Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:Ja kupilam sundvika. Chyba jako jedyna ma
Ten stolik skladany. No i byla zdecydowanie tansza niz jak sie rozgladalam w innych sklepach. Jakos wydaje sie calkiem spoko jak za ta cene
Ja mam Stuva folja, blat do przewijania może być wyżej (jako przewijak) lub niżej (jako biureczko później) lub można całkiem zdjąć. Jedyna wada to blat wystaje do przodu i trzeba uważać żeby nie uderzyć głową jak się coś wyciąga z szuflady 🤣Fragaria lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:Ooo Filipki charakterne chłopaki, ale są przekochani
wiem co mówię - mam Filipka!
SzalonaOna lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Ja juz po wizycie. Wody plodowe w normie, nie widać uszkodzeń, nic juz nie cieknie. Ogolnie lekarz stwierdzil ze to nie były wody. No ale bym przeciez rozpoznała siki od sluzu i wod płodowych (uzylam papierka lakmusowego) A ta krew z śluzem to czop sie odkleja. Nie pytałam jak szyjka ale skoro mnie nie zatrzymał i mam się pokazać za 2 tyg to raczej normalna xD maly juz tak nie pędzi z waga ale wiadomo margines błędu jest, teraz waży 3356g. Co daje 74centyl. Ale lekarz podsumował ze i tak jestem juz tykajaca bomba.
Karenira, Natisz, kiniusia270, Zulugula, Wik89, Lalia, kar_oliv, Inaa89, SzalonaOna, Suszarka, dmg111, kic83, Ounai, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Aleście naprodukowały od rana .
Iryska trzymam kciuki za cc . Już pewnie jesteś po i odpoczywasz
Natisz jakie super zdjęcie
Nikaa "tykająca bomba", ciekawe określenie. Pewnie czujesz ulgę, że wszystko jest w porządku
Umówiłam sobie NIFTY pro z testDNA. W środę rano przyjedzie pielęgniarka pobrać krew. Potem pokręciłam się trochę po kuchni, zrobiłam wielką michę farszu mięsno-grzybowego do krokietów albo pierogów. Oczywiście w międzyczasie poprzytulałam trochę porcelanę. A niedawno dostałam zawału. Kojarzę, że kilka dni temu przewinął się podobny temat. Poszłam sobie na "dwójeczkę" i musiałam się trochę pospinać. Od tego spinania od razu miałam jasnoróżowe plamienie widoczne na papierze. Ja wiem, że takimi plamieniami nie powinno się przejmować, a i tak czułam się jakby mi ktoś nagle włączył "panic button". Dobrze myślę, że takie rzeczy mogą się zdarzać? Kilkanaście minut później jak poszłam na siku, to już tylko takie resztki plamienia były na papierze. Oczywiście w tych pierwszych nerwach to od razu poczułam, że mnie trochę brzuch boli. Paranoja +10. Żeby się uspokoić umówiłam sobie wizytę na jutro do swojego lekarza, z której mam nadzieję zrezygnować wieczorem jak plamienie nie wróci...
Natisz, Ounai lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Na wątku jest taka okołoporodowa atmosfera, że w tym tygodniu zamawiam rzeczy do torby szpitalnej 🙄😂 majty, podkłady, jeszcze jedną koszulę.
Irysko, pewnie się już przytulasz z synkiem!
Sylwia, domyślam się, że jesteś zajęta. Cieszę się, że kryzys zażegnany. Podziwiam Cię bardzo, jesteś naszą forumową bohaterką. Trzymam kciuki, byś w tę sobotę w spokoju mogła obejrzeć chociaż fragment The Voice! Na dobry początek niech to będzie 5 minut 😁
Ja mam łóżeczko z Ikei, właśnie z serii z Sundvik. To z woodies oddaliśmy, bo dwa razy przysłali nam wadliwe... 🙄 to z Ikei jakość rewelacja!Wik89, Lalia, Fragaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Karenira wrote:Aleście naprodukowały od rana .
Iryska trzymam kciuki za cc . Już pewnie jesteś po i odpoczywasz
Natisz jakie super zdjęcie
Nikaa "tykająca bomba", ciekawe określenie. Pewnie czujesz ulgę, że wszystko jest w porządku
Umówiłam sobie NIFTY pro z testDNA. W środę rano przyjedzie pielęgniarka pobrać krew. Potem pokręciłam się trochę po kuchni, zrobiłam wielką michę farszu mięsno-grzybowego do krokietów albo pierogów. Oczywiście w międzyczasie poprzytulałam trochę porcelanę. A niedawno dostałam zawału. Kojarzę, że kilka dni temu przewinął się podobny temat. Poszłam sobie na "dwójeczkę" i musiałam się trochę pospinać. Od tego spinania od razu miałam jasnoróżowe plamienie widoczne na papierze. Ja wiem, że takimi plamieniami nie powinno się przejmować, a i tak czułam się jakby mi ktoś nagle włączył "panic button". Dobrze myślę, że takie rzeczy mogą się zdarzać? Kilkanaście minut później jak poszłam na siku, to już tylko takie resztki plamienia były na papierze. Oczywiście w tych pierwszych nerwach to od razu poczułam, że mnie trochę brzuch boli. Paranoja +10. Żeby się uspokoić umówiłam sobie wizytę na jutro do swojego lekarza, z której mam nadzieję zrezygnować wieczorem jak plamienie nie wróci...
Karenira Ty jesteś moją ciążowa siostrą. Termin będziemy mieć podobny.
Ja nie dzień dzisiejszy zeszlam z wagi trzy kilo nic nie mogę jeść, po wszytkim mnie mdli zmuszam się teraz już nawet do picia bo nawet po wodzie mam mdłości.
Ja mam wizytę u mojej Pani doktor za tydzieńDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Zulugula wrote:Nika to chyba jeszcze chwilkę poczekasz
A co Ci niby wyszło na papierku lakmusowym? Wysokie ph, że wiesz że to wody?
Dokladnie, bo sluz jak kontrolowałam to wychodzil 5-5.5 ph, mocz jak dobrze pamiętam to taki odcień jakby zielony cos na poziomie 6 (nie pamiętam dokładnie skali) A tu wyszedl taki ciemnozielony/granatowy czyli wysokie ph. No i mocz jednak specyficznie pachnie. No chyba ze mam bezzapachowy mocz i tym razem wyszedl z podwyższonym ph. Nie wiem co to było ale najważniejsze ze maly jest aktywny i ma w czym pływać i nic nie widać ani na usg ani na badaniu na fotelu.
Karenira taka bomba z popsutym wyświetlaczem czasu kiedy wybuchnie 😜 oj ulga straszna chociaż tez inaczej jak czuje się ruchy i są takie jak zawsze to tez jakoś spokojniej.Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ja mam Stuva folja, blat do przewijania może być wyżej (jako przewijak) lub niżej (jako biureczko później) lub można całkiem zdjąć. Jedyna wada to blat wystaje do przodu i trzeba uważać żeby nie uderzyć głową jak się coś wyciąga z szuflady 🤣
U mnie folja niedostepna dlugo byla. I w sumie ciesze sie ze stanelo na sundvika bo pozniej przygarne do swojego pokoiku „pracowni” i nie bedzie widac ze to przewijak 😁
Edit a poczatkowo wlasnie chcialam folja bo mnie Twoje zdjecia powalily i tez tak chcialamWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 15:12
Lalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Moja śmieszka .. zapomnieliśmy potwierdzić dziś płeć z lekarzem ale no raczej nic się nie zmieniło xD xD ostatnio mówił ze 100% babeczka .. wazy 820 gram i ustaliliśmy taka pewna datę cc lekarz sprawdził ze wtedy pracuje i wg i jak Bóg da będzie 11.01.2021
...
...
Inga28, Enigvaa, Natisz, kiniusia270, Zulugula, Lalia, SzalonaOna, Wik89, Nikaa92, Karenira, kic83, kar_oliv, calanthe, Ounai, Maniaaa., doomi03 lubią tę wiadomość
DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
KarolinaMaria wrote:Na wątku jest taka okołoporodowa atmosfera, że w tym tygodniu zamawiam rzeczy do torby szpitalnej 🙄😂 majty, podkłady, jeszcze jedną koszulę.
Irysko, pewnie się już przytulasz z synkiem!
Sylwia, domyślam się, że jesteś zajęta. Cieszę się, że kryzys zażegnany. Podziwiam Cię bardzo, jesteś naszą forumową bohaterką. Trzymam kciuki, byś w tę sobotę w spokoju mogła obejrzeć chociaż fragment The Voice! Na dobry początek niech to będzie 5 minut 😁
Ja mam łóżeczko z Ikei, właśnie z serii z Sundvik. To z woodies oddaliśmy, bo dwa razy przysłali nam wadliwe... 🙄 to z Ikei jakość rewelacja!
O jejku na serio tak źle z tym łóżeczkiem? Ja mam w koszyku i to był mój typ numer 1.O ❤️
Z ❤️ -
Jednorożcu ogromnie Ci współczuję tego samopoczucia. Sama mam podobnie, poza tym, że z wagi nie schodzę. Raczej trzymam albo nawet bardzo powolutku idę do góry, tak po 200-300g na tydzień. Po wszystkim mnie mdli, nawet po wodzie i sporą część faktycznie zostawiam w łazience. Niemniej jednak jem wszystko jak leci z apetytem. Jak jestem głodna to mdłości są gorsze, więc już wolę jeść smaczne rzeczy i najwyżej potem trochę pocierpieć. Przyzwyczaiłam się już chyba do tego rzygania36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Piękne zdjęcie😊😊
suzi1994 lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Karenira wrote:Jednorożcu ogromnie Ci współczuję tego samopoczucia. Sama mam podobnie, poza tym, że z wagi nie schodzę. Raczej trzymam albo nawet bardzo powolutku idę do góry, tak po 200-300g na tydzień. Po wszystkim mnie mdli, nawet po wodzie i sporą część faktycznie zostawiam w łazience. Niemniej jednak jem wszystko jak leci z apetytem. Jak jestem głodna to mdłości są gorsze, więc już wolę jeść smaczne rzeczy i najwyżej potem trochę pocierpieć. Przyzwyczaiłam się już chyba do tego rzygania
No właśnie ja nie rzygam a chyba bym już wolała. Mam non stop takie uczucie pełnego żołądka i tak jak czasem coś na nim siądzie i tak 24 h/ dobę. Największą ochotę na jedzenie mam wieczorem więc kolację zawsze sobie ( albo mąż) robię taką lepszą i bardziej sysacą nie tylko zwykłe kanapki.
Dzisiaj np planuję domową pizzę bo mam ciasto w zamrażarce a pasuje mi posprzątać lodówkęKarenira lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
nick nieaktualny
-
Suzi, śliczne zdjęcia 😉
Jednorożec, współczuję bardzo! U mnie do 14-15 tygodnia ciąży był stały jadłospis 😂
Śniadanie parówka i chleb
Drugie śniadanie kabanos i chleb
Obiad obowiązkowo mięso, najlepiej bez niczego więcej
Podwieczorek tost z szynką i serem
Kolacja kanapka z szynką i ogórkiem zielonym
Mi tylko po mięsie nie było niedobrze 😅
A co do picia, to niezależnie co piłam, to wymiotowalam 🤣
Nie mogłam nic słodkiego, żadnych owoców, warzywa też pogarszały mdłości (oprócz tego ogórka), odstawiłam kawę, soki, jogurty 🙈
A i wchodziły mi strasznie dobrze frytki! Ale takie domowe z ziemniaków smażone na patelni 😂 moja mama jak mówiłam co jem to nie mogła uwierzyć że przy takich mdlosciach wchodzi mi coś tak tłustego, ale wchodziło super 👌
Chyba wszystkie dziewczyny tutaj pamiętają moje frytki 🍟🍟🍟😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2020, 15:50
Wik89, KarolinaMaria, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Ja również polecam frytki w pierwszym trymestrze
Na mdłości/zgagę pomagał mi też ser żółty oraz duuuuża ilość wody niegazowanej, czasem z cytryną i imbirem. I słone paluszkiLalia lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Hej hej:)
Iryska trzymam kciuki ❤️
Gratuluje udanych wizyt;)
U mnie Stasiu nadal głowa w gorze, ani ćwiczenia ani muzyka i latarka Go nie kuszą 🤨
Lalia pamietam te frytki i tez mi robiłaś smaka
Aaa i dzisiaj zamówiłam 2 koszule na ramkach z dolce sono te pierwsze ze zdjęć. Wzięłam S-ki w czwartek powinny przyjść to dam znać jak z jakością a później ewentualnie jak z użytkowaniemLalia lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm