieniu). Mam doła.
A patrzysz wtedy na Mikiego, myślisz o nim? (wtedy oksycotyna robi swoje i mleko powinno lecieć).
Ciepły okład na piersi lub prysznic na kilka minut przed odciąganiem pomaga, delikatne masowanie piersi też pomaga.
Na początek 20ml to dobry wynik!
Lalia, Julik lubią tę wiadomość
[/url]
Czuję się jak 💩 w nagłym przypływie apetytu zeżarłam 17 pierogów i to był błąd że aż tyle bo za raz wszystkie zwrócę. Moja głupota nie zna granic
Stokrotka027, kar_oliv, Julik, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Edyciak wrote:Kic, będę na urlopie macierzyńskim z zakładu pracy, działalność gospodarczą mam zawieszoną od 30 marca. Na działalności płaciłam tylko składkę zdrowotną, z pozostałych byłam zwolniona.
Moje pytanie brzmi, czy mogę jednocześnie pobierać zasiłek macierzyński i pracować na działalności? Czyli czy mogę być jednocześnie na urlopie macierzyńskim w zakładzie pracy, a normalnie pracować na działalności?
Zrobiłam screena, dam odpowiedź w poniedziałek, ok?Edyciak lubi tę wiadomość
[/url]
Annia wrote:Odciagnelam jakieś 20 ml z obu piersi metoda 7 5 3... To nie jest chyba mozliwe, że mam tak mało pokarmu, bo Mikołaj by nie przybierał przecież... (MM nie daje po każdym karmieniu). Mam doła.
Anniu, mi się wydaje, że laktator po prostu trochę inaczej ssie niż Mikołaj i po prostu trzeba czasu żeby pierś ogarnęła jak działa laktator 😘 a w ogóle ponoć najlepiej to przystawić laktator do piersi i zacząć coś oglądać albo czytać, bo wtedy "głowa" nie blokuje produkcji, naprawdę 😉 -
doomi03 wrote:Ja już od dluzszego czasu mam takie wydzieliny jak geste glutki, tylko u mnie to jest raczej nadmiar śluzu po prostu... Ale stresuje mnie to, że jak mówisz ze tak tez wyglada czop, to czy ja to rozpoznam jak mi zacznie odpadać już faktycznie czop a nie tylko ten bardzo gesty śluz, skoro to wyglada praktycznie tak samo 🤦 to wszystko jest takie skomplikowane 😅
Sylwia, ją czuję, że nam niedługo przedstawisz swoje dwie małe KrólewnyCiekawe na ile będą dobre siebie podobne
Lalia, Sylwucha lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualnykic83 wrote:Zrobiłam screena, dam odpowiedź w poniedziałek, ok?
Wiem że na urlopie wychowawczym to na pewno mogę, ale ciekawe jak na macierzyńskim. Zresztą, tam chyba jest najpierw macierzyński, a potem rodzicielski, tak? To też może jest różnica... -
Stokrotka027 wrote:Ounai - Boze jak ten czas zapieprza dopiero co cieszylas się ze donoszona ciaza za iles tam dni będzie , a teraz patrze Twoje corka zaraz bd miała miesiąc!!! Kiedy to zleciało 😵😵😵
Stokrotka027 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Kinga, pięknie wyglądacie 😍
Bawcie się dobrze 🤩
Kurcze, wbiłyście mi gwoździa z tym laktatorem 🤔
Miałam się wstrzymać do porodu, ale chyba jednak lepiej go mieć od razu czy to na nawał, czy żeby odciągać do butli 🤔Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Tajka wrote:Hmm, czyli jak nie byłam na dłuższym l4 (tylko w czerwcu jeden dzień) i jest to moje pierwsze l4 w ciąży to podstawa będzie na nowo liczona czyli średnia z ostatnich 12 miesięcy czy ta podstawa wyliczona w czerwcu przy tym jednym dniu ? Jak pójdę na koniec września to średnia z 12 mcy począwszy od miesiąca poprzedzającego pójście na zwolnienie? Czyli od września 2019 do sierpnia 2020 ?BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
dla mnie najlepszym wyjściem jest nie zastanawianie się czy mam pokarm czy nie. Po prostu przystawiam ją tak często jak ona chce i tyle. Myślę że i Tobie nie brakuje pokarmu. A Mikołaj jak często Ci je z piersi?
Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai, znalazłam na olx ogłoszenie Canpol Easy start za 150 zl z przesyłką, nie użyty ani razu tylko umyty myślisz że ok??
-
Ounai wrote:Spokojnie, czasem laktatorem idzie mniej. Nie patrz na to ile odciągasz tylko ile Mikołaj tyje. Moja położna - doradca laktacyjny mówi że najważniejsze żeby dać dziecku na początku jak najwięcej pić z piersi. I moja tak sobie wisi całe dnie na cycku. Karmię ja na leżąco i tak sobie spędzamy 90% dnia leżąc. Teraz po prawej miesiącu już sama zaczyna przysypiać na dłużej ale już na tym etapie cycki wiedzą że mają się napełniać
dla mnie najlepszym wyjściem jest nie zastanawianie się czy mam pokarm czy nie. Po prostu przystawiam ją tak często jak ona chce i tyle. Myślę że i Tobie nie brakuje pokarmu. A Mikołaj jak często Ci je z piersi?
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023