X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kkasia Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla donoszonych <3
    ja mam przeczucia, że w tej ciąży szybciej urodze... tzn że raczej nie po terminie (z Jula 40+4)
    Ale później odzywa się głos: chciałabyś hahaha
    więc zobaczymy :)

Dziś mam szkołę rodzenia. Zajęcia z pozycji porodowych, łagodzenia bólu, oddychania. I biorę na te zajęcia mojego małża ;)
    a w pt z karmienia piersią będę mieć.

no i w pt wizyta i wymaz gbs.

kic83, Meggi110818, Sylwucha, Wik89, Lalia lubią tę wiadomość

f2w3vfxm992xljdr.png

9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
    18.01.2019r. Julcia <3 cc, kp
    19.03.2020 -> Jest ❤
    31.08.2020 -> usg 3 trym :) 1.5kg <3
    15.10.2020 -> usg 2520g <3
    21.10.2020 -> wizyta gin
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że było to już gdzieś, ale nie mogę znaleźć po postach... za dużo ich 🤪
    Czy rozmiarowka ze Smyk jest ok, zawyżona czy zanizona?

O ❤️
    Z ❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Ja tez na szczęście do szpitala mala torbe podróżna tylko musze , ciuchy na wyjście dla małego dowiezie maz nue wyobrażam sobie sie taszczyć z tyloma rzeczami współczuję wam troche.

Apropo obrócenia się dziecka jak np bd w 31 tyg juz głowa w dół to może jeszcze się znowu obrocic główką do góry?

Jak najbardziej, dziecko może fikać w brzuchu z położenia miednicowego do główkowego do 37tc

Stokrotka027, Wik89 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Dziewczyny gratulacje donoszonych ciąż! :) Ale Was już niewiele dzieli od poznania swoich dzieci!

Ja za to witam się w skończonym 30 tygodniu! Ale mi się ta 3 z przodu podoba; jakoś tak zaczyna się robić poważnie... I zostało 7 tygodni do donoszonej ciąży, więc też już tuż tuż :D Chyba czas zacząć prać te wszystkie rzeczy, bo znowu to odkładam i odkładam...

Kiedy pakowałyście torby do szpitala?

Jakiś czas temu zrobiłam sobie "przymiarkę", zeby zobaczyc czy mi w ogole wszystko wejdzie do jednej średniej walizki... No niestety nie weszlo xD więc szybko skolowalam do tego taka podreczna torbe do ręki (ktora mogę bez problemu przewiesić przez wysunięta rączkę walizki, więc do transportowania po szpitalu powinno być wciąż ok) 😛 i tam mam już pochowane rzeczy dla malucha.
    Walizkę z całą resztą dla siebie planuje najpóźniej w przyszłym tygodniu spakować. Może jak będę miała wenę to spakuje jeszcze w tym 😛. Aby tylko trochę prowiantu dokupic muszę.

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 21:30

kar_oliv, KarolinaMaria, SzalonaOna, Stokrotka027, Meggi110818, Iryska, Ewa88 , Sylwucha, Inaa89, Annia, Zulugula, Anet.kaa, Maniaaa., Wik89, Lalia, kic83, Edyciak, calanthe, doomi03 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Cześć Kochane! ❤️
    Moja Malutka ma 2.6kg, ale mówił, że ciężko zmierzyć, bo główka już dosyć nisko 🙈 Mam mieć spakowana torbę do szpitala, ale zakłada, że tego 12.10 jeszcze się zobaczymy, termin porodu planowo na 25.10 ❤️
    Od dzisiaj zaczynam już dużo leżeć i nie szaleć na budowie, niech Mała mi tam grzecznie siedzi i czeka na termin ❤️

Podpytywałam o poród u nas w Gliwicach i mówił, że jak chce skorzystać z wanny (one są tylko w dwóch salach) to po prostu należy to zgłosić na izbie przyjęć, jak jest taki box wolny, to od razu do niego idę, a jak nie, to na spokojnie idę do innego, a jak tylko się zwolni to przenoszą mnie do tamtego 😉 Maz może być od początku ze mną, mówi, że jak chce to może wyjść na parte na korytarz (tak sobie to wyobrażalam, maz nie chce wychodzić), ale mówi, że każda tak mówi, a potem nam już wszystko jedno i zostaje 😂

Zaczynam czuć, że jeszcze trochę i się spotkam z Julcią, to jest niemożliwe jak to zleciało! 😍
    Śliczna waga małej księżniczki :)

Ojjjj główka nisko, to może wcale nie dotrzymasz do terminu? :)

dmg111 lubi tę wiadomość

• Stokrotka027 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasia wrote:
    gratulacje dla donoszonych <3
    ja mam przeczucia, że w tej ciąży szybciej urodze... tzn że raczej nie po terminie (z Jula 40+4)
    Ale później odzywa się głos: chciałabyś hahaha
    więc zobaczymy :)

Dziś mam szkołę rodzenia. Zajęcia z pozycji porodowych, łagodzenia bólu, oddychania. I biorę na te zajęcia mojego małża ;)
    a w pt z karmienia piersią będę mieć.

no i w pt wizyta i wymaz gbs.

Ja też mam takie przeczucie corke urodziłam 41+2 😊 i teraz cos czuje ze będzie szybciej ale no naczytalam sie ze skoro pierwszemu się nie spieszyło to drugiemu też nie będzie ale no liczę ze chociaz bliżej terminu urodze 🤗🤗🤭

kkasia lubi tę wiadomość

klz9cwa1dxf4t0ig.png

23.12.2018 ❤❤ K.

qb3c4z17l44uqb7t.png

05.12.2020 💙💙 N.

01.04 ⏸ 10dpo
    14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
    17.04 - Serduszko ❤ 6+1
    09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
    06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
    09.10 - 30+5 / 1600 g 💙
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2020, 21:30

SzalonaOna, Lalia lubią tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Właśnie tego się obawiam, a my w weekend dopiero zaczynamy przeprowadzkę, musimy się wyrobić ze wszystkim 🙈
    Mam nadzieję, że jak teraz będę grzecznie leżeć, to wyciszę ją troszkę 😍
    Mój ma główkę nisko już od 31 tyg, i póki co siedzi grzecznie w brzuchu. Ania chyba też tak miała z tego co pamiętam 😉 ale faktycznie z tą przeprowadzką to tak na ostatnią chwilę, nie stresuj sie nią za bardzo, pewnie sprawnie wam pójdzie 🙂

dmg111 lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ounai jaki Martusia nosi rozmiar po miesiącu? :)
    56/62, zależy jaki sklep. Z Sinsay 62, Smyk 56, hm 56, next 56. Generalnie te 56 zaczynają być powoli małe i będziemy przechodzić powoli na 62, jest na takim etapie przejściowym. Zaczynała od 50. Pieluchy 1.

Zulugula, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ale się zaraz posypie! 👶👶👶👶 Gratulacje donoszonych ciąży ale zleciało co?! 🙉

Domi ja pijam 1 lub 2 razy dziennie (w zależności jak bardzo jest tragedia) colon c. Tego syropu jeszcze nie pilam ale spróbuję, bo teraz jak biorę zelazo to jest gorzej, w weekend to tak się wymeczylam z tym tematem.. brr

Powodzenia na wizytach!😊

Ja dziś pakuje manatki do szpitala 👜 zobaczę czego mi jeszcze brakuje.

Wczoraj jeszcze u mamyginekolog zamowilam segregator pediatryczny, okładkę na książeczkę zdrowia i okrycie kąpielowe, bo sobie chwalą mamy :)

Tez sobie zaraz pójdę rozrabiać colon, do tego wtranzalam jabłko, ale ten syrop też sobie chyba jutro kupie skoro dziewczyny potrafiły mieć po nin szybki efekt. Ostatnie pare dni to masakra, tak mnie brzuch już notorycznie bolal, a u mnie bol od jelit jest mega podobny niemal identyczny jak okresowy, ze juz sie sama zastanawialam czy mnie bolą jelita czy ja mam już jakieś skurcze i tylko niepotrzebnie się stresowalam.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Właśnie tego się obawiam, a my w weekend dopiero zaczynamy przeprowadzkę, musimy się wyrobić ze wszystkim 🙈
    Mam nadzieję, że jak teraz będę grzecznie leżeć, to wyciszę ją troszkę 😍
    Ja Cię podziwiam. My się przeprowadzaliśmy w 20 tyg, i już było mi mega ciężko. Ale z drugiej strony miałam jeszcze 3 dzieci wokół siebie. Dasz radę, tylko się za mocno nie forsuj ❤️

dmg111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Wiecie, jeszcze mnie jedna rzecz zastanawia 🤔
    Jak wcześniej ktoś nas odwoził do porodu, to mógł zabrać te ubrania, w których przyjechałysmy, kurtkę i buty do domu, s potem nam przywieźć na odbiór, a teraz to po prostu trzeba mieć ze sobą??
    To w takim wypadku jest sens brać komplet ubrań dla siebie na wyjście ze szpitala?? W sumie można wyjść w tych co się przyjechało chyba.. A w ogóle czytałam że ważne jest żeby na wyjście ze szpitala spakować sobie CIĄŻOWE ubrania, bo ciało jest obolałe i brzuszek jeszcze nie schodzi i ma nam być wygodnie 👍
    Też się ostatnio nad tym zastanawiałam, zwłaszcza, że to będzie zima, więc ubrań będzie więcej. Ale u mnie na izbie przyjęć jest przebieralnia i pewnie tam każą mi się przebrać, więc wtedy oddam mężowi te ubrania. A na wyjście poda mi ubranie dzień przed przez pocztę szpitalną.

Lalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziwne pismo..

"Proszę o kontakt telefoniczny z Powiatową Stacją Sanitarno-Epidemiologiczna, z Sekcją Nadzoru P/Epidemicznego w dniach 28.09-02.10.2020
    - w celu podania informacji niezbędnych do prowadzenia czynności z zakresu nadzoru epidemiologicznego nad zakażeniami i chorobami zakaźnymi i zapobiegania zakażeń i chorób zakaźnych zgodnie z art.. ustawy... "

I co może chodzić?

• Iryska Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Dostałam dziwne pismo..

"Proszę o kontakt telefoniczny z Powiatową Stacją Sanitarno-Epidemiologiczna, z Sekcją Nadzoru P/Epidemicznego w dniach 28.09-02.10.2020
    - w celu podania informacji niezbędnych do prowadzenia czynności z zakresu nadzoru epidemiologicznego nad zakażeniami i chorobami zakaźnymi i zapobiegania zakażeń i chorób zakaźnych zgodnie z art.. ustawy... "

I co może chodzić?
    Dziwne coś, pewnie gdyby chodziło o kwarantanne to dzwoniliby oni do Ciebie a nie Ty do nich? Jeszcze tyle czasu dali na ten telefon 🤔 Dzwonisz?😃

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki wielkie za tyle ciepłych słów 😍 Jestescie wspaniałe! 😍
    Udało się! Bliźniaczki są donoszone i bezpieczne ❤ Zapewne się powtarzam, ale nie sądziłam, że dotrwam do tego czasu 🤸‍♀️🤸‍♀️.
    Witam się w nowym tygodniu 😊 I znów zadaje sobie pytanie czy ten tydzień, to będzie właśnie TEN?🤔 Mój lekarz był przekonany, że za tydzień się nie spotkamy 😎 Hmmmm...
    Kic, Iryska GRATULACJE!!!
    Kic, o której masz wizytę? Synek na pewno nabrał tłuszczyku 😉
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach 😘

Iryska, KarolinaMaria, Ounai, Zulugula, Maniaaa., Wik89, kic83, Gagatka, Marti29, Inaa89, kar_oliv, Lalia, SzalonaOna, Annia, dmg111, Inga28, Karenira, Ewa88 , doomi03 lubią tę wiadomość

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Wiecie, jeszcze mnie jedna rzecz zastanawia 🤔
    Jak wcześniej ktoś nas odwoził do porodu, to mógł zabrać te ubrania, w których przyjechałysmy, kurtkę i buty do domu, s potem nam przywieźć na odbiór, a teraz to po prostu trzeba mieć ze sobą??
    To w takim wypadku jest sens brać komplet ubrań dla siebie na wyjście ze szpitala?? W sumie można wyjść w tych co się przyjechało chyba.. A w ogóle czytałam że ważne jest żeby na wyjście ze szpitala spakować sobie CIĄŻOWE ubrania, bo ciało jest obolałe i brzuszek jeszcze nie schodzi i ma nam być wygodnie 👍
    Ja wychodziłam w tym w czym przyjechałam. Ale miałam na wszelki wypadek drugi komplet, bo nie wiesz jak sytuacjami będzie wyglądać, czy idąc ze skurczami np wody Ci nie odejdą i to ubranie do niczego nie będzie się już nadawać.

Jak widać każdy szpital jest inny. Ja przy pierwszym porodzie miałam całą walizkę ze sobą w sali porodowej. Teraz było tak, że dziewczyny badali a położna przywoziła jej rzeczy już na salę poporodową. Z tego miała sobie zabrać rzeczy potrzebne do porodu. Pampersów trochę więcej i paczkę chusteczek nawilżanych i to wrzucali do wanienki z dzieckiem.

Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Kic, Iryska! Gratuluje Wam donoszonych ciąż, kiedy to minęloooo! Ależ ja się nie mogę doczekać Waszych porodów i Waszych bobasów.
    No to teraz robimy zakłady która pierwsza :D
    Mi się osobiście coś wydaje, że Sylwii bliźniaczki nas zaszkoczą i wcale pierwsze nie wyskoczą :D

kic83, Wik89, KarolinaMaria, Lalia, Sylwucha, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Synek ułożony główkowo, ilość wód płodowych prawidłowa.
    Waga 2800g, 30 centyl.
    Dziś 37tc, a rozmiarowo jest na 36tc.
    Za tydzień powtórka USG + wizyta.
    Wszystko ok, najważniejsze że rośnie, chociaż spodziewałam się już dziś 3kg.

Wik89, Edyciak, Iryska, Ulaa, Inaa89, kar_oliv, KarolinaMaria, Lalia, kiniusia270, Sylwucha, Annia, Zulugula, Ounai, Maniaaa., Anet.kaa, SzalonaOna, Enigvaa, kkasia, dmg111, Inga28, Karenira, Ewa88 , doomi03 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Dziewczyny,

Synek ułożony główkowo, ilość wód płodowych prawidłowa.
    Waga 2800g, 30 centyl.
    Dziś 37tc, a rozmiarowo jest na 36tc.
    Za tydzień powtórka USG + wizyta.
    Wszystko ok, najważniejsze że rośnie, chociaż spodziewałam się już dziś 3kg.
    Ładna waga🙂 chyba trzyma się już długo tego 30 centyla? Czemu za tydzień znowu masz USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 11:49

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 1708 1709 1710 1711 1712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ