X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku ślicznie wyglądasz, i ja tu nie widzę żadnego wielorybka 😘😘

SzalonaOna lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Fragaria Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, ja też trzymam kciuki. Nie dziwię się że chciałabyś mieć Synka już przy sobie, ale tak naprawdę to Ty pierwsza właśnie donosilas ciążę idealnie, książkowo do konca 😉

Ja mojego pierwszego Syna urodziłam kilka dni po terminie i teraz mam nadzieję że młodszy tez nie zamierza się spieszyć 😊

Miłego dnia Wszystkim!

kic83 lubi tę wiadomość

Ona i On 36lat
    +
    02.2016 Syn ❤️
    12.2019 Aniołek (12 tc)
    11.2020 Synek 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar oliv zmiana kodu na 3 z przodu, no pięknie! Wszystkiego najpiękniejszego, porodu jak z nut! 🎂

kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic trzymam kciuki, niech się zadzieje✊

kic83 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2020, 00:40

💙
    💗
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Hej dziewczyny, ja też jestem padnięta. Nie mogłam wczoraj zasnąć i też czuję bardzo wyraźnie ruchy małej, jakby zaczęła być bardziej aktywna. 30 lat temu przyszłam na świat, więc dzisiaj świętuje zapewne z jakaś czekoladką 😁

Miłego dnia i czekamy na wieści od was 😊

Wszystkiego najlepszego dla niewiele starszej koleżanki!! 🥳😘 spędź ten dzień jak najmilej, dobra czekolada i Picolo obowiązkowe! Mnie to czeka w sobotę. Jestem już Skorpionem ♏

kar_oliv, Ounai lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Hej dziewczyny, ja też jestem padnięta. Nie mogłam wczoraj zasnąć i też czuję bardzo wyraźnie ruchy małej, jakby zaczęła być bardziej aktywna. 30 lat temu przyszłam na świat, więc dzisiaj świętuje zapewne z jakaś czekoladką 😁

Wszystkiego najlepszego 🎇🎈🎂

kar_oliv lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv, wszytskiego dobrego, spełnienia marzeń ❤️
    Motylku gdzie Ty widzisz wieloryba? Wyglądasz naprawdę super, ładna z Ciebie dziewczyna i masz zgrabny brzuszek 😍
    DMG czekam na fotki! Super, że udało się Wam przeprowadzić do końca, teraz już Maleńka moze opuszczać pokład ♥️
    Kic, moje myśli dzisiaj są z Tobą, oby szybko poszło w szpitalu i mam nadzieję że coś ruszy samo w najbliższym czasie. Myślę, że w tym tygodniu poznasz Synka 🤱

Współczuję Wam ciężkiej nocy. Ja jakoś zasnęłam, mimo że od wczoraj mam koszmarne bóle pleców :( Pisałam do kuzynki która jest fizjoterapeutką i polecała mi oklejanie tejpami, jeśli do jutra mi nie ulży to będę kogoś szukała.

Wczoraj też dostaliśmy od brata męża zaproszenie na chrzest, mój mąż nareszcie będzie mial chrześniaka 🤩 poza tym w tym samym dniu będzie świadkiem na jego ślubie cywilnym. Wydaje mi się że z okazji ślubu cywilnego wypada kupić jakiś symboliczny drobiazg, jak myślicie? Nie wiem jak to ugryźć :( Za około rok mają wziąć ślub kościelny i będzie wtedy wesele, więc taki prezent z prawdziwego zdarzenia damy im wtedy... Teraz będzie tylko obiad w domu rodzice + rodzeństwo.

Na chrzest damy chyba kasę i do tego coś kupimy na pamiątkę, może album na zdjęcia. Zastanawiam się też nad matą edukacyjną. Jeśli macie jakiś pomysł na dodatek do koperty odpowiedni na chrzest to chętnie posłucham pomysłów :) mój ostatni chrześniak ma 6 lat i trochę wypadłam z obiegu 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 07:48

SzalonaOna, kic83, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    kar_oliv, wszytskiego dobrego, spełnienia marzeń ❤️
    Motylku gdzie Ty widzisz wieloryba? Wyglądasz naprawdę super, ładna z Ciebie dziewczyna i masz zgrabny brzuszek 😍
    DMG czekam na fotki! Super, że udało się Wam przeprowadzić do końca, teraz już Maleńka moze opuszczać pokład ♥️
    Kic, moje myśli dzisiaj są z Tobą, oby szybko poszło w szpitalu i mam nadzieję że coś ruszy samo w najbliższym czasie. Myślę, że w tym tygodniu poznasz Synka 🤱

Współczuję Wam ciężkiej nocy. Ja jakoś zasnęłam, mimo że od wczoraj mam koszmarne bóle pleców :( Pisałam do kuzynki która jest fizjoterapeutką i polecała mi oklejanie tejpami, jeśli do jutra mi nie ulży to będę kogoś szukała.

Wczoraj też dostaliśmy od brata męża zaproszenie na chrzest, mój mąż nareszcie będzie mial chrześniaka 🤩 poza tym w tym samym dniu będzie świadkiem na jego ślubie cywilnym. Wydaje mi się że z okazji ślubu cywilnego wypada kupić jakiś symboliczny drobiazg, jak myślicie? Nie wiem jak to ugryźć :( Za około rok mają wziąć ślub kościelny i będzie wtedy wesele, więc taki prezent z prawdziwego zdarzenia damy im wtedy... Teraz będzie tylko obiad w domu rodzice + rodzeństwo.

Na chrzest damy chyba kasę i do tego coś kupimy na pamiątkę, może album na zdjęcia. Zastanawiam się też nad matą edukacyjną. Jeśli macie jakiś pomysł na dodatek do koperty odpowiedni na chrzest to chętnie posłucham pomysłów :) mój ostatni chrześniak ma 6 lat i trochę wypadłam z obiegu 😅
    Ja kupilam cos takiego w ramach dodatku, Moje pierwsze piec lat Anne Geddes. Piekny album, do tego grawer na okładce. Koszt ok 50zl.
    c1e322456151.jpg

doomi03 lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:

Wszystkiego najlepszego! 🎂💃

kar_oliv lubi tę wiadomość

• Ladyo Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :) ja dziś tez noc nieprzespana, jakieś koszmary mi się śniły ale dzis to moja wyobraźnia poszła na maksa, śniło mi się ze jakaś samozwańcza grupa ludzi przejmowała chrześcijaństwo i zabijali wszystkich którzy chodzą do kościoła 😂😂😂. Kic trzymam kciuki aby to było już :)! Motylku wyglądasz przepięknie :) kar oliv wszystkiego najlepszego!!!

kic83, SzalonaOna, kar_oliv lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie miałam telewizyte endo. Dawka Letrox utrzymana, czyli 3x 75 i 4x100. Kontrola standardowo za 4 tyg, a później po porodzie. :) także jedna wizyta z głowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was też jest tak zimno? U mnie tak mrozno, jakby śnieg miał spaść czy co 🙀

• Inaa89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Czy u Was też jest tak zimno? U mnie tak mrozno, jakby śnieg miał spaść czy co 🙀
    U mnie tez tak zimno.. nie nanawidze takiej pogody 😒

Ja zjadam szybkie śniadanko i na 9 pedze do fizjoterapeutki. Mam nadzieje ze chociaz trochę ulży na mój kregoslup. Bo jest coraz gorzej. Juz ledwo wstac moge tak boli..

02.06 13 dpo II
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3

f2wlanliic1wg5qa.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:

Z prezentami dla malucha zawsze problem, bo nie wiadomo, co rodzice już mają, a czego nie ;) ja swojemu chrześniakowi (też ma już 6 lat) oprócz koperty dałam zestaw sztućców dla dzieci z Gerlacha, kosztowały ok. 50-60 zł. Miał już wtedy starszego brata, jednemu kupiłam komplet z pieskami, drugiemu z kotkami. Kuzynka mówiła potem, że bardzo się przydały, każdy miał 'swoje' ;)

https://gerlach.pl/sztucce-dla-dzieci-bon-ton-pieski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2020, 08:33

🦄 2021 r.
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku
    Wyglądasz pięknie 😚
    Dawaj znać jak po lekarzu!

SzalonaOna lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    U mnie tez tak zimno.. nie nanawidze takiej pogody 😒

Ja zjadam szybkie śniadanko i na 9 pedze do fizjoterapeutki. Mam nadzieje ze chociaz trochę ulży na mój kregoslup. Bo jest coraz gorzej. Juz ledwo wstac moge tak boli..
    Oj :( zawsze tak miałaś, czy ciąża daje Ci tak popalić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Motylku
    Wyglądasz pięknie 😚
    Dawaj znać jak po lekarzu!
    Ja czekam na Twoje info ❤️ jesteś już w szpitalu?

• Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 19 października 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar oliv sto lat! Wszystkiego dobrego!

Kic - trzymam kciuki za wizytę i ze na dniach synuś bedzie juz w objęciach mamy

Chyba wiekszosc z nas dzisiaj miala jakas kiepska nockę 🙄

Kobitki, pytanko : muszle/oslonki na piersi bajery - czy to sa koniecznosci juz do szpitala czy lepiej po porodzie juz na spokojnie kupic w razie problemow ??

kic83, kar_oliv lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Kar oliv sto lat! Wszystkiego dobrego!

Kic - trzymam kciuki za wizytę i ze na dniach synuś bedzie juz w objęciach mamy

Chyba wiekszosc z nas dzisiaj miala jakas kiepska nockę 🙄

Kobitki, pytanko : muszle/oslonki na piersi bajery - czy to sa koniecznosci juz do szpitala czy lepiej po porodzie juz na spokojnie kupic w razie problemow ??
    Ja awaryjnie kupiłabym oslonki/Nakładki. Położne czasem też mówią żeby próbować, aw szpitalu nie zawsze mają. Mój mąż np. Nie ogarniał tych rozmiarów i dopiero po wyjściu sama sobie wtedy kupiłam odpowiednie. Koszt nieduży, a może pomóc :)

‹‹ 1954 1955 1956 1957 1958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ