Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Ounai, znalazłam na olx ogłoszenie Canpol Easy start za 150 zl z przesyłką, nie użyty ani razu tylko umyty myślisz że ok??
O to ten moj laktator
Laila
ja go widzę za 189zl na Ceneo, może już przy tak małej różnicy lepiej nowy kupić?Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Ounai, znalazłam na olx ogłoszenie Canpol Easy start za 150 zl z przesyłką, nie użyty ani razu tylko umyty myślisz że ok??
Dmg dzięki za kod z hm. Przyszły rzeczy i mąż zachwycony koszulkami, syn zachwycony kominem z psim patrolem, spodnie dresowe wyszły mi taniej niż w Pepco, a ja mam jedną koszulkę do karmienia i sukienkę do karmienia
W drugiej koszulce wyglądam jak babcia więc idzie do oddania
Wiem, że figura bez szału ale mam nadzieję że wypracuję coś z czasem. Koszulka ma takie dziurki w warstwie pod spodem więc wreszcie będę miała coś na luzie i nie będę musiała zakrywać wielkiego brzucha przed ludźmi jak będę chciała nakarmić młoda, tak jak musiałam ostatnio u mamy jak przychodzili robotnicy którzy jej robią przyłącze wody miejskiej.
Lalia, kic83, dmg111, kar_oliv lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
kic83 wrote:O to ten moj laktator
Laila
ja go widzę za 189zl na Ceneo, może już przy tak małej różnicy lepiej nowy kupić?
No właśnie mocno się wahań Kicuś, że chyba nie ma co kombinować 😘
P. S. Mąż się dał namówić na pizzę 🤣 ale czekamy już godzinę i chyba uduszę tego dostawce 😑 nie wie co to znaczy głodna ciężarna z zachcianką 😳😳😳kar_oliv, kic83, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Z 10 razy przy czym czasami wisi ponad godzinę i w ruch idą obie piersi. Aplikacja liczy mi to jako jedno karmienie takie 'cluster feeding'. Ale dzisiaj już był 10 razy więc będzie więcej na pewno. Ja w ogóle mam miękkie te piersi, czasem mi coś pokapie jak on płacze albo dłużej pierś nie była w użytku. Czy laktatorem jestem w stanie podkręcić sobie laktację? Przybiera jak na razie dobrze, położna była w środę i przybrał od piątku 160 g i powiedziała, że to ok.
Mi położna na brak pokarmu kazywała używać laktatora. Najpierw dziecko do piersi a potem młody szedł na butlę do taty a ja przystawiałam laktator metodą 7 5 3.
Aaaa i piłam femaltiker dwa razy dziennie -
Ounai wrote:Jak byłaś w czerwcu, to żeby Ci od nowa policzyli podstawę możesz iść najwcześniej na zwolnienie 1 października. I wtedy będą liczyć od nowa z 12 miesięcy. Jeśli pójdziesz wcześniej na L4 to będziesz mieć taką samą podstawę jaka wyszła Ci w czerwcu.
Trochę kombinuje bo we wrześniu 2019 miałam sporą premię i chyba lepiej mi iść we wrześniu niz w październiku żeby się liczyła, a teraz mam mieć podwyżkę od października ale to i tak nie będzie się tą wyższa pensja liczyła skoro biorą pod uwagę wcześniejsze miesiące. .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2020, 19:42
-
Annia wrote:Z 10 razy przy czym czasami wisi ponad godzinę i w ruch idą obie piersi. Aplikacja liczy mi to jako jedno karmienie takie 'cluster feeding'. Ale dzisiaj już był 10 razy więc będzie więcej na pewno. Ja w ogóle mam miękkie te piersi, czasem mi coś pokapie jak on płacze albo dłużej pierś nie była w użytku. Czy laktatorem jestem w stanie podkręcić sobie laktację? Przybiera jak na razie dobrze, położna była w środę i przybrał od piątku 160 g i powiedziała, że to ok.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Czop to taki naprawdę glut, coś jakby zagęszczony jeszcze śluz płodny. Taka galareta. Naprawdę jak wypada to wiesz ze to czop, bo on niepełnosprawnych jest podobny do żadnego rodzaju śluzu.
Sylwia, ją czuję, że nam niedługo przedstawisz swoje dwie małe KrólewnyCiekawe na ile będą dobre siebie podobne
Lalia, Ounai, Zulugula, dmg111, Inaa89, Julik, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:No właśnie mocno się wahań Kicuś, że chyba nie ma co kombinować 😘
P. S. Mąż się dał namówić na pizzę 🤣 ale czekamy już godzinę i chyba uduszę tego dostawce 😑 nie wie co to znaczy głodna ciężarna z zachcianką 😳😳😳Lalia lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:Ok, ale skoro na zwolnieniu byłam 3 czerwca A wypłatę dostaje pod koniec miesiąca to 3 miesiące to czerwiec lipiec sierpień, więc jak pójdę z końcem września to nie powinni liczyć na nowo ? A premie się liczą zawsze ? Bo na moim portalu ZUS te kwoty widnieją ale tą pensję czerwcowa jak miałam zwolnienie miałam mniejsza niż podstawę, jakby policzyli premie to by chyba była większa, chociaż to wtedy 80 % więc nie wiem, może i wliczyli...
Trochę kombinuje bo we wrześniu 2019 miałam sporą premię i chyba lepiej mi iść we wrześniu niz w październiku żeby się liczyła, a teraz mam mieć podwyżkę od października ale to i tak nie będzie się tą wyższa pensja liczyła skoro biorą pod uwagę wcześniejsze miesiące. .BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai, super ubrania 👌👌
Sylwucha, już niedługo dziewczynki będą z Wami 😍😍
Mój poziom głodu powoduje że poziom agresji osiąga apogeum 😑 mąż ich chyba żoną poszczuje!!Ounai, Sylwucha lubią tę wiadomość
-
Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:No właśnie mocno się wahań Kicuś, że chyba nie ma co kombinować 😘
P. S. Mąż się dał namówić na pizzę 🤣 ale czekamy już godzinę i chyba uduszę tego dostawce 😑 nie wie co to znaczy głodna ciężarna z zachcianką 😳😳😳Lalia lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Lalia wrote:Coś czuję, że jak mąż się nie da namówić 🙈 to i tak sobie zamówię jakąś najmniejszą bo zwariuje chyba 🙈
Lalia lubi tę wiadomość
-
Jak tak czytam jak możecie na luzaka wyjść do sklepu to momentami Wam zazdroszczę. A ja uwiazana do tego mojego kochanego ssaka, który rządzi całą rodziną.
Uff, przeżyliśmy, teściowa jutro wyjeżdżaŻal mi jej bo zakochana we wnuczce, ale taka długość pobytu jest zdrowa dla naszych relacji. Następnym razem znowu przyjedzie i zaprosimy ją z radością a nie nienawiścią
Anet.kaa, kic83, Julik lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dziewczyny, mój wkurw udzielił się mężowi. Namówił mnie i tam zadzwoniłam, że zamówiłam pizze o 18:29 i czekamy już 1,5 h i czy to zamówienie w ogóle przyjęli, a laska mi mówi, że wysłali nowego kierowcę poza Dębice i się zgubił i dopiero wraca i u nas będzie za ok 15 min, więc pytam czy w związku z tym jakiś rabat dostaniemy, a ona na to że nie, bo to NIE ICH WINA. Mąż mi zabrał telefon, opieprzył ich z góry na dół i czekamy. Powiedział, że jak chłop nam przywiezie zimną tą pizze to każe mu ją wsadzić i jej nie przyjmie.
Trzymajcie kciuki żebym nie trzymała dostawcy jak mąż go będzie bił 😑Julik lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Nie bo mają być pełne miesiące kalendarzowe. Czyli czerwiec już się nie liczy bo byłaś na L4 w czerwcu. Więc jako przerwa liczy Ci się lipiec, sierpień i wrzesień i na kolejne L4 możesz iść od października jeśli chcesz mieć od nowa policzoną podstawę. Premie wchodzą tylko te od których pracodawca odprowadził składkę do ZUS. Podstawa to nie jest Twoja pensja tylko ta średnia z 12 miesięcy. Podstawą zasiłku może być wyższa niż Twoja pensja albo niższa. Ja np dostawalam na L4 ponad 500zl mniej niż normalnie wypłaty, bo miałam kilka powyżek w tym roku i jak pracodawca policzył średnia, to średnia wyszła niższa niż obecne zarobki. Najlepiej jakbyś sobie podeszła do kadr i wtedy Ci powiedzą kiedy przelicza się podstawę, na jakiej zasadzie jest naliczana i co Ci do niej wchodzi a co nie.
Tak, mogę iść do kadr, ale u mnie kadry zaraz gadają A nie chce żeby gadali, że sobie kalkuluje czy coś podobnego, bo i tak planuje iść na l4 zaraz.
Dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie i przepraszam, że tak męczę z tym.. -
Tajka wrote:Ok, już chyba zrozumiałam:) więc w moim przypadku jeśli pójdę na l4 we wrześniu to, z racji tego że zwolnienie miałam poprzednio w czerwcu, to wysokosc podstawy to średnia od czerwca 2019 do maja 2020. A jeśli pójdę w październiku to podstawa liczona jest na nowo, czyli średnia od października 2019 do września 2020.
Tak, mogę iść do kadr, ale u mnie kadry zaraz gadają A nie chce żeby gadali, że sobie kalkuluje czy coś podobnego, bo i tak planuje iść na l4 zaraz.
Dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie i przepraszam, że tak męczę z tym..Jeszcze pozostaje kwestia tarczy antykryzysowej. Jeśli Twoja firma korzystała i była zmiana etatu w związku z tym to jeszcze inaczej się liczy.
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Nie wiem w którą stronę mieszkasz, ale Canpol Easy Start w Dębicy masz na Olx za 60zł. Masz trochę czasu do porodu to przeglądaj sobie raz na jakiś czas Olx i Vinted i szukaj okazji. Nowy to nawet w 37tc zamówisz i przyjdzie następnego dnia
A taki lktator uzywany wystarczy wyparzyc wrzatkiem i bedzie okej?🔸28 lat