Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaMaria wrote:Dmg, a patrzyłaś na Zabrze? Tam są jeszcze rodzinne. I mają wannę! 😂 ale jak już zaakceptowałaś w głowie Glwice bez męża to dobrze
Edit Jeszcze w Knurowie nadal są rodzinne. Warunki są tam średnie, ale moja koleżanka rodziła tam we wrześniu i chwaliła personel.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
Lalia wrote:Kicuś, przytulam Cię mocno 😘 jesteś wspaniałą, ciepłą, dzielną i niesamowicie silną kobietą, poradzisz sobie i będzie wszystko dobrze, mąż będzie tuż obok, a my wysyłamy Ci miliony ciepłych myśli i mocy 😘
Nawet Atenka naszej Sylwunii będzie z Tobą ♥️🐕
Lalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwucha wrote:Juto znów przyjeżdża, dopytam o tą wodę. Może u Marty kolki się zaczynają?
Ja od porodu tez mam mega zaparcia. Cały czas się boję o ranę i pewnie podświadomość robi swoje.
Btw, weszłam dziś na wagę i -14kg. Także jest fajnie 😊
A tak z innej beczki. Jak długo krwawiłyście po porodzie? Bo mam wrażenie, że to się nie kończy 🤔Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Kic, myślami jestem z Tobą 😘
kic83 lubi tę wiadomość
-
Mały tak się wierci w brzuchu, a ja czuję jakby mnie w pochwie smyrał. 🤔dziwne uczucie, też tak miałyscie?
Ounai to rzeczywiscie ciezka sprawa i chyba Twoje rozwiązanie jest najlepsze. Wrzuć czasami zdjęcie łupów Twojej teściowej. 😁
Kic trzymam kciuki żeby szybko poszło. Tym bardziej to dla Ciebie stresujące że wiesz konkretnie ze to już, tak myślę... 🤔 bo ja weźmie z zaskoczenia to może nie ma czasu na przeżywanie.kic83 lubi tę wiadomość
30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
SzalonaOna wrote:Dziękuję za radę, ale mamy bardzo ograniczony budżet, więc raczej na takie "lepsze" autko nie będziemy mogli sobie pozwolić
musimy się zmieścić w tym co będziemy mieć, na oku ogólnie najbardziej mamy Opla Zafirę. Ale co to wyjdzie w praniu, o ile uda się z tym kredytem - zobaczymy.
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Sylwucha wrote:Juto znów przyjeżdża, dopytam o tą wodę. Może u Marty kolki się zaczynają?
Ja od porodu tez mam mega zaparcia. Cały czas się boję o ranę i pewnie podświadomość robi swoje.
A tak z innej beczki. Jak długo krwawiłyście po porodzie? Bo mam wrażenie, że to się nie kończy 🤔
Ja po cc krótko, tak z 5 dni mocno jesli dobrze pamietam i później to plamienie tylko już nie pamietam ile trwało plamienie nawet ale plamienie nie było uciążliweDZIĘKI CI BOŻE ZA TE CUDA ❤️❤️ -
Sylwucha wrote:Juto znów przyjeżdża, dopytam o tą wodę. Może u Marty kolki się zaczynają?
A tak z innej beczki. Jak długo krwawiłyście po porodzie? Bo mam wrażenie, że to się nie kończy 🤔
Marta nie ma kolki na pewno bo wtedy płakałaby całymi dniami, a poza tym kolki zaczynają się ok 2 tygodnie po porodzie albo wcześniej a ona jutro kończy 8 tyg już. Coś jej tam dolega. Staram się kąpać ją codziennie bo to relaksuje brzuszek, od wczoraj też masuję jej wieczorem brzuszek. Bardzo to lubi, grzecznie leży i patrzy co robięjutro zamawiam windii. Dziś dostała drugi czopek ale nie pomogło, więc może taka jej uroda że będzie robić kupę co kilka dni. Hafija pisała, że u dzieci po 6 tyg częstotliwość robienia kup się stabilizuje i dzieci wyłącznie na piersi mogą robić kupę nawet raz w tygodniu. Ale to byłby komfort przewijania 😂
Sylwia, jak się przełamiesz to pójdzie. Mi np pomogło po pierwszym porodzie jak dostałam czopek. Jak poszła ta pierwsza kupa to już jakoś łatwiej było z kolejna mimo że bolało. No i jednak skojarzenie z parciem wraca a to wiadomo - ból.
Julik, w sumie na 3 paczki które przyszły są 3 fajne rzeczy póki co - kombinezon, bezrękawnik i jeden pajacykSylwucha, Julik lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
dmg111 wrote:Zerkne jeszcze jutro ❤️ Ale chyba już się nastawiłam, wcześniej co o tym myślałam to płacz, przegadam jeszcze z mężem jutro temat, dziękuję 😘
dmg111 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Moja córka właśnie wali kupę po 4 dniach. Boję się do pampersa zaglądać. Ja z kolei za mało wczoraj pilam i teraz mam ból głowy nieziemski. Mąż musiał mi zimne okłady przynieść bo sam ibuprom nie dawał rady
Edit:
Godzina 4:08. Moje obawy nie były bezzasadne. Moje pierwsze dziecko nigdy w życiu nie zrobiło takiej wielkiej kupy. Młoda była obsrana po same pachy. Pielucha już w połowie przestała to przyjmować. Bodziak do przebrania, prześcieradło do zmiany, a dodam że młoda śpi ze mną (na szczęście mam założony podkład nieprzemakalny pod prześcieradło), nawet nie wiedzialam jak ją złapać do umycia bo kupa była wszędzie 🙈🙈🙈😂
To ja jednak wolę żeby kupa była codziennie ale normalnych rozmiarów zamiast tej raz na 4 dni 😂 a najlepsze, że jak się tak obsrała to leżała jak winowajca, nawet rękami nie ruszała tylko same gałki oczne latały. No ale w sumie też bałabym się ruszyć jakbym była cała w głównie 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 04:15
Zulugula, LaBellePerle, Suszarka, Inaa89, kar_oliv, Lalia, Nowastaraczka, Anet.kaa, Enigvaa, dmg111, Karenira, Sylwucha, patrycja92, Julik lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Lalia 😂
A dmg to dopiero niegrzeczna z tym kieliszkiem miedzy nogami hihi 😎
Zulu, moj brzuch rowniez ma takie zastosowanie 👍😀
Ounai, no nieźle... czyli obylo sie bez rurek:)
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Dzień dobry ☀️
bzykłam się z mężem na dobranoc na lepszą szyjkę 😏🐝
Idę się myć.
Obudziła mnie córa gramoląc się na mnie 😂
Miłego dnia!Zulugula, SzalonaOna, KarolinaMaria, Evelle28, Suszarka, Inaa89, kar_oliv, Wik89, Lalia, Iryska, Enigvaa, Ounai, Ewa88 , dmg111, Karenira, Sylwucha lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
DMG
czy na tym foto z kieliszkiem na pewno nie jesteś goła? 🍇🥂😂
Wiesz tak dla smaczku może nam wsadziłaś taką siebie 😂
Sylwia
ja krwawiłam 1,5 mca prawie 🤷
Lalia, dmg111, Sylwucha lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dzień dobry 🙂 Ja znowu miałam ciężką nockę 🙈 od dobrej godziny mała wariuje w brzuchu że spać się nie da 😔 a od dobrych 20 min męczy ją czkawka 😅
Zulu śniło mi się że urodziłaś przede mną i to było 15.11 😂😂😂
Kic trzymam mocno kciuki żeby szybko poszło ❤️Zulugula, kic83 lubią tę wiadomość
A🩷 27.11.2020
M🩵02.07.2025 -
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Edyciak, polubiłam za odpowiedź, w takim razie też będę bardziej zwracać uwagę na to 🤔
Zulu, LaBelle to teraz jeszcze muszę przemyśleć sprawę laktatora jaki kupić 🙈
Motylku, kciuki za kredyt ✊
jakbym kupowala teraz to bym wziela lovi expertalbo jakis podwojny, nawet uzywaka i najwyzej swoj zestaw osobisty dokupic
ja wlasnie siedze na sesji lakto, ostatnia byla 2:30, wiec troche mi sie zaspalo... dzis postanowilam bron boze nie pozwalac sobie na frustracje, ze mam za malo mlekaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2020, 06:49
-
Kicek kciuki od rana ✊❤️
Ja właśnie wtranzolilam pierwsze mini sniadanie 😅🤦🏼.
Stary jak wstawał do pracy to zaczął mi tyle gadać ze rozbudził i mnie i Kacpra, a ta mała kreaturka pierwsze co to "matka jeść" no i nie dało się zasnąć, predzej bym hafta z głodu puscila xD 😂
Także mlode nakarmione, stary zaraz wyjdzie do roboty to zrobimy sobie kimke ciąg dalszy 😛 a potem pewnie znowu będzie kolejne śniadanko, bo mi dzieć zgodnieje chwilę moment 😂kic83, Lalia, Zulugula, Wik89, Julik lubią tę wiadomość
-
Rożaa wrote:Kiniusia mogę mieć do Ciebie kilka pytań ?
1. Czy w toruńskim szpitalu „na wejście” robią test na covid ? Na grupie ciążowej na fejsie widziałam różne komentarze, które potem znikały i już sama nie wiem.
2. Pakowałaś do swojej torby podkłady i podpaski poporodowe ? Czy dostałaś coś od szpitala ? Na grupie również zdania na ten temat są podzielone
3. Mąż mógł być z Tobą na IP, w ogóle mógł wejść do szpitala czy od samego początku byłaś sama ?
4. Po porodzie synek został ubrany w komplet ciuszków które ty przygotowałaś czy jakieś szpitalne ubranka ? Nie wiem czy pakować ubranka do torby która mam zamiar zabrać tylko na porodówkę
Przepraszam, ze dopiero teraz odpisuje ale wczoraj miałam mega kryzys i brak czasu na odpalenie forum i teraz nadrabiam:
1. Najpierw temperatura, później wypełnianie dokumentow przyjęcia do szpitala, przebranie się w rzeczy na oddział, test na Covida w zabiegowym zanim winda się pojedzie na oddział 😏
2. Wzięłam 2 paczki podpasek i 10 podkładów 40x60 ale po cesarce dawali mi swoje i na parapecie zostawili 2 paczki szpitalnych podpasek. Gorzej z podkładamipo pionizacji dostałam 1 na łóżko a jak się ubrudził to już usłyszałam ze kolejny nie będzie potrzebny 🤯 wiec wyciągnęłam swoje:)
3. Mąż czekał przed drzwiami do izby w sumie tylko po to żeby wziąć moje ubrania do prania w których przyjechałam bo miałam całe mokre przez wody płodowe...
4. Owineli go w swoj kocyk/otulacz a jak trafiłam po szyciu na oddział to po godzinie polozna przyszła po kocyk i ciuszki dla Niego
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm -
Kic trzymam kciuki najmocniej na świecie
Wczoraj wyszedł ten spadek wagi o 10% i hasło ze nie wyjdziemy jak będzie więcej...
Doradczyni laktacyjna zostawiła mi laktator i odciągalam co 3h od wczoraj ale to były ilości rzędu 15 ml z obu a później po ścięciu z polozna która pracuje tu za karę wieczorem ściągnęłam 2ml 😩 Był płacz tym razem mój i długo noe mogłam się uspokoić po kilku tekstach starej baby a później mi się kajala i zrobiła milutka.
Stas dostaje od wczoraj mm plus to co dam radę ściągnąć albo go chociaż przystawiam do piersi... Od kiedy dostaje mm tylko śpi, je i robi w pampersy to chociaż jeden plus
Właśnie był lekarz na obchodzie i mówi ze jutro dopiero wychodzimy... także super... nie wiem jak zniosę tu kolejna dobę
kic83 lubi tę wiadomość
’94
17.10.2020 Staś ♥️
godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
17.11.2023 Basia ♥️
godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm