Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:No faktycznie. Jakby faceci mieli to przeżywać i ciazowe niedogosnosci i porody to by Świat już dawno był bezludny, także nie przejmuj się mężem, a jak mu coś będzie w najbliższym czasie to tak samo mu powiedz
Tak w ogóle powitanie teściowej zaczęło się od słów i co grubasie? Już tyjesz (5 lat temu schudłam prawie 30 kg więc dobrze wie ile mnie to kosztowało). Odpaliłam, że najsczuplejsza w tym gronie akurat jestem tylko ja i to w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 22:00
Stokrotka027, Lalia, LaBellePerle, Annia, kic83, Julik, Ounai, kłot, dmg111, Anet.kaa, Ulaa, Ewa88 , doomi03 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylwucha wrote:Na pewno dostanie mały strzał od żonki 😎
Tak w ogóle powitanie teściowej zaczęło się od słów i co grubasie? Już tyjesz (5 lat temu schudłam prawie 30 kg więc dobrze wie ile mnie to kosztowało). Odpaliłam, że najsczuplejsza w tym gronie akurat jestem tylko ja i to w ciąży.
Sylwia, polubiłam za to jak odpyskowalas👌brawo! 💪 Nie wiem jak tak można powiedzieć do ciężarnej, i to kobieta kobiecie 😑
Mnie chyba dzisiaj pierwszy raz boli brzuch... Nawet nie wiem czy to ból czy taki mega dyskomfort, dosłownie podbrzusze tak mega nisko nad samym spojeniem, ni to ciągnięcie, ni to rozpychanie, ale raczej nie skurcze bo to nie jest pulsacyjne...
I mdłości się niestety rozkręcają, na szczęście jestem w stanie je opanować jedzeniem więc 21:30 a u mnie wjechała kanapka z szynką i ogórkiem 🤦♀️ praktycznie całkiem odrzuca mnie od słodkiego, to może moja graniczna glukoza nie będzie szła w górę, ale teraz znowu tyle jem, że boję się co będzie z kg w ciąży... Ważę się raz na tydzień więc na razie mam to chyba pod kontrolą..Sylwucha lubi tę wiadomość
-
Tak w ogóle powitanie teściowej zaczęło się od słów i co grubasie? Już tyjesz (5 lat temu schudłam prawie 30 kg więc dobrze wie ile mnie to kosztowało). Odpaliłam, że najsczuplejsza w tym gronie akurat jestem tylko ja i to w ciąży.
To akurat normalne w ciąży każdy mówi ale tyjesz ale gruba jesteś, ciężarówka , Ciebie coraz więcej u mnie gadali że blziniaki mam no w 9 miesiącu już byłam sporą nie powiem, że nie 😅 jak się dosasz to.mowia że to w dobrym znaczeniu,no ale hormony robią swoje i my kobiety w ciąży czasami czujemy się źle., brzydko i takie komentarze są zbędne. Ale no cóż nie przejmuj się, bo to pewnie nie ost raz usłyszałas te słowa. A teściowej dobrze odpowiedziałaś 😅 Ja mam farta ,bo teściowie z innego kraju i z przykrością wielka nie mówimy w tym.samym języku 😅Sylwucha lubi tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
Jakby do mnie się ktoś tak odezwał to po twojej świetnej ripoście odwróciłabym się i poszła do domu. Co za chamskie odzywki, nie dziwię się, że nie znosisz swojej teściowej.
A ja sobie popłakałam, tak o wszystko, że wczoraj pierwszy raz w życiu miałam lekką zgagę, że męczę się w pończochach uciskowych, żeby żylaki się nie zrobiły, że ciągle muszę jeść to samo przez tą cukrzycę, ech...Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lalia wrote:Sylwia, polubiłam za to jak odpyskowalas👌brawo! 💪 Nie wiem jak tak można powiedzieć do ciężarnej, i to kobieta kobiecie 😑
Mnie chyba dzisiaj pierwszy raz boli brzuch... Nawet nie wiem czy to ból czy taki mega dyskomfort, dosłownie podbrzusze tak mega nisko nad samym spojeniem, ni to ciągnięcie, ni to rozpychanie, ale raczej nie skurcze bo to nie jest pulsacyjne...
I mdłości się niestety rozkręcają, na szczęście jestem w stanie je opanować jedzeniem więc 21:30 a u mnie wjechała kanapka z szynką i ogórkiem 🤦♀️ praktycznie całkiem odrzuca mnie od słodkiego, to może moja graniczna glukoza nie będzie szła w górę, ale teraz znowu tyle jem, że boję się co będzie z kg w ciąży... Ważę się raz na tydzień więc na razie mam to chyba pod kontrolą..
Moja teściowa, to wredna baba. Mówiłam, że obie z mamą kupujemy ciuszki. A ona, że nic nam nie będzie kupować, bo się na tym nie zna... 😨
Ból brzucha, to norma. Spokojnie.
Mdłości powiadasz. Nie chce sobie nawet tego przypominać, bleeee... Spróbuj wodę z imbirem, migdały lub cukierki imbirowe. Mi cukierki najbardziej pomagały 😉Lalia lubi tę wiadomość
-
Stokrotka027 wrote:To akurat normalne w ciąży każdy mówi ale tyjesz ale gruba jesteś, ciężarówka , Ciebie coraz więcej u mnie gadali że blziniaki mam no w 9 miesiącu już byłam sporą nie powiem, że nie 😅 jak się dosasz to.mowia że to w dobrym znaczeniu,no ale hormony robią swoje i my kobiety w ciąży czasami czujemy się źle., brzydko i takie komentarze są zbędne. Ale no cóż nie przejmuj się, bo to pewnie nie ost raz usłyszałas te słowa. A teściowej dobrze odpowiedziałaś 😅 Ja mam farta ,bo teściowie z innego kraju i z przykrością wielka nie mówimy w tym.samym języku 😅
no ale co innego jak powie Ci to przyjaciółka a co innego teściowa. Sama bym jej nieźle odpowiedziała poza tym, ja sobie nie wyobrażam tak powiedzieć komuś, serio. No powiedziałabym, że ładny brzuszek już itp., ale że gruba? No way. Mnie moja była teściowa potrafiła powiedzieć w poprzedniej ciąży: "dziwne, że masz rozstępy tak szybko, bo tłusta jesteś" -
Koteczka82 wrote:I nie próbuj sody z wodą bo krzywdę sobie zrobisz to jest zabójstwo dla żołądka.
Współczuję Ci najgorsze to leżenie teraz bez odwiedzin, naprawdę można doła dostać -
Annia wrote:O kurka.
Jakby do mnie się ktoś tak odezwał to po twojej świetnej ripoście odwróciłabym się i poszła do domu. Co za chamskie odzywki, nie dziwię się, że nie znosisz swojej teściowej.
A ja sobie popłakałam, tak o wszystko, że wczoraj pierwszy raz w życiu miałam lekką zgagę, że męczę się w pończochach uciskowych, żeby żylaki się nie zrobiły, że ciągle muszę jeść to samo przez tą cukrzycę, ech...
Dziś chyba wszystkie płaczliwe jesteśmy. Nie martw się jutro będzie lepiej 😘 Musimy się kiedyś spotkać ❤ -
Jeny dziewczyny jak czytam o waszych teściowych to mi się chyba Anioł trafił a nie teściowa! Jestem z mężem w sumie 10 lat i nigdy nie usłyszałam nic niemiłego/obraźliwego od niej, raczej zawsze wszystko chwali i jest milutka.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Sylwucha wrote:To okropna kobieta. Odkąd pamiętam próbowała mi dowalić, bo syn nie znalazł sobie tutejszej Opolanki tylko Podkarpaciankę. Uważaja, że mamy górę kasy, że tylko praca i ciągle czegoś zazdrości. Na szczęście jestem dosyć pyskata.
Dziś chyba wszystkie płaczliwe jesteśmy. Nie martw się jutro będzie lepiej 😘 Musimy się kiedyś spotkać ❤
Też mam nadzieję, że uda nam się spotkać na jakąś kawę. ❤️Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
LaBellePerle wrote:no ale co innego jak powie Ci to przyjaciółka a co innego teściowa. Sama bym jej nieźle odpowiedziała poza tym, ja sobie nie wyobrażam tak powiedzieć komuś, serio. No powiedziałabym, że ładny brzuszek już itp., ale że gruba? No way. Mnie moja była teściowa potrafiła powiedzieć w poprzedniej ciąży: "dziwne, że masz rozstępy tak szybko, bo tłusta jesteś"
Masz rację Koleżanka, to zupełnie co innego. To jest inna relacja 😊
Moja mama zawsze mi mówi jak brzuszek 😉 To jest takie sympatyczne.LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Słuchaj a Twoja teściowa jest Opolanką z dziada pradziada? W sensie są Ślązakami?
Też mam nadzieję, że uda nam się spotkać na jakąś kawę. ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 22:43
-
Sylwucha wrote:Ona coś z Niemcami ma wspólnego? Ale mieszka tu od urodzenia.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Masakra, jak ja się cieszę, że moja już na Podkarpacie wróciła. Ale codziennie dzwoni. Ostatnio nie odebrałam to mi zrobiła awanturę, że myślała, że coś mi się stało. Powiedziałam, że ma mój numer służbowy i akurat ten telefon miałam przy sobie to mogła dzwonić na drugi numer. Podobno dzwoniła, ale chyba nie do mnie.
Chcieliśmy jeszcze jutro na luzaka posiedzieć u mojej mamy, jednak co wieś to wieś i zapomniałam że do 11 muszę odebrać 3 paczki z paczkomatu
Sylwia, a mężowi weź dolej jakaś zepsuta śmietanę do zupy czy coś, może jak mu siadzie na jelita i trochę zwróci to zrozumie ciężarna
Btw, podziwiam za zrzucenie aż tylu kg!!! Ja ciągle odpuszczam
Mi właśnie wraca zgaga, a już myślałam że normalnie dziś zasnęSylwucha, LaBellePerle, Ulaa lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:Ja też czytam z przerażeniem o tych historiach z teściowymi, mi się jakaś wyjątkowa trafiła 🥳 jeszcze nigdy mi nie powiedziała nic niemiłego. Nawet czasem napisze smsa jak się czuję 😀
Moja do mnie dzwoni pytać się jak się czuję albo nadawać na swoją teściową. 😂Iryska, Julik, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Koteczka82 wrote:I nie próbuj sody z wodą bo krzywdę sobie zrobisz to jest zabójstwo dla żołądka.30.03.2020 ⏸ 3+3
24.04.2020 7+0 💓1.06cm
Wizyty:
23.05.2020 11+1 5.08cm
1.06.2020 12+3 USG I trymestr 6cm
1.07.2020 16+5
30.07 2020 20+6
5.08.2020 21+5 USG II trymestr- Synek 💙 535g
11.09.2020 27+0 💙1249g
21.10.2020 32+5
4.11.2020 34+5 USG 💙 2800
25.11.2020 37+5
Synek urodził się:
22.12.2020 41+4 3850g, 56 cm
-
No bo fakt czasami takie odzywki nie są na miejscu, ale nie którzy nie potrafią się kontrolować. Ja takich odzywek nie lubiłam i chyba nie polubie .
Ja w tej ciąży też staram się kontrolować wagę, oby dobrze mi szło. 🤞🤞🤞🙏🙏
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙