Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
SolAngelica wrote:Powiem wam że ja może tego tak nie odczuwam bo w luksmedzie przyjmują wmiare normalnie a na NFZ nie chodzę od 3lat... A co do korony my się teraz bunkrujemy bo mąż ma zabieg na oczy i boi się panicznie teraz zachorować. W weekend się dowiedzieliśmy że jego siostra i jej mąż mają koronę. Ale już jest lepiej mieli gorączkę i stracili węch i smak. Gorzej że mieszkają z teściową i babcia. Ale jak na razie się nie zaraziły
Luxmed może teraz faktycznie funkcjonuje normalnie, ale nie było tak cały czas. Ja w marcu nie moglam sie u nich dostać do żadnego gina bo każda wizytę mi odwoływali, a dla mnie to byla gra na czas żeby dostać się i potwierdzić ciążę i mieć to na piśmie , bo dosłownie chwilę po tym co zaszlam wszyscy w pracy dostaliśmy wypowiedzenia i musiałam się szybko wybronić. Udalo mi się dostać jedynie na wizytę klepnięta z dnia na dzień i to tylko dlatego udalo sie ze do niej doszło bo dzień wcześniej sama z siebie zrobilam powtórkę beta hcg zeby sie upewnić ze juz powinien byc widoczny pecherzyk, tak to bym została splawiona bo z samego rana lekarz wydzwaniał do wszystkich pacjentek z zapytaniem czy aby na pewno musi odbyć wizytę. Potem też byly cyrki z jakimis procedurami ze najpierw teleporada na której trzeba bylo dostać skierowanie "na cito" na wizyte stacjonarnie u lekarza... Serio w przypadku kobiet w ciąży gdzie regularność wizyt jest ważna, a na niektore trzeba zjawiać się w konkretnych tygodniach, to byla jakas paranoja...
Także nawet prywatna placówki na początkach korona czasow tez wcale nie funkcjonowala tak dobrze 😛. Tylko się cieszyć ze trafilas już na czas kiedy już wszystko funkcjonowało sprawniej 😛 -
Dziewczyny jaka dawkę magnezu bierzecie? Gin powiedziała mi dziś ze mam brać na ten mój napiety brzuch ale nie powiedziała w jakiej dawcę, a ja przez ta cała ulgę po zobaczeniu serduszka zapomniałam zapytać. Kupiłam Magnefar B6 Bio, 60 mg w jednej tabletce, pani w aptece polecała ze jeden z lepszych. Mówił ze sugeruje dwa razy dziennie ale nie wiem czy jej wierzyć
Kic jedno jest pewne, na pewno urodzisz prędzej czy później
myśle ze złapie Cię po prostu nagle
Nika trzymam kciuki! Dawaj znać! Lalia szczerze mówiąc mam przeczucia ze to będzie dziewczynka, ale tak naprawdę to wszystko mi, i w sumie nam, jedno. Czekam na 16.00 i dzwonie do Primaginu z Twojego polecenia umówić się na usg prenatalne. Dxwonilam z ciekawości do Profamilii i nawet z mężem nie wpuszczają na usg, a ja chciałabym żeby chociaż raz zobaczył jak to wyglada i jakoś bardziej to poczuł
Lalia lubi tę wiadomość
-
Nikaa92 wrote:Leze na patologi ciazy bo chwilowo nie ma miejsc na trakcie porodowym. Truptam, skurcze co raz silniejsze , szyjka ladnie zgladzona ale rozwarcie nadal 4cm Kuba nisko, wiec myknelam pod ciepły prysznic i znów jakby mocniejsze skurcze. Dostalam zastrzyki w tylek na rozwarcie i zmniejszenie skurczy.
A lekarze obstawiają ze dzis urodzisz?02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Ladyo wrote:Dziewczyny jaka dawkę magnezu bierzecie? Gin powiedziała mi dziś ze mam brać na ten mój napiety brzuch ale nie powiedziała w jakiej dawcę, a ja przez ta cała ulgę po zobaczeniu serduszka zapomniałam zapytać. Kupiłam Magnefar B6 Bio, 60 mg w jednej tabletce, pani w aptece polecała ze jeden z lepszych. Mówił ze sugeruje dwa razy dziennie ale nie wiem czy jej wierzyć
Kic jedno jest pewne, na pewno urodzisz prędzej czy później
myśle ze złapie Cię po prostu nagle
Nika trzymam kciuki! Dawaj znać! Lalia szczerze mówiąc mam przeczucia ze to będzie dziewczynka, ale tak naprawdę to wszystko mi, i w sumie nam, jedno. Czekam na 16.00 i dzwonie do Primaginu z Twojego polecenia umówić się na usg prenatalne. Dxwonilam z ciekawości do Profamilii i nawet z mężem nie wpuszczają na usg, a ja chciałabym żeby chociaż raz zobaczył jak to wyglada i jakoś bardziej to poczuł
Ja biorę 2x2 dziennie, jak czuję bardziej to mam brać 3x2O ❤️
Z ❤️ -
Lalia wrote:Doomi, ale masz piękny brzuszek, taki kraglutki! 😍 Przepięknie wyglądasz! 🤰
Irysko, synuś rozkoszny! 💙 Super, że wracacie do domku, teraz spokojnie nabierzecie sił 😘 a jak już dojdziesz do siebie, to ciocia Lalia prosi tradycyjnie o zdjęcie małych stópek małego Iryska 😁👣
Sylwia, czekamy na Ciebie kochana ♥️ i oczywiście na stópki Twoich panienek też czekam! Ale rozumiem, że cztery stópki to nie lada wyzwanie 👣👣😅 ściskam Cię mocno🤗
Dziewczyny, byłam w galerii handlowej, bo chciałam sobie kupić galaretkę bez cukru, ale oczywiście nie było 🤦♀️ i przy okazji zahaczyłam o kilka sieciówek i to moje łowy 👌
Reserved :
Spodnie ogrodniczki dla synka, materiał mega przypomina len, a to 100% bawełna, szelki są regulowane i można je też całkowicie odpiąć, wzięłam rozmiar 74, bo się nadają do noszenia od późnej wiosny, przez lato aż do wczesnej ciepłej jesieni więc na pewno będą dobre, a co najlepsze kosztowały 15 zł 🤣
T-shirt dla mnie, trochę tak z humorem. To rozmiar S, ale raczej oversize, tak że teraz mi się brzuszek mieści i napis "always hungry" nad ciążowym brzuchem mnie mega bawi 😂 a po ciąży będzie super, bo ukryje pociążowe niedoskonałości i będzie wygodny do podciągnięcia do karmienia. Myślę że do jeansów (ciążowych) i kardigana super, cena 20 zł 👌
Pepco :
Kombinezon "misiowy" granatowy dla synka, wzięłam bo mam tylko albo taki mega ocieplany puchowy kombinezon do wózka i futrzaną kurteczkę, albo wiosenną kurtkę z cienką podszewką. A ten myślę, że się sprawdzi tak pomiędzy, na wczesną wiosnę. Rozmiar 68 żeby pod spód można było ubrać body i spodnie, cena 30 zł💪
Body świąteczne jakby synek zdążył się urodzić przed świętami 😁 niestety najmniejszy rozmiar z tego modelu to 62, ale będę i tak ubierać spodnie na nie, a rękawki najwyżej odwinę, cena 10 zł 😉
Dla mnie top bezszwowy na teraz, bo mnie wszystkie staniki cisną, a na te do karmienia chyba za wcześnie jeszcze 😅 ma wyjmowane wkładki to nie będzie spłaszczał piersi i nie będzie widać sutków 👌cena 20 zł
Fajne łowy 😁 a T-shirt "always hungry" rewelka xD taki ciążowo-życiowy xD...
Ja na okres już macierzyństwa kupilam sobie t-shirt z napisem "Mama ma zawsze rację", na wypadek jakby mi moi choplcy próbowali wchodzić ze mną w jakies dyskusje 😁
Na świątecznego bodziaka lub zestawić też sie czaje koniecznie... Ale poczekam az sie młody urodzi i na początku grudnia mu kupię tak żeby na pewno trafić z rozmiaremLalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikaa92 wrote:Leze na patologi ciazy bo chwilowo nie ma miejsc na trakcie porodowym. Truptam, skurcze co raz silniejsze , szyjka ladnie zgladzona ale rozwarcie nadal 4cm Kuba nisko, wiec myknelam pod ciepły prysznic i znów jakby mocniejsze skurcze. Dostalam zastrzyki w tylek na rozwarcie i zmniejszenie skurczy.
Bądź dzielna! Dasz radę!
Daj znać jak tylko coś się zmieni i jak będziesz miała możliwość ❤️Anet.kaa, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Nika, jesteśmy z Tobą! Pewnie jeszcze dzisiaj będziecie się tulić 😭
Ladyo, mnie lekarz najpierw kazał 2x1 ale jak zaczął mi brzuch twardnieć to zaczęłam brać 2x2. A teraz już nawet to nie pomaga. Teraz podchodziłam chwilę po mieście z mamą, wróciłam i brzuch jak kamień
Ja rodzę w szpitalu typowo ginekologiczno-polozniczym i pod względem dostępu do znieczulenia jest tam naprawdę super, jeszcze nie słyszałam żeby komuś odmówili...w zwykłych szpitalach to faktycznie różnie bywa 🙈 a co tam, jakoś może damy radę w tą albo w tamtą 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 14:44
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ladyo wrote:Jeszcze jedno pytanie mamusie : która poduszkę ciążowa polecacie C czy U?
Ja mam C. Fajna pod tym kątem, ze moj S sie lubi przytulać na łyżeczkę więc akurat mial "dziurke" zeby moc sie przytulić xD.
Z drugiej strony U moze byc pod tym kątem fajne ze nie trzeba jej obracać calej zeby na dowolnym boku mieć podparcie dla brzucha (poki brzuch byl mniejszy nie robili mi różnicy po której "stronie poduchy" spalam, ale teraz jak jest spory i waży to jak sie obracam to musze sobie też poduche przewalić ze sobą zeby mieć ten długi bok zawsze po stronie brzucha. -
doomi03 wrote:Luxmed może teraz faktycznie funkcjonuje normalnie, ale nie było tak cały czas. Ja w marcu nie moglam sie u nich dostać do żadnego gina bo każda wizytę mi odwoływali, a dla mnie to byla gra na czas żeby dostać się i potwierdzić ciążę i mieć to na piśmie , bo dosłownie chwilę po tym co zaszlam wszyscy w pracy dostaliśmy wypowiedzenia i musiałam się szybko wybronić. Udalo mi się dostać jedynie na wizytę klepnięta z dnia na dzień i to tylko dlatego udalo sie ze do niej doszło bo dzień wcześniej sama z siebie zrobilam powtórkę beta hcg zeby sie upewnić ze juz powinien byc widoczny pecherzyk, tak to bym została splawiona bo z samego rana lekarz wydzwaniał do wszystkich pacjentek z zapytaniem czy aby na pewno musi odbyć wizytę. Potem też byly cyrki z jakimis procedurami ze najpierw teleporada na której trzeba bylo dostać skierowanie "na cito" na wizyte stacjonarnie u lekarza... Serio w przypadku kobiet w ciąży gdzie regularność wizyt jest ważna, a na niektore trzeba zjawiać się w konkretnych tygodniach, to byla jakas paranoja...
Także nawet prywatna placówki na początkach korona czasow tez wcale nie funkcjonowala tak dobrze 😛. Tylko się cieszyć ze trafilas już na czas kiedy już wszystko funkcjonowało sprawniej 😛7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66
29.11.2024 15 dpo
Beta 191.7
Próg 17.8
-
Suszarka wrote:Irysko ale słodziak ♥️ super że wychodzicie do domu!
Zulu z tym cięciem to różnie bywa. Moja ciotka miała sn z nacięciem a drugie dziecko urodziła przez CC i mówi że woli sn jednak, mimo bólu w trakcie i tego że ciężko potem siedzieć. Mnie ogólnie przeraża operacja i rozcinanie wszytskiego, ale wiadomo że w razie czego zdrowie dziecka najważniejsze a resztę się przeżyje, no i może się równie dobrze okazać że w trakcie sn będę błagać o cesarkę bo nie będę wyrabiac z bolu
Moja przychodnia POZ działa w porządku, wiadomo że się to opiera głównie na teleporadzie ale bez problemu idzie wszystko załatwić, nawet łatwiej niż dawniej.
Dziewczyny planujecie w razie czego brać znieczulenie zewnątrzoponowe, w sensie bierzecie to pod uwagę? Czy jesteście hardkorami i zakładacie że raczej nie? Ja mam zamiar pogadać z lekarzem bliżej porodu i może z położną jakie mają zdanie. U mnie w szpitalu dają znieczulenie jeśli tylko się chce, nawet położne same proponują 👍Suszarka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Kicuś, to synek faktycznie uparciuszek, dobrze mu u Ciebie 😍
Doomi, oj tak, trzeba chociaż koszulką zaznaczyć, kto tu rządzi, żeby chłopcy byli grzeczni 😁 mój Aluś już teraz trzyma sztame z tatą! Jak tylko bardzo harcuje i skarżę się mężowi, to nagle tak grzecznie leży 😅 a mój mąż jeszcze mówi, że to moja wina, że mały skacze, bo ja go zaczepiam jak kładę rękę na brzuchu i on po prostu chce się ze mną bawić 😂🤦♀️
A co do świątecznego zestawu, to mój maluch albo się urodzi przed świętami, albo w święta, albo zaraz po, więc akurat rozmiar to nie problem, raczej czy w ogóle będzie miał okazję to ubrać 🙈Nowastaraczka, doomi03, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Jeszcze jedno pytanie mamusie : która poduszkę ciążowa polecacie C czy U?
Kicku szyjka nieprzewidywalna jest i mam nadzieję, że Cię pozytywnie jeszcze zaskoczy. 😘
Nikaa kciuki!
Ale się nam porodówki zrobiło ostatnio. Ciekawe kto następny: Kic , Kinusia czy DMG?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 15:40
kic83, Suszarka, doomi03, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anniu, jak tam u Ciebie i Mikołajka? 😘 Macie jeszcze tatę, czy już wrócił do pracy? Jak się czujesz po CC? 😉
Anniu, Ounai i inne nasze mamusie, mam dwa pytania natury technicznej 😅
Czy dziecko się przebiera przed karmieniem czy po, czy wtedy i wtedy? 🙈
A drugie pytanie, od kiedy można kłaść w ten sposób dzidziusia na sobie?? No bo z jednej strony wydaje mi się logiczne, że przecież po porodzie tak kładą na mamie, ale z, drugiej strony czy np. nie przeszkadza kikut, albo nie szkodzi to na brzuszek??
Annia, Nowastaraczka, Gagatka, Inaa89 lubią tę wiadomość