X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ja wiem, że w szpitalu mają sztućce i kubki, ale jak leżałam na patologii to raczej używało się swoich, podchodziło się z kubkiem po kompot do obiadu itd. Ja trafiłam tam nagle i zanim bliscy przekazali mi paczkę, pierwszy dzień jadłam sztućcami szpitalnymi... Jakoś nie było to miłe doznanie 🤣🥴 na mojej szpitalnej liście są wpisane

Lalia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak, piszą tylko o różku, o kocyku nic, ale dziewczynom się przydał więc taki cienki zabiorę (mam go zamiar dopiero kupić w Action 🤣),
    Ja pieluchy flanelowe zamówiłam na allegro, wypralam w 30 stopniach z ubrankami i wyprasowałam i jestem zadowolona, chociaż widzę, że im mniej nadruku i bardziej białe tym lepsze, bardziej miękkie :
    https://allegro.pl/oferta/pielucha-flanelowa-kolorowa-pieluszka-pieluchy-70-7695358807?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
    Ręcznika dla bobasa nie trzeba, ani tych higienicznych wacików itd.
    Co do zarazków, to rozważam czy nie wrzucić do naszego łóżka jednej pieluchy tetrowej, przespać z nią 1-2 noce i zabrać do szpitala 🤣
    Nie biorę żadnych płynów do higieny intymnej tylko szare mydło którego użyję do całego ciała.
    Dzięki za przypomnienie o maseczkach!!! Całkiem zapomniałam 🤦‍♀️🤦‍♀️
    A szlafrok albo pożyczę od mamy, albo kupię w lumpie, albo poszukam jakiś najtańszy bawełniany na allegro 🤣

Edyciak lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 16:50

Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak, malucha można wytrzeć pieluchą tetrową, a poza tym ja nie chcę by mi kąpali dziecko ;) no chyba, że spędzimy w szpitalu dłuższy czas. Podkreślę to w planie porodu i wiem, ze u mnie położne pytają, czy mają kąpać.

Zulugula, Edyciak, Lalia lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    A nie masz problemów z infekcja? Bo skóra krocza ma pH chyba 5,5. Sama pochwa ma pH 4.
    Ja ogólnie prawie wcale nie używam płynów do higieny intymnej, a wszędzie na liście każą wziąć ten, który się używa w ciąży. A jak się nie używa, to jaki wziąć? 😂
    Dlatego myślałam kupić tę piankę Ginexid i zacząć już jej używać, żeby skóra się przyzwyczaiła do tego kosmetyku...
    I pytanie, czy szare mydło nie wysusza skóry za bardzo? Pytam w kontekście mycia maluszka i jego delikatnej skóry.

https://www.aptekagemini.pl/lacibios-femina-pregna-specjalistyczny-zel-do-higieny-intymnej-150-ml-0059013

O ten dokładnie mam, czyli niższe jeszcze pH.
    Nie mam infekcji. Lekarz kazał mi brać od kiedy jestem na luteinie co dwa dni lactovaginal i mucovagin w kolejne.

Źle trochę napisałam. Mówiła, że na początku o myciu samą wodą samego maluszka, a że mydło przyda się do mycia butelek, czy zabawek itp. Ze płyn do mycia naczyń trudniej zmyć i dużo wody trzeba i normalnie nikt tak długo rzeczy nie płucze.

Dopytam na następnych zajęciach czy tylko samą wodą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 14:36

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Kicek, ja na usg mam napisane +-369.36 g, więc margines błędu jest naprawdę spory 😘
    Mojej koleżance powiedzieli w dniu porodu, że 3.6kg,a mały wyskoczył z wagą 4.19kg 🙈
    Ja mam nadzieję, że będą mieć bardziej do maks tych 3.5kg i poród będzie łaskawy 😂
    Nie chcę Was martwić ale waga nie ma aż takiego znaczenia jak obwód głowy. Marta miała 3,5kg ale głowa 38cm więc i tak poród był tak samo ciężki jakbym rodziła dziecko 4,5kg, bo reszta ciała to już jedno lekkie parcie i wyskakuje.

Lalia, u nas jeszcze warto było mieć kawę o mleko bo ta szpitalna podróbka inki była paskudna ;)
    Muszle, kompresy itd weź. Jeśli dziecko Cię porani 1 dnia to będziesz potrzebować. Moja mnie poraniła w czasie kontaktu skóra do skóry ;)
    Glukometr musisz mieć, bo będziesz miała mierzony poziomów cukru w trakcie porodu. Jak spada to wtedy zjadasz żelka itd. Często dziecku spada tętno jak mamie spada poziomów cukru. I ja i Ania z tego co pamiętam tak miałyśmy. Marta w ogóle miała takie niskie, że położna biegała ode mnie do lekarki i brali pod uwagę cc.
    Smoczek weź. Nie musisz użyć, ale możesz Ci uratować drogę do domu. Macie jednak kawałek.

Ladyo, gratulacje, piękny przyrost

Dmg, współczuję tego zamieszania, ale idziecie na swoje. Warto się pomęczyć, zobaczysz :)

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 16:50

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg pieknie rosnie księżniczka 🥰
    Przeprowadzka napewno pojdzie jak składka i zdążycie przed porodem wszystko sobie ułożyć 😊

Kic synek wcale nie taki malutki jeszcze zdazy dobic do 3kg 😘 jak rodziłam Ksawacia to byl 38tydzien to powiedzieli mi po usg takie słowa ( lepiej jakby Pani jeszcze te 2 tyg wytrzymała bo dziecko waży tylko 2500g ) po paru godzinach maly przywitał swiat z waga 3460g 😅 najwiekszy z naszych synkow bo każdy wazyl maks 3kg.

Motylku Matyldzia mala akrobatka 😘 cieszę się że wszystko wporzadku 😉

Lalia, SzalonaOna, Wik89, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Przeprowadzka napewno pojdzie jak składka i zdążycie przed porodem wszystko sobie ułożyć 😊

Kic synek wcale nie taki malutki jeszcze zdazy dobic do 3kg 😘 jak rodziłam Ksawacia to byl 38tydzien to powiedzieli mi po usg takie słowa ( lepiej jakby Pani jeszcze te 2 tyg wytrzymała bo dziecko waży tylko 2500g ) po paru godzinach maly przywitał swiat z waga 3460g 😅 najwiekszy z naszych synkow bo każdy wazyl maks 3kg.

Oj to sporo różnica między usg, a rzeczywistością 😁

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Lalia, mi się wydaje, że 4 komplety ubranek dla dzidziusia jest ok, a mój szpital wymaga 6... 3 cienkie i 3 grubsze - cokolwiek to znaczy.
    Dorzucilabym jeszcze skarpetki i czapeczkę, bo może być zmarźluchem. A szpital każe wziąć i rożek i kocyk? Bo u mnie to jest przez łamaną kreskę napisane, więc rożka nie zamierzałam kupować, zwłaszcza, że dziewczyny mówią, że się nie przydaje. Z pieluchami flanelowymi mam podobny pomysł, z chęcią przyjmę link do sklepu, gdzie można je kupić w dobrej jakości. Laktatora nie będę brała do szpitala ani tych muszli i nakładek.
    Wszędzie na listach jest pomadka ochronna, czyli pewnie się przydaje. 😉 Słyszałam, że fajnym patentem jest ręcznik papierowy lub jakiś fizelinowy (?) Z Rossmanna na rolce do osuszania krocza, bo ten frotte może się pobrudzić. A ręcznika dla dzidziusia nie trzeba brać?
    Koleżanka każe mi wziąć jakiś cienki kocyk do okrycia tuż po urodzeniu, żeby dzidziuś dostał zarazki z domu. I ona zrobiła tak, że mały cienki polarowy kocyk włożyła do poszewki na poduszkę, potem tę poszewkę wyprała w wysokiej temperaturze. I oddała mi ten zestaw.
    Niektóre szpitale wymagają mieć własną sól fizjologiczną i Octanisept i gaziki, co wydaje mi się lekkim absurdem..
    Myślę, że wkładek laktacyjnych jest za dużo, ale to chyba nie zajmuje specjalnie dużo miejsca. Warto mieć dwie pary klapek lub kapcie + klapki pod prysznic.
    Masz kupiony taki cienki szlafrok? Jeśli tak, to gdzie kupiłaś?
    Zamierzam wziąć 2 staniki do karmienia, bo zamierzam tam być dwa dni z podróżą. 😂 Ale 3 sztuki to niewiele więcej.
    Jeśli bierzesz ubranka z domu to przecież na tych ubranka chce są te same zarazki z domu co na kocyku, więc trochę nielogiczne dla mnie z tym kocykiem ;) tak samo będą na Twoich ubraniach a przecież będziesz tulić dziecko.

Ja mam AZS, od porodu się myję szarym mydłem i absolutnie ono nie wysusza.
    Piankę ginexid poleca baaaaaaardzo. Jest droga ale warto wziąć. Używam miesiąc i jeszcze jest.

Meggi, Biały Jeleń też produkuje szare mydło, ale nie każde mydło tego producenta jest szare. Szare jest takie kwadratowe. Ono od zwykłego różni się procesem produkcyjnym. Szare mydło ma zupełnie inny sposób wytwarzania i stąd jego inne właściwości.

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jeśli bierzesz ubranka z domu to przecież na tych ubranka chce są te same zarazki z domu co na kocyku, więc trochę nielogiczne dla mnie z tym kocykiem ;) tak samo będą na Twoich ubraniach a przecież będziesz tulić dziecko.

Ja mam AZS, od porodu się myję szarym mydłem i absolutnie ono nie wysusza.
    Piankę ginexid poleca baaaaaaardzo. Jest droga ale warto wziąć. Używam miesiąc i jeszcze jest.

Meggi, Biały Jeleń też produkuje szare mydło, ale nie każde mydło tego producenta jest szare. Szare jest takie kwadratowe. Ono od zwykłego różni się procesem produkcyjnym. Szare mydło ma zupełnie inny sposób wytwarzania i stąd jego inne właściwości.

No właśnie mówiła, że to w płynie białe to nie jest szare. Dopytam dokładnie jakie poleca.

Wspominała, że jeśli ktoś ma skłonność do infekcji, to dużo kiszonek jeść, że w sumie w ciąży je poleca bardzo.

O ❤️
    Z ❤️
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha
    w Rosmannie i ja i mąż dostaliśmy oliwkę za 1 grosz ;)
    cof.jpg

Lalia, Enigvaa, Meggi110818, SzalonaOna, dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta zgaga mnie wykończy. Nawet obiadu zjeść nie mogę spokojnie bo od razu mnie łapie 🤨

🔸28 lat

Wysłany: 28 września 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Oj to sporo różnica między usg, a rzeczywistością 😁
    No bardzo spora, tym bardziej że cały czas mowili ze dzidzia bedzie malutka a tu taki psikus 😉

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:

To u mnie przy córce powiedzieli : będzie 2650g i nic a nic się nie pomylili, nawet 1 grama.
    Bywa różnie :)

Inaa89 lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, Karolina dzięki, dopisałam sobie do listy!!

Meggi, Ounai chyba ma rację z tym Białym Jeleniem i szarym mydłem.
    Mój mąż po zrobieniu tatuażu musiał się myć szarym mydłem i kupiłam mu chyba w Rossmanie takie w płynie (ta prawie pusta buteleczka, ono było takie brązowawe), a potem szukałam dla siebie po porodzie w necie i znalazłam to w kwadratowym opakowaniu. Jedno i drugie ma na etykiecie, że "100-lenia tradycja warzenia mydła".
    8ef2dbb83faa.jpg
    A w rossmanie jest jeszcze takie, do codziennej pielęgnacji i ono ma inny skład niż te dwa wyżej :
    e7c983bcf516.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 15:08

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Mi ostanio położna mówiła że najlepiej po porodzie, szare mydło do mycia, że później dla maluszka też. Ze czym mniej chemii to lepiej. Teraz też w trakcie to szare mydło. I że nie biały jeleń, bo to nie szare mydło, ale nie podała nazwy o jakie jej konkretnie chodziło🤔.
    Na razie zapisuję sobie taki rzeczy, później będę to weryfikować. Ja do higieny używam od początku ciąży specjalny płyn dla kobiec w ciąży o pH 4, ale szczerze nie zwracałam uwagi jaki to, poleciła mi farmaceuta i go wzięłam.
    Ja mam takie szare mydło, kupowane w aptece, bo w drogerii ciężko teraz dostać.

https://m.ceneo.pl/39781321

Meggi110818, Edyciak lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, Karolina dzięki, dopisałam sobie do listy!!

Meggi, Ounai chyba ma rację z tym Białym Jeleniem i szarym mydłem.
    Mój mąż po zrobieniu tatuażu musiał się myć szarym mydłem i kupiłam mu chyba w Rossmanie takie w płynie (ta prawie pusta buteleczka, ono było takie brązowawe), a potem szukałam dla siebie po porodzie w necie i znalazłam to w kwadratowym opakowaniu. Jedno i drugie ma na etykiecie, że "100-lenia tradycja warzenia mydła".
    8ef2dbb83faa.jpg
    A w rossmanie jest jeszcze takie, do codziennej pielęgnacji i ono ma inny skład niż te dwa wyżej :
    e7c983bcf516.jpg

Chyba położna miała na myśli to mydło na samym dole, że to nie jest to prawdziwe szare mydło i żeby nie mylić. W czwartek poproszę o dokładną nazwę, albo zdjęcie opakowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 15:14

O ❤️
    Z ❤️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 14:21

Lalia, KarolinaMaria, Meggi110818 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne szare mydło jakiemu ja ufam to jest to zupełnie zwyczajne w kostce. Po cc do rany używałam jego i octeniseptu

b244f36317a6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2020, 15:20

Lalia, Meggi110818 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
‹‹ 1711 1712 1713 1714 1715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ