X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię research nt. diet pudełkowych dla mam karmiących, podjęliśmy już decyzję, że nie będziemy się frustrować, że nie mamy czasu na gotowanie :)

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Robię research nt. diet pudełkowych dla mam karmiących, podjęliśmy już decyzję, że nie będziemy się frustrować, że nie mamy czasu na gotowanie :)
    Przystępne cenowo i smaczne ❤️

Sama się czaje po porodzie. Aktualnie mój szwagier i szwagierka korzystają - są bardzo zadowoleni.

https://dietyodbrokula.pl/

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 16:48

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    29+0 1291g :) 49centyl
    O, no to prawie równo idziemy ❤️ dziękuję!

Zulugula lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ja zrobiłam w takich małych tartaletkach o średnicy 10 cm i mi wystarczyło akurat na 4 szt.
    Jeśli chcialabyś robić w zwykłej formie na tarte, to polecam użyć :
    300 g mąki (ja użyłam pszennej pełnoziarnistej), 200 g masła zimnego, 3 łyżki miodu (lub 100g cukru pudru) i jedno całe jajko. Wyrobiłam ciasto, wstawiłam do zamrażalnika na 15 min, potem wyłożyłam foremki ciastem i nakłułam widelcem, to ciasto co zostało schowałam znowu do schłodzenia. Obrałam i starłam na grubym tarku jabłka (pomieszałam szarą rentę i jakąś słodką odmianę), myślę że na blachę trzeba tak z 6 jabłek, odcisnelam z soku i wyłożyłam na surowe ciasto, posypałam cynamonem i na wierzch starałam na tarku resztę ciasta. Piekłam góra - dół w 180 stopniach. Co do czasu, to te małe tartaletki ok. 15 min, dużą formę pewnie ok. 20-25 min.
    Jak nie musisz ograniczać cukru, to do jabłek można dodać rodzynki, a wierzch posypać cukrem pudrem, albo użyć tylko słodkich jabłek 😉

Nikaa92, Nowastaraczka, Ewa88 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku juz jestem mega zadowolona a dopiero stoi w pokoju. Ma wszystko to czego szukałam z mężem w wozku.
    28t2d ważył 1670
    29t4d ważył 1870

SzalonaOna, Ounai lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Nika, ja zrobiłam w takich małych tartaletkach o średnicy 10 cm i mi wystarczyło akurat na 4 szt.
    Jeśli chcialabyś robić w zwykłej formie na tarte, to polecam użyć :
    300 g mąki (ja użyłam pszennej pełnoziarnistej), 200 g masła zimnego, 3 łyżki miodu (lub 100g cukru pudru) i jedno całe jajko. Wyrobiłam ciasto, wstawiłam do zamrażalnika na 15 min, potem wyłożyłam foremki ciastem i nakłułam widelcem, to ciasto co zostało schowałam znowu do schłodzenia. Obrałam i starłam na grubym tarku jabłka (pomieszałam szarą rentę i jakąś słodką odmianę), myślę że na blachę trzeba tak z 6 jabłek, odcisnelam z soku i wyłożyłam na surowe ciasto, posypałam cynamonem i na wierzch starałam na tarku resztę ciasta. Piekłam góra - dół w 180 stopniach. Co do czasu, to te małe tartaletki ok. 15 min, dużą formę pewnie ok. 20-25 min.
    Jak nie musisz ograniczać cukru, to do jabłek można dodać rodzynki, a wierzch posypać cukrem pudrem, albo użyć tylko słodkich jabłek 😉

Super dziekuje, nie musze ograniczyć cukru ale jak to zrobię to nie zaszkodzi nawet z korzyścią dla mojego tyłka 😁

Lalia lubi tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Motylku juz jestem mega zadowolona a dopiero stoi w pokoju. Ma wszystko to czego szukałam z mężem w wozku.
    28t2d ważył 1670
    29t4d ważył 1870
    Oooo oo to dopiero klocuszek ❤️❤️❤️

Nikaa92 lubi tę wiadomość

• Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Oooo oo to dopiero klocuszek ❤️❤️❤️

Oj tak jest to klucek 99centyl, dlatego u nas w szafie ubrania dla Kubusia zaczynają się od 62cm xD

Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Doomi - jutro wizytka? Powodzenia i czekamy na wieści co u Kacperka ❤️

Tak jest. Na 9:10 lecę na moczyk, morfo, grupe krwi i inne pierdolki do odhaczenia, a 10:20 mam wizytę u mojego doktorka :) także caly ranek w przychodni 😅

Lalia, Ounai lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny, ile Wasze maluchy ważyły w 29 tygodniu?

Mlody mial cos ponad 1300g

SzalonaOna lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicku, Motylku cieszę się, że na Waszych wizytach wszystko wporządku z Maluszkami.

Kicku, zobacz tak się bałaś aby synek nie miał hipotrofii tak jak córeczka a tu rośnie piękny duży kawaler :)

Motylku, Matyldzia to już duża dziewczynka :) ciekawe ile moja będzie miała na wizycie środowej.

kic83, Lalia, SzalonaOna lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które mają Chicco Next2me, rozumiem że uciełyście/urwałyście metki od łóżeczka?
    cof.jpg

Lalia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na pierwszych zajęciach szkoły rodzenia. Niestety sama, mąż ma teraz straaaaasznie dużo pracy. Było mi mega przykro bo każdy był w parze tylko ja sama, ale jednak musimy teraz jeszcze troche pieniędzy zdobyć, mąż ma teraz strasznie dużo zleceń, więc postanowiliśmy że pójdzie na następne zajęcia a dzisiejsze odpuści.
    Czuje się trochę samotna w tej ciąży i ostatnio mam jakiś gorszy czas. Nie mamy dla siebie czasu, nie mieszkamy u siebie i już powoli siada mi na głowę. Czuje się taka jak na wygnaniu.
    Mam nadzieje, że już niedługo sytuacja się zmieni i jeszcze spotka nas miły wspólny czas przed porodem.

Na szkole rodzenia super, prowadzi ją Mama z Córką, pracują w 2 róznych szpitalach które biorę pod uwagę do porodu. Bardzo podoba mi się sposób przekazywania przez nie wiedzy, zajęc jest dużo + zajęcia online + ćwiczenia fizyczne, zajęcia z wypychania, z ratownictwa medycznego.
    Mam nadzieję, że coś zostanie mi w głowie po tych naukach :)

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Dziewczyny, które mają Chicco Next2me, rozumiem że uciełyście/urwałyście metki od łóżeczka?
    cof.jpg
    Ja mam używane i już ich nie ma więc myślę, że poprzednia właścicielka to zrobiła :)

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Tak jest. Na 9:10 lecę na moczyk, morfo, grupe krwi i inne pierdolki do odhaczenia, a 10:20 mam wizytę u mojego doktorka :) także caly ranek w przychodni 😅
    Uuuu sporo tego. Grupa krwi na tym etapie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Mlody mial cos ponad 1300g
    To też większy niż moja 😍 Oki, nie nastawiam się na żadnego wielkoludka. Myślę że będzie podobna do swojej siostry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Kicku, Motylku cieszę się, że na Waszych wizytach wszystko wporządku z Maluszkami.

Kicku, zobacz tak się bałaś aby synek nie miał hipotrofii tak jak córeczka a tu rośnie piękny duży kawaler :)

Motylku, Matyldzia to już duża dziewczynka :) ciekawe ile moja będzie miała na wizycie środowej.
    Tak, to już spora voreczka, a do mnie nadal chwilami nie dociera, że zaraz znów zostanę mama ❤️ to jest magia 😍

Anet.kaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #teamzgaga wita 💪

Ona chyba mi ta głowa tak uciska, że ledwo się położę, nawet na półsiedząco i zaczyna się jazda! No nic, trzeba przetrwać.

Jutro ma być ładna pogoda, odwieziemy z P dzieciaki do przedszkola, żłobka i pędzimy na grzybki ❤️ ja to bardziej spacerować niż zbierać, ale lubię chodzić po lesie 😍

Wik89 lubi tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 28 września 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, może w weekend uda się zorganizować jakieś wyjście albo wyjazd z mężem? 😘 Nie dziwię Ci się, że jesteś przygnębiona i trochę sfrustrowana, dużo się teraz dzieje, ale wierzę, że wkrótce nadejdzie spokojniejszy czas i będzie lepiej 😘

Co do szkoły rodzenia, to super, że jesteś tak bardzo zadowolona 🤩 my stwierdziliśmy, że u nas w mieście szkoły rodzenia są do kitu (miasto ok. 40tys mieszkańców) i zapisaliśmy się do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym planuję rodzić, mam umowę z indywidualną położną i pracuje mój lekarz prowadzący 😉 tyle, że to jest ponad 40 km od nas i musielibyśmy poświęcić mnóstwo czasu, żeby dojeżdżać co tydzień na pełne zajęcia, więc zdecydowaliśmy się na (chyba) dwa spotkania sobotnie, takie w pigułce, pierwsze na temat porodu i połogu, a drugie na temat pielęgnacji i karmienia noworodka, myślę, że lepsze to niż nic, a każde z tych spotkań ma trwać ok. 4-5 h więc na pewno wyniesiemy coś dla siebie 👍 a i jedno spotkanie prowadzi położna z którą będę rodzić, a drugie położna która rodziła z moją kuzynką, ponoć dwie najlepsze położne w szpitalu 😎

Anet.kaa lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 1716 1717 1718 1719 1720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ