X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny po cc - czy dostałyście zalecenie leków przeciwzakrzepowych przez jakiś czas?

Ja po cc z synem dostawałam zastrzyki w brzuch clexane przez 14 dni. Z córką nie. Dlatego się zastanawiam jak jest teraz 🤔

Dwa lata temu brałam je tydzień

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Yeeey! GBS ujemny 😁😎 jeszcze tylko wydrukować wynik i dorzucić do torby.

No właśnie apropo torby... Zrobilam dziś przeorganizowanie xD i zamiast rzeczy dla malucha w tej podręcznej torbie która mam przewieszona na górze walizki, zrobilam z niej jednak torbę do typowo porodu.
    Jakbyście mogły sprawdzić mnie czy upchnelam tam wszystko co mi będzie najbardziej potrzebne na początek do porodu i chwilę po nim, zanim przeniosa nas na położniczy już.
    1. telefon, ładowarka, power bank
    2. Ręcznik duży + kosmetyki pod prysznic
    3. 1 koszula do porodu i 1 na przebranie po porodzie
    4. Szlafrok
    5. Klapki + skarpetki
    6. Podkłady higieniczne - paczka
    7. 1/2 szt majtow siateczkowych + podkłady bella mama
    8. 1 Woda z Dziubkiem i 1 butelka filtrującą
    9. Gumki do włosów + pomadka nawilżająca do ust
    10. Pierwszy ciuszek dla malucha (pajac + czapeczka + Niedrapki) - zapakowałam dwa takie zestawy jeden na 50 drugi na 56 i opisalam zeby położna sobie latwo wybrała ten ktory będzie adekwatniejszy do wielkości dziecka
    11. Pielucha jedna wieksza flanelowa + jedna tetra + dwa pampersiaki
    12. Przekąski (mus owocowy, lubisia, batonik proteinowy... Może jakiegoś nutridinka bym dorzucila? )
    13. Maseczka i półprzyłbica (zobaczcie w czym bd sie lepiej oddychac jakby trzeba bylo mieć podczas porodu)
    14. Teczka z wynikami badań i karta ciąży + dokumenty

Coś jeszcze dorzucić, albo coś zbędne na początek?
    Myślisz że 2 koszule Ci starcza? Ja bym wzięła 3. Poplamisz mlekiem czy krwią albo zwyczajnie będziesz się pocić mocnopo porodzie i 1 Ci nie starczy na 2-3dni.

Wzięłabym po2 paczki majtek poporodwych i podpasek też. Nigdy nie wiem ile zużyje, a wolę mieć więcej.

Wzięłabym 2 flanele i 2 tetry. Rozumiem, że pampersów nie musisz mieć? Pomysł o chusteczkach nawilżanych.

Ja awaryjnie bym spakowała Smoczek i butelkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Dwa lata temu brałam je tydzień
    Hm, a ja 2 lata temu nic. Okej, ale dzięki za opinie :)

• Ounai Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Dziewczyny po cc - czy dostałyście zalecenie leków przeciwzakrzepowych przez jakiś czas?

Ja po cc z synem dostawałam zastrzyki w brzuch clexane przez 14 dni. Z córką nie. Dlatego się zastanawiam jak jest teraz 🤔
    U mnie w szpitalu dziewczyny dostawały na 2 tygodnie

SzalonaOna lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Sylwia, wciąż mnie zadziwiasz! Taka świeżo upieczona mama dwójki księżniczek i spacerek, wygląd nieskazitelny, promieniejesz szczęściem! 😍 Nie można oderwać wzroku od Ciebie, a dziewczynki jakie fajne zawiniątka w wózku 😁

Ounai, Twoja Martusia to już taka poważna 😁 Piękne ma oczy 😍

Nika, czy w wolnej chwili mogłabyś mi napisać co Ci się przydało w szpitalu i czy czegoś Ci ewentualnie brakowało w walizce? Będę wdzięczna 😊 Widziałam na stronie UCK co tam rekomendują mieć ale pytanie jak to w rzeczywistości wygląda. Wchodziłaś od razu przez IP czy wcześniej był jakiś kontener gdzie wstępnie badali przez tego wirusa?

Wchodziłam przez IP żadnego kontenera nie widziałam ale za to spotkałam karetkę covidowska z babka na kwarantannie ktora wieźli wlasnie na IP xD
    Nie wiem do kiedy będę ale ja mialam 3 koszule typ do karmienia w tym jednej rodziłam bo i tak tak szybko nie pozwalają sie wykapac i w sumie dopiero późnym wieczorem mogłam się przebrać. Kapci nie brałam bo nie praktyczne lepsze same klapki prysznicowe, Rogala/jaska do karmienia nie brałam. Szlafrok okazal się zbedny bo jest tak gorąco w szpitalu. Polozne preferują aby nie nakladac rękawiczek i napewno nie bierz cieplej czapeczki chyba ze na wyjście bo czapeczke moj mial założona po porodzie a dziś mowily by nie zakładać zeby byl lepszy kontakt mama -dziecko. Polecam z wygody butelkę z filtrem zamiast bawić się w duze ilości wody bo w trakcie porodu maz dopełniał mi chyba z 2-3razy taka 0,7l. Przekąski na porod i recznik pod ręką koniecznie. Recznik dla młodego zabrałam bo polozne proponują kąpiel ale odmówiłam wiec nie przydatny to samo co do kosmetyku do mycia. Weź więcej par majtek siateczkowych. Aa i mokre chusteczki dla dziecka więcej niż 1 paczke bo mój mnie zaskoczył z ilością kup a ze nie mam wprawy to idzie sporo chusteczek. Sztuccei kubek obowiązkowo i jak wybrzydzasz to jedzenie bo szalu nie ma ani z ilością ani jakością a jest lodówka i mikrofala i czajnik w ogólnej "kuchni". Podkłady do przewijania tez super opcja bo na docelowej sali po paru godzinach od porodu nie dają podkładów na łóżko no i sporo młody mi zużył sikając z zaskoczenia zawsze to higieniczniej niż na tetre. Jak coś się zmieni to dam znać bo nie wiem czy jutro wyjdę czy później.

kar_oliv, SzalonaOna, Nowastaraczka, Lulu83 lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Myślisz że 2 koszule Ci starcza? Ja bym wzięła 3. Poplamisz mlekiem czy krwią albo zwyczajnie będziesz się pocić mocnopo porodzie i 1 Ci nie starczy na 2-3dni.

Wzięłabym po2 paczki majtek poporodwych i podpasek też. Nigdy nie wiem ile zużyje, a wolę mieć więcej.

Wzięłabym 2 flanele i 2 tetry. Rozumiem, że pampersów nie musisz mieć? Pomysł o chusteczkach nawilżanych.

Ja awaryjnie bym spakowała Smoczek i butelkę.

Motylciu tamto to tylko spis torby do samego porodu i na salke poporodowa - chce wiedzieć czy na ten pierwszy moment mi te rzeczy wystarcza do samego porodu w tej podręcznej.

Na resztę pobytu na oddzial położniczy mam jeszcze dodatkowo już w walizce : kolejna koszule,staniki do karmienia, kubek, sztućce, kolejne majty 4 szt., łącznie 3 paczki podkładów poporodowych, laktator, reszta przekąsek, herbatę, cukier, papier toaletowy, tantum rosa, szczoteczka i pasta do zębów, mydlo szare, drugi mniejszy ręcznik, rozek, lanoline, oslonki na sutki, wkładki laktacyjne, krem do pupy, gaziki i patyczki, kocyk, pampersy 1 paczkę , 3 tetry i 1 flanele, podkłady do przewijania dziecka, 4/5 zestawy ciuszkow z rozmiarów 50 i 56, chusteczki nawilżane, smoczek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 21:43

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa. Też jestem w niej zakochana, ale mi na mózg siadają hormony więc będę ją uważać za najpiękniejszą nawet jakby była brzydka jakieś noc 😂

A w ogóle Marta zjadła z butelki dziś 10ml mleka. Wiem, dla większości dzieci żaden wyczyn a dla mojej mega sukces. Jutro jak mąż wróci z pracy znowu trochę odciągnę i jej damy, żeby się uczyła. Może załapie wreszcie. Mąż oczywiście stwierdził, że bez sensu, damy jej za tydzień ble ble ble. Ale wydarłam się na niego, że jemu się nie chce bo nie jest uwiązany do dziecka 24h/dobę a ja nigdzie bez niej nie mogę wyjść i ciekawe czy będzie taki zachwycony jak będziemy chcieli iść dokładne znajomych i będziemy musieli ją brać ze sobą. Koniec końców stanęło na moim ;)

doomi03, Lalia, Sylwucha, Suszarka lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Wchodziłam przez IP żadnego kontenera nie widziałam ale za to spotkałam karetkę covidowska z babka na kwarantannie ktora wieźli wlasnie na IP xD
    Nie wiem do kiedy będę ale ja mialam 3 koszule typ do karmienia w tym jednej rodziłam bo i tak tak szybko nie pozwalają sie wykapac i w sumie dopiero późnym wieczorem mogłam się przebrać. Kapci nie brałam bo nie praktyczne lepsze same klapki prysznicowe, Rogala/jaska do karmienia nie brałam. Szlafrok okazal się zbedny bo jest tak gorąco w szpitalu. Polozne preferują aby nie nakladac rękawiczek i napewno nie bierz cieplej czapeczki chyba ze na wyjście bo czapeczke moj mial założona po porodzie a dziś mowily by nie zakładać zeby byl lepszy kontakt mama -dziecko. Polecam z wygody butelkę z filtrem zamiast bawić się w duze ilości wody bo w trakcie porodu maz dopełniał mi chyba z 2-3razy taka 0,7l. Przekąski na porod i recznik pod ręką koniecznie. Recznik dla młodego zabrałam bo polozne proponują kąpiel ale odmówiłam wiec nie przydatny to samo co do kosmetyku do mycia. Weź więcej par majtek siateczkowych. Aa i mokre chusteczki dla dziecka więcej niż 1 paczke bo mój mnie zaskoczył z ilością kup a ze nie mam wprawy to idzie sporo chusteczek. Sztuccei kubek obowiązkowo i jak wybrzydzasz to jedzenie bo szalu nie ma ani z ilością ani jakością a jest lodówka i mikrofala i czajnik w ogólnej "kuchni". Podkłady do przewijania tez super opcja bo na docelowej sali po paru godzinach od porodu nie dają podkładów na łóżko no i sporo młody mi zużył sikając z zaskoczenia zawsze to higieniczniej niż na tetre. Jak coś się zmieni to dam znać bo nie wiem czy jutro wyjdę czy później.

Nika bardzo dziękuję za informacje!! Jesteś kochana 😘 Super, że mąż był z Tobą 👌też wezmę butelkę z filtrem bo to lżejsza opcja.

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Motylciu tamto to tylko spis torby do samego porodu i na salke poporodowa - chce wiedzieć czy na ten pierwszy moment mi te rzeczy wystarcza do samego porodu w tej podręcznej.

Na resztę pobytu na oddzial położniczy mam jeszcze dodatkowo już w walizce : kolejna koszule,staniki do karmienia, kubek, sztućce, kolejne majty 4 szt., łącznie 3 paczki podkładów poporodowych, laktator, reszta przekąsek, herbatę, cukier, papier toaletowy, tantum rosa, szczoteczka i pasta do zębów, mydlo szare, drugi mniejszy ręcznik, rozek, lanoline, oslonki na sutki, wkładki laktacyjne, krem do pupy, gaziki i patyczki, kocyk, pampersy 1 paczkę , 3 tetry i 1 flanele, podkłady do przewijania dziecka, 4/5 zestawy ciuszkow z rozmiarów 50 i 56, chusteczki nawilżane, smoczek
    A no to spoko. Kisiel w mózgu i nie doczytałam, że to tak do porodu! Wydaje mi się spoko :)

doomi03 lubi tę wiadomość

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa. Też jestem w niej zakochana, ale mi na mózg siadają hormony więc będę ją uważać za najpiękniejszą nawet jakby była brzydka jakieś noc 😂

A w ogóle Marta zjadła z butelki dziś 10ml mleka. Wiem, dla większości dzieci żaden wyczyn a dla mojej mega sukces. Jutro jak mąż wróci z pracy znowu trochę odciągnę i jej damy, żeby się uczyła. Może załapie wreszcie. Mąż oczywiście stwierdził, że bez sensu, damy jej za tydzień ble ble ble. Ale wydarłam się na niego, że jemu się nie chce bo nie jest uwiązany do dziecka 24h/dobę a ja nigdzie bez niej nie mogę wyjść i ciekawe czy będzie taki zachwycony jak będziemy chcieli iść dokładne znajomych i będziemy musieli ją brać ze sobą. Koniec końców stanęło na moim ;)

Ounai mężczyzna w życiu tego nie ogarnie jakby faceci musieli być w ciąży a potem przechodzić połóg karmić i doświadczać tego co my doświadczamy to by musieli otworzyć specjalne oddziały szpitalne skoro na katar umierają.
    To oczywiste że chcesz chociaż cząstkę życia odzyskać po porodzie nie tylko cyc pielucha i dom

Ounai lubi tę wiadomość

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbe będę pakować w połowie listopada jakoś... Bo:
    A) nie mam torby
    B) nie mam jeszcze mnóstwo rzeczy z wyprawki typowo porodowej
    C) nadal uważam, że mam duuuuzo czasu 😂

Coś ze mną jest nie teges 😂

• Nikaa92 Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Nika bardzo dziękuję za informacje!! Jesteś kochana 😘 Super, że mąż był z Tobą 👌też wezmę butelkę z filtrem bo to lżejsza opcja.

Aaa i nawilzajaca pomadka na porod, w sumie na sali porodowej mialam i duza torbę i mala wiec mialam wszystko pod ręką jakby co.

kar_oliv, Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość

tb73i09k51c5kem9.png
  • Julik Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ja mam nebulizator Vitammy aura, najtańszy z zaakceptowanych przez Pana Tabletkę. Kupiłam niedawno, bo mam problem z zatokami i robię nebulizacje solą fizjologiczną. Poczytaj sobie u Tabeletki porównanie różnych modeli. Ten artykuł otworzył mi oczy, że nie każdy nebulizator jest dobry, liczy się m.in. wielkość cząsteczki, do której rozbijany jest lek itd. I czasem okazuje się, że drogi wcale nie jest najlepszy. Ten Vitammy spełnia rolę, ale nie jestem jakimś mercedesem. Zapłaciłam na allegro 100 zł, myślę, że na razie dziecku wystarczy (ma w zestawie maseczkę dla dziecka).

https://pantabletka.pl/nebulizatory-inhalatory-analiza-opinie-jak-wybrac/
    Właśnie to czytam i rzeczywiście polecam, bo ja o tym nie miałam pojęcia. W sumie nigdy w to nie wnikalam bo nie miałam potrzeby. Ja mam na oku też nie najdroższy, ale polecany, novama familino by flaem.

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

30.03.2020 ⏸ 3+3
    24.04.2020 7+0 💓1.06cm
    Wizyty:
    23.05.2020 11+1 5.08cm
    1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
    1.07.2020 16+5
    30.07 2020 20+6
    5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
    11.09.2020 27+0 💙1249g
    21.10.2020 32+5
    4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
    25.11.2020 37+5
    Synek urodził się:
    22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
    atdcjw4zlv6fg5d4.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaa92 wrote:
    Aaa i nawilzajaca pomadka na porod, w sumie na sali porodowej mialam i duza torbę i mala wiec mialam wszystko pod ręką jakby co.

Dzięki 😁 Do końca tyg chce już spakować torby i mieć święty spokój. Mówiłaś, że dostałaś ZZO, Nie było z nim problemów? Akurat anastezjolog był na dyżurze? Bo słyszałam, że z tym teraz ciężko.

atdcgu1rjappkskg.png
  • Sylwucha Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:

W szpitalu dostałam dwa zastrzyki i tyle. Na wypisie też nic nie ma.

8 cs Kropki dwa 💚💚
    Beta HCG 11dpo (06.02.2020) 26,0
    Beta HCG 16 dpo (11.02.2020) 582,6
    Beta HCG 22 dpo(17.02.2020) 11025,0
    Bliźniaczki urodziły się 08.10.2020r.
    Pierwsza: Lena 2760 g, godzina 9:05
    Druga: Oliwia 2790 g, godzina 9:06
    Nadzieja umiera ostatnia 💚
    l22ndf9hs59wnzyu.png
    3i49vcqghh1yc3d7.png
  • Pastelova Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:

No właśnie apropo torby... Zrobilam dziś przeorganizowanie xD i zamiast rzeczy dla malucha w tej podręcznej torbie która mam przewieszona na górze walizki, zrobilam z niej jednak torbę do typowo porodu.
    Jakbyście mogły sprawdzić mnie czy upchnelam tam wszystko co mi będzie najbardziej potrzebne na początek do porodu i chwilę po nim, zanim przeniosa nas na położniczy już.

TORBA DO PORODU (bez części na położniczy) :
    4. Szlafrok
    5. Klapki + skarpetki
    10. Pierwszy ciuszek dla malucha (pajac + czapeczka + Niedrapki) - zapakowałam dwa takie zestawy jeden na 50 drugi na 56 i opisalam zeby położna sobie latwo wybrała ten ktory będzie adekwatniejszy do wielkości dziecka
    12. Przekąski (mus owocowy, lubisia, batonik proteinowy... Może jakiegoś nutridinka bym dorzucila? )
    13. Maseczka i półprzyłbica (zobacze w czym bd sie lepiej oddychac jakby trzeba bylo mieć podczas porodu)

Wszystko zależy chyba od porodu. W moim przypadku i porodu naturalnego, na sali porodowej przydała się tylko woda. Mialam takie bóle, ze nie myslalam ani o jedzeniu ani o smarowaniu ust pomadką ochronną i w zasadzie szacun jak ktoś da rade podczas skurczy :D Co do ubranek, pewnie też zależy od szpitala, ale swoje moglam ubrac malemu dopiero na sali już po wszystkim i po 2 godzinnym kangurowaniu. W tym czasie lezal w pampersie, owinięty szpitalnym kocem, nie moglam nawet swojego otulacza🤷‍♀️ tez mialam taka torbę, poloznej nic do niej nie bylo, bo rzeczy wyjęłam z niej dopiero po. Jedzenie, prysznic to w przypadku porodu naturalnego wizja parę godzin po, spokojnie możesz pakować wiec recznik, klapki itp w walizkę. W zasadzie w takiej torbie, choć u nas szpital to zapewniał, możnaby wsadzić wszystkie rzeczy jednorazowe czyli podklady, pampersy itp. Co do jedzenia u mnie przekaski dopiero na drugi dzień. Z wrażenia ogolnie malo jadłam, mało spalam. Jedynie sama woda. Ja z doświadczenia nie robiłabym już takiej torby stricte do porodu wlasnie.

ckai43r80uurljcv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wykapana, wysmarowana, cierpliwie kładę się do łóżka i czekam na jutrzejszy dzień pełen wrażeń ❤️

Miłego wieczoru i dobrej, spokojnej nocy dziewczyny! :).

Ounai, kar_oliv, Sylwucha, Inaa89 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:

TORBA DO PORODU (bez części na położniczy) :
    4. Szlafrok
    5. Klapki + skarpetki
    13. Maseczka i półprzyłbica (zobacze w czym bd sie lepiej oddychac jakby trzeba bylo mieć podczas porodu)

Kosmetyki pod prysznic zbędne, koszula na przebranie po porodzie też. Pampersów weź kilka żeby mieli na przebranie i dorzuć mokre chusteczki. Brakuje przekąsek, najlepiej coś co daje kopa - batoniki, coś słodkiego jak żelki itd. Poza tym jest git :)

doomi03 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie. U mojego męża w pracy jeden pracownik z jego "ekipy" będzie testowany na koronawirusa, bo miał styczność z innym zarażonym. No jeszcze tego teraz mi brakuje, żeby mój P miał koronę 😪

• Ounai Autorytet

Wysłany: 18 października 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ounai mężczyzna w życiu tego nie ogarnie jakby faceci musieli być w ciąży a potem przechodzić połóg karmić i doświadczać tego co my doświadczamy to by musieli otworzyć specjalne oddziały szpitalne skoro na katar umierają.
    To oczywiste że chcesz chociaż cząstkę życia odzyskać po porodzie nie tylko cyc pielucha i dom
    Przed chwilą go opieprzylam, że znowu syf po sobie zostawia i ma ogarnąć zanim pójdzie spać, a on oburzony, że on wstaje z rana a ja o 12. Taaaaa, chciałabym 😂😂😂 zielonego pojęcia nie ma o której godzinie wstaje nasza córka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2020, 23:25

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 1952 1953 1954 1955 1956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ