Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
doomi03 wrote:Dziękuję ❤️
Haha taki jest plan... No chyba, że się reszta będzie za bardzo ociągać 🤣 Biorąc pod uwagę sytuację porodówek we Wrocku, to trzeba zrobić wszystko zeby maly sam zdecydowal się wyskoczyć do terminu, bo zeby dostać się u nas gdzieś na indukcję to na ten moment bardzo ciężka kwestia 🤷🏼
Ja właśnie skończyłam gotować ogórkowądojadam śniadanie. Chwilę odpocznę nadrobię wczorajszy Tap Madyl 😛, a potem w planie spacerek do smyka i może też do paczkomatu jak mi w międzyczasie w koncu dostarcza tą paczkę z liściami malin i wiesiołkiem (w koncu czas najwyższy brać 😅). Chociaż boje się że mi bol pleców odbierze całą radość ze spaceru
doomi03 lubi tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Mnie chyba też czeka fizjo, bo plecy mi okropnie dokuczają 😭
Swoją drogą wczoraj Wam pisałam że poród w maseczce jest niezgodny z prawem a dzisiaj się okazało że w moim szpitalu (wydawałoby się cywilizowanym i nowoczesnym) też mówią że trzeba rodzić w masce. Także chyba mnie czeka walka z nimi, bo ja sobie tego nie wyobrażam. Na razie napisałam tam maila i spytam w poniedziałek lekarza na wizycie, ale mam dosyć. Co za popieprzony świat 🤦
Najlepsza jest moja mama, która mi przed chwilą powiedziała że rano w Lidlu nie mogła w tej maseczce wytrzymać, ale jak usłyszała że rodzi się w maseczce to stwierdziła że "w takich czasach przyszli nam żyć i trzeba się do tego przyzwyczaić" 😂 także rodzenie w maseczce spoko ale maseczka na zakupach niezbyt 😂Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Meggi110818 wrote:Dziewczyny wiecie może czy godziny dla seniorów są też w IKEA? Myślałam że tylko spożywcze i apteki, a tutaj przed nosem zamknęli mi Rossmanna, w środku oczywiście pustki, ani jednego senioraIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
edyciak. wrote:Ja teraz też już leżę plackiem przez większość dnia. Nastraszyli mnie w szpitalu, bo ta akcja skurczowa, którą miałam, mogła zapoczątkować poród. Byłam zaskoczona, bo to mnie nie bolało i nawet miałam to olać. 😱
Brzuch cały czas mnie boli tak okresowo, zwłaszcza w nocy, ale skurczy za bardzo nie odczuwam już, takie pojedyncze raczej.
Jak wróciłam ze szpitala, to mąż na mnie nakrzyczał (w dobrej wierze), że więcej dzieci mieć nie będziemy, bo nie nadaję się na matkę, bo jestem nieodpowiedzialna i że nic mi się nie stanie, jak poleżę kilka tygodni... No więc leżę.
A leków teraz też biorę sporo, słabo na nie reaguję, bo mam tachykardię. Biorę: 3x Nospa 40 mg, 2x Spasmolina 60 mg, Magnez 3x 100 mg, Luteina 2x 200 mg.
Masz rację, musimy się spiąć i wytrwać dla naszych maluszków. ❤ Bo jeszcze są za małe, żeby wychodzić.
A jaki masz puls?
Nie wysłali Cie do kardiologa? Ja też mam podwyższony, ale z holtera średnia mi wyszła 86, więc jeszcze spoko. To było 2 miesiące temu prawie. Ale ostanio wyłapuje puls powyzej 110, raz czy dwa miałam 132. W połowie listopada mam jeszcze mieć kontrolą wizytę zobaczymy co powie na zapisy, które prowadzę.
Kardiolog kazała mi oprócz magnezu brać jeszcze potas, bo miałam w dolnej granicy, a on też wpływa na pracę serca.O ❤️
Z ❤️ -
Ladyo wrote:Mamusie, która to aplikacja tak fajnie pokazuje rozmiar dziecka? Wstawialyscie kiedyś zdjęcia „baby is the size of....” itp. Ja mam ciąża+ i Preglife ale tak fajnie tam nie pokazuje
Nie wiem czy to nie bylo "Hi Mommy" -
doomi03, Enigvaa, Nadzieja94, SzalonaOna, kic83, Ounai, Inaa89, kar_oliv, Nowastaraczka, Annia, Lalia, Belie, dmg111 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:04
Suszarka, doomi03, Enigvaa, KarolinaMaria, Karenira, suzi1994, Nadzieja94, casteam, SzalonaOna, Wik89, Inga28, Stokrotka027, kic83, LaBellePerle, Zulugula, Iryska, Ounai, Ladyo, Inaa89, Evelle28, kar_oliv, patrycja92, Sylwucha, Nikaa92, Nowastaraczka, Annia, Susanne, edyciak., Maniaaa., Lalia, Belie, Fragaria, dmg111, Julik lubią tę wiadomość
-
calanthe wrote:Dziewczyny, ja na szybko. Wiem miałam nie wyprzedzać, ale moje dziecię już chciało wyjść, bo taki piękny dzień dzisiaj 🙂 tak więc o 10.00 przywitałam na świecie moją drugą pociechę. Później napiszę jeszcze co i jak 🙂
Pozdrawiamy Was ciepło 😘
Nadrobię co naskrobałyście jak będę na sali, bo póki co mamy skóra do skóry na trakcie.calanthe lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnycasteam wrote:Kochana ja zaczynam srać żarem 🔥
Do tego boli mnie wciąż bok pleców 🤷♀️ kaszel mam ale bardzo rzadko.
Ogólnie mam jakieś skurcze ale nie takie intensywne 🤭 -
calanthe wrote:Dziewczyny, ja na szybko. Wiem miałam nie wyprzedzać, ale moje dziecię już chciało wyjść, bo taki piękny dzień dzisiaj 🙂 tak więc o 10.00 przywitałam na świecie moją drugą pociechę. Później napiszę jeszcze co i jak 🙂
Pozdrawiamy Was ciepło 😘
Nadrobię co naskrobałyście jak będę na sali, bo póki co mamy skóra do skóry na trakcie.
Woooooow wow wow. To żeś zaszalala! Gratulacje! tulcie się, a potem czekamy na relacje i zdjęcie Twej pociechy 😁...❤️
Jakas pełnia byla czy co ze tak wszystkie rodzą na raz?😂calanthe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykiniusia270 wrote:Wow Kic, DMG gratuluje!!!!!
Dopiero nadrobiłam od poniedziałku wieczora 🙈
Ounai wszystkiego najlepszego 🥳🥳🥳❤️
My od wczoraj w domku- Nareszcie! Tata zachwycony Stasiem tylko wyda dźwięk i już jest obok Niego 🥰
Wiszę na laktatorze co 3h ale od 4 rana starcza tyle mleka, ze nie muszę na razie dorabiać modyfikowanego 💪 powiem Wam, ze mam takiego głodomorka, ze jak się dorwie do butli to szok 😱
Próbuje go przystawiać do piersi ale w ogóle nie chce ssać albo pociumka jedna, zasypia i za 2 minuty robi histerie 🤷♀️
Dzisiaj przychodzi do Nas polozna może coś zaradzi... w szpitalu miałam 4 opinie na temat wedzidelka i nikt w końcu nie podjął decyzji także może w tym wędzidełku leży problem...już nie wiemkiniusia270 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Przez Wasze porody mój syn tak się podniecił, że skakał po brzuchu do 2 w nocy 😵🤣 a ja sama oczy jak 5 zł i odświeżałam stronę 😂
Kicuś, piękny suwaczek 💙 cieszę się, że powoli wstałaś, bierz leki przeciwbólowe i odpoczywaj, to wspaniale, że Aleks jest taki grzeczny 💙
Czy wszystkie Aleksandry to aniołki? 😁😇
Dmg, mam nadzieję, że u Ciebie też w porządku i nabieracie sił ♥️ w wolnej chwili daj znać jak poród ♥️ ale po Twoich postach wyczuwam6, że "do przeżycia" 😅♥️
Ounai, śniłaś mi się dzisiaj, wróciłaś świeżo od fryzjera, miałaś obcięte włosy na boba a ja Ci mówiłam, że masz mega miły głos 😁🤷♀️
Udanego urodzinowego dnia 🎂
Wik, trzymam kciuki za Ciebie i synka ✊💙 bądź dzielna, będzie dobrze! 😘
Ja dzisiaj jadę na zastrzyk z immunoglobulin 🤭 upomnę się też o wózek, czy już przyszedł w końcu 🤦♀️ mąż ma dzisiaj wolne więc super dzień się zapowiada 😍BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dmg gratuluje! Julcia to mala kruszynka 😍
Calanthe Tobie tez gratuluje! 😍 malenstwo nie moglo sie doczekac Cie poznac i postanowilo ewakuowac sie wczesniej 😍
Wik trzymam kciuki dalej! ❤️
Ounai wszystkiego najlepszego! Tez uwazam ze jestes naszym guru forumowym, lubie czytac Twoje wypowiedzi
Ounai, calanthe, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Haha taki jest plan... No chyba, że się reszta będzie za bardzo ociągać 🤣 Biorąc pod uwagę sytuację porodówek we Wrocku, to trzeba zrobić wszystko zeby maly sam zdecydowal się wyskoczyć do terminu, bo zeby dostać się u nas gdzieś na indukcję to na ten moment bardzo ciężka kwestia 🤷🏼
Ja właśnie skończyłam gotować ogórkowądojadam śniadanie. Chwilę odpocznę nadrobię wczorajszy Tap Madyl 😛, a potem w planie spacerek do smyka i może też do paczkomatu jak mi w międzyczasie w koncu dostarcza tą paczkę z liściami malin i wiesiołkiem (w koncu czas najwyższy brać 😅). Chociaż boje się że mi bol pleców odbierze całą radość ze spaceru
No to od dziś 3xs, liście malin, Wiesiołek i za 2 tyg widzimy Cię z Kacpim na ręku 😍doomi03 lubi tę wiadomość
-
doomi03 wrote:Woooooow wow wow. To żeś zaszalala! Gratulacje! tulcie się, a potem czekamy na relacje i zdjęcie Twej pociechy 😁...❤️
Jakas pełnia byla czy co ze tak wszystkie rodzą na raz?😂
To samo pomyslalam, ze jakis wysyp porodow wiec cos na rzeczy 😂🔸28 lat