Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarka wrote:Lalia, mnie się też wydaje że Mała rośnie ok, a nawet jeśli miałaby się urodzić duża to co mam zrobić? Powiedzieć lekarzowi: doktorze nie dziękuję, nie będę rodzić, takiego dużego dziecka nie zamawiałam? 🤦 Jedno co się cieszę że się nie popłakałam u nich tylko dopiero w domu.
Anetka Twoja koleżanka to jakaś straszna cholera musi być. Ale spokojnie, karma wraca i w takich kwestiachw ogóle zgryźliwe komentarze do ciężarnych walą tylko inne kobiety, faceci się jakoś lepiej umieją zachować...brak słów 🤦
Irysko, ta moja szwagierka od smoczków została przyjęta na indukcję z taką samą sytuacją jak u Ciebie. Od 12 dostawała oksy i urodziła chyba 19:50. Niech się biorą za Ciebie jutro, mniej czasu będziesz w szpitalu i szybciej przytulisz dzidziusia
Kic, efekt super! Jak była kwarantanna na wiosnę to obcinalam włosy mężowi. I raz wyszło spoko, a za drugim razem zapomniałam nałożyć nakładkę na maszynkę. Biedak skończył z fryzurą ala Zagłoba 😂
Julik, dużo zdrowia dla babci! Myślę że prawdopodobieństwo że się zaraziłaś jest niewielkie, chociaż nie dziwię się wcale że się denerwujesz. Na pewno jeśli (odpukać) teraz byś miała 👑 to przy porodzie już nie będziesz mieć problemów.
Następnym razem odpowiedz im tylko, że powinni się cieszyć, że rośnie zdrowa, bo chyba to jest najważniejsze, a wręcz lepiej ze nie ma hipotrofii.Suszarka lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:kar_oliv z jakiego przepisu robiłaś rogaliki? Ja zawsze robię z przepisu babci ale wychodzą takie trochę drożdżowe a trochę kruche 😅
Robiłam z tegoTylko musiałam dodać jeszcze łyżkę mąki żeby masa się dobrze związała
i lekko podgrzałam mleko.
https://www.youtube.com/watch?v=s7UiIbwPwM8Suszarka lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 11:34
SzalonaOna, KarolinaMaria, calanthe, Inga28, Nowastaraczka, Annia, Lalia, kiniusia270, Inaa89, Zulugula, kic83, Suszarka, Wik89, Fragaria, kar_oliv, Julik, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:O jeny już?? Wez nie strasz, ja jestem dzień za Tobą 😅 może jakaś infekcja.. ale spokojnie, ponoć nawet na 3tyg przed może zacząć, chociaz to i tak dość wcześnie 🙈
Sama panikuje, że dużo za wcześnie, ale wszystko wskazuje na czop, tym bardziej że nie mam żadnych objawów infekcji 😱🙈Lalia lubi tę wiadomość
A🩷 27.11.2020
M🩵02.07.2025 -
kic83 wrote:Ale w nocy nie wstawał do córki, bo... ma taki sen, że jej nigdy nie słyszał 🤦🤷
Ile razy miałam mu to za złe, wrr 😉
Kic, co tam wstawanie do córki, ważne, że piecze bezy 😂😂😂 myślę, że wiele dziewczyn się ze mną zgodzi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 11:16
Lalia, kic83, Suszarka, dmg111, Julik, doomi03 lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Hej dziewczyny, dziś miałam echo serca i 3 prenatalne. Serduszko bije pięknie, miarowo nie ma już skurczy 💙
Wszystko jest ok.
Dzidzia ma 1270 g 💪
Inga28, calanthe, Nowastaraczka, Lalia, kiniusia270, Maniaaa., Inaa89, Zulugula, Nikaa92, Enigvaa, Annia, kic83, SzalonaOna, Suszarka, Wik89, Ounai, Fragaria, dmg111, kar_oliv, Karenira, doomi03 lubią tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane ♥️
Kicuś, nic nie wskazuje na hipotrofie synka, wierzę, że będzie wszystko dobrze 😘 i życzę Ci żebyś miała szanse na SN jeśli tego chcesz i żeby poszło łatwiej niż z córcia 😘
Dmg, a ja to Ci zazdroszczę 🤣 dla mnie poród między 37+0 a 39+0 to jedyna szansa żeby być na święta w domu z synkiem i baaaardzo mi się to marzy 😍🙏 ale doskonale Cię rozumiem, że będziesz duuużo spokojniejsza będąc już na swoim mieszkanku, trzymam kciuki żeby Julcia grzecznie sobie czekała ✊
Mania, ja dzisiaj rano się wycieram a tam taki glut śluzu, bardziej wyglądał jak ciągnący smark😂😂 i myślę: "nie no, czop to chyba czop, a nie coś takiego!" i na szczęście nie popadłam w panikę 🙈
Mam nadzieję, że jeśli Twój glut to faktycznie czop, to niech odchodzi baaardzo powoli, aż do 37+0 🤗
Natisz, cieszę się że maluch zdrowo rośnie! Śliczne zdjęcia 💙 macie już imię? 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 11:35
Maniaaa., Inaa89, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
dmg111 wrote:Julcia ma koło 3.1kg, ale ciężko dokładnie pomierzyć, bo jest bardzo nisko 🙈 Szyjka mocno skrócona, rozwarcie minimalne, ale przez to, że jest tak nisko to sama ją rozwiera i skraca. Ciężko określić termin, ale mówi, że raczej nie bede z tych, co chodzą po szpitalu i czekają na poród, prognozuje go przed terminem 🙈 Jak chce dotrzymać przeprowadzki to mam lezec i nic nie robić, a jak już tam oficjalnie zamieszkamy to dopiero bawić się w układanie itp., bo wtedy już "będę mogła rodzic na spokojnie" 🙈
Nie tego się spodziewałam! Każda moja kolezanka rodziła mocno po terminie, ale na to odpowiedzial, że pewnie żadna inna nie pracowała jak uparta w 8 miesiącu ciąży i nie robiła remontu 😂
Panikuję!dmg111 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Lalia wrote:Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane ♥️
Kicuś, nic nie wskazuje na hipotrofie synka, wierzę, że będzie wszystko dobrze 😘 i życzę Ci żebyś miała szanse na SN jeśli tego chcesz i żeby poszło łatwiej niż z córcia 😘
Dmg, a ja to Ci zazdroszczę 🤣 dla mnie poród między 37+0 a 39+0 to jedyna szansa żeby być na święta w domu z synkiem i baaaardzo mi się to marzy 😍🙏 ale doskonale Cię rozumiem, że będziesz duuużo spokojniejsza będąc już na swoim mieszkanku, trzymam kciuki żeby Julcia grzecznie sobie czekała ✊
Mania, ja dzisiaj rano się wycieram a tam taki glut śluzu, bardziej wyglądał jak ciągnący smark😂😂 i myślę: "nie no, czop to chyba czop, a nie coś takiego!" i na szczęście nie popadłam w panikę 🙈
Mam nadzieję, że jeśli Twój glut to faktycznie czop, to niech odchodzi baaardzo powoli, aż do 37+0 🤗
Natisz, cieszę się że maluch zdrowo rośnie! Śliczne zdjęcia 💙 macie już imię? 😉
Miał być Staś ale mojemu mężowi to imię niw leżało i będzie Filipek 😊😊😊Lalia, SzalonaOna, Suszarka, doomi03 lubią tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Ja właśnie dostałam sms od mojej poloznej 😁 od 22 października zaczynamy szkole rodzenia, stacjonarnie na szczęście 😉😊
Na 20 października umówiłam się do fizroterapeutki na masaz. Bardzo fajna i przemiła Pani, jest tez rehabilitantka uroginekologiczna 😉Zulugula, Lalia, SzalonaOna, Suszarka, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Lalia wrote:Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane ♥️
Natisz, cieszę się że maluch zdrowo rośnie! Śliczne zdjęcia 💙 macie już imię? 😉
Mam nadzieję, że to jakiś fałszywy alarm. Zobaczymy co w środę powie lekarz 🙈 ale zaczynam panikować, bo ja nawet nie zaczęłam torby pakować 😱 i muszę pościel wyprac i pieluszki 😂😅Lalia lubi tę wiadomość
A🩷 27.11.2020
M🩵02.07.2025 -
nick nieaktualnydmg111 wrote:Julcia ma koło 3.1kg, ale ciężko dokładnie pomierzyć, bo jest bardzo nisko 🙈 Szyjka mocno skrócona, rozwarcie minimalne, ale przez to, że jest tak nisko to sama ją rozwiera i skraca. Ciężko określić termin, ale mówi, że raczej nie bede z tych, co chodzą po szpitalu i czekają na poród, prognozuje go przed terminem 🙈 Jak chce dotrzymać przeprowadzki to mam lezec i nic nie robić, a jak już tam oficjalnie zamieszkamy to dopiero bawić się w układanie itp., bo wtedy już "będę mogła rodzic na spokojnie" 🙈
Nie tego się spodziewałam! Każda moja kolezanka rodziła mocno po terminie, ale na to odpowiedzial, że pewnie żadna inna nie pracowała jak uparta w 8 miesiącu ciąży i nie robiła remontu 😂
Panikuję!dmg111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Tak jest. U nas z tego co wiem na pewno w szpitalu w którym ja chce rodzić idzie się dzień planowanym cc i pobierają wymaz do testu na 👑
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatisz wrote:
Moja tyle ważyła tydzień pozniej🤦♀️
Kiedy teraz wizyta?Natisz lubi tę wiadomość