X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Mamuśki co na ból gardła w ciąży? Czuje że zaczyna mnie boleć..

Ja polecam zwykle landrynki. Nawilza gardlo,
    Zawsze przy chorobie sie ratuje cukierkami :)

🔸28 lat

Wysłany: 13 października 2020, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragaria wrote:
    Jutro o 11:45 😉
    Oooo to trzymam kciuki ❤️

Fragaria, dmg111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jakby tego mało było, do mojego fatalnego samopoczucia doszły mdłości, nie wiem czy nie zwroce kolacji zaraz... Bleeee :( zdecydowanie ten tydzień nie należy do moich faworytów :/

• Ounai Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi, fajny ten Twój Mios. A fotelik prawie taki duży jak gondola 😂 za to kolor fotelika cudny. Też mi się podobał, ale stwierdziłam, że czarny będzie łatwiej sprzedać, a nie planuję od razu trzeciego dziecka więc nie zostawiam.
    Kłóć się ze sklepem, bo to spora różnica, zwłaszcza jak przyjdzie Ci sprzedać. A jak nie to bym zwróciła i kupiła w innym sklepie.

Mąż mnie tak w ogóle pochwalił za obiad. Patrzcie jakie to proste. Wystarczy kilka lat nie gotować nic, potem robicie jeden chujowy obiad i chłop zachwycony 😂

Młody przyszedł z rykiem, że boli go kostka, więc śpię obstawiona dziećmi :P

Dziś ogólnie młoda hit, już śpi a zwykle harcuje do 1:00. Więc karmiąc ją zrobiłam przelewy a potem wstawiłam jeszcze pranie.

Przyznam szczerze, że jestem padnięta, bo jednak trzeba konkretnie zasuwać, żeby cokolwiek zdążyć zrobić w czasie kiedy ona śpi

Nowastaraczka, suzi1994, Lalia lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Ounai
    Ty to mega obrotna jesteś, sprzątanie, prasowanie, obiad, odbieranie z Martą Tymka, do tego zakupy dla dzieci, bycie na forum aktywną.
    Jeszcze gdybyś powiedziała, że jeszcze męża bzykasz bo masz czas i ochotę to bym to podsumowała "no way" ktoś taki nie może istnieć 😘
    Chapeau bas!
    E no weź z tym bzykaniem nie przesadzaj 😂 poza tym ja mam takie dni raz na ruski rok. Obiadów nie gotowalam przez dobre 5 lat, ale chciałabym zacząć bo dobrze zarabiamy, ale tracimy kupę kasy na żarcie na dowóz. Zakupy robię przez internet, z telefonu, karmiąc Martę. Forum tak samo. Prasowanie też jeśli mam czas to prasuję, bo lubię mieć wyprasowane ubrania, ale przyznam szczerze, że teraz, odkąd jest Marta nie robię tego już tak bardzo dokładnie jak kiedyś. Chociaż kiedyś chyba popadalam w zbytni perfekcjonizm. Obiady postanowiłam, że będę robić jeśli Marta i czas pozwoli ale takie które się przygotowuje w pół godziny. Muszę obczaić przepisy na lidlomixa, to będą się robić prawie same :P Dzisiaj robiłam kurczaka z papryką i pieczarkami duszonego z jogurtem naturalnym. Kurczaka kupiłam w Lidlu już pokrojonego ;) Jutro planuję Kurczaka (też pokrojonego) curry z ananasem i kukurydza z puszki. To oczywiście z ryżem. Pojutrze chcę zrobić gulasz z kaszą. Gulasz w lidlomixie więc będzie się dusić sam. Wszystko oczywiście jeśli mała pozwoli. A przedszkole mamy obok domu, po drugiej stronie drogi, tylko trzeba je obejść bo wejście jest od drugiej strony, tak, że 5 min na piechotę. Już mam obczajone, że muszę Martę nakarmić ok 15:00 i przed 16 sobie wychodzimy po braciszka. Chyba, że zje koło 13 albo 14 to wtedy jej nie budzę tylko ubieram kurtkę na chustę i idziemy ;)
    Szczerze mówiąc wolałabym mieć więcej samozaparcia do niejedzenia słodyczy niż do prasowania albo do ćwiczenia tak jak Ty. A tu patrzę w lustro i wyję, bo tak fatalnie wyglądam a jednak sięgam po kolejny kawałek Brownie 😂 może w weekend namowie męża na jakieś ciacho dla diabetyków.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Suzi, fajny ten Twój Mios. A fotelik prawie taki duży jak gondola 😂 za to kolor fotelika cudny. Też mi się podobał, ale stwierdziłam, że czarny będzie łatwiej sprzedać, a nie planuję od razu trzeciego dziecka więc nie zostawiam.
    Kłóć się ze sklepem, bo to spora różnica, zwłaszcza jak przyjdzie Ci sprzedać. A jak nie to bym zwróciła i kupiła w innym sklepie.

Mąż mnie tak w ogóle pochwalił za obiad. Patrzcie jakie to proste. Wystarczy kilka lat nie gotować nic, potem robicie jeden chujowy obiad i chłop zachwycony 😂Przyznam szczerze, że jestem padnięta, bo jednak trzeba konkretnie zasuwać, żeby cokolwiek zdążyć zrobić w czasie kiedy ona śpi

Właśnie jutro tam pojadę .. tylko ze boje się ze oleja temat.. jak im udowodnię ze miał być 2.0.. słowo przeciwko słowu .. myśle ze facet mnie specjalnie tak załatwił ( ale nie chce nikogo oceniać zobaczymy jutro ) bo nawet kartkę z zaliczka gdzie było napisane dokładnie ze za wózek 2.0 zostawił sobie i mi zabrał i kazał koniecznie mieć jeżeli chce odebrać wózek .. a na paragonie nie ma info ze to 2.0 🤷‍♀️🤷‍♀️

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • suzi1994 Autorytet

Wysłany: 13 października 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn po tej tygodniowej ponad przerwie poszedł dziś do przedszkola ( drugi dzień - pierwszy to był płacz mój i jego 1,5 tyg temu a później się przeziębił ) i dziś zawiózł go mój mąż sam ( nie jest tak zżyty z dzieckiem jak ja ) i mały został bez problemu ! Panie mówią ze ani razu nie płakał nawet ! Jestem taka dumna .. ale ja oczywiście nie spałam pół nocy jak wiedziałam ze rano idzie .. No i odebrałam go dziś z tego przedszkola o 12 już ( przed lezakowaniem ) jutro ma zostać na cały dzień wiec dopiero zobaczymy jak to będzie najbardziej obawiam się leżakowania ze on nie zaśnie a wszystkie dzieci tak i ze wtedy będzie płacz , okaże się .. będę pod telefonem i najwyżej po niego pojadę .. No i teraz się modle żeby znów mi się nie przeziębił

DZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Właśnie jutro tam pojadę .. tylko ze boje się ze oleja temat.. jak im udowodnię ze miał być 2.0.. słowo przeciwko słowu .. myśle ze facet mnie specjalnie tak załatwił ( ale nie chce nikogo oceniać zobaczymy jutro ) bo nawet kartkę z zaliczka gdzie było napisane dokładnie ze za wózek 2.0 zostawił sobie i mi zabrał i kazał koniecznie mieć jeżeli chce odebrać wózek .. a na paragonie nie ma info ze to 2.0 🤷‍♀️🤷‍♀️
    No ale cena jest wózka 2.0 a nie 1.0

dmg111 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzi1994 wrote:
    Mój syn po tej tygodniowej ponad przerwie poszedł dziś do przedszkola ( drugi dzień - pierwszy to był płacz mój i jego 1,5 tyg temu a później się przeziębił ) i dziś zawiózł go mój mąż sam ( nie jest tak zżyty z dzieckiem jak ja ) i mały został bez problemu ! Panie mówią ze ani razu nie płakał nawet ! Jestem taka dumna .. ale ja oczywiście nie spałam pół nocy jak wiedziałam ze rano idzie .. No i odebrałam go dziś z tego przedszkola o 12 już ( przed lezakowaniem ) jutro ma zostać na cały dzień wiec dopiero zobaczymy jak to będzie najbardziej obawiam się leżakowania ze on nie zaśnie a wszystkie dzieci tak i ze wtedy będzie płacz , okaże się .. będę pod telefonem i najwyżej po niego pojadę .. No i teraz się modle żeby znów mi się nie przeziębił
    Dziecko wyczuwa Twoje emocje i je przejmuje. Jeśli mama się stresuje, dużo całuje dziecko, zegna się z nim długo to dziecko boi się iść do przedszkola bo myśli, że tam jest coś złego. Mąż pewnie nie przeżywał tak jak Ty (tatusiowie tak mają) i dlatego syn nie płakał. Niech mąż odwozi syna, a Ty go zaprowadź dopiero za jakieś 2 tygodnie, jak on i Ty przyzwyczaicie się że chodzi już do przedszkola i nie płacze :) Nie zakładaj też złego scenariusza. Opowiedz synkowi, że zostanie na leżakowaniu, mów mu ze będzie fajnie, że wszystkie dzieci będą spać i on też może spać z tymi dziećmi, że będzie miał swój przedszkolny kocyk. Musisz mu mówić o rzeczach związanych z przedszkolem tak jakby to była super przygoda, żeby on się nastawiał tylko i wyłącznie pozytywnie. Ale myślę (mam nadzieję że się nie obrazisz), że synek da radę i to Ty bardziej przezywasz to przedszkole niż on bo w Twoich oczach on ciągle jest taki malutki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 00:55

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka
    Wyslalam Ci wiadomość

Dziewczyny zaczynam podpuchać delikatnie.. da się to jakoś zatrzymać/ograniczyć?
    Fakt, mało piję i mało się ruszam, ale są teraz takie pogody , że o jedno i drugie ciężko

💙
    💗
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula a może za dużo soli spożywasz?

Cala noc nie spie bo mam jakieś skurcze, ciepły prysznic nie pomogl. Po prysznicu zrobiły się trochę silniejsze ale bardziej odlegle od siebie....męczące to bo bym wolala się wyspać nim wyląduje na porodówce 😔😔

doomi03 lubi tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai dla mnie też jesteś MEGA bohaterka, że tak ogarniasz! Ja tutaj ostatnio głównie jak stalkerka jakaś daję radę tylko podczytywać. Tak więc jakbyście zakładały jakaś tajną grupę, to proszę nie zapomnijcie o mnie. 😎

Kic, Nikaa i wszystkie dziewczyny w pobliżu terminu trzymam kciuki za Was.

Doomi i jak te skurcze? Wyciszyło się?

Sylwia, Iryska dajcie znać co u Was. 😘 Jak się czujecie?

Zulu jeśli zaczynasz puchnąć to sprawdzaj ciśnienie i czy nie ma białka w moczu. Na samo puchnięcie nie mam sposobu, bo słuchałam jeden dzień w połogu i po w miarę przespanej normalnie nocy w domu to zeszło.

Suzi, wozek prezentuje się super, ale ja na pewno bym reklamowała, sprzedali Ci nie to za co placilas...

Ounai, Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Staram się :( ale jakoś mnei niepokoja te moje bóle :(

Strasznie boli mnie krzyż, mała się rusza mniej, a chwilami sama nie wiem jak leżę, czy to macica się stawia, czy mała się wypycha.... :/

3 ciąża, a ja nie jestem w stanie powiedzieć, co się dzieje 🙀
    Może skontroluj to na IP jeśli Cię to martwi Motylku?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Może skontroluj to na IP jeśli Cię to martwi Motylku?

Anniu
    Jak u Ciebie?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Anniu
    Jak u Ciebie?
    Po staremu. ;) Trochę mam baby blues przez tą całą koronę... Nie tak wyobrażałam sobie moja ciążę i początki macierzyństwa. 😕 Mam wrażenie, że ta cała sytuacja najpierw zabrała mi radość z ciąży (wiesz względna izolacja, ograniczenie niepotrzebnych kontaktów...), co w lipcu/sierpniu się wyluzowało to teraz znowu 100 razy gorzej. :/

Jak u Ciebie? Czy te marsze po schodach coś dały? Jak nastrój?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 11:35

Anet.kaa lubi tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nowastaraczka, Lalia, Fragaria lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Maniaaa., Lalia, Annia, kic83 lubią tę wiadomość

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Staram się :( ale jakoś mnei niepokoja te moje bóle :(

Strasznie boli mnie krzyż, mała się rusza mniej, a chwilami sama nie wiem jak leżę, czy to macica się stawia, czy mała się wypycha.... :/

3 ciąża, a ja nie jestem w stanie powiedzieć, co się dzieje 🙀
    Motylku ja bym tak chyba nie wytrzymała jak Ty, i pojechałabym sprawdzic na IP.
    To nie ze Cie strasze bo wiadomo kazda kobieta przechodzi wszystko inaczej, ale ja w tym samym tyg co Ty mialam takie bole dosc mocne, okazało się że mam silne zakażenie i musialam urodzić.
    Takze dla spokoju lepiej sprawdzic.. 😘

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też cała ta sytuacja covidowa przytłacza. Myślałam, że najgorsze mamy już za sobą... na wszystkich nas się to odbije, bo nawet jeśli nie wstrzymają rodzinnych w 'naszych' wytypowanych szpitalach, to pewnie przez to, że wstrzymają w innych, te z możliwością rodzinnego będą oblężone i zacznie się odsyłanie... błędne koło 🙄Jednak najbardziej zależy mi, by urodzić, tam gdzie chcę, już niekoniecznie z partnerem.

Edit: dla rozpakowanych mam też zapowiada się ciężki okres, nie dość, że teraz było ciężko dostać się do poradni, to jeszcze bardziej się to nakręci. Życzę Wam, żebyście musiały tam chodzić tylko na szczepienia! Dużo zdrowia dla maluchów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 07:27

doomi03, Annia lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
‹‹ 1891 1892 1893 1894 1895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ