Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kicku, już jesteś na pewno w szpitalu więc trzymam kciuki, żeby już dzisiaj zaczęli wyganiać małego księcia ♥️
DMG ja uważam jak dziewczyny, że wszytsko zależy od tego do czego chcesz używać laktatora. Moja sis wykarmiła synka piersią a jak gdzieś wychodziła to odciągała ręcznym najzwyklejszym z Canpola. Powiedziała że przy tym dziecku już na bank kupi elektryczny żeby się nie zajechać 😅 ale z kolei druga moja znajoma ma najzwyklejszy elektryczny bodajże z firmy Esperanza (koszt poniżej stówy) i mówi że na sporadyczne odciąganie i nawał super się jej sprawdza. Na pewno jakbym musiała ze względów takich jak LaBelle odciągać mleko wiele razy dziennie, to bym kupiła jakiś wypasiony, na dwie piersi, żeby oszczędzać czas i jakoś sobie to wszytsko ułatwiaćmocno się zastanawiałam nad Lovi ale wygrał mój instynkt cebulowy i wzięłam po prostu tańszy 🤣
Ania przesyłam uściski, niech zły czas szybko mija 😘
Ladyo jeśli masz w porządku przełożonych to na pewno przedłużą Ci umowę na dłużej niż do dnia porodu. Tylko niestety nawet to niczego nie gwarantuje, bo jeśli wrócisz po macierzyńskim na dwa-trzy miesiące to i tak mogą Ci podziękować w związku z końcem umowy. Chyba, że dostaniesz czas nieokreślony, czego bardzo Ci życzę 😘 z moich obserwacji wynika jednak, że większość pracodawców przedłuża tylko do dnia porodu jeśli pracownica jest w ciąży. U siebie w firmie już się tyle napatrzyłam na traktowanie kobiet w ciąży i młodych matek, że mam na pewno spaczoną perspektywę. A cała firma się reklamuje jako prorodzinna 🙈
Chciałam jeszcze powiedzieć że podziwiam wszystkie kobiety pracujące w ciąży do późnych miesięcy. Wiem, że nie każdy ma w pierwszym trymestrze atrakcje pod tytułem wiszenie nad toaletą kilka razy dziennie, ale właśnie samo to jak bardzo chce się spać może dać w kość. Z perspektywy czasu cieszę się że poszłam bardzo wcześnie na L4, chociaż miałam obiekcje. Nikt by mi nie dał niestety złotego medalu za zasługi dla firmy, a za to by mnie dopadło obniżone wynagrodzenie z tarczy i konieczność ukrywania nieustających wymiotów przy współpracownikach
U nas w sobotę akcja ślub (11, idzie tylko mąż, na szczęście mieszkamy blisko ratusza), później chrzciny (15, ale musimy dojechać do teściów około pół godziny). A mąż wczoraj mi powiedział że on jeszcze w sobotę rano musi iść do pracy 😶 także będzie śmiesznie, bo pewnie wpadnie się tylko przebrać i poleci do Urzędu. Najlepsza była wczoraj moja siostra która mnie spytała czy się nie boję iść na ten chrzest ze względu na 👑. Że ona wie że to rodzina ale bezpieczeństwo najważniejsze... Po pierwsze nie wiem co miałabym powiedzieć - sorry ale mam w nosie Wasze dziecko i Was, nie przyjadę bo nie? Po drugie powiem Wam w sekrecie że się cieszę na spędzenie czasu w miłym towarzystwie. A bratu męża i jego przyszłej żonie współczuję, już i tak musieli przenieść imprezę z lokalu do domu, mają trochę pod górkę z tym wszystkim bo czasy są głupie. Z większością osób które tam będą i tak mamy kontakt. Trudno mi się zabunkrować w domu do końca życia.
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
dmg111 wrote:Ten expert to już cena prawie jak medela 🙈 Kurcze, to dalej nie wiem! Czyli np. ważniejsze są te opcje ssania i wziąć canpola czy te odliczanie czasu?
canpol jest dla mnie za mocny (ale jak używałam tylko jego, też chwaliłam, dopiero w porównaniu z Lovi uważam, że jest nieco szarpisutem, Lovi to zupełnie inny komfort), Lovi ssie delikatniej i niby ma dwie opcje a nie trzy, ale powoduje taki sam wypływ mleka. Uważam, że Lovi jest lepszy, ale każda ma swój próg bólu.
No a medela to taki pro, mnie się one nie podobają wizualnie, ale podobno dobre i wszystko nie problem powymieniać, ale przy drobnej przeróbce można dopasować zestaw osobisty medela do laktatora lovi i canpol
Lovi ma tryb masażu, który zawsze w każdym laktatorze powinien trwać 2 minuty, w dodatki Lovi po dwóch minutach sam się przełącza na tryb ssania głębokiego, czyli wypływu mleka. Canpol ma masaż, ssanie naturalne i głębokie, czyli Lovi ma jakby pominięte ssanie naturalne, ale nie uważam tego za minus.
Ale może trzeba się rozejrzeć za jeszcze innym? Dużo dziewczyn chwali ten lansinoh czy jakoś tak a spectra to podobno już laktator idealny według matek KPIWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 09:58
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
calanthe wrote:Meggi, ja się wyłamię i jestem na tak 😜 z początku też kąpaliśmy na rękach, a jak dziecko trochę podrosło to leżaczek nam się sprawdził. Kładliśmy na niego dodatkowo tetrę. Wyglądało, że mała zadowolona. Jednak wiadomo sprawa indywidualna. Nawet jak kupisz teraz samą wanienkę, to leżaczek w każdej chwili możesz dokupić gdyby Cię naszło 🙂
To znowu dylemat😁O ❤️
Z ❤️ -
a czy jakieś już doświadczone mamuśki powiedzą mi jakie kosmetyki są ok dla dziecka? Chciałabym kupić wszystko co trzeba z jednej marki, jednej linii, bo nasłuchałam się w szkole rodzenia, że tak jest lepiej. No ale ja nie wiem, co kupić.
-
Dziewczyny, nie zapominajmy, że Sylwia oprócz męża ma też Super Nanie 😎
Jak Mamuśka smaży te naleśniki, mąż buja jeden bujaczek, to myślicie, że kto buja drugi? 🐕
Ale spokojnie, za rok dziewczynki sie odwdzięczą, tylko nie wiem co Atenka na to 🤔🐶
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 10:02
SzalonaOna, Suszarka, Anet.kaa, Sylwucha, Inaa89, doomi03, Karenira, Zulugula, kic83, dmg111, KarolinaMaria, Nikaa92, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
Laski, ostatnio byliśmy na mini weselu po ślubie cywilnym brata i takie dostałam zdjęcie od fotografa. Akurat wtedy dostaliśmy pierwsze zdjęcie od położnych z oddziału przez tę rozłąkę, w porównaniu do tego co było teraz Wiki to mega klucha!
...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 11:47
Lalia, SzalonaOna, Suszarka, calanthe, Inaa89, doomi03, Ladyo, Karenira, Zulugula, kic83, dmg111, patrycja92, Nowastaraczka, Fragaria, KarolinaMaria, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
LaBelle, ale Wikusia była kruszynką, taka Calineczka 🧚♀️
A teraz tak pięknie rośnie i się rozwija ♥️ wierzę, że wkrótce będziecie razem w domku 🏡Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2020, 10:07
LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, nie zapominajmy, że Sylwia oprócz męża ma też Super Nanie 😎
Jak Mamuśka smaży te naleśniki, mąż buja jeden bujaczek, to myślicie, że kto buja drugi? 🐕
Ale spokojnie, za rok dziewczynki sie odwdzięczą, tylko nie wiem co Atenka na to 🤔🐶
Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny, nie zapominajmy, że Sylwia oprócz męża ma też Super Nanie 😎
Lalia jesteś mistrzynią ❤ Zrobiłaś mi dzień 👨👩👧👧🐕💝dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
-
LaBelle Wikusia to naprawdę dzielna wojowniczka 💪
I do tego taka slodka 😍😘
Ty jako jej mamusia rowniez, najgorsze tylko to ze nie możesz przy niej byc...
Mam nadzieje, ze szybko będziecie się już przytulać razem w domku 😘LaBellePerle, dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
LaBellePerle wrote:a czy jakieś już doświadczone mamuśki powiedzą mi jakie kosmetyki są ok dla dziecka? Chciałabym kupić wszystko co trzeba z jednej marki, jednej linii, bo nasłuchałam się w szkole rodzenia, że tak jest lepiej. No ale ja nie wiem, co kupić.
Najczęściej polecane przewijają się kosmetyki z HippLaBellePerle, Lalia lubią tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:a czy jakieś już doświadczone mamuśki powiedzą mi jakie kosmetyki są ok dla dziecka? Chciałabym kupić wszystko co trzeba z jednej marki, jednej linii, bo nasłuchałam się w szkole rodzenia, że tak jest lepiej. No ale ja nie wiem, co kupić.
Ja jeszcze nie kupiłam ale planuje właśnie Hippa.LaBellePerle, Lalia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny w ilu stopniach pralyscie pieluchy tetrowe? Chce wyprac poki jeszcze moge wywiesić na balkon. Ale nie pamiętam w jakiej temperaturze sie pierze 🤦♀️ i mówi to doswiadczona matka 🙈🤦♀️02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Właśnie ten hipp ma dobre opinie ja osobiscie uzywałam tylko ziajki. To był mój płyn uniwersalny i do mycia i jako oliwka
LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
Inaa89 wrote:Dziewczyny w ilu stopniach pralyscie pieluchy tetrowe? Chce wyprac poki jeszcze moge wywiesić na balkon. Ale nie pamiętam w jakiej temperaturze sie pierze 🤦♀️ i mówi to doswiadczona matka 🙈🤦♀️
Inaa89, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Megi,
My mamy tą podkładkę do wanienki, dostaliśmy od znajomych - oni jej nie użyli ani razu
Zobaczyny, czy u nas się sprawdzi.
Sylwia,
Jesteś niesamowitą Mamą. Bardzo podoba mi się Twoje podejście. Tak naprawde nic innego jak spokój nas uratuje, także ja wtóruje i podziwiam!
I tak jak dziewczyny piszą - nie bez powodu bliźniaczki wybrały Cię na swoją mamę!
Kicku,
Dawaj znać jak tam dziś sytuacja na IP. Czekamy z niecierpliwością na wieści i poznanie Twojego Synka!
Mnie moje dziecko dziś na maxa rozśmieszyło w nocy. Pierwszy raz obudziłam się od kopniaków - ale nie byle jakich kopniaków! Nie wie jakim cudem było mi wygodnie ale obudziłam się śpiąc na brzuchu, a młodej chyba nie za bardzo sposobała się ta pozycja matki bo waliła jak wściekła. Jak tylko położyłam się na boku to był spokój 🤣
Dodzwoniłam się dziś do przychodni (innej, takiej do której się przepisałam), mogą na teleporadę zapisać mnie na piątek. Pieprze to i ich cały system. Posiedze jeszcze kilka dni w domu i tyle, jeśli to COVID to od pierwszych objawów mija dziś 9 dni więc i tak sanepid dalby mi kwarantanne do jutra.
Bardziej przeraża mnie funkcjonowanie tego wszystkiego, co jeśli ktoś bardzo pilnie potrzebuje pomocy i zderza się z takim murem... masakra.Sylwucha, dmg111, Suszarka, Meggi110818, Lalia, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Ciekawe, co u Kicka...🐇
kic83, dmg111 lubią tę wiadomość