WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    DMG a nie kazali ci budzić przez pierwszy miesiąc co 3 godziny na karmienie? Mi tak położne w szpitalu kazały i jedna przerwa 4 godziny. Dopiero jak miał 4 tyg to położna pozwoliła mu robić przerwy 6 godzinne jeśli ma ochotę dzidziuś tyle spać.
    Mi nie kazali a Marta potrafiłabym ciągiem spać 5h na początku. Teraz już taki kolorowo nie jest :P
    Położna powiedziała że najważniejszy jest przyrost wagi. Jeśli waga rośnie to niech sobie śpi. Co innego gdyby nie rosła albo w ogóle spadała. Więc trochę Cię w bambuko zrobili w tym szpitalu ;)

Dmg hahaha dobrze im zrobiła. Biedna dziewczyna wyspać się chce a tu babska ją budzą :P A Ty naprawdę idź z nią spać w dzień jeśli daje popalić. Ja dzisiaj zdążyłam zrobić sobie 1 bułkę. Najpierw odsypiałam do 9:30 a moja Marta budzi się w nocy tylko 2 razy. Ok 1, potem o 4 i później dopiero koło 6-7. Ale dziś ma kiepski dzień i zasnąć nie może. Za chwilę cycek mi się roztopi bo memła go już z godzinę i nie chce oddać

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Nic dodać nic ująć..
    Motylku poprostu jest nam Cb szkoda ze sama musisz się tak forsować ze wszystkim 😒
    To troszkę moja wina, bo tak ich nauczyłam. Ale też nie spodziewałam się, że tak nagle opadne z sił :/

• kar_oliv Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Dziewczyny ja mam juz 11kg na plusie 😒 startowałam z waga 52kg s teraz mam 63. Załamuje mnie to trochę bo ja tyle nie ważyłam w zadnej ciazy i to na samej końcówce. Moj maks przy porodzie ile ważyłam to było 61kg..
    Co się ze mną teraz dzieje. Owszem jem więcej, podjadam czasem w nocy. Ale w poprzednich ciazach jadłam tak samo, jak nie więcej, po nocy i przez dzien.
    A tu jeszcze tyle tyg.. jak ja to potem zrzucę 🙈

Też startowałam z taką wagą i już mam 65 kg. Nie zamartwiaj się, jak dodaję wagę w aplikacji to jestem jeszcze w przedziale ale przy górnej granicy 😁😁😁😁

Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam te 6 kg na plusie, a za to czuję wewnętrznie jakbym z 60 😂

Myślicie, że mocno utrudni położnym jeśli spakuje się w mała walizkę i duża torbe? Nie mam dużej walizki, a bez sensu mi kupować na raz... 🤔

• Ounai Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Suszarko, on dziś zdycha, bo głowa go boli i czuję że coś go rozkłada 🤦‍♀️
    Pyta się mnie jak ja się czuję, więc mu mówię, że kiepsko. Pyta dlaczego. Więc mówię, że mam bóle miesiączkowe. A on do mnie o czym to świadczy. Mówię mu ze mogą. To być. Skurcze. Kurtyna.

Obiadu jak nie zrobię, to lajcik, bo on zamówi.
    Zakupy. Zamiast iść do Biedry, to on w żabce przepłaca 3x.
    Ale Ty nie czekaj aż on sam z siebie coś zrobi. Powiedz "wiem, że źle się czujesz, ale musisz ogarnąć to czy tamto, bo boję się o nasze dziecko i muszę poleżeć." Ja mam wrażenie że Ty czekasz aż on się łaskawie domyśli. Niestety - nie domyśli się. Bo dla niego Twój komunikat jest prosty. Skoro ona dalej zasuwa to znaczy, że wcale nie jest tak źle. Jakby się naprawdę źle czuła to by leżała. Teraz jeszcze masz ten komfort że na weekend dzieci odsyłacie do ich drugiego rodzica i możesz sobie odpoczywać jakbyś ich nie miała. Ale Matyldy już nie odeślesz. Będziesz musiała wstawać do niej i w weekend i w tygodniu. Jeśli on nie będzie pomagać bo woli iść na trening to uwierz mi, skończy się to ogromnym baby bluesem. Ale ustawianie go wtedy to już trochę za późno. Zobacz jak mi jest ciężko czasami a ja męża ustawiam od zobaczenia 2 kresek.

SzalonaOna, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, weź mi nie mów. 6 lat temu ważyłam 55kg. Dzisiaj waga pokazuje ponad 75,5 kg. W dniu porodu było i w pierwszej i w drugiej ciąży 83kg. Zaczynam walkę p utratę kilogramów. Mam nadzieję, że wygram tym razem i nie odpuszczę sobie tak jak po pierwszym dziecku.

Lalia, Inaa89 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 🙂 my dzisiaj mamy wizytę na 16.20, a mam stres nie z tej ziemi 🙈 boję się o wagę małej. A przede wszystkim boję się czy coś nie zaczyna się już dziać 🙈 od rana mnie czyści 💩 a ja tak panicznie boję się porodu 😔 czym bliżej tym bardziej paraliżuje mnei strach

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️
    28.12 prenatalne USG idealne
    08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
    05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
    25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
    05.03 489g małego Misia 🩵🐻
    02.04 850g Skrzata 🩵👣
    30.04 1507g chłopaka 🥹🩵

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam 😅 i pewnie pominę połowę spraw, które chciałam napisać 😂

Annia, Dmg, Nikaa, kiniusia, Iryska, Ounai cieszę się że sobie radzicie z Waszym maluchami 😘

Kiniusia, jak się tutis sprawdził na spacerze? 😁

Annia, nie wiem czy próbowaliście ten śpiworek do spacerówki po zakupie wózka, ale moim zdaniem jest bez sensu 🙈

Dmg, nam położna też mówiła, że jeśli bobas złapie brodawkę z otoczką to nie powinno boleć, więc super że Julcia się tak ładnie przystawia 👍 i nam też mówiła, że jak skutecznie ssie (przypomina to stękanie 😅) to nie trzeba wybudzać 👍

Inaa, przy 6 chłopców myślę, że raz dwa zrzucisz! 😁 Zwłaszcza że Ty masz super metabolizm 😘

Edyciak, cieszę się, jeśli niektóre moje posty się przydały. Co do kremu F18 mi koleżanka mega polecała i ona stosuje już 8 miesiąc, tyle że ona jest na pieluchach wielorazowych. Sprawdzimy po prostu czy u nas też się sprawdzi czy nie, no i tak jak położna powiedziała, jeśli z, pupą nic się nie dzieje to nie smarujemy przy każdej zmianie pieluszki. Jeśli chodzi o ruchy dziecka, to jeśli faktycznie zauważyłaś zmianę to ja też bym sprawdziła 👍 nie wiem czy miałaś usg III trymestru, ale u nas wczoraj lekarz sprawdzał te przepływy w mózgu, pępowinie itd i tłumaczył kiedy dziecko jest niedotlenione i jak się wtedy zachowuje, więc po co się stresować, a lepiej coś sprawdzić dwa razy na wyrost, niż jeden raz za mało.

Suszarka, ja zamawiałam mnóstwo na allegro i w aptekach online, jak chcesz to Ci mogę podesłać screeny na priv to Ci szybciej pójdzie 😉

Motylku, ja Ci się nie dziwię, że robisz aż tyle, bo ja też jestem tym typem który robi sam. Ale tego Twojego chłopa to bym pochlastała, bo przegina.
    Niestety nie wiem czy wszyscy faceci tak mają, czy tylko mój, ale dopóki nie powiem ze ma coś zrobić i to ciągle ma to robić, to sam się nie domyśli 😂
    Np na początku małżeństwa zapytałam dlaczego nie wypakował rano zmywarki, więc na następny dzień to zrobił, ale za dwa dni już nie. Więc mu powiedziałam że ma wypakowywać zmywarkę CODZIENNIE rano i załapał do tego stopnia, że on zawsze wypakowuje zmywarkę a ja pakuję 👍
    Może Twojemu też trzeba wprost powiedzieć: od tej pory Ty w miarę możliwości odbierasz i zawozisz dzieci do szkoły, robisz zakupy i odrabiasz lekcje z Zuzią, a ja jeśli będę się dobrze czuła to zrobię obiad, pranie itd. Bo jak go już teraz nie zaczniesz przyzwyczajać to później się wykończysz..

Inaa89, Ounai lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    To troszkę moja wina, bo tak ich nauczyłam. Ale też nie spodziewałam się, że tak nagle opadne z sił :/

Kochana jeszcze nic straconego ;) jeszcze sobie możesz męża wychować, tylko bądź konsekwentna wobec niego i chociaż jesteś bardzo silną kobietką, pozwól sobie czasem nią nie być w jego oczach ;) niech zrozumie ze musi otoczyć taką codzienną opieką nie tylko dzieci ale i Ciebie. Też musisz czasem mieć skąd zaczerpnąć siły.

Inaa89, Lalia lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Dzień dobry dziewczyny 🙂 my dzisiaj mamy wizytę na 16.20, a mam stres nie z tej ziemi 🙈 boję się o wagę małej. A przede wszystkim boję się czy coś nie zaczyna się już dziać 🙈 od rana mnie czyści 💩 a ja tak panicznie boję się porodu 😔 czym bliżej tym bardziej paraliżuje mnei strach
    Nie denerwuj się. U Ciebie jeszcze kilka dni i ciąża donoszona :* będzie dobrze! Czekamy na wieści ❤️

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:

U mnie chyba też się czyszczenie powoli zaczyna... Od poniedziałku po 2/3 dwójki dziennie 🙊 i dwa razy wymiotowalam przez te dwa dni.

Zulugula lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co jest najlepsze? Wczoraj mieliśmy taka luźna rozmowę. Ze facet jak jest wkurzony, czy po prostu się stresuje i denerwuje, to on po prostu wychodzi na piwo, czy na trening. I spoko. Jestem za tym żeby każdy miał chwilę dla siębie. Tyle że on wraca i dzieci są ogarniete, śpią itd.
    Ale gdybyśmy my kobiety tak po prostu wyszły, to wiecie co by było u mnie w domu?! Sajgon. Dzieci niewykapane, nie musiałaby spać o 20, bo przecież im się nie chce. Zakupy niezrobione, no bo przecież siedział z dziećmi. Dom nieogarniety, no bo przy dzieciach się nie da. I moge tak w kółko wymieniać 🤦‍♀️ tylko, że my właśnie to w ten sposób robimy. Mimo że dzieci, sraczka, gorączka itd. To mnie denerwuje.

Juz nie mogę się doczekać wiosny. Zapisuje się na jakies zajęcia i konsekwentnie będę poświęcała czas tylko sobie. I zobaczymy, jak wtedy sobie poradzi.

A co do połogu... Już mu powiedziałam, że nawet niech nie myśli o wyjściu na piłkę przez najbliższe 2 tyg po porodzie, a że większość obowiązków będzie wykonywał on, czy mu się chce, czy nie. To stwierdził, że przecież wie... 🙊 To jest chłop. Tego nie ogarniesz.

Ale wiem gdzie leży wina. On jest tak wychowany. Mieszkali z rodzicami. Ma 2 braci i 2 siostry. Siostry robiły wszystko, pranie, sprzątanie, zakupy, podanie pod nosek. A chłopaki leżeli. Matka tak samo im nadskakiwał, tak samo jak teraz robi to ojcu, więc się nie dziwię. Tak zostali wychowani. No ale bez jaj 🤦‍♀️

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 17:18

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Ja póki co mam te 6 kg na plusie, a za to czuję wewnętrznie jakbym z 60 😂

Myślicie, że mocno utrudni położnym jeśli spakuje się w mała walizkę i duża torbe? Nie mam dużej walizki, a bez sensu mi kupować na raz... 🤔

Ja myślę, że nie ma co się szczypać. Widziałam u mnie, że położne przewożą torby na wózkach inwalidzkich. Też uważam, że jak masz potem nie wykorzystać walizki to olej to i spakuj się w to co masz. Ja się pakuję w torbę plus jedną mniejszą podręczną. Ja wiem, że te panie nie są naszymi tragażami, ale czy to nasza wina, że jest covid i mąż nie może nieść toreb? Poza tym moją torbę spokojnie można ciągnąć po podłodze, nie jest to żadne Versace ;)

SzalonaOna lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Motylku, przybijam pionę za Matyldę! Moja teściowa też rzuciła tekstem 'jak to się zdrabnia? no nic trzeba będzie się przyzwyczaić, była taka piosenka o CIOTCE MATYLDZIE', potem były jeszcze jakieś podjazdy, że wracają teraz takie piękne stare imiona... W ten weekend byli u nas na moich urodzinach i specjalnie powiesiliśmy już w pokoju pchełki lampkę ledową z jej imieniem (muszę Wam cyknąć foty, ale pokój jeszcze nieskończony), widzieli ją i dopiero wczoraj przez tel teściowa pierwszy raz użyła tego imienia ;P

Za to ludzie w pracy i znajomi reagują bardzo pozytywnie, nawet lekarka na połówkowych mówiła, że piękne imię dla silnej dziewczynki. Więc powiem Ci jedno... olać hejterów😂😂😂

Co do babci i zostawiania dzieci z obcymi ludźmi to nawet nie skomentuję!

Moja z kolei mowi ze Malwina kojarzy jej sie z serdelkiem i ladniej Matylda bo mozna mowic na nia Mati 😂

SzalonaOna lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 28 października 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:09

Inaa89, Lalia, Gagatka, Enigvaa, Nikaa92, Suszarka, kar_oliv, Zulugula, Ounai, Tajka, Annia, MałaMi90, dmg111, Stokrotka027, SzalonaOna, Ladyo, doomi03, Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku u mnie maz zostaje często sam w domu z dziećmi. Czy byl jeden syn czy jest ich pięcioro. Co jakiś czas wychodzę z koleżankami na cały dzień na zakupy, potem na obiad, do kina itp. Jak wyjdę rano tak wracam późnym wieczorem. Dzieci są wykapane, nakarmione i Ładnie śpią. A w domu czysto.
    Raz do roku we wakacje robimy z dziewczynami babski wyjazd nad morze badz do spa na weekend. Wyjeżdżamy w piętek z samego rana, wracamy w poniedziałek wieczorem. Maz wtedy bierze wolne i jest z dziećmi. Nie narzeka. Zabiera ich na spacery, na lody, plac zabaw. Gotuje, sprzata, pierze.
    Wie ze jestem mama na cały etat, ze dodatkowo ja również pracuje i potrzebuje tez chwili odpoczynku i relaksu sama. I jemu tez nie zabraniam wyjsc raz na jakiś czas itp. Ale to musi być z dwóch stron, nie ze tylko jedno z nas może a drugie siedzi tylko w domu jako kura domowa.
    On jeździ na rowerze (kolarstwo), wychodzi 2 razy w tyg na 2 godz. Ja biegam i chodzilam na siłownię ( wiadomo teraz nie moge). Takze wymieniamy się dniami, żeby któreś z nas bylo z dziećmi bo nie lubimy zostawiać ich z kimś innym pod opieką.
    Ale tez co 2 miesiące robimy sobie wspolne wyjście, do kina na kolacje itp. Albo wyjeżdżamy chociaz na weekend (sobota-niedziela) gdzies sami tylko ja i on.
    Nie możesz tak myśleć ze jak Ty wyjdziesz to bedzie syf, brudne dzieci itp. Naucz go ze Ty tez masz prawo do wyjścia sama, do chwili relaksu. I w czasie kiedy Ciebie nie będzie on ma wybrać, posprzatac, zrobić kolacje. A dzieci mają spac o tej i o tej godzinie. I koniec kropka.
    Poprostu nie uczysz go tego i pozwalasz na jego siedzenie i lenistwo po czym Ty się mordujesz robiąc wszystko. A gdzie w tym wszystkim Ty? Gdzie czas i odpoczynek wyłącznie dla Ciebie??

Gagatka, Suszarka, kar_oliv, Annia, SzalonaOna, doomi03, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:09

Lalia lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe rozplywam się patrząc na ta mała kruszynkę 😍😍 jest taka słodziutka 😘😘

calanthe lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 28 października 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe, Wercia jest cudna 😍😍😍 rozpływam się ♥️ a jak starsza córcia? 😘

calanthe lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
‹‹ 2073 2074 2075 2076 2077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ