X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Lalia, mnie się też wydaje że Mała rośnie ok, a nawet jeśli miałaby się urodzić duża to co mam zrobić? Powiedzieć lekarzowi: doktorze nie dziękuję, nie będę rodzić, takiego dużego dziecka nie zamawiałam? 🤦 Jedno co się cieszę że się nie popłakałam u nich tylko dopiero w domu.

Anetka Twoja koleżanka to jakaś straszna cholera musi być. Ale spokojnie, karma wraca i w takich kwestiach :) w ogóle zgryźliwe komentarze do ciężarnych walą tylko inne kobiety, faceci się jakoś lepiej umieją zachować...brak słów 🤦

Irysko, ta moja szwagierka od smoczków została przyjęta na indukcję z taką samą sytuacją jak u Ciebie. Od 12 dostawała oksy i urodziła chyba 19:50. Niech się biorą za Ciebie jutro, mniej czasu będziesz w szpitalu i szybciej przytulisz dzidziusia :)

Kic, efekt super! Jak była kwarantanna na wiosnę to obcinalam włosy mężowi. I raz wyszło spoko, a za drugim razem zapomniałam nałożyć nakładkę na maszynkę. Biedak skończył z fryzurą ala Zagłoba 😂

Julik, dużo zdrowia dla babci! Myślę że prawdopodobieństwo że się zaraziłaś jest niewielkie, chociaż nie dziwię się wcale że się denerwujesz. Na pewno jeśli (odpukać) teraz byś miała 👑 to przy porodzie już nie będziesz mieć problemów.

Następnym razem odpowiedz im tylko, że powinni się cieszyć, że rośnie zdrowa, bo chyba to jest najważniejsze, a wręcz lepiej ze nie ma hipotrofii.

Suszarka lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    kar_oliv z jakiego przepisu robiłaś rogaliki? Ja zawsze robię z przepisu babci ale wychodzą takie trochę drożdżowe a trochę kruche 😅

Robiłam z tego :D Tylko musiałam dodać jeszcze łyżkę mąki żeby masa się dobrze związała :) i lekko podgrzałam mleko.

https://www.youtube.com/watch?v=s7UiIbwPwM8

Suszarka lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 11:34

SzalonaOna, KarolinaMaria, calanthe, Inga28, Nowastaraczka, Annia, Lalia, kiniusia270, Inaa89, Zulugula, kic83, Suszarka, Wik89, Fragaria, kar_oliv, Julik, doomi03 lubią tę wiadomość

• Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    O jeny już?? Wez nie strasz, ja jestem dzień za Tobą 😅 może jakaś infekcja.. ale spokojnie, ponoć nawet na 3tyg przed może zacząć, chociaz to i tak dość wcześnie 🙈

Sama panikuje, że dużo za wcześnie, ale wszystko wskazuje na czop, tym bardziej że nie mam żadnych objawów infekcji 😱🙈

Lalia lubi tę wiadomość

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ale w nocy nie wstawał do córki, bo... ma taki sen, że jej nigdy nie słyszał 🤦🤷
    Ile razy miałam mu to za złe, wrr 😉

Kic, co tam wstawanie do córki, ważne, że piecze bezy 😂😂😂 myślę, że wiele dziewczyn się ze mną zgodzi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 11:16

Lalia, kic83, Suszarka, dmg111, Julik, doomi03 lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś miałam echo serca i 3 prenatalne. Serduszko bije pięknie, miarowo nie ma już skurczy 💙
    Wszystko jest ok.
    Dzidzia ma 1270 g 💪
    d60081259bf2.jpg

Inga28, calanthe, Nowastaraczka, Lalia, kiniusia270, Maniaaa., Inaa89, Zulugula, Nikaa92, Enigvaa, Annia, kic83, SzalonaOna, Suszarka, Wik89, Ounai, Fragaria, dmg111, kar_oliv, Karenira, doomi03 lubią tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg no to męża musi działać na obrotach podwójnych i prędko wszystko ogarniać.
    Zdążycie, spokojnie :) jestem przekonana, że Julcia poczeka :)

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane ♥️

Kicuś, nic nie wskazuje na hipotrofie synka, wierzę, że będzie wszystko dobrze 😘 i życzę Ci żebyś miała szanse na SN jeśli tego chcesz i żeby poszło łatwiej niż z córcia 😘

Dmg, a ja to Ci zazdroszczę 🤣 dla mnie poród między 37+0 a 39+0 to jedyna szansa żeby być na święta w domu z synkiem i baaaardzo mi się to marzy 😍🙏 ale doskonale Cię rozumiem, że będziesz duuużo spokojniejsza będąc już na swoim mieszkanku, trzymam kciuki żeby Julcia grzecznie sobie czekała ✊

Mania, ja dzisiaj rano się wycieram a tam taki glut śluzu, bardziej wyglądał jak ciągnący smark😂😂 i myślę: "nie no, czop to chyba czop, a nie coś takiego!" i na szczęście nie popadłam w panikę 🙈
    Mam nadzieję, że jeśli Twój glut to faktycznie czop, to niech odchodzi baaardzo powoli, aż do 37+0 🤗

Natisz, cieszę się że maluch zdrowo rośnie! Śliczne zdjęcia 💙 macie już imię? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 11:35

Maniaaa., Inaa89, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Julcia ma koło 3.1kg, ale ciężko dokładnie pomierzyć, bo jest bardzo nisko 🙈 Szyjka mocno skrócona, rozwarcie minimalne, ale przez to, że jest tak nisko to sama ją rozwiera i skraca. Ciężko określić termin, ale mówi, że raczej nie bede z tych, co chodzą po szpitalu i czekają na poród, prognozuje go przed terminem 🙈 Jak chce dotrzymać przeprowadzki to mam lezec i nic nie robić, a jak już tam oficjalnie zamieszkamy to dopiero bawić się w układanie itp., bo wtedy już "będę mogła rodzic na spokojnie" 🙈

Nie tego się spodziewałam! Każda moja kolezanka rodziła mocno po terminie, ale na to odpowiedzial, że pewnie żadna inna nie pracowała jak uparta w 8 miesiącu ciąży i nie robiła remontu 😂
    Panikuję!
    Dmg księżniczka juz ma piekna wagę 😉 a Ty do domu i lezec 😉 to może uda Ci się jeszcze pochodzić z brzuszkiem 😊 bo zadnych jako takich objawów nie masz poki co??

dmg111 lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Natisz Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Kicuś, nic nie wskazuje na hipotrofie synka, wierzę, że będzie wszystko dobrze 😘 i życzę Ci żebyś miała szanse na SN jeśli tego chcesz i żeby poszło łatwiej niż z córcia 😘

Dmg, a ja to Ci zazdroszczę 🤣 dla mnie poród między 37+0 a 39+0 to jedyna szansa żeby być na święta w domu z synkiem i baaaardzo mi się to marzy 😍🙏 ale doskonale Cię rozumiem, że będziesz duuużo spokojniejsza będąc już na swoim mieszkanku, trzymam kciuki żeby Julcia grzecznie sobie czekała ✊

Mania, ja dzisiaj rano się wycieram a tam taki glut śluzu, bardziej wyglądał jak ciągnący smark😂😂 i myślę: "nie no, czop to chyba czop, a nie coś takiego!" i na szczęście nie popadłam w panikę 🙈
    Mam nadzieję, że jeśli Twój glut to faktycznie czop, to niech odchodzi baaardzo powoli, aż do 37+0 🤗

Kochana mamy, będzie po moim bracie.
    Miał być Staś ale mojemu mężowi to imię niw leżało i będzie Filipek 😊😊😊

Lalia, SzalonaOna, Suszarka, doomi03 lubią tę wiadomość

"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩

5cs 🤰
    26.04 II kreski
    03.06 👶2,46 cm
    17.06 wizyta kontrolna
    24.06 prenatalne

Progesterone Besins 2x1

oar8flw14pzyezfw.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostałam sms od mojej poloznej 😁 od 22 października zaczynamy szkole rodzenia, stacjonarnie na szczęście 😉😊

Na 20 października umówiłam się do fizroterapeutki na masaz. Bardzo fajna i przemiła Pani, jest tez rehabilitantka uroginekologiczna 😉

Zulugula, Lalia, SzalonaOna, Suszarka, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Mam nadzieję, że to jakiś fałszywy alarm. Zobaczymy co w środę powie lekarz 🙈 ale zaczynam panikować, bo ja nawet nie zaczęłam torby pakować 😱 i muszę pościel wyprac i pieluszki 😂😅

Lalia lubi tę wiadomość

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti29 wrote:
    Moim zdaniem mleko im nie służy, ja bym zmieniła na inne
    Ooo dawno Cię tu nie było, co u Ciebie?
    Jak samopoczucie?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, wszyztko będzie dobrze, zaraz przytulisz synka.
    Jesteśmy z Tobą myślami i dobrą energią ❤

Natisz, Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, bardzo ładnie wyglądasz, a brzuszek faktycznie zgrabniutki :)

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam jak wynik?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Julcia ma koło 3.1kg, ale ciężko dokładnie pomierzyć, bo jest bardzo nisko 🙈 Szyjka mocno skrócona, rozwarcie minimalne, ale przez to, że jest tak nisko to sama ją rozwiera i skraca. Ciężko określić termin, ale mówi, że raczej nie bede z tych, co chodzą po szpitalu i czekają na poród, prognozuje go przed terminem 🙈 Jak chce dotrzymać przeprowadzki to mam lezec i nic nie robić, a jak już tam oficjalnie zamieszkamy to dopiero bawić się w układanie itp., bo wtedy już "będę mogła rodzic na spokojnie" 🙈

Nie tego się spodziewałam! Każda moja kolezanka rodziła mocno po terminie, ale na to odpowiedzial, że pewnie żadna inna nie pracowała jak uparta w 8 miesiącu ciąży i nie robiła remontu 😂
    Panikuję!
    Boże, zaraz powitamy Julcie 😍😍😍

dmg111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Tak jest. U nas z tego co wiem na pewno w szpitalu w którym ja chce rodzić idzie się dzień planowanym cc i pobierają wymaz do testu na 👑
    Ale to jest jeszcze nic, wyobraźcie sobie, że jak jadę z nagłym porodem, to robią wymaz na IP i czas oczekiwania na IP na wynik jest do 24h! No paranoja :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Dziewczyny, czy zabezpieczalyscie/planujecie zabezpieczać krew pępowinowa? Prawdę mówiąc nie wiem czy ten wątek nam się tu już przewijał?
    Ja osobiście się nie decyduje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natisz wrote:
    Hej dziewczyny, dziś miałam echo serca i 3 prenatalne. Serduszko bije pięknie, miarowo nie ma już skurczy 💙
    Wszystko jest ok.
    Dzidzia ma 1270 g 💪
    d60081259bf2.jpg
    Ale piękne zdjęcie ❤️ gratuluję!

Moja tyle ważyła tydzień pozniej🤦‍♀️

Kiedy teraz wizyta?

Natisz lubi tę wiadomość

‹‹ 1870 1871 1872 1873 1874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ