Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwucha wrote:Czytam teraz, że zaleca się przynajmniej raz w każdym trymestrze 😐
Zainteresowałam się tematem, bo znajoma jest we wczesnej ciąży i wyszedł jej wynik igg 448 i podświetlony na czerwono.
Irysko a Tobie twój lekarz kazał powtarzać toksoplazmozę znowu?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Iryska wrote:Mi coś mówił, że między 21-26 tygodniem mam powtórzyć. Ale jeszcze się upewnię, czy to o to chodziło, bo dużo tych badań różnych jest😀Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
dmg111 wrote:Odpisuje grupowo:
Co do koronawirusa, moja mama i ciocia są pielęgniarkami i widzę jak martwią się o siebie i.. O mnie. Więc mając dzieciaczka w brzuchu i możliwość 100% l4 polecam zostać z dziećmi w domu. Normalnie faktycznie może być tak, że moze przejść jak przeziębienie, ale nie musi. Nie ma co ryzykować, kobiet w ciąży nie badają, łożysko też nie jest nie wiadomo jaka oczyszczalnia. Nawet w tej księdze ciąży pisali, że ogrom złych rzeczy przepuszcza, potem zrobię zdjęcie i wrzucę :* Dlatego uważajmy na siebie i dzidzie :*
Co do moczu, mi też wyszły na początku jakieś Leukocyty, ciała ketonowe, dużo sluzu i nawet bakterie, ale zdałam sobie sprawę że przez 3 dni mało co piłam, bo irytowało mnie to sikanie w nocy. Po 4 dniach picia 3l wody dziennie wyszły tylko bakterie, lekarz kazał mi brać urosept, po tygodniu mimo wszystko skierował mnie na posiew i wyszedł ujemny. Powiedział, że około 10% kobiet ma z tym problem, bo macica uciska coś tam i coś tam nie przepływa dobrze (😂). Teraz zapobiegawczo biorę raz dziennie po 2 tabletki uroseptu, to lek ziołowy, bezpieczny w ciąży. Więc jak cokolwiek Wam wyjdzie to polecamdmg111 lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Co do Toxoplasmozy znalazłam wytyczne Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego i u kobiet ujemnych w pierwszym trymestrze do powtórki w 21-26 tygodniu ciąży. (Tutaj link: http://www.femmed.com.pl/wp-content/uploads/2013/02/rekomendacjaopiekaprzedporodowa.pdf)
No, ulżyło mi.dmg111, Sylwucha, kar_oliv lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny mam zapisane USG genetyczne na 27 maja czyli 11+5, babeczka mówiła aby przyjść tydzień wcześniej czyli 20.05 zrobić PAPA z krwi czyli 10+6 - to nie za wcześnie?
Na kalendarzu ovufriend pokazuje mi, że od 21.05 mogę robić te badania. -
Annia wrote:Ech, to pewnie powtórzę teraz sama z siebie dla świętego spokoju, pójdę w przyszłym tygodniu.
Zapytam naszego N., w poniedziałek mam wizytę.Annia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:A boli? Jak nie boli, to odpuść.
Ja się panicznie boję bolących zębów 😐 Raz tak spuchłam, że nie umiałam oka otworzyć... skończyło się antybiotykiem i rwaniem 😱 -
Sylwucha wrote:Ja chyba też, bo trochę spanikowałam... 😐
Zapytam naszego N., w poniedziałek mam wizytę.
Anetka ja miałam w 11+6 prenatalne i tydzień wcześniej szłam na pobranie krwi w 10+6. Ta krew można pobierać od 10 tygodnia.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Jeśli termin umowy próbnej kończy Ci się przed skonczeniem 12 tygodnia i dowiedzą sie o ciąży, to mogą ci chyba nie przedłużyć umowy (bynajmniej nie mają takiego obowiązku, ale decyzja zależy od pracodawcy). Jesli weźmiesz L4 ciazowe to możesz je ciągnąć i do porodu, nawet jeśli nie przedluza ci umowy, ale wtedy nie będzie ci sie nalezal macierzynski... Jak już to może bierz zwykle zwolnienie jak już bd musiała...i nie mów nic w pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 07:04
-
nick nieaktualnyAnet.kaa wrote:Dziewczyny mam zapisane USG genetyczne na 27 maja czyli 11+5, babeczka mówiła aby przyjść tydzień wcześniej czyli 20.05 zrobić PAPA z krwi czyli 10+6 - to nie za wcześnie?
Na kalendarzu ovufriend pokazuje mi, że od 21.05 mogę robić te badania.
Ja się czaje na 8.06, to będzie 12t4d. Z każdym dzieckiem w tym czasie robiłam i było okej.. -
Annie super, myślałam że ten 10+6 jest za wcześnie, więc mnie uspokoilaś.
W ogóle wyczytałam że ta babeczka z Medi co ma mi robić USG jest świetna, wszyscy ją chwalą więc jestem bardzo zadowolona i chyba nie będę szła do kogoś innego jeszcze na USG, we gdyby coś wyszło nie tak to NIFTY.Annia, Lalia lubią tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Jeśli termin umowy próbnej kończy Ci się przed skonczeniem 12 tygodnia i dowiedzą sie o ciąży, to mogą ci chyba nie przedłużyć umowy (bynajmniej nie mają takiego obowiązku, ale decyzja zależy od pracodawcy). Jesli weźmiesz L4 ciazowe to możesz je ciągnąć i do porodu, nawet jeśli nie przedluza ci umowy, ale wtedy nie będzie ci sie nalezal macierzynski... Jak już to może bierz zwykle zwolnienie jak już bd musiała...i nie mów nic w pracy."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
SzalonaOna wrote:Ja bym przeniosła na tydzień później.
Ja się czaje na 8.06, to będzie 12t4d. Z każdym dzieckiem w tym czasie robiłam i było okej..SzalonaOna lubi tę wiadomość