Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej;) Kic już kreślę „x” w kalendarzu do piątku
nocka średnia, cały czas od wczoraj pada i przez to co chwile się kręciłam. Miałam dzisiaj iść na długi spacer i na zakupy a przez deszcz i wiatr skocze po zakupy na obiad autem 🤨 Łapią mnie chwilami bóle okresowe i mocno twardnieje brzuch a tak to nic poza tym... Gorzej psychicznie nie mam nastroju, mąż chwilami boi się odezwać jak widzi moja minę 😅
kic83 lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Zulugula wrote:Prawie wcale nie używamy soli, ciśnienie mierze codziennie, mocz tez tydzien temu dobry.
Obrączka juz nie tak łatwo wchodzi na palec..
Dłonie i kostki, czytalam że to normalne ale czuję się jak kloc jak to widzę , mimo że jest to delikatne stadium 🙈
Nogi dobrze jest kłaść trochę wyżej i faktycznie lepiej ale nie wiem co z rękami , muszę doczytać. Dzisiaj tak nie leje jak wczoraj to pójdę tez na spacer a jak nie to po klatce będę chodzic góra dół jak Kic
U nas wczoraj na noc był 🐝, ledwo się już wturlałam, a jeszcze kilka dni temu nie było tak źle 🙈 porąbani ci lekarze co radzą kilka razy dziennie pod kątem porodu, ja po jednym razie czułam się jakbym przebiegła półmaraton 😅
Jak by Ci Zulu zaczynaly bardziej puchnąć dłonie, to pomysł może o schowaniu do porodu obrączki gdzieś w bezpiecznym miejscu, zeby potem nie chcieli Ci jej ciąć w szpitalu jakby utknela na amen. Kuzynka mi pokazywała zdjęcie jej koleżanki w szpitalu, to masakrycznie to wygladalo jak tak napuchla jak balon a ta obrączka jej sie wrzynala w palec brrrZulugula lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😘
Jakiś mam taki "zamuł" dzisiaj, ni to śpiąca, ni to przybita, powiedziałabym, że taka "niedorobiona" 🤣
Zgadzam się z Wami całkowicie co do covida, jeszcze początkiem roku nie wyobrażałam sobie, że moja ciąża może wyglądać w TEN sposób: utrudniony dostęp do laboratoriów, ograniczenia w gabinetach, zero porodów rodzinnych, zero obecności ojca po porodzie, praktycznie wykluczenie ojca z prowadzenia ciąży, strach o zamknięcie szpitala, strach o brak miejsc w szpitalu itd. 🤦♀️
Ale ja się staram nastawić, że nie będę się przejmować czymś, na co nie mam wpływu i nie jest ode mnie zależne 😉
Mam nadzieję, że dzisiaj każda z Was będzie miała dobry dzień 😘 nasze świeżutkie Mamusie będą mieć spokojny dzień z maluszkiem, nasze Mamusie na mecie będą się dobrze czuły, a pozostałe Mamusie będą miały bezstresowy przebieg ciąż 🤗
Życzę Wam, żeby dzisiaj się Wam wszystko układało ♥️ wizyty, porody, remonty, czas z maluchami, praca, dzisiejsze plany ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 09:46
doomi03, calanthe, Zulugula, Suszarka, Inaa89, dmg111, Karenira, kar_oliv, Annia, kiniusia270, Ounai, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Ja się też boję 👑 i kwarantanny. O ile chorobę - mam nadzieję - przeszlabym dość łagodnie, to nie wiadomo jaki to ma wpływ na dziecko. A w kwarantannie ani pomocy lekarza jakby coś się działo z ciążą, ani niczego... Mieszkam z babcią która choruje jak to starsze osoby, tata ma problemy z sercem, nie wyobrazam sobie żeby miało im się coś stać 😭 już pomijam że mąż ma nową pracę od dwóch tygodni i kwarantanna to ostatnia rzecz jaka byłaby nam potrzebna
dlatego póki co staram się po pierwsze mocno uważać na siebie, nie wychodzić bez potrzeby itd., a po drugie nie oglądam za bardzo kanałów newsowych ani wiadomości bo zauważyłam że za bardzo mnie to nakręca
mam nadzieję że niedługo się ten koszmar skończy...
Ja tez nie wiem co mam mysleć o tym wirusie.. kolezanka ze swoim 6 tyg bobasem z biegunką wyladowala w szpitalu i okazalo sie ze dziecko ma Covida i to jest jeden jego objaw! Przez lekarzy zostala poinformowana w ten sposob "taka mala a juz ma Covida".. a swoja droga jak rozpoznac u takiego maluszka biegunke? taki maluszek robi przeciez rzadka kupe.. patrzymy na kolor?
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
patrycja92 wrote:Ja tez nie wiem co mam mysleć o tym wirusie.. kolezanka ze swoim 6 tyg bobasem z biegunką wyladowala w szpitalu i okazalo sie ze dziecko ma Covida i to jest jeden jego objaw! Przez lekarzy zostala poinformowana w ten sposob "taka mala a juz ma Covida".. a swoja droga jak rozpoznac u takiego maluszka biegunke? taki maluszek robi przeciez rzadka kupe.. patrzymy na kolor?
Przede wszystkim częstotliwość jest większa niż normalna kupka, a w pewnym momencie może już lecieć sama woda, bez treści. No i zapach jest inny, normalna kupka ma taki słodkawy zapach, chora, biegunkowa kupka ma drażniący, nieprzyjemny zapach, taki nawet kwaśnawy - i też pupa szybko robi się czerwona i odparzona. Słychać też charakterystyczne przelewanie w jelitach podczas biegunki.patrycja92, Lalia lubią tę wiadomość
-
Po nieprzespanej nocy wlasnie leze pod ktg na IP, położna sprawdzila rozwarcie jakieś 4cm. Po ktg do lekarza i on oceni co dalej. A mial siedzieć do soboty xD
doomi03, Inga28, kar_oliv, Annia, KarolinaMaria, Wik89, kiniusia270, SzalonaOna, casteam, Suszarka, Anet.kaa, Lalia, Ounai, Iryska, Fragaria, dmg111, Nowastaraczka, Ewa88 , Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Przede wszystkim częstotliwość jest większa niż normalna kupka, a w pewnym momencie może już lecieć sama woda, bez treści. No i zapach jest inny, normalna kupka ma taki słodkawy zapach, chora, biegunkowa kupka ma drażniący, nieprzyjemny zapach, taki nawet kwaśnawy - i też pupa szybko robi się czerwona i odparzona. Słychać też charakterystyczne przelewanie w jelitach podczas biegunki.
Dzięki Ula 😘 nie ma to jak doświadczona mama ☺️Ulaa, Lalia lubią tę wiadomość
starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Nikaa92 wrote:Po nieprzespanej nocy wlasnie leze pod ktg na IP, położna sprawdzila rozwarcie jakieś 4cm. Po ktg do lekarza i on oceni co dalej. A mial siedzieć do soboty xD
Wow! Wczoraj gdzies mi się rzucilo, że poród właściwy zaczyna się niby właśnie od 4cm😱 informuj nas!😁doomi03, Lalia lubią tę wiadomość
💙
💗 -
Nikaa92 wrote:Po nieprzespanej nocy wlasnie leze pod ktg na IP, położna sprawdzila rozwarcie jakieś 4cm. Po ktg do lekarza i on oceni co dalej. A mial siedzieć do soboty xD
Coś tak czułam rano, że u Ciebie się coś zadzieje!
4 cm to już zaraz będziesz tuliła swoje dziecko 😘
A jak się czujesz, jak teraz boli??Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Synek miał inny planPowodzenia!
-
A ja witam sie dzis w 24tyg 🥰😍 dopiero co pisalam tutaj ze zaczynam 23 a tu już kolejny 😯
Aktualizacja brzuszka 😉
A teraz pedze do fryzjera 😊 juz mam taki odrost ze koniec.. troche bynajmniej tez wyjdę z domu 😊😉MałaMi90, kic83, kar_oliv, calanthe, Annia, KarolinaMaria, doomi03, Zulugula, SzalonaOna, Suszarka, Lalia, patrycja92, Iryska, Fragaria, dmg111, Enigvaa lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Inna
Jaki ładny duży już brzuszek!
Pokaż później włosy 😚Inaa89 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Nikaa92 wrote:Po nieprzespanej nocy wlasnie leze pod ktg na IP, położna sprawdzila rozwarcie jakieś 4cm. Po ktg do lekarza i on oceni co dalej. A mial siedzieć do soboty xD02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny,
Widze, ze juz troche sie przez ten czas jak mnie nie bylo rozpakowało z dwupakow !Gratulujacje ❤️🍼🍼
Wszystkim zycze Milego Dnia, udanych wizyt i szybkich porodów
U nas dzisiaj kolejny tydzien i kolejny kilogram do kolekcjiojjj na koniec ciazy bede niezla bułą
Ja dzisiaj tez niewyspana, spalam moze z 3h / jak nie sasiedzi za sciana z potężnymi harcami, to maz chrapał, to ja sie nie moglam uspac, to Mlody sie budzil i tak noc minela, zdecydowanie za szybko -
Nika, no to dzieje się! Powodzenia i dawaj znać!
Edit. a ja jestem jeden dzień za Tobą i w ogóle nie czuję się przygotowana na poród, matko, tyle planów jeszcze.. ale to, że u Ciebie się zaczęło, dało mi teraz do myślenia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 10:31
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Wik89 wrote:Nika, no to dzieje się! Powodzenia i dawaj znać!
Edit. a ja jestem jeden dzień za Tobą i w ogóle nie czuję się przygotowana na poród, matko, tyle planów jeszcze.. ale to, że u Ciebie się zaczęło, dało mi teraz do myślenia...
Wik nie znasz dnia ani godziny! Szykuj się tez 😁😚Wik89 lubi tę wiadomość
💙
💗