Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
kic83 wrote:Sarita
wszystko z Tobą w porządku, ja nie mialam ani mdłości, ani rzyganka, ani bólów piersi, brzucha, nic a nic.
W ogóle się nie martwiłam, a raczej się cieszę, że kolejną ciążę mam super.
Korzystaj z dobrodziejstw ciąży póki możesz.
Kic, dzieki no moze i mnie ominie. Mnie objawy ustapily jakis tydzien temu, nie mam juz zaparc, nie jestem az tak zmeczona, zobaczymy jak bedzie dalej ;pJa:
ana2 slabo dodatnie,
amh: 7.35
Endometrioza
Choroba jelit
Nawracające infekcje
On: niska morfologia :
08.2019 2.5%
10.2019 2%
03.2020 1%, 309mln
ŻPN - 1 stopień
test mar 0%
Hba: 86%
Msome 0%, 2 klasa 9%
Dfi 18%
Angelius Provita 02.2020
🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
😍04.05 mamy 💓🙏🙏
Udalo się! Mamy Synka❤️
Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?
4.04.22 - II kreski.
🍀B. Hcg 533
🍀6.04.22 B. Hcg 1533
😍21. 04.22 Mamy ❤️
-
Ounai, piękny brzuszek 😍 nie mogę się doczekać kiedy mój taki będzie 😁🤰
Ounai lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, też macie takie huśtawki emocjonalne?
-
Dziewczyny,
moja koleżanka urodziła w lutym córeczkę, więc ma zimowego dzidziusia. Z tego co z nią rozmawiałam, to najczęściej ubiera ją w body z długim rękawem i jakieś gatki, albo body z krótkim rękawem i pajac.
Więc moje pytanie jest takie: jest sens kupowania na te pierwsze miesiące dużo body z krótkim rękawem?? W sensie takich ładniejszych niż zwykłe białe? Bo w sumie dziecko by musiało mieć na sobie jakiś sweterek lub bluzę żeby było widać to body a chyba dla takiego maluszka to niewygodne.
A te kaftaniki?? często ubierałyście dziecko w body z krótkim i kaftanik?? -
nick nieaktualnyLalia wrote:Dziewczyny,
moja koleżanka urodziła w lutym córeczkę, więc ma zimowego dzidziusia. Z tego co z nią rozmawiałam, to najczęściej ubiera ją w body z długim rękawem i jakieś gatki, albo body z krótkim rękawem i pajac.
Więc moje pytanie jest takie: jest sens kupowania na te pierwsze miesiące dużo body z krótkim rękawem?? W sensie takich ładniejszych niż zwykłe białe? Bo w sumie dziecko by musiało mieć na sobie jakiś sweterek lub bluzę żeby było widać to body a chyba dla takiego maluszka to niewygodne.
A te kaftaniki?? często ubierałyście dziecko w body z krótkim i kaftanik??
- body długi rękaw plus spodenki/polspiochy
- body krótki rękaw, bluzeczka na długi plus spodnie!/polspiochy
- pajace do spaniaLalia lubi tę wiadomość
-
Ja też dziś kijowy dzień. Od dwóch dni jestem mega płaczliwa
-
Lalia wrote:Ounai, piękny brzuszek 😍 nie mogę się doczekać kiedy mój taki będzie 😁🤰
Dziewczyny, co na zgage w ciąży?Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Dziewczyny,
Ja dziś taka bez sił totalnie, najchętniej lezalabym cały dzień i do tego po każdym posiłku mam ogromną zgageLalia lubi tę wiadomość
-
Ounai, polubiłam posty za odpowiedzi :*
Ja mam zgagę jak popiję suple zbyt małą ilością wody, po jedzeniu nawet nie. Mojemu tacie pomaga na zgagę zimne mleko, ale ja w ciąży mam cofkę od mleka więc zgagę zamieniłabym pewnie na rzyg, więc już wolę zgagę próbowałaś migdały itd.?Ounai lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Ounai, polubiłam posty za odpowiedzi :*
Ja mam zgagę jak popiję suple zbyt małą ilością wody, po jedzeniu nawet nie. Mojemu tacie pomaga na zgagę zimne mleko, ale ja w ciąży mam cofkę od mleka więc zgagę zamieniłabym pewnie na rzyg, więc już wolę zgagę próbowałaś migdały itd.?
Dziewczyny, próbowała któraś sody z wodą na zgage? To jedyna metoda której jeszcze chyba nie wypróbowałam. -
Lalia wrote:Dziewczyny,
Lalia
z własnego doświadczenia wiem, że jak się urodziła córa pod koniec maja to było body z krótkim rękawem, ale jesienią i zimą to tylko body z długim rękawem i do tego spodenki + skarpetki.
Tak jak Motylek pisze na noc pajace do spania (długi rękaw).
Robilam też tak jak Ounai pisze, że na noc zimą krótkie body pod pajaca, ale z perspektywy czasu nie wiem czy te dwie warstwy są potrzebne.
Nie ubierałam krótkiego body tylko po to żeby na to zarzucić kaftanik/sweterek/bluzę, to niepraktyczne, niewygodne.Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dziewczyny
tak, te huśtawki nastrojów to normalne nie tylko w 1 trymestrze, ale całą ciążę 🙈😂
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Próbowałam już w poprzedniej ciąży. Mleko pomaga na 15 min, Rennie pomaga na 30min, zimna woda pomaga w momencie jak ja pije. Wydaje mi się, że mała mi już uściska na żołądek i to dlatego. Najchętniej nic bym nie jadła, ale nie mogę bo mam cukrzycę ciążową i zaraz miałabym ketony w moczu W 1 ciąży też tak właśnie miałam. Miałam nadzieję, że skoro wymiotowałam w 1 trym to chociaż ta zgaga mnie ominie a tu zamiast ominąć zaczęła się jeszcze wcześniej niż z synem.
Dziewczyny, próbowała któraś sody z wodą na zgage? To jedyna metoda której jeszcze chyba nie wypróbowałam.
I nie próbuj sody z wodą bo krzywdę sobie zrobisz to jest zabójstwo dla żołądka.Ounai lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
kic83 wrote:Dziewczyny
tak, te huśtawki nastrojów to normalne nie tylko w 1 trymestrze, ale całą ciążę 🙈😂
ja w poprzednich ciążach to tylko bywałam zdenerwowana, ale teraz to płakałabym co godzine -
Ja dzisiaj miałam taki dół od rana że aż się popłakałam i wyżaliłam mężowi i mamie przez telefon, miałam sporo plamienia i cholernie się bałam ☹️ jeszcze obiad do tego był akurat taki że aż miałam odruch wymiotny i ogólnie było mi źle. Dopiero jak mąż podał paczkę dla mnie, siostry mi przyniosły i zjadłam dobrych rzeczy, a po zastrzyku plamienia się zmniejszyły to mi się humor poprawił. Do tego nareszcie mam słuchawki do telefonu, posłuchałam muzyki i dzień jakoś minął 😉
Edyciak, Ounai lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...