Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Inga28 wrote:Dziewczyny które mają wadę wzroku mam pytanie. Bo lekarz zalecił mi kontrolę u okulisty po 30tc i akurat wizyta wypada mi dzisiaj. Ale teraz mnie naszło pytanie czy okulista wystawia jakiś dokument/wpis do karty ciąży, że nie ma przeciwskazań do porodu naturalnego?
Inga, chyba możesz poprosić okuliste o coś takiego. Ja mam niepełnosprawność związaną z kręgosłupem i mój lekarz wystawił mi zaświadczenie, nie wpis do karty, że nie ma przeciwskazań do porodu SN i jak pokazałam to ginowi to powiedział, że super i że mam to mieć w swojej teczce z, dokumentacją i zabrać do szpitala, od diabetologa też będę chciała taki papier 😉
A tak w ogóle to zbieram się właśnie do diabetologa na wizytę kontr9kna3, wyniki mam niezłe a cukier przykro czułam tylko raz w ciągu tych dwóch tygodni, więc powinien być zadowolony 👍
Miłego dnia dziewczyny 😘Inga28, KarolinaMaria, Inaa89, dmg111, Suszarka, Ounai lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Myślałam, że będzie gorzej.
Cc miałam o 9:00, a Pionizacja po 22, a teraz pierwszy raz siku po zdjęciu cewnika. Caly czas dostaję środki przeciwbolowe. Da się przeżyć 😉
Napisz nam coś więcej o Lence i Oliwceile mierzą i ważą?
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Karenira, u nas ponoć nie robią testu przed, no bo jeszcze jak ktoś przyjeżdża na planowaną CC to zdążą mieć wynik, ale jak ktoś przyjeżdża akcją porodową to często zdąży urodzić zanim będzie wynik testów 😉
Sylwia, mega dzielna jesteś 😘 bierz przeciwbólowe tyle ile możesz, nie ma się co męczyć, a sił potrzebujesz 😘 przytulam mocno Ciebie i dziewczynki 🤗
Ounai, w moim szpitalu, z tego co dziewczyny napisały na grupie na fb, to przy SN czy CC maseczki muszą być cały czas, na korytarzach obowiązkowo, a w sali jeśli nie ma nikogo z personelu tylko same pacjentki to można zdjąć, trzeba zakładać jeśli wchodzi ktoś z personelu.
Przy porodzie trzeba mieć cały czas, niektórzy pozwalają zsunac z nosa. Można zdjąć jeśli zostaje się samemu w sali porodowej.
Ja będę mieć, jeśli nic nie spierniczy, swoją położną więc myślę, że rączej nikt inny z personelu nie będzie się tam plątał za dużo, a dzięki temu będę musiała mieć tą maseczkę bardzo rzadko podczas porodu albo może nawet wcale. Bo na korytarzu czy na sali po porodzie to pal sześć, ale rodzić z zasłoniętą buzia i nosem? 🤦♀️
Jeszcze się nie spinam, bo trochę czasu mam. Będę pytać gina bliżej porodu jak to dokładnie wygląda. -
nick nieaktualnyDzień dobry w piąteczek ❤️
Muszę powiedzieć, że nawet się wyspałam! Mimo, że spałam z córeczka znowu. Ale całkiem spoko noc była. Mąż właśnie pojechał zawieźć młode do żłobka i szkoły, a ja leze z synem i z kawusia...
Dziś w planach tylko szybkie zakupy, ogarnąć szybki obiadek (Ziemniaki, jajko i mizeria), kupić igły do pena, a reszta dnia bez planów.
Dziś na czczo cukier 96no nic, nie spodziewałam się. Cały tydzień jadłam na kolację to samo i było okej, a tu nagle przy piątku wywaliło 😂 życie. Trzeba jakoś przeżyć.
kic83, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Evelle28, Inga28, KarolinaMaria, Enigvaa, kiniusia270, Inaa89, Lalia, Ewa88 , dmg111, patrycja92, Suszarka, Iryska, kar_oliv, Ounai lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Sylwia, u nas też. Ale np przy SN mogłam nie mieć, ale byłam praktycznie cały czas sama. Jak potrzebowałam pomocy to miałam dzwonić po położna. Mi to nie przeszkadzało akurat, ale myślę że wiele dziewczyn może czuć się jakby były porzucone, osamotnione w takiej chwili.
Btw, moja córka dziś (ma 6,5 tygodnia) śpi w pajacu, w którym syn w 4 dobie wychodził ze szpitala
To pokazuje że każda ciąża inna i każde dziecko inne.
Jak dziś noc?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Sylwucha wrote:Myślałam, że będzie gorzej.
Cc miałam o 9:00, a Pionizacja po 22, a teraz pierwszy raz siku po zdjęciu cewnika. Caly czas dostaję środki przeciwbolowe. Da się przeżyć 😉
Jak będziesz w stanie to napisz Kochana coś więcej o tym ja się czujesz, jak dziewczynki 😘Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:Dzień dobry w piąteczek ❤️
Muszę powiedzieć, że nawet się wyspałam! Mimo, że spałam z córeczka znowu. Ale całkiem spoko noc była. Mąż właśnie pojechał zawieźć młode do żłobka i szkoły, a ja leze z synem i z kawusia...
Dziś w planach tylko szybkie zakupy, ogarnąć szybki obiadek (Ziemniaki, jajko i mizeria), kupić igły do pena, a reszta dnia bez planów.
Dziś na czczo cukier 96no nic, nie spodziewałam się. Cały tydzień jadłam na kolację to samo i było okej, a tu nagle przy piątku wywaliło 😂 życie. Trzeba jakoś przeżyć.
Motylku
Jak synek się czuję? Lepiej?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykic83 wrote:Motylku
Jak synek się czuję? Lepiej? -
Ja dzisiaj mam masę roboty. Sprzątanie muszę ogarnąć całą chatę niestety bo mam wczoraj po operacji wyszła ze szpitala muszę też gotować na dwie rodziny i do tego hektar prasowaniaDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Czerwiec 2025 pozytywny test. Cudzie trwaj❤️❤️❤️
11.07 - pierwsza wizyta🤞 -
nick nieaktualny
-
Hej, już po wizycie
Stasiu nie spieszy się na świat 🙈 szyjka długa zamknięta. Waga ok. 3200g także chociaż tu zwolnił...ułożenie nadal miednicowe 🤦♀️ Lekarz mówił, ze jeszcze ma miejsce żeby fiknąć... Za tydzień 16.10 na 9 mam KTG i lekarz sprawdzi czy ułożył się glowkowo. Jeśli nie, to dostanę skierowanie do szpitala
SzalonaOna, kic83, Inaa89, Lalia, Inga28, Zulugula, Ewa88 , dmg111, Wik89, Suszarka, Annia, kar_oliv lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
SzalonaOna wrote:A ja z Tobą kochanie! Mam pomysł. Mamy do siebie blisko, wtedy nasi mężowie zostają z dziećmi w 1 domu, a my z noworodkami w drugim🤪
SzalonaOna lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnykiniusia270 wrote:Hej, już po wizycie
Stasiu nie spieszy się na świat 🙈 szyjka długa zamknięta. Waga ok. 3200g także chociaż tu zwolnił...ułożenie nadal miednicowe 🤦♀️ Lekarz mówił, ze jeszcze ma miejsce żeby fiknąć... Za tydzień 16.10 na 9 mam KTG i lekarz sprawdzi czy ułożył się glowkowo. Jeśli nie, to dostanę skierowanie do szpitala
A jeśli skierowanie do szpitala, to co, cc czy obrót? -
Motylku to łóżeczko chicco wydaje mi się ze jest bardzo dobra cena. One caly czas utrzymują się dosc wysoko cenowo. Wiec pozniej mysle ze sprzedasz rowniez bez problemu 😉
SzalonaOna lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰