Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwucha wrote:Jakieś grzeczne dzieci mi sie trafiły 😉 Podmienili je czy co? 😂
Sylwia nie chwal tak głośno ,bo się to jeszcze zmieni Tobie😅 Ja jak moja córka jest grzeczna to się boję chwalić i mówić o tym ze strachu ze to się zmieni 🤣i zaraz da mi popalic 🤭
Ale tak naprawdę to dobrze ze sa grzeczne , możesz odpocząć nie masz stresu naprawdę z tego co czytam świetnie Ci idzie!! Nie jedna bedzie Ci tutaj zazdrościć 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2020, 23:15
Sylwucha, Lalia lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Annia - ja mialam mate edukacyjną dla corki taka z pianinkiem na nóżki od 3 miesiąca życia kladlam mala i uwielbiała to lezala tam dopuki nie była na tyle silna ze ciągając zabawki rozwalala mate na części 😅
Annia lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Annia wrote:Ounai jaką macie mate? Ja kupiłam piankowa Skip Hop i zastanawiam się czy dokupić edukacyjna jakąś? Marta miała już szczepienie? Co ćwiczysz?
Mamusie, miałyście maty edukacyjne? Czy wasze dzieci je lubiły?
Sylwia, ja pamiętam jak wróciliśmy w pierwszy dzień ze szpitala i Mikołaj miał jeszcze żółtaczkę więc właściwie głónie spał i trzeba go było budzić na jedzenie, o jakie było zdziwienie mojego męża jak za 2 dni żółtaczka kompletnie zeszła i dziecko się uaktywniło. On myślał, że będzie jadł i spał i będzie głównie spokój. 😂 Może Koberki twoje wyszalaly się w brzuchu i teraz będą spokojne?Kładziesz je w osobnym łóżeczko czy razem?
Nikaa jak sytuacja u Ciebie?
Annia
my mieliśmy taką i ją mamy po córce
https://www.ceneo.pl/24884348
Byliśmy zadowoleni, córka jak przyszedł już na to czas to całe dnie leżąc na niej spędzała.
Annia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia, ale fajny klopsik z synka 😁 Tyle kochanego ciałka będzie do całowania 🥰 mmMm
Sylwia, no no no, podziwiam za naleśniki! Jesteś petardą 😁 Jesteśmy tutaj wszystkie dumne z Ciebie i ogólnie z Twojego podejścia! 😍Sylwucha, Lalia lubią tę wiadomość
-
Annia wrote:Ounai jaką macie mate? Ja kupiłam piankowa Skip Hop i zastanawiam się czy dokupić edukacyjna jakąś? Marta miała już szczepienie? Co ćwiczysz?
Mamusie, miałyście maty edukacyjne? Czy wasze dzieci je lubiły?
Sylwia, ja pamiętam jak wróciliśmy w pierwszy dzień ze szpitala i Mikołaj miał jeszcze żółtaczkę więc właściwie głónie spał i trzeba go było budzić na jedzenie, o jakie było zdziwienie mojego męża jak za 2 dni żółtaczka kompletnie zeszła i dziecko się uaktywniło. On myślał, że będzie jadł i spał i będzie głównie spokój. 😂 Może Koberki twoje wyszalaly się w brzuchu i teraz będą spokojne?Kładziesz je w osobnym łóżeczko czy razem?
Nikaa jak sytuacja u Ciebie?
Mate mam taką z pałąkami. Ona miała takie urządzenie które sprawiało, że pałąki się ruszały ale chyba wywiozłam do babci do piwnicy. W zamian za to powiesiłam na niej karuzele do wózka canpola
Marta jest zachwycona, macha tymi swoimi łapkami, czasem uda się jej zahaczyć o coś i się cieszy. Bardzo podobają jej się te kontrastowe obrazki a ja mam czas żeby np rozpakować zmywarkę. Albo po prostu wypić kawęJeden z lepszych zakupów
Piankowej maty nie mam jeszcze. A szczepienie mamy w przyszłym tygodniu
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Chciałam się bzyknąć z mężem, poszłam siusiu a tam czop śluzowy zaczął mi odpadać, więc mu mówię że odpada taki glut i że to czop, a on na to, że penisa to on do gluta nie włoży 🙈😂🤷
kar_oliv, Annia, Sylwucha, Iryska, Zulugula, Inga28, dmg111, Enigvaa, Lalia, SzalonaOna, doomi03, KarolinaMaria, Karenira, Inaa89, Wik89, Stokrotka027, Suszarka, Ewa88 , Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ounai wrote:Ćwiczę na chwilę obecną mięśnie dna miednicy, ćwiczenia mam od fizjoterapeuty. Mam za duże rozejscie żeby móc ćwiczyć inne rzeczy. W przyszłym tygodniu mam kolejna wizytę to pewnie dostanę ćwiczenia na brzuch.
Mate mam taką z pałąkami. Ona miała takie urządzenie które sprawiało, że pałąki się ruszały ale chyba wywiozłam do babci do piwnicy. W zamian za to powiesiłam na niej karuzele do wózka canpola
Marta jest zachwycona, macha tymi swoimi łapkami, czasem uda się jej zahaczyć o coś i się cieszy. Bardzo podobają jej się te kontrastowe obrazki a ja mam czas żeby np rozpakować zmywarkę. Albo po prostu wypić kawęJeden z lepszych zakupów
Piankowej maty nie mam jeszcze. A szczepienie mamy w przyszłym tygodniu
My mamy pałąk Tiny love
https://www.smyk.com/p/tiny-love-lesni-przyjaciele-luk-z-zabawkami-i4713692
Od kiedy córka zaczęła widzieć kolory to cały czas się na ten pałąk patrzyła i patrzyłaCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Ounai wrote:Powiedziałabym, że zazdroszczę, ale szczerze mówiąc nie mogę narzekać. Po ostatnich dniach Marta jest znowu grzeczna, przynajmniej w moim mniemaniu. Śpi dalej głównie w chuscie przez dzień ale też nie będę wymagać żeby była ideałem. Myślę, że zrobi się całkiem fajna jak skończy ten 4-ty trymestr. Już teraz potrafi leżeć 20 min na macie i patrzeć na zabawki, gugać do nich. Ostatnie dni to byl chyba skok bo od wczoraj posyła przepiękne uśmiechy. Uwielbiam to jak dziecko zaczyna się robić takie kumate a nie tylko taki naleśnik
właśnie śpi od pół godziny. Ja sobie jeszcze poćwiczę i też idę spać.
-
Stokrotka027 wrote:Sylwia nie chwal tak głośno ,bo się to jeszcze zmieni Tobie😅 Ja jak moja córka jest grzeczna to się boję chwalić i mówić o tym ze strachu ze to się zmieni 🤣i zaraz da mi popalic 🤭
Ale tak naprawdę to dobrze ze sa grzeczne , możesz odpocząć nie masz stresu naprawdę z tego co czytam świetnie Ci idzie!! Nie jedna bedzie Ci tutaj zazdrościć 😀
Właśnie Oliwia pierwszy raz ciągnęła cyca około 10 minut 😎
Anniu, młode śpią razem, ale chyba je rozdzielimy, bo Oliwka zapiera się nogami o Lenkę jakby chciała ją wywalić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2020, 00:27
kar_oliv, Annia, Ounai, dmg111, Enigvaa, Lalia, kic83, doomi03, KarolinaMaria, Wik89, Stokrotka027, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
kar_oliv wrote:Lalia, ale fajny klopsik z synka 😁 Tyle kochanego ciałka będzie do całowania 🥰 mmMm
Sylwia, no no no, podziwiam za naleśniki! Jesteś petardą 😁 Jesteśmy tutaj wszystkie dumne z Ciebie i ogólnie z Twojego podejścia! 😍kar_oliv lubi tę wiadomość
-
kic83 wrote:Chciałam się bzyknąć z mężem, poszłam siusiu a tam czop śluzowy zaczął mi odpadać, więc mu mówię że odpada taki glut i że to czop, a on na to, że penisa to on do gluta nie włoży 🙈😂🤷
-
Sylwucha wrote:E tam 😉 Nie chwalę, bo dla mnie to wszystko nowość 😉 Ale gdybym sluchala niektórych "doradców", to aktualnie powinnam wyć z bezradnośni i przeklinać fakt, że mam bliźniaczki. Pierwsza noc była straszna (pisałam Wam). Teraz jest super, kto wie, co będzie za chwilę. Ale żyje tym, co jest aktualnie 😃 Nie liczę nawet, że trafiły mi się anielskie egzemplarze, ale cieszę się, że mam czas na niedzieciowe rzeczy 😉
Właśnie Oliwia pierwszy raz ciągnęła cyca około 10 minut 😎
Anniu, młode śpią razem, ale chyba je rozdzielimy, bo Oliwka zapiera się nogami o Lenkę jakby chciała ją wywalić.
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi o matach. ❤️Podobaja mi się kolorowe, ale z kolei kontrastowa byłaby lepsza chyba bo już coś by widział i może interesowałby się jak Martusia.
Ścięłam się z mężem, on jak wróci z pracy to owszem zajmuje się dzieckiem, a jak Mały zaśnie, albo np ja go karmie, to zamiast coś ogarniać w domu to on też leży na kanapie, a o wszystko co powiem, to słyszę "zaraaaz". A później przychodzi noc i to jest niezrobione... Ale to wina mojej teściowej, ona ich tak nauczyła , że w domu NIC nie musieli robić jeśli chodzi o obowiązki domowe... 😕 Jak mieliśmy Panią co przychodziła sprzątać to jakoś nie było o to spiny, ale teraz wkurza mnie bałagan.Sylwucha, Wik89 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Hej, godzinę po 🐝 odeszły wody i przyszły skurcze, jadę na IP trzymajcie kciuki
Iryska, Ounai, Zulugula, Sylwucha, Lulu83, casteam, Annia, Julik, Fragaria, calanthe, kkasia, Inga28, dmg111, Enigvaa, kar_oliv, Lalia, Nadzieja94, SzalonaOna, kic83, doomi03, Karenira, Inaa89, Wik89, Maniaaa., Stokrotka027, patrycja92, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
dmg111 wrote:Ja padam na pyszczek, jutro moja siostra wkracza do akcji i mi pomaga 🥰
Przeplakalam pół dnia, bo mi zabrali porody rodzinne 😢 Teraz nie wiem co zrobic, jutro bede robiła rozeznanie jak sytuacja wygląda w innych miastach, ale z tego co widzę, to Katowice też już wstrzymują, jeszcze są w Bytomiu tam gdzie chodzimy na szkole rodzenia. Tak chciałam w Gliwicach, a teraz nie wiem co robić. Nie wyobrażam sobie siedzieć sama w sali porodowej tyle czasu 😢 My z mężem jesteśmy takie zwierzęta stadne - wszystko robimy razem 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2020, 03:17
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️