Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Dmg6, ja chyba z pół godziny rozczytywalam instrukcje co do czego w tym laktatorze 😂 a jak go włączyłam i mąż usłyszał ten dźwięk ssania to zrobił minę jak6z horroru 🤣🤣🤣
Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
zgadza się, on już na mnie ćwiczył warkocz
Dziewczyny, ale to mleko jest z doby, nie z razu. Moja laktacja to lipa i Wiki w połowie jest dokarmiana, dlatego tak się ciesze z każdego ml wiecej. Zapisuje, cykam foty, to daje motywacje i zapobiega frustracji. Najpierw miałam cel zapełnić butelkę 120 ml, później 150 a wczoraj kupiliśmy 240 i odrazu się przydała
Canpol ma nową cudną serię butelek
Lalia, jaki laktator ostatecznie wybrałaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2020, 14:28
doomi03 lubi tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:zgadza się, on już na mnie ćwiczył warkocz
Dziewczyny, ale to mleko jest z doby, nie z razu. Moja laktacja to lipa i Wiki w połowie jest dokarmiana, dlatego tak się ciesze z każdego ml wiecej. Zapisuje, cykam foty, to daje motywacje i zapobiega frustracji. Najpierw miałam cel zapełnić butelkę 120 ml, później 150 a wczoraj kupiliśmy 240 i odrazu się przydała
Canpol ma nową cudną serię butelek
Lalia, jaki laktator ostatecznie wybrałaś?
Kochana, ale nawet z całej doby to jest piękny wynik!! Myślę, że dla Wiki każdy ml jest na wagę złota, więc jesteś niesamowita, że walczysz o pokarm każdego dnia! 😘
Kupiłam w końcu urwisuta, czyli Canpol Easy start 😂 ale jak tak przykładałam do ręki to nie czułam jakiegoś wielkiego zasysania, ale pewnie na cycu jest inaczej 🤣dmg111 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Kochana, ale nawet z całej doby to jest piękny wynik!! Myślę, że dla Wiki każdy ml jest na wagę złota, więc jesteś niesamowita, że walczysz o pokarm każdego dnia! 😘
Kupiłam w końcu urwisuta, czyli Canpol Easy start 😂 ale jak tak przykładałam do ręki to nie czułam jakiegoś wielkiego zasysania, ale pewnie na cycu jest inaczej 🤣
to mozesz do niego piekne buteleczki kupowac
dmg111, Lalia lubią tę wiadomość
-
dmg111 wrote:Przed porodem położna się pytała czy rozważam nacięcie, jeśli tak to muszę podpisać zgodę, powiedziałam, że nie ukrywam, że chciałabym by w miarę udało się bez, ale jak ma mnie rozerwać to wolę być nacięta 😉 Nie wiem kiedy nacinaly jeśli mam być szczera, bo byłam w fazie albo parcia albo na gazie i skupiania się na oddechu 😂 Mąż mi włączyl jeszcze masaż na fotelu i w tle miałam dźwięki bzz bzz bzz i znowu od góry w dół bzz bzz bzz 😂 Super na odwrócenie uwagi 😀 Więc obowiązkowo lewatywa jak macie stres przed dwójka przy mężu 😀 gaz rozweselający 🔥 i masaż w fotelu 🤩
A co do nacięcia to wiem że jest delikatnie w prawo i tyle, jakoś mnie to mega nie boli, bardziej przeraża ile krwi leci i te resztki macicy, karma za te 9 miesięcy bez okresu 😂
Dzięki, właśnie nad tym się zastanawiałam jak to wygląda, czy pytają w trakcie czy przedważne, że szybko poszło, rana się zagoi. Takie historie jak Twoja dają nadzieję na dobry poród. Jula piękna. Jaki ma teraz rozmiar? Topi się w 50?
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
dmg111 wrote:Póki co nosi 56 z sinsaya i w nich się topi, ale nie mam mniejszych, pajacyki są na długość nóżek dobre, ale góra za duża 😀
W szpitalu miała te body kopertowe z sinsaya 56, są takie grubsze, naprawdę polecam, nie odważyłam sie jeszcze założyć przez glowe 🙈 spodenki 56 z Pepco i pływała. Na pewno do szpitala dużo wygodniejsze body + spodenki, bo też rozbiera się na badania
My wczoraj na szkole rodzenia ubieraliśmy lalki w body przez głowę i półśpiochy, a na to nam kazała położna ubrać jeszcze pajaca 🙈
Mówiłam do męża, jaka to ulga, że na rozmiar 56 (i większość 62)mam wszystkie body i pajace kopertowe 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2020, 16:10
dmg111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Laski, chłopa to trzeba raz na jakiś czas opierdolic. Ciuchy posprzątał, obiad ugotował, pranie rozwiesił (tak, że będę przeklinać przy prasowaniu ale już trudno). Jest nie najgorzej, rozwodu nie będzie.
Chłopaki pojechali do sali zabaw na imprezkę a ja wzięłam się za odkładanie ciuchów Marty i łoooo matko, ona w rozmiarze 50+56 miała chyba z 50 pajacyków nie mówiąc o reszcie 🙆♀️😱 Póki co na rok idą do odłożenia. Jeśli nikt w rodzinie się nie zdecyduje na dziecko to sprzedam. Teraz leży i bąki puszczadmg111, Suszarka, doomi03, LaBellePerle, Nowastaraczka, Lalia, Lulu83, Inaa89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:A Ty jesteś pewna, że to nie skurcze?
Nie wiem, od jakoś pol godziny boli mnie mocno w dole pleców.
Czym sie takie skurcze charakteryzuja? -
Wczoraj urodziła moja koleżanka z innego wątku i piła liście malin 3x dziennie, brała wiesiołek i od 6cm do pełnego rozwarcia poszło jej w kilka minut! Pierworódka! A dla porównania skopiuje Wam jej wypowiedź o innej dziewczynie "Jest ze mną na sali dziewczyna, która przyjeli w sobotę przed 9.00. Miała 4 cm rozwarcia o 9.30 poszła na trakt a urodziła dopiero o 21. I ona właśnie też żadnych liści malin ani wiesiolka nie brała. Dziewczyny bierzcie choćby to miało jako placebo zadziałać. Nie zaszkodzi, a może zafundować ekspresowy poród "
Ta sama dziewczyna poleca też gaz tak jak nasza DMG i inne mamusie z naszego wątku ♥️ więc cieszę się że będę miała możliwość się odurzyć tym specyfikiem 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2020, 16:47
dmg111 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022