Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Iryska wrote:Jesteś w szpitalu? Co się stało? Przepraszam, że nie wiem, ale nie nadrabiam na bieżąco forum.
Znowu atak bolu nadbrzusza. Tym razem tak silny ze nie bylam w stanie sie nawet sama ubrac, leki nie pomogly. No ale wg opinii lekarzy przyczyna jest ciaza, wiec moge sobie poszukac gastroenterologa, ale (uwaga!) zaden mnie nie bedzie badal bo jestem w ciazy 🤷🏻♂️🔸28 lat
- karmicie na jednym posiedzeniu z jednej czy z dwóch piersi
- dajecie codziennie bakterie/probiotyk?
- codziennie kąpiecie w wanience?
- kiedy Wam kikut odpadł?
Dziękuję 😘
-nie daję bo zapominam 🙈
-na początku kapalismy codziennie a teraz co drugi dzień
-kikut odpadł gdzieś jak miała 2 tygodnieBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Iryska wrote:Dziewczyny, które karmią piersią, jak długo wasze dzieci piją pierś zanim się najedzą?
Czasem wystarczy 20 min, a czasem cyckamy się nawet z dwóch piersi i z godzinę 🙈Iryska lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Hej
kupujecie coś z wyprawki z aliexpress? Macie coś do polecenia ?
Cenowo wychodzi lepiej ?
-
kic83 wrote:Annia, Ounai
szczepicie 5w1 czy 6w1?
NFZ daje większą ochronę, ale też większe objawy poszczepienne bo jest silniejszą szczepionką niż skojarzona. Jeśli ma polecać do 5w1 a nie 6w1.
Jeszcze zapomniałam - karmię w nocy zacznie jednej piersi a w dzień różnie. Czasem tylko z jednej, czasem z dwóch. Zaznaczam karmienia w aplikacji i kolejne zaczynam od drugiej piersi.kic83, Inaa89 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ladyo wrote:Cześć Mamusie, ja właśnie wróciłam z labu, miałam te standardowe badania ciążowe, ciekawa jestem jak wyjdzie mi glukoza na czczo, bo przed ciąża miałam 103... Casteam w takim razie trzymamy kciuki, żeby na nowo ruszyło. Tak czy siak maleństwo niedługo będzie przy Tobie
Motylku tylko miesiąc? Przecież dopiero robiłaś test!!!!!!
Ula, pneumokoki teraz są refundowane. Można ewentualnie dokupić lepsza szczepionkę. Ja nie dokupowałam. Za to dokupiłam rota i będę dokupować meningokoki.
Enigvaa, a jak często miewasz te bóle? Współczuję Ci, ale z drugiej strony też co mają zrobić. Leżysz już kilka dni, ból się nie powtórzył, zrobili część badań i nic nie wyszło. A przypomnisz jaki to był ból i gdzie był zlokalizowany?Ulaa lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Motylku zerknelam na liste i chyba coś źle podałam wcześniej albo wkradł sie bląd bo mam TP na 6.11 😊
doomi03, SzalonaOna lubią tę wiadomość
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
Ounai wrote:Miałaś taka wysoką glukoze i nie skierowali Cię do diabetologa? Pozwu ciążą wynik powyżej 100 to cukrzyca
Ula, pneumokoki teraz są refundowane. Można ewentualnie dokupić lepsza szczepionkę. Ja nie dokupowałam. Za to dokupiłam rota i będę dokupować meningokoki.
Enigvaa, a jak często miewasz te bóle? Współczuję Ci, ale z drugiej strony też co mają zrobić. Leżysz już kilka dni, ból się nie powtórzył, zrobili część badań i nic nie wyszło. A przypomnisz jaki to był ból i gdzie był zlokalizowany?
Mój Olek miał refundowaną już w 2013 roku, bo jest wczesniakiem. Ale juz dla Felka normalnie płaciłam. Dobrze wiedzieć, że teraz są dla wszystkich refundowane ☺️ -
Iryska wrote:Dziewczyny, które karmią piersią, jak długo wasze dzieci piją pierś zanim się najedzą?
Iryska lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zulugula wrote:Ounai jaką masz aplikację do zapisywania karmienia?
Tajka, dużo osób tu zamawia: otulacze, pieluchy bambusowe, ulewajki, łańcuszki do smoczka z imieniem i bez, skarpetki, opaski dla dziewczynek, ja mam zabawki jak Lamaze, nawet z metkąTajka, Zulugula lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ounai wrote:Baby Daybook
Tajka, dużo osób tu zamawia: otulacze, pieluchy bambusowe, ulewajki, łańcuszki do smoczka z imieniem i bez, skarpetki, opaski dla dziewczynek, ja mam zabawki jak Lamaze, nawet z metką
Dziękuję za info co do apki, zainstalowałamOunai lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:Na początku to tak potrafiła i z godzinę cyckac. Teraz (skończone 2 miesiące) nieraz najada się w 15-20 min.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualny
-
Ounai wrote:
Enigvaa, a jak często miewasz te bóle? Współczuję Ci, ale z drugiej strony też co mają zrobić. Leżysz już kilka dni, ból się nie powtórzył, zrobili część badań i nic nie wyszło. A przypomnisz jaki to był ból i gdzie był zlokalizowany?
Roznie, nie ma w tym zadnej logiki kiedy mnie zlapia. Zawsze jest to w nocy, bol mnie wybudza. Biore od razu 2x nospa i 1x paracetamol i lece pod cieply prysznic + masuje. Boli jakby zoladek, silny ucisk w mostku i ponizej, miedzy zebrami. Na tyle silny ze nie jestem w stanie nic zrobic, nie moge lezec,siedziec. Glownie stoje. Oblewaja mnie poty az ze mnie splywa. Leki zsczna dzialac to jestem w stanie dojsc do lozka i zasypiam. Rano nie ma po tym sladu. Tym razem leki nie pomogly, bolalo juz ponad 2h, zaczal spinac mi sie brzuch, nie moglam zlapac oddechu ani odpowiedziec mezowi od razu czy jedziemy na sor czy nie. Zanim dojechalam bol zrobil sie do wytrzymania, na oddziale juz bylo po wszystkim. Przetrzymali mnie dobe, wyniki badan w porzadku, wiec dla nich problemu nie ma i mam sobie radzic tak jak do tej pory. Myslalam ze na oddziale mnie zbadaja bardziej i znajda przyczyne a nie beda tylko zaleczac (leczeniem tego nie nazwe) jesli bedzie bolalo.
Pierwszy raz zlapalo mnie w sierpniu. Wszyscy mowili ze tak ma byc, ciaza to rozne dolegliwosci i bedzie bolalo. I tak sobie zylam, kilka razy w miesiacu lapie. Czasem tak jak teraz wypada 3 razy w tygodniu.🔸28 lat
Doomi ja właśnie za to mojego lekarza lubię, że jest zwolennikiem takiego fizjologicznego przebiegu ciąży, i jak dzieje się coś co jest naturalne to nie panikuje tylko uspokaja 👍 powiedział mi że na moim etapie do wizyty w szpitalu powinna mnie skłonić regularna akcja skurczowa albo krwawienie. A tak to mam nie zapominać o magnezie, w gorszych momentach brać nospę i będzie dobrze ♥️ tylko tak jak mówię, u mnie te bóle nie powodują skracania się szyjki, bo wiadomo że jak coś się zaczyna z szyjką dziać to już inna para kaloszy.doomi03 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
edyciak. wrote:Enigva, może wynika to z ucisku na przeponę? Może pomyśl o wizycie u osteopaty lub fizjoterapeuty.
Na pewno cos mi tam uciska bo przed ciaza tego nie mialam. I na pewno cos z oroblemow gastrycznych bo zgage czesciej mam niz nie mam, do tego czasami mi sie cofa - to mysle ze refluks. Tylko ja bym chciala wiedziec co mi jest po za tym ze ciaza i jaki to ma wplyw na moje dziecko. Tym bardziej ze leki przestaja dzialac a ja nie umiem sobie z tym poradzic.🔸28 lat
Adam 💗28.05.2023 -
kkasia wrote:Motylku zerknelam na liste i chyba coś źle podałam wcześniej albo wkradł sie bląd bo mam TP na 6.11 😊
A może motylek włączyła swoje wróżkowe zdolności i wie że urodzisz 5.11 😅😂SzalonaOna, kkasia, Suszarka, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość