X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBelle
    Twoja córa jest niesamowita, robi TOTALNE postępy!

Anetka,
    Polcia po prostu będzie filigranowa laleczka 🥰 co do covida możesz zrobic sobie niby ten test na przeciwciala wczesne i późne. Jeśli przeszlas to i tak dość lekko, więc spokojnie 😚 i odpocznij kochana, w miarę możliwości oddaj ze swoich barkow co możesz, bo masz tyle na głowie 😪

Annia
    Padłam z body sushi Kic😂

Kic
    Jak ból cyckow? Zmalal choć troche od wczoraj?

Dziewczyny cieszę się, że na wizytach wszystko dobrze:)

Ja właśnie upieklam 4 blachy różnych muffinek🧁🧁 🐖

Lalia, Anet.kaa, Suszarka, LaBellePerle lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira ja pierwsze ruchu czułam tak około 16-17 tygodnia, jak byłam na wizycie 17+4 to pamiętam że lekarz pytał czy czuję i mówiłam że tak. Moim zdaniem na początku to jest takie uczucie jakby pękała bańka w brzuchu, albo takie delikatne łaskotki :) a zanim poczułam ruchy to czasem udało mi się zaobserwować gdzie się dziecko ułożyło, bo robiła się bułeczka z jednej strony brzucha ♥️

Anetka, może jak będziesz szła na morfologię to zrób sobie test na przeciwciała jak chcesz mieć pewność czy to była korona. Natomiast popieram dziewczyny, nawet jeśli - to dobrze, masz już z głowy, obyło się na szczęście bez szpitala. Jesteście z Polusią całe i zdrowe. Przykre jest to że odbilas się od ściany jak chciałaś się zbadać ale zachowałaś się bardzo odpowiedzialnie, izolując się od innych. I zdecydowanie też jestem zdania że powinnaś coś zrobić tylko dla siebie! Masz bardzo trudny czas w życiu i z każdej strony zbierasz kopniaki :( Zrób coś super tylko dla siebie żeby trochę zaczerpnąć radości z życia :) a co do wagi Polusi, to wiem że będziesz się martwić bo takie jest serce mamy, ale dzisiaj mi lekarz powiedział że rodzą się dzieci o wadze 3kg, a rodzą się takie na 4.5kg i wszystko mieści się w normie. Bratanek męża urodził się 41+0 ważąc 3140g. Oboje jego rodzice są bardzo szczupli, więc pewnie odziedziczył to w genach. Teraz ma dwa miesiące, pięknie przybiera, jest zdrowym chlopcem. Ty też jesteś zgrabna więc może córcia po prostu wdała się w Ciebie :)

Lalia, Karenira lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ja już po wizycie, dzidzia ma 9.3 cm :) wszystko ok, tylko morfologia spadła i muszę brać żelazo. Też widział dziewczynkę, ale ostatecznie potwierdzenie pewnie na połówkowych na początku grudnia chyba 😍

Trzymam kciuki za resztę wizyt ✊
    Gratulacje ❤️ kiedy kolejna wizyta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja94 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z was kieruję się terminem z usg? U mnie od samego początku ciąża była starsza o tydzień teraz jest cały czas termin 15luty i taki mi teraz zapisała termin gin w karcie ciąży czyli mam ja liczyć wdł usg bo jeśli tak to jest to różnica 9/10dni niz z om.
    U mnie z OM 19.12, z usg prenatalnego 12.12.

I u mnie kierują się tylko tym 12.12

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczyny po ciąży. Beta 20 a próg 8

• patrycja92 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, kolejna na 16.11. Wszystko ok szyjka zamknięta długa :) Mialam badanie juz GBS i mnie to zaskoczylo bo nie wiedziałam że "tak" sie wykonuje to badanie :) dostałam już skierowanie na wszystkie badania które mam mieć do szpitala wiec robi się poważnie :) Pani doktor zdziwiona że mam mały brzuch jak na 34 tc ale juz +12kg i widze po ubraniach że tyle z tygodnia na tydzień :O
    Wieczorkiem Was nadrobie bo bede robić obiad później drożdzóweczki i paznokcie musze zrobic więc zejdzie cały dzień :)

SzalonaOna, kic83, Inga28, Zulugula, Ewa88 , Inaa89, dmg111, Lalia, Annia, kar_oliv, KarolinaMaria, calanthe, Ounai lubią tę wiadomość

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    No jak to :(

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    O nieeee :( tak bardzo mi przykro. Mam nadzieję że będziesz jednym z wielu przypadków, kiedy po biochemie pojawia się w kolejnym cyklu piękna zdrowa ciąża. Z całego serca Ci tego życzę!

dmg111, Lulu83 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, to samo laboratorium?

• kic83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Dziewczyny, podsyłam link, u Hafiji 6 listopada darmowy webinar i karmieniu piersią 👍
    https://www.subscribepage.com/webinarkpqa

Kicuś, to jesteś niczym Ewa z Raju 😁tylko zamiast liściem figowym, to liściem kapusty okryta 🤭
    adam-i-ewa-ruchomy-obrazek-0006.gif

Laila
    You made my day 😘
    Zapisałam się na webinar, dziękuję!

Lalia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:

Jak to?
    Jaka była 1a beta i 1y próg?
    Ten sam lab?

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Brzmi prawie jak body sushi tylko zamiast sushi kapusta.😁

LaBellePerle wspaniałe wiadomości!

Anetka wiem, że łatwo napisać 'nie martw sie', ale spójrz dużo nas tutaj rodziło dość małe dzieciaczki w okolicy 20 centyla. I chyba sporo dzieciaczków tutaj też pod koniec ciąży 'spadało' ze swoich centyli w dół. Więc po prostu może będziesz miała drobną córeczkę i tyle. 😘 Chociaż wiem, że pewnie i tak się będziesz martwić. Co do korony, nawet jeśli jest tak jak legendarny Andrzej mówi (swoją drogą wydaje się, że są duże szanse, że jest tak jak mówi, bo tego wirusa chyba jest od cholery, ciągle ktoś ze znajomych na kwarantannie itp), to w gruncie rzeczy powinnaś się cieszyć, że masz już to za sobą i przeszłaś to lekko, bez żadnych ciężkich objawów. Przynajmniej tak mi się wydaje.
    Wiesz Aniu gdyby było tak, że już nikogo nie zaraziłam to cieszyłabym się bardzo że być może przeszłam wirusa, jednak najbardziej boje się, że mogłabym zarazić mamę i tatę. A nie daj boże pół rodziny na pogrzebie.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lelek wrote:
    Madzia, to samo laboratorium?
    Tak to samo

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Jak to?
    Jaka była 1a beta i 1y próg?
    Ten sam lab?
    16,73 i próg 18

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja92 wrote:
    Ja już po wizycie, kolejna na 16.11. Wszystko ok szyjka zamknięta długa :) Mialam badanie juz GBS i mnie to zaskoczylo bo nie wiedziałam że "tak" sie wykonuje to badanie :) dostałam już skierowanie na wszystkie badania które mam mieć do szpitala wiec robi się poważnie :) Pani doktor zdziwiona że mam mały brzuch jak na 34 tc ale juz +12kg i widze po ubraniach że tyle z tygodnia na tydzień :O
    Wieczorkiem Was nadrobie bo bede robić obiad później drożdzóweczki i paznokcie musze zrobic więc zejdzie cały dzień :)

Oooo moja bliźniacza ciążowa siostro! Ile dzidziuś waży? 😊 u mnie tez +12 kg 🤭 ale ja w 2 trymestrze przytyłam najwiecej a teraz przez 6 tygodni tylko 1,5 kg wiec mam nadzieje, że już niewiele przytyje do końca ciąży

patrycja92 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka027 wrote:
    Anetka - Przykro mi z powodu babci. Szczere kondolencje . A co do Polci to bd poprosty mala kruszynką najwazniejsze ,ze lekarz nie wykrył nic co szkodzi Twojej małej i ze przepływy i rozwój jest w normie to najważniejsze! 😍

Kic - No napewno bardzo sexy 😁 Najwazniejsze ,ze pomaga .

LaBellePerle - Super wiadomość, to cudowne ,ze mała sobie świetnie radzi ! Oby tak dalej.

Nadzieja94 - U mnie tez maly o 3 dni do tyłu według usg i od początku lekarz trzyma się daty z Usg . Pomimo ,że to mala różnica i wolala bym date z OM ale niestety nie mam na to wpływu 😔

DMG - super powitanie .

Karenira - w pierwszej ciąży jakos 18 -22 ja w 18 i to to właśnie takie motylki w brzuchu.

Madziulix - 🤞🤞 za Bete oby pięknie przyrosła!

Ja juz w 34 tyg jak to zleciało 3 tyg i ciaza donoszona!!! , powoli trzeba pakować torbe do szpitala 😎😎 Na poczatku narzekałyśmy na wymioty i nudności ,a teraz na bóle krzyża i innych części ciała 🤣masz Ci los.
    Kic jest taka sexi, że nawet świeżo po porodzie z kapustą na cycach wygląda kusząco :D

Mam ogromną nadzieje, że Polson to córeczka tatusia i po nim będzie okruszkiem. Oby! Tylko jak ja takie maleństwo będę obsługiwać :O

Lalia, kic83, patrycja92 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Dmg piękne powitanie w domu 😘

LaBellePerle super że mała Wiki taka waleczna 😘

Anetka może dla pewności zrób jednak taki test, podobno wykrywa on covid jeszcze przez jakiś czas od ustania objawów 🤔 albo można też zrobić taki z krwi który niby pokazuje czy się przebyło koronawirus, jest napewno sporo tańszy...
    Pytałam lekarza czy powinnam teraz zeobić test, czy może powinnam zrobić ten na przeciwciała. Powiedział, że nie ma sensu ponieważ ten na przeciwciała to bubel niby a ten normalny może mi wyjść pozytywny i dowalą mi kwarantanne a tak naprawde objawy były 2 tyg temu więc już raczej mogę być po chorobie i po zarażaniu.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Oooo moja bliźniacza ciążowa siostro! Ile dzidziuś waży? 😊 u mnie tez +12 kg 🤭 ale ja w 2 trymestrze przytyłam najwiecej a teraz przez 6 tygodni tylko 1,5 kg wiec mam nadzieje, że już niewiele przytyje do końca ciąży
    Inga, a Tobie Andrzej robił już badania GBS albo coś o nich wspominał. Masz zlecone coś na następną wizytę jakieś badania?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Inga, a Tobie Andrzej robił już badania GBS albo coś o nich wspominał. Masz zlecone coś na następną wizytę jakieś badania?

Jeszcze nie, mam wizytę w piątek i wydaje mi się, że wtedy już powinien. Ale na tą wizytę nie zlecał żadnych badań. Musiałam zrobić tylko wymaz z szyjki, ale to przez to że mi się skraca.

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:

Niemożliwe.. jak to😪 bardzo mi przykro, chyba nikt się tego nie spodziewał.

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 2051 2052 2053 2054 2055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ