Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo wrote:Meggi! Dzięki, pocieszyłas mnie ze nie wyjdę na idiotkę 😂 ja zgodnie z om dziś mam 4+4 ale np OvuFriend/Belly pokazuje mi dziś 4+6 czyli jutro idealnie 5+0. Wydaje mi się ze ovu, które przez ostatnie miesiące analizowało moje cykle może być bardziej miarodajne. Myśle ze z taka beta już zobaczę pęcherzyk, a jeśli nie to na pewno przy następnej wizycie
Może być już pęcherzyk. Ja w 6t0d miałam już serduszko. Ja akurat wytrzymałam do tego terminu z pierwszą wizytą, ale rozumiem dziewczyny, które chcą iść szybciej i one nie są idiotkamiTrzymam kciuki, żebyś jutro mogła oficjalnie zacząć cieszyć się ciążą!
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ounai wrote:Weź, mój chłop niech ogarnie. Prąd nie wiadomo kiedy będzie, bo nie mogą znaleźć usterki (info z pierwszej ręki, bo sąsiadce z którą utrzymuję kontakt dzisiaj przekopali ogródek), więc żeby móc czystą wodę do herbaty a nie brudną od resztek mleka musiała wyczyścić ekspres. A nie chcę się wstydzić przed położna więc chcę sobie cokolwiek ogarnąć. Nie szaleję jakoś strasznie, robię powoli ich niedużo.
Niestety Pani Tatiana dziś zadzwoniła i odmówiła mi. Mówi, że jeśli się przeprowadzi bliżej to może zacząć przychodzić.
A powiedz mi, bo Ty dawałaś młodej mleko z butelki. Jeśli dziś odciągnę, schowam do lodówki to jutro muszę je jakoś ogrzewac specjalnie czy wystarczy jak zostawię żeby osiągnęło temp otoczenia?
Edit
Jeszcze co do sprzątania, to wolę tak po prostu godzince z małą codziennie coś sobie ogarnąć niż znowu zapuścić mieszkanie. A wiecie, że mojemu jakoś nie po drodze z porządkami więc pewnie po 2 miesiącach płakałabym widząc stan mieszkania. A w ten sposób jakoś bardzo dużo się nie narobię, a mam w miarę ogarnięte. Nie jakoś szałowo, ale znośnie
Tak, odciągałam mleko i zostawiałam mężowi w lodówce na dzień następny, albo jak miało być na noc to w pokoju (4h do 8h max może być w temp pokojowej) on podgrzewał wtedy butlę z mlekiem w kąpieli wodnej (czyli w garnku, nie mieliśmy podgrzewacza).
Jak szło mleko do lodówki to stało dobę max (mimo że można dłużej).
Ściąga niżej
Gagatka lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Julik wrote:Widziałyscie może gdzies jakąś listę do jakich samochodów pasuje fotelik avionaut pixel? Odwiedzimy sklep pewnie w czwartek lub piątek i chcemy przymierzyć go w samochodzie, ale szukam teraz takiej informacji i nie mogę znaleźć.
Lalia, Julik lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
patrycja92 wrote:Cześć dziewczyny od już jakiegoś czasu jestem mniej aktywna tutaj na forum ale to niestety przez remont mieszkania 😔 a teraz wpadłam w szal kompletowania wyprawki.. i mam nadzieje ze mi się to w miare szybko uda 🤦♀️ ale Was podczytuje często ☺️
Kic mam pytanie bo Ty chyba jesteś z Wawy j będziesz rodzic na żelaznej tak? Czy wykupujesz sobie położna?
Byłam pewna że Ci odpisałam.
Tak jestem z Warszawy, tak będę rodzić na Zelaznej (jak mnie nie odeślą).
Córkę tam rodziłam i syna też chce
Ani wtedy ani teraz nie będę miała opłacanej położnej (2tys zł).
Już tłumaczę czemu.
Moje ciążę prowadzone są przez lekarzy z Żelaznej i zarówno wtedy jak i teraz zostało mi odradzane przez panie doktor że szpitala wykupywanie położnej. Wytłumaczyły to tak, że tam jest tak wykwalifikowany i doświadczony personel jeśli chodzi o położne że każda zrobi swoją robotę dobrze.
Jeśli chodzi o więź, czy zaczerpnięcie jakieś wiedzy przed porodem od położnej ,czy chęć kontaktu SMS, czy poprostu chęć posiadania zaufanej osoby przy porodzie to ja tego nigdy nie potrzebowałam, rozumiem kobiety które się na wykupienie położnej decydują właśnie z tych pobudek.
Ty też z Warszawy, i też Żelazna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 19:57
patrycja92 lubi tę wiadomość
[/url]
kic83 wrote:Sylwia
Ty masz jak ja wizytę na 38t0d, 05.10?
O której? (jeśli dotrwasz) 😚
A Ty Słonko? Na którą masz?kic83 lubi tę wiadomość
-
Sylwucha wrote:Tak 5.10. o 15:20. Sama jestem ciekawa czy dotrwam 😉
A Ty Słonko? Na którą masz?
09:15 USG a o 10:00 wizytę położniczą 😘
Ciekawa jestem co tam u mnie i u Ciebie się rozwinie 😘😚Sylwucha lubi tę wiadomość
[/url]
Sylwucha wrote:Tak 5.10. o 15:20. Sama jestem ciekawa czy dotrwam 😉
A Ty Słonko? Na którą masz?kic83, Sylwucha, Lalia, Iryska lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Kochana, przegrzebałam pół internetu i nigdzie nie znalazłam 🤦♀️
Jechaliśmy do sklepu zaciskając kciuki żeby pasował do naszego samochodu, bo nie mieliśmy pomysłu na inny 🤣
Tylko, że u nas pasuje do auta i na pasy i na bazę, ale nie możemy kupić tego kolejnego chyba aerofix który można wpiąć do tej bazy bo już nie będzie pasował do samochodu 🤷♀️ tyle że dla kolejnego bobasa się przyda 😉
A ile wyszło Wam stopni w pomiarach? Podobno musi być 35-45? Nam powiedziano że w tym kolejnym się już nie mierzy kątów bo dziecku głowa już zamoistnie nie opada ale to chyba jednak ściema...12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ounai wrote:Tak ja, raz na dwa tygodnie bo miałam cholestazę. Zależy w którym lab, bo robiłam w dwóch. Czekałam ok 5 dni. W szpitalu było szybciej, bo po 3 dniach. Masz podejrzenie cholestazy?
Sama dla siebie zrobiłam, próby i kwasy. Niby jest rzadka, ale moje 3 znajome miały, jednej ciążę musieli rozwiązać w 30tc bo wątroba jej siadała. W drugiej ciąży wyszła jej z badań profilaktycznych ze względy na pierwszą ciążę, a nie miała objawów żadnych. Więc dla swojego spokoju zrobiłam, może panikara że mnie, ale majątku nie kosztuja te badania, a spać będę spokojniej.O ❤️
Z ❤️ -
Julik wrote:Myślę ze ten następny moze wystarczy przypiac pasami ? Bo przeciez wyjmować go i tak nie będziemy z dzieckiem... 🤔 chociaż nie wiem czy wtedy mozna przypiac tylem do kierunku jazdy. Nie wiem tak gdybam na razie sobie. Też nad tym się zastanawiałam i na pewno zapytam czy nastepny bedzie pasował w razie czego, ale nawet jeśli nie to chyba zdecydujemy się na pixela.
Czy któraś z was kupowała używany fotelik? Bo chyba nie widziałam żeby któraś o tym pisała. 🙂
My kupiliśmy używany fotelik z baza ale na gwarancji. Nie żebym byla sknera ale młody jest większy i sądzę że szybko wyrośnie z tego pierwszego fotelika, rodzinę mamy blisko i raczej nie będziemy az tak często jeździć autem bo przychodnie mam 5min spacerem od domu. Zamierzamy zainwestować w ten nastepny.Julik lubi tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:A ile wyszło Wam stopni w pomiarach? Podobno musi być 35-45? Nam powiedziano że w tym kolejnym się już nie mierzy kątów bo dziecku głowa już zamoistnie nie opada ale to chyba jednak ściema...
Przy pixelu 38 albo 41🤔 nie pamiętam 😅 a tego drugiego nie mierzyliśmyEwa88 lubi tę wiadomość
-
Błagam dobijcie mnie żoładek tak mnie boli że oszaleć można. Trzecie herbata z mięty właśnie mi wchodzi i niicDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Dzieczyny byłam u gin na kontroli wszystko jest dobrze bóle . Takie mogę mieć bo wszystko rośnie i macica się unosi.
Mam potwerdzone już na 100% chłopak i to 338gr szczęścia 🥰🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2020, 19:59
Meggi110818, Karenira, Zulugula, Mowe, kic83, Sylwucha, kiniusia270, Iryska, Lalia, Natisz, Annia, KarolinaMaria, Ewa88 , patrycja92, dmg111, doomi03, Julik, Pcosik, Ounai, SzalonaOna, Inaa89, Nikaa92, kar_oliv, Lulu83, Marti29 lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Annia wrote:A wtedy skierowanie do szpitala? Może zrobisz N. ten sam numer, że urodzisz w dniu wizyty. 😁
U mnie znów akcja sraczka 💩 Już nie wiem czy to stres, czy młode 🤨Annia, Ewa88 , doomi03, Ounai, kar_oliv lubią tę wiadomość
-
Nadzieja94 wrote:Dzieczyny byłam u gin na kontroli wszystko jest dobrze bóle . Takie mogę mieć bo wszystko rośnie i macica się unosi.
Mam potwerdzone już na 100% chłopak i to 338gr szczęścia 🥰🥰
Wspaniale! 💙 Najważniejsze że zdrowy chłopak!Nadzieja94 lubi tę wiadomość
[/url]
Sylwucha wrote:Hihi, tak kazał mi przyjechać głównie po skierowanie. Ale na wszelki wypadek w czwartek zrobię jeszcze badanie krwi i moczu.
U mnie znów akcja sraczka 💩 Już nie wiem czy to stres, czy młode 🤨
Ja też w czwartek będę robiła morfologię i mocz
Myślę że stres, chociaz kto Cię tam wie, może jedno i drugie?!Sylwucha lubi tę wiadomość
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność