X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie, ja właśnie wróciłam z labu, miałam te standardowe badania ciążowe, ciekawa jestem jak wyjdzie mi glukoza na czczo, bo przed ciąża miałam 103... Casteam w takim razie trzymamy kciuki, żeby na nowo ruszyło. Tak czy siak maleństwo niedługo będzie przy Tobie :) Motylku tylko miesiąc? Przecież dopiero robiłaś test!!!!!!

SzalonaOna lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Dziewczyny karmiące,
    - zawsze odbijacie po karmieniu, nawet jak Maluch uśnie?
    - karmicie na jednym posiedzeniu z jednej czy z dwóch piersi
    - dajecie codziennie bakterie/probiotyk?
    - codziennie kąpiecie w wanience?
    - kiedy Wam kikut odpadł?
    Dziękuję 😘
    - nie, odbijam tylko po butelce MM
    - zależy, wieczorem jak jest faza cyckozy to raczej tak bo się nie najada z jednego w dzień zazwyczaj z jednej
    - tak
    - co 2/3 dni, częste kąpiele podobno mogą wysuszać skórę
    - nie pamiętam, ale stosunkowo szybko, gdzieś po lekko ponad tygodniu bodajże

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Annia, Ounai
    szczepicie 5w1 czy 6w1?
    Szczepiłam 6w1. Najpierw chciałam 5w1, ale pogadałam z taką dalszą koleżanką, która jest lekarzem rodzinnym i wzięłam 6w1. Ona swoje dziecko szczepila też 6w1, u mnie w przychodni też mnie namawiali na 6w1 i w sumie jestem zadowolona bo tylko 2 ukłucia dostał, a te igły maleńkie nie były. 😨

kic83 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 22:11

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie stres w nocy 🤦‍♀️
    Obudził mnie w nocy ból brzucha i lędźwi identyczny jak przy okresie, normalnie jak 1 dc, brzuch twardy a synek harcuje, leżałam chwilkę sprawdzić czy przechodzi i przechodziło, ale jak zmieniałam bok to znowu wracało, więc w końcu wzięłam nospe i pomału zasnęłam.
    Myślicie że to się pojawiły te skurcze b-h??
    Do tej pory nie zdarzał mi się ból miesiączkowy, tylko samo odczucie stwardnienia brzucha..

Casteam, trzymam kciuki żeby naste razem już córcia wyszła ✊

Kkasia, niech Hania też dołączy 💪
    Lalia a może to bóle z rozciągania macicy o więzadeł czy niezbyt? To się tak szybko zapomina po ciąży, ale wydaje mi się że takie bóle a la miesiączkowe to pół ciąży chyba miałam. Przeszło po lekach?

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!

Za godzinę mam wizytę u poloznej. Wczoraj mialam wysokie ciśnienie i nie wiadomo czy sie stresowalam czy co 🤣 chca to sprawdzic. Moze znowu mi zafunfuja masaz szyjki 🤣🤣

SzalonaOna, doomi03, kar_oliv, kic83 lubią tę wiadomość

• Enigvaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni nie wiedza dlaczego tak mam. Badania nie wskazuja na zadna chorobe trzustki ani watroby. Zrobia mi badania pod katem wypuszczenia do domu i tyle. Wiec radz sobie sama 🤦‍♀️

🔸28 lat

Wysłany: 30 października 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, Meggi dziękuję za odpowiedź 😘

Annia, więzadła wydaje mi się, że bardziej czułam jak takie ciągnięcia, a tu był taki promieniujący ból na plecach i ćmiący brzucha , nawet trochę się zastanawiałam czy to nie na "dwójkę" ale nie o 3 w nocy, po nospie przeszło 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 11:40

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia ja mam takie bóle miesiączkowe. Dwa tygodnie temu się mega wystraszyłam bo były silne, do tego twardy brzuch więc napisałam do lekarza. Powiedział że dopóki nie ma regularnej akcji skurczowej to mam być spokojna, wziąć nospę i dwie dodatkowe tabletki magnezu, pomóc może też ciepła kąpiel. Teraz w poniedziałek mu o tym wspomniałam to mówił że będzie tak coraz częściej im bliżej porodu. U mnie to się najczęściej zdarza kiedy się czymś zdenerwuję, więc piję często melisę żeby trochę odciążyć głowę. Wczoraj przed zaśnięciem mnie znowu złapało ale na szczęście puściło po magnezie. U mnie to na szczęście nie wpływa na szyjkę.

Ma któraś z Was materac do łóżeczka z Ikei? Będę w weekend zamawiać i zastanawiam się który wybrać.

Drugie pytanie: czy klin pod materac to jest must have? Zawsze myślałam, że nie, ale po rozmowie z siostrą już sama zgłupiałam 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 09:30

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2020, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Cześć Mamusie, ja właśnie wróciłam z labu, miałam te standardowe badania ciążowe, ciekawa jestem jak wyjdzie mi glukoza na czczo, bo przed ciąża miałam 103... Casteam w takim razie trzymamy kciuki, żeby na nowo ruszyło. Tak czy siak maleństwo niedługo będzie przy Tobie :) Motylku tylko miesiąc? Przecież dopiero robiłaś test!!!!!!
    Noooo też mnie to z jednej strony przeraża, a z drugiej chciałabym żeby już był 30.11 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:
    Dziękuję!

Za godzinę mam wizytę u poloznej. Wczoraj mialam wysokie ciśnienie i nie wiadomo czy sie stresowalam czy co 🤣 chca to sprawdzic. Moze znowu mi zafunfuja masaz szyjki 🤣🤣
    Daj znać co Ci powie :)

• Ulaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Annia, Ounai
    szczepicie 5w1 czy 6w1?

Nie byłam zapytana ale wypowiem się 😅
    Pierwszego syna Olka szczepiłam 6w1,a drugiego Felka 5w1. Dlaczego? Dlatego, że w 6w1 jest o jedną dawkę za dużo WZW b. I jednak mając porównanie, dużo mniej objawów poszczepiennych typu gorączka i całonocny marud miał Feluś, który zaszczepiony został 5w1.
    Dodatkowo obu szczepiliśmy na pneumokoki.
    Właśnie wczoraj byliśmy na szczepieniu przypominającym Felusia - odra, świnka, różyczka oraz błonica, tężec, krztusiec

kic83 lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Oni nie wiedza dlaczego tak mam. Badania nie wskazuja na zadna chorobe trzustki ani watroby. Zrobia mi badania pod katem wypuszczenia do domu i tyle. Wiec radz sobie sama 🤦‍♀️
    Jesteś w szpitalu? Co się stało? Przepraszam, że nie wiem, ale nie nadrabiam na bieżąco forum.

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Kurka, niedobrze 🤔 a moze szumy? W sensie szumis albo apka na telefonie?
    Ma włączane nawet przy cycku, żeby wygłuszyć hałasy z domu bo inaczej już w ogóle by nie spala. Właśnie ciągnie pierś i oczy jak 5 zł. Pewnie jakiś taki etap. Zapoznaj dużo ją zchwalałam, że złote dziecko mam i się popsuła. Teraz częściej mamy te gorsze dni. Ale trudno, tak wygląda życie z niemowlakiem. Tylko my z mężem przemęczeni. Zastanawiam się czy mam siły jechać do taty na cmentarz.

Motylek, my mamy lampę sufitowa na pilota z opcją "światła księżyca" - przełącza się tryb i wtedy jest światło które daje takim sam efekt jak świecący księżyc. Ty widzisz a dziecko się nie wybudza. Ale zanim ją kupiliśmy używałam lampki. Tylko że u nas też w nocy nie ma kup, jest samo siku.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    My już też po ponad półtorej godziny spania znowu na chodzie...

A jeszcze tydzień temu spał od 1 do 6 ciągiem...
    Nie martw się, to się także zmienia jakieś wolne kalejdoskopie. Marta też ma kilka dobrych dni a potem tydzień daje popalić. W końcu zaczną przesypiać noce i to uwierz mi, że zleci ani nie zauważysz kiedy. Ale wtedy już nie będą taki mi słodkimi bobaskami :)

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai a Martusia jak tak wisi na cycku to cały czas pije? Czy pije np 15-30 min a potem tylko sobie niupla cyca?

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzalonaOna wrote:
    Szczerze Ci powiem, że ostatnio na wiele sobie pozwalam i cukier w normie. Ale ja jestem na insulinie, więc może to też ma wpływ 🤔
    A może dlatego tak Ci skacze ten cukier z rana, że nie trzymasz diety? Na cukier na czczo wpływa wszystko to co jesz w ciągu dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 10:41

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które karmią piersią, jak długo wasze dzieci piją pierś zanim się najedzą?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa89 wrote:
    Ounai a Martusia jak tak wisi na cycku to cały czas pije? Czy pije np 15-30 min a potem tylko sobie niupla cyca?
    Niupla, a potem coś wypije i znowu niupla, ale tylko taki zaśnie. Próbujemy nosi, lulać im nic. Idą jej często bąki przy tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 10:44

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Lalia ja mam takie bóle miesiączkowe. Dwa tygodnie temu się mega wystraszyłam bo były silne, do tego twardy brzuch więc napisałam do lekarza. Powiedział że dopóki nie ma regularnej akcji skurczowej to mam być spokojna, wziąć nospę i dwie dodatkowe tabletki magnezu, pomóc może też ciepła kąpiel. Teraz w poniedziałek mu o tym wspomniałam to mówił że będzie tak coraz częściej im bliżej porodu. U mnie to się najczęściej zdarza kiedy się czymś zdenerwuję, więc piję często melisę żeby trochę odciążyć głowę. Wczoraj przed zaśnięciem mnie znowu złapało ale na szczęście puściło po magnezie. U mnie to na szczęście nie wpływa na szyjkę.

Ma któraś z Was materac do łóżeczka z Ikei? Będę w weekend zamawiać i zastanawiam się który wybrać.

Drugie pytanie: czy klin pod materac to jest must have? Zawsze myślałam, że nie, ale po rozmowie z siostrą już sama zgłupiałam 🤦

I chyba trzeba robić tak jak Twój lekarz mówi... Dopoki to nie jest regularna akcja skurczową to spokojnie nie panikować, wziąć sobie ewentualnie cieply prysznic, no-spe i spróbować się przekimac i zobaczyć czy przechodzi :)

Ja też wczoraj przed spaniem jakieś lekkie skurcze mialam. Najpierw trzy regularne co 8 minut (i już mialam opieprzać Ladye ze mnie wywolala z kolejko do kompletu z Casteam do rodzenia 🤣), ale potem już kolejne dwa się wydłużyły na 20 i 15 minut xD potem przekimalam się prawie dwie godzinki i sie przebudziłam to znów 3 skurczyki 10-6,5-6 min, ale nie jakieś intensywne mega i potem już zasnelam na cacy więc git :)
    Jednak ta macica coś musi sobie poćwiczyć przed tym porodem po prostu, tak z marszu gotowa nie będzie , więc poki nie ma dłuższej regularnosci i nie nabierają na sile to daje sobie zawsze na luz :)

Zulugula, Suszarka, Ladyo, Lalia lubią tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
‹‹ 2095 2096 2097 2098 2099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ